Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No przyczepiła się, no...
Ja się tam nie znam, ale ta cała adopcja Czartka była strasznie nerwowa, szybka i nieprzemyślana. Ja się nie dziwię, że się chłopak zestresował. Daliby my troszkę czasu to by nie sikał i tyle.

Posted

Wystarczyli by tacy ludzie, którym się zechce wpierw poodwiedzać Czartka. Parę wspólnych spacerów, nawiązanie choćby małego kontaktu, coby się Czartek nie poczuł zupełnie obco w nowym miejscu. To nie są jakieś niesamowite wymagania. Chyba...

Posted

wydaje mi sie,ze moglby znac tych ludzi,zaprzyjaznic sie (to socjalny kundel,nie ma najmniejszych problemow z zapoznawaniem nowych ludzi),a sikanko i tak by im odstawil.Przynajmniej na poczatku.No,ale juz nie bedziemy probowac tylko potrzebny dom z wyjsciem na zewnatrz-wiem,wiem,to marzenie scietej glowy,ale nie dajemy go do mieszkania,bo sie skrupi na psie.Czartek po tej adopcji siedzial jeszcze tydzien przy bramie w pawilonie i czekał.

Posted

Przecież domek z wyjściem na zewnątrz (a nawet czterema!) też może obsikiwać. Przerabiałam to. Po prostu trzeba przeczekać. A poza tym, bez przesady - pies to nie kot ani człowiek, psie siuśki w ogóle nie śmierdzą!

Posted

agata51 napisał(a):
...psie siuśki w ogóle nie śmierdzą!

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: nie, no wcale nie śmierdzą... Agata, badałaś ostatnio swój nos? Może za dużo palisz, bo niektóre receptory Ci chyba wysiadły:lol::lol::lol::lol:

Posted

szuwar napisał(a):
:evil_lol::evil_lol::evil_lol: nie, no wcale nie śmierdzą... Agata, badałaś ostatnio swój nos? Może za dużo palisz, bo niektóre receptory Ci chyba wysiadły:lol::lol::lol::lol:

Od papierosów kubki smakowe mi zanikły, ale węch mam wyśmienity! :eviltong:

I skończmy z tymi siuśkami, bo jak tylko zajrzę do Czartka, do wc muszę lecieć! :mad:

Posted

ja nie wierze.
Po tych psach oddanych przez wlaścicieli w ciagu tygodnia,nie wierze.Jedni dzis oddawali psa,w atmosferze pikniku.Pokazuja sobie pieski i mowiac:a tamtego zobacz,jaki fajny! o,a tego byś nie chciał? oo,amstaf!
Piesek wystraszony i chudziutki jak szczapa,rok go mieli.Kupe robil w domu,to ograniczali mu jedzenie.
Wiecej? sunia 10 lat,grzeczniutka,jej pani dostala wylewu,wiec corka,czym predzej psa wykopala do schronu.A ta glupia psina tak sie cieszyla za krata do ludzi,nie uwierzyla,ze pani juz nie wroci.Jutro juz nie bedzie taka radosna.
Dwupak oddany,bo jada za granice.Jedna suka w kosmosie kompletnym,dwa dni bez siku,bo nie jest w stanie sie zalatwic ze stresu.Myslalam,ze nie ma ogona.Ma ogon-tylko tak przylepiony do brzucha.
Szczeniak 5ciomiesieczny,wrzucony za płot w lesie.Ten dla dzikiej zwierzyny.Byl tak przerazony,ze trzy dni trwalo jego schwytanie,warczal ,gryzł.A to słodki pieseczek,rozmerdany,przymilny,domowy.Co musial przezyc,ze tak sie zachowywał...jeszcze dlugo bedzie pamietał głod tych kilku dni w lesie,gdy widzi jedzenie,traci rozum.Chudziutki jest,wyczesywalam z niego kleszcze-fasolki.

nie lubie ludzi.

Posted

Wiecej? sunia 10 lat,grzeczniutka,jej pani dostala wylewu,wiec corka,czym predzej psa wykopala do schronu.A ta glupia psina tak sie cieszyla za krata do ludzi,nie uwierzyla,ze pani juz nie wroci.Jutro juz nie bedzie taka radosna.
Ja poprostu wymiękam czytając takie rzeczy.Toż to trzeba nie mieć żadnych skrupułów i ludzkich uczuć.Ani do matki ani do jej psa.Bo nie wierzę,że ktoś(córka) nie jest w stanie zaopiekować się jednym psem.Takie okrucieństwo bez sensu i potrzeby.