Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to dosyc skomplikowane.Gdy pisze "moj pies" chodzi zawsze o Sage.Gdy pisze "moj Wigor",tzn gdy do "moj" dodane jest imie psa,chodzi zawsze o psa schroniskowego.Ktory był lub jest w schronie,ale traktuje mnie jak swojego przewodnika.Wigor byl "moj",Gromit jest "moj".Hop byl "wiewiorkowy",opiekunka kotow miala "swojego" Kajtusia,Millarca ma "swojego" Koksa rudego...każdy cos tam "ma" i prawo "wlasnosci" jest respektowane :lol:

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czartek jest chyba najbardziej Twoj ,Agatko.

Nie kazdy pies kogos ma.To sa pojedyncze psy,ktore maja szczescie w nieszczesciu,ze moga sie do kogos przylepic.Oczywiscie wszystkie sa otoczone opieke.Ale nie wszystkie maja "pana".
"Moje" sa :Gromit,Koks czarny,Mika,Hop (oba w spadku po wiewiorce)

O Atosie nic nie słyszałam,moze cos wiecej?

Posted

Właśnie z allegro doszło. Zaprosiłam więc panią na wątek Czartka. A Wy, Ciotki, pisać tutaj, jak można pomóc :)

"witam,
mam pytanie dotyczace pieskow znajdujacych sie w schronisku :)
ja niestety mam juz 2 psy. jednego wlasnie ze schroniska w Sopocie :) Nie mam mozliwosci przygarniecia wiekszej ilosci psow.
Chialam spytac, jak mozna Wam pomoc...
Czy przydadza sie np. stare ubrania, z ktorych mozna by bylo zrobic jakies poslania dla psow lub czy w jakikolwiek inny sposob przydalyby sie one w schronisku.
Jak jeszcze inaczej mozna pomoc pieskom, niz pomoc finansowa?
A ostatnie pytanie, czy kazdy moze zostac wolontariuszem? Studiuje na wydziale obok schroniska, z checia bym w czym pomogla :)
serdecznie pozdrawiam"

Posted

fajnie,ze Yona zaprosilaś,moze to wlasnie bedzie dogomaniaczka nowa? :)
Bardzo jestem ciekawa,ktorego pieska ma od nas :)

stare rzeczy-zawsze mozna.Karme,puszki (jakies najbardziej tanie)-zawsze,w kazdej ilosci.Przydaja sie tez gazety dla kotow,do kuwet (nie czasopisma).
Jezeli nie wolontariat,to chociaz ogloszenia dla pieskow...(pomożemy,powiemy gdzie:) )

wolontariuszem mozna być i naprawde warto (dla psow),mimo,ze schronisko jest dla wolontariuszy nieprzychylne-aby dostac sie na wolontariat,trzeba sie starac,jak o przyjecie do intratnej pracy,łacznie z zaswiadczeniem lekarskim i rozpatrywaniem kandydatury.
Ale psy sa wspaniałe,jest tam sie dla nich i ich radość ze spaceru wszystko wynagradza.I sopociaki sa wyjątkowymi psami.Dla nich wszystko :)

Jezeli wolontariusz chce pomagać,od zaraz i spotkac sie z entuzjastycznym przyjęciem,polecam schronisko w Gdyni-tam wolontariuszy witaja z otwartymi ramionami.

Posted

Coś nie odzywa się pani, która chciała pomóc. Wysłałam do niej jeszcze jedną wiadomość. Może tamta gdzieś w przestworza się wysłała?...