Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chora ciotka a ciotka chorująca to dwie różne sprawy. Kto, jak nie wy, to zrozumie? 16 łap do wyspacerowania - 8 z nich postanowiło zagryźć się na śmierć (Egida-Betka i tymczaska Liwka), a przy okazji wykończyć mnie psychicznie. Wredne suki! Chodź, Czarteczku, zawsze łatwiej dogadywałam się z facetami. Spacerek i jednak spanko. A przed snem, irlandzka herbatka, ma się rozumieć.

Posted

Ło !! Bidactwo! Cós musi być w powietrzu bo wczoraj Teo zaatakował Maxa stareńkiego Jamola pacyfistę- i skaleczyl mu dolną powiekę - szczescie że nie oko:angryy::angryy::angryy: A Teo suczką nie jest!

Kawa po irlandzku rządzi!!!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

Bardzo źle znoszę takie psie bójki. Sucze jeszcze gorzej. Na razie spokój. Może wreszcie ustaliły hierarchię. A jak nie, Liwka znów oberwie, bo z jagdterierką żartów nie ma. Im prędzej to zrozumie, tym lepiej dla niej.
Ale co ciebie to wszystko obchodzi, Czarteczku? Na spacer lecimy! Żadnych suk nie bierzemy!

Posted

Brązowa, 16:4=4, możesz mi wierzyć.

Jagdterierkę Egidę (Betkę) z rzeszowskiego Kundelka adoptowała moja córka - obie u mnie na tymczasie.
Mam jeszcze dwa spore kudłacze z łódzkiego schronu, Mixera i Holkę.
I maleńką tymczaskę Liwkę. Mogę wstawić zdjęcia, ale nie wiem, czy wolno.

A teraz mizianko, Czarteczku i lulu!

Posted

Już widzę, jak zacierasz rączki - pewnie chciałabyś go przerobić na sznaucera. Po moim trupie!

Kiedyś kochałam się w gładkowłosych wyżłach i myślałam, że mi tak zostanie. Ale odkąd mam Mixera, tylko kudłacze mi w głowie i w sercu.

Czarteczku, jak zobaczysz Brązową z nożyczkami, uciekaj, gdzie pieprz rośnie! A najlepiej od razu pokaż ząbki.

Posted

widze,ze ciotka agatka juz mnie zdazyla poznac :cool3:
tak,jakby wpadl w moje ręce..no niekoniecznie bym go strzygla,ale trymowanko by zaliczył.
Agatko,wyzły to miłość mojego zycia,dopoty starczy mi sił,bede miala wlasnie ta rase.Ale z czasem odkrylam urode terierow,oj,bardzo mi sie podobaja.Ale chyba nie mogla bym miec,bo nie mialby czasu odrastac.

Czartek jest dobrze wychowany, w czasie strzyzenia zachowuje sie idealnie i tak pozostanie.

Posted

Do tej pory jak widzę wyżła, miękko mi się robi na sercu, łza w oku się kręci, ale Besser2, który w zeszłym roku odszedł za TM, był tym ostatnim. Za stara już jestem na wyżły. Chyba że jakiś biedny, schroniskowy staruszek... Oczywiście gładkowłosy, żebyś zakusów na niego nie miała.

Na trymowanko ewentualnie bym się zgodziła. Dziwnie mu się ta sierść rozłożyła - boki gładkie, grzywsko na grzbiecie i klacie, ogon prawie łysy. Ale łap i mordki nie pozwolę tknąć - po deszczu są całe w cudownych loczkach. No i mam nadzieję, że Holce to już odpuścisz wszelkie zabiegi.
A z terierkami uważaj! Jakie cudne takie trudne!

Posted

brazowa1 napisał(a):
Agatko,wlasnie wpierw mi sie spodobal charakter terierow,a potem zaczal ich wyglad.

Ty to lubisz wyzwania, Brązowa!

Yona, zawsze lubiłam obracać się w dobrym towarzystwie. Dlatego tu jestem. :cool1: