brazowa1 Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 No,to jakis pozytek jest realny! ekologiczna lapka na muchi :) a jak wrony łowil,hohoho! ale do tej niechlubnej przeszłości chyba wracac nie będziemy. Niesamowity z tymi stawami,tyle lat w wilgoci,a ten nic. Jak to-to sie rozłozyło na posadzce,jakby całe życie na niej leżało :) Gdy koleżanka,która pracuje w schronie,ma juz dosyć,bo znowu jakis staruszek pies oddany,bo znowu ktos wkurzył,bo znoszą kociaki,to pyta:a powiedz,co u Czartka. Quote
wilczy zew Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='gameta']jajecznica fullwypas - czyli ze wszystkim (pomidory, kukurydza, boczek,szczypiorek/cebulka, szynka, papryka), doprawiona majrankiem, żeby to strawić [/QUOTE] czy ja mogę poprosić dokładny przepis :oops: Quote
gameta Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='wilczy zew']czy ja mogę poprosić dokładny przepis :oops:[/QUOTE] poszło PW, żeby mnie tu Pani Czartkowa nie zrugała ;) Quote
Mama Muninki Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Może w przyszłym tygodniu uda mi się wgrać filmiki, bo aż żal że nie wiecie jak on się bawi z Muniną. Bawią się kilka razy dziennie, z początku wyglądało, że w każdej chwili może któryś przegiąć i chwycić drugiego za mocno. A teraz taka 100% ufność, gardłami do góry, brzucholami na wierzchu, jeden odpoczywa drugi brzuchem do góry łapkami go smyra żeby się zainteresował, salta w powietrzu, zabawy w chowanego z nagłym wtargnięciem i zwrotem. Filmiki nie przechodzą pocztą więc czekam na brata. Czartek ostatnio pogryzł ołowek a wczoraj zagryzł gumke do mazania,więc oprócz wron ma coraz więcej rzeczy na sumieniu;-) Quote
malawaszka Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 aaahhh nie mogę się doczekać filmików!!!!! :loveu: Quote
brazowa1 Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 Też chcę!!!!!! Nigdy nie widziałam go bawiącego się,co nawyżej tolerującego innego psa. Quote
Mama Muninki Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [video=youtube;uhLAAbtgYao]http://www.youtube.com/watch?v=uhLAAbtgYao&feature=youtu.be[/video] Haha..mamusia rządzi;-) Udało mi się bez brata. Quote
szuwar Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 O rany!!! Ależ Ty sobie ich pięknie dobrałaś! Pasuja do siebie idealnie. Quote
brazowa1 Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 w żadnych adopcyjnych marzeniach o Czartku nie wyobrażałam sobie czegos takiego. Mamomuninki pozwolisz,ze umieścimy filmik na FB? Niech Czartek reklamuje adopcje nieadopcyjnych. Parka faktycznie fenomenalna,nigdy sie nie moge napatrzeć,jak oni z jednej matrycy wycięci :) Kochane Słoneczko Czartuś :) :) :) Quote
Mama Muninki Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Umieszczaj na FB, bardzo proszę. Muszę ich hamować bo często mają ochotę na taką gonioną zabawę po domu. A od jakiegoś czasu jak ich stosunek do siebie stał się taki bratersko/siostrzany zostają już sami w domu. Chętnie bym Was zobaczyła w ten weekend u nas, bo potem ruszamy z ogrodem, cała trawa zostanie zorana glebogryzarką. Więc jeszcze kilka dni można popatrzeć na ich zabawy pijąc kawę na swieżym powietrzu. Mam też sprawę pewnej amstafki do obgadania, tej która sprawiła pośrednio że adoptowałam Czartka. Quote
malawaszka Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 a ja... siedzę i buczę ze szczęścia :loveu: Czartulek szaleje ze swoją Muninką :laola: Quote
Mama Muninki Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [video=youtube;SWTWvr8dTPs]http://www.youtube.com/watch?v=SWTWvr8dTPs&feature=youtu.be[/video] To obiecany film "O psie, który pasał owce";-) Quote
malawaszka Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 ooo rany rany!!!! najpiękniejszy na świecie jest moment jak Mała Księżniczka ze szczęściem na buzi głaszcze Czartula po głowie :iloveyou::iloveyou::iloveyou: Quote
brazowa1 Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 ale wariat! hehhehehehe. No tez zauwazyłam,ze dziewczynka ma piekne odruchy-tak mięciutko i naturalnie go pogłaskala. No,ale to wszystko Rodzice :) psy w schronie szybko głuchną ,starszy pies po latach spędzonych w schronie, to juz praktycznie każdy; mam swoja teorię,ze one "zamykają uszy do środka",żeby nie słyszec ciągłego szczeku. Zawsze mnie w nim zachwycało,że zachował dobry słuch. A teraz prosze,jak sie przydaje-do pasania owiec. Quote
agata51 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Czarciku, miód na serce. A ten sierpień nadal aktualny? Quote
brazowa1 Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 własnie,a jak w rezultacie one sie wakacjują? Quote
wilczy zew Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Ja zgłosiłam swoją skromną osobę ale cisza. Quote
brazowa1 Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 to może negocjacje z rodziną się powiodły :) Quote
Mama Muninki Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Tak, wstępnie kuzynka ale na pewno będę wiedziała jak jej podam termin mojego wyjazdu. Moje psiurki aktualnie nieszczęśliwe bo skończyliśmy robić ogród posiana trawa uniemożliwia im zabaw. Może jeszcze z 3 tygodnie musimy się pomęczyć, ale efekt jest piękny. Musze się pochwalić bo ogród jest teraz tak śliczny, że pasuje do jakiejś rodzinki co to tyko rasowce byłaby w stanie zaakceptować w otoczeniu, żeby nie zaburzału jego piękna krzywe schroniskowe mordki;-) A moje staruchy zwane od czasu do czasu "czarownicami" są najpiękniejszą kropką nad i w tym ogrodzie. Czarownice szczególnie w osobie Czartosława ostatnio mocno narozrabiały. Sąsiadów mam przysłowiowo "spalonych" z jednej strony. Ich pies taki mały wełniak typu pekińczyk ale inna rasa podbiegł do naszych wyprowadzanych na smyczy. Tamten był bez smyczy z chłopcem około 8 letnim. Mąż wołał do niego weź psa! ale mały zaczął tylko w panice krzyczeć. No i się wywiązała kotłowanina. Mąż odciągał naszych a tamten doskakiwał. W rezultacie Czartek się urwał ze smyczy i wroga pogonił, dopadł i walczył. Na co się pojawiła właścicielka wełniaka, oburzona że nasze takie agresywne! Jakiś czas temu mąż tym sąsiadom zwrócił uwagę, że ich dzieci drażnią psy ( bębniły kijami w wiklinową siatkę oddzielającą nasze posesje i krzyczały do psów, pokazywały się z nienacka nad śmietnikiem i uciekały co powodowało, że oba psy szczekały jak szalone co tylko ich zobaczyły wręcz bym powiedział że te dzieci wyćwiczyły w naszych psach odruch agresji i tego że dzieci są wkurzające. Ps. Szukam fryzjera dla czarownic ale z dojazdem do klienta bo Czartul nie przepada za wsiadaniem do auta. Normalnie zapłacę polećcie jakiegoś miłego profesjonalistę na stałe zlecenia. Ps. Dziś wystawiam budę z kojca i w kojcu będzie drewno kominkowe. Można więc oficjalnie uznać Czartula za psa domowego. Przyuważyliśmy, że sika od razu po nakarmieniu jak palacz papieroska po posiłku. Dostaje więc michę z karmą na dworzu i od razu idzie na spacer. Wczoraj w czasie burzy obie czarownice przylazły na piętro do naszej sypialni, więc nie dość że, czarownice to jeszcze tchurzliwe czarownice;-) Quote
gameta Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Brązowa, jest zlecenie na cięcie - odmówisz sobie ? :razz: Quote
agata51 Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 gameta napisał(a):Brązowa, jest zlecenie na cięcie - odmówisz sobie ? :razz: już widzę ten błysk w oku brązowej nożycorękej Quote
Mama Muninki Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Brązowej nie po drodze. Więc niech jej energia pozostanie wśród tych, którzy tego bardziej potrzebują. Zapraszałam wszystkich przyjaciół Czartka wielokrotnie na tym forum i prywatnie. Trochę mam żal do wszystkich, którzy przed adopcją obiecywali, deklarowali a teraz nie byli w stanie nawet nas odwiedzić bezinteresownie na zwykłą posiadówkę przy kawie. Gdynia to nie koniec świata ale deklarowałam nawet odebranie własnym autem. Wolontariuszy schroniskowych rozgrzeszam. Wiem, że wszystko co robicie i obiecujecie ma jak najlepsze intencje, nie dawajcie jednak obietnic bez pokrycia z miłości do zwierząt. Quote
brazowa1 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 Przepraszam,wiesz jak to jest. Ja bardzo chciałam i chcę,tylko zawsze coś.Tu jakies kundle bezdomne,tu cos przewieźć. I potem tak głupio człowiek wychodzi, jakby mu było obojetne ,czy nie chciał, a to wcale nie tak . Quote
Recommended Posts