Mi. Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 [quote name='pixie']nie wlasnie, ze nie nie mazowieckie, tylko wielkopolskie miedzy poznaniem, pila, a bydgoszcza i gnieznem mowiłam, że ja mieszkam w Mazowieckim pod wawą:eviltong: :evil_lol: Quote
anula1959 Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 [quote name='Magdina']SUPER!dzieki! na pewno sie przyda bo tam juz jest ich ponad 100! zobacz www.przytulisko.com , psiaki sa powoli przenoszone do nowego miejsca ale ciagle problem z transportem! Magdina! Bardzo chętnie już jakąś bidę wystawię ale na stronie przytuliska są wyłącznie zdjęcia a ja potrzebuję jakiekolwiek informacje o piesku , bo przecież coś muszę napisać:niewiem: Jak dostanę jakieś wieści od Ciebie to "dorobię" resztę tekstu i gotowe :lol: Quote
Szczurosława Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 do Wągrowca ma ok. 70 km, niby mało , ale jak się dysponuje ograniczonymi środkami transportu to dużo:( jeśli będzie taka potrzeba byłoby dobrze gdyby mogły tam trafić piesy z "mojego" schroniska, o którym już wspominała Pixie Quote
Magdina Posted November 19, 2006 Author Posted November 19, 2006 anula1959 napisał(a):Magdina! Bardzo chętnie już jakąś bidę wystawię ale na stronie przytuliska są wyłącznie zdjęcia a ja potrzebuję jakiekolwiek informacje o piesku , bo przecież coś muszę napisać:niewiem: Jak dostanę jakieś wieści od Ciebie to "dorobię" resztę tekstu i gotowe :lol: Jasne,zaraz sklecę pare słów a jakims psiaku:) Quote
przyjaciel_koni Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Ja również jestem ciekawa, czy psiaki z likwidowanego schroniska w Wągrowcu (o których napisała ANKA) mają szansę na ratunek w tym nowym miejscu ?????????? Quote
Magdina Posted November 19, 2006 Author Posted November 19, 2006 na pewno nie mozna teraz przyjac całej gromady psów bo to wszystko jest w trakcie budowy!a zeby to skonczyc potrzebne sa środki bo to przytulisko utzrymuje sie tylko z tego co dadzą ludzie! dlatego apelowałam o pomoc bo razem bedzie łatwiej!potem jest tez sprawa utrzymania wszystkich psów!dlatego za hotelik musza byc jakies drobne opłaty zeby było na jedzenie itp albo karma bezposrednio. Quote
Magdina Posted November 20, 2006 Author Posted November 20, 2006 czy nikogo nie interesuje pomoc w takim przedsiębzięciu?? przeciez tam wszystkie psiaki znajda domek a my bedziemy starali sie je wyadoptowac!to lepsze niz przeczekiwanie w schroniskach:( Quote
Magdina Posted November 20, 2006 Author Posted November 20, 2006 jest tu kto? wysłałam pisma do organizacji pro zwierzecych w Anglii byc moze ktos pomoże! Quote
xxxx52 Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Napisz prosze co najbardziej jest pieskom potrzebne! Quote
anula1959 Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Magdina napisał(a):jest tu kto? wysłałam pisma do organizacji pro zwierzecych w Anglii byc moze ktos pomoże! Magdina ! Moja pomoc może polegać jedynie na wystawianiu psiaków na allegro bo mieszkam w Katowicach a wątek cały czas śledzę, czytam i piszę. Dopiero teraz dostała się do kompa dlatego teraz piszę. Quote
jnk Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Magdina, nie panikuj :cool3: Pewnie, że nas interesuje pomoc i pewnie, że tu zaglądamy. Czego masz dowody w powyższych postach :) Wysłałam Fundacji parę groszy, jak obiecałam wcześniej. Quote
Magdina Posted November 22, 2006 Author Posted November 22, 2006 przytulisko dostało dzisiaj pare ton mięska dla psiakow!!ale bedzie uczta! a ja juz rozsyłam pisma z prosba oo pomoc do org, miedzynarodowych moze cos z tego bedzie:) Quote
loozerka Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Poszukaj Osiołka na dogo- pisze na atku węgrowskim. Osiołek dużo tam pomogła organizaując pomoc w Szwecji, nie wiem, czy będzie chciala się angażować w kolejną pomoc, skoro tamto niezakończone, ale zawsze to jakas szansa :) Osiołku, przerpaszam z góry, ze Cie podkablowałam ;). Ja postaram się, przy okazji robienie przelewów, coś wrzucić na przytulisko. Quote
Magdina Posted November 23, 2006 Author Posted November 23, 2006 DZIEKI!! słuchajcie Jest szansa ,że może ktos pomoże bo jest mega duży artykuł o Wandzie i Sycynie w najnowszym NAJ!! BYC MOŻE będzie tez cos w TVN w romowach w toku A wtedy można wspomniec o DOGOMANI!! taka reklama:) co wy na to? jakies pomysły? Quote
asiuniap Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Proponuję, żeby jak najszybciej rozpocząć staraniao rejestrację schronu jako organizacji pożytku publicznego. będziemy wpłacać 1% podatku. Niestety nie wiem, jak się to robi :oops: Quote
Magdina Posted November 23, 2006 Author Posted November 23, 2006 juz przytulisko zostało ogłoszone Fundacja ale jeszcze nie można wpłacac 1%:( oto storna http://www.fundacja.przytulisko.com/ moge tu dodac namiary na dogomanie jako portal wspierający nas :) Quote
Magdina Posted November 25, 2006 Author Posted November 25, 2006 HOP!! jak widac jestesmy juz fundacja:) Quote
Magdina Posted December 13, 2006 Author Posted December 13, 2006 kojce sie buduja ,psiaki sa szczesliwe wiec oby tak dalej Quote
Szczurosława Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Magdina macie może jakiś transport żeby w razie czego podjechać po psa? Quote
Magdina Posted December 13, 2006 Author Posted December 13, 2006 no nie bardzo:( ostatnio dziewczyny wiozły tam psiaka ze szczeniakami az z Wałbrzycha Quote
Szczurosława Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 kurcze, nie wiadomo co ze schroniskiem ok.70 km od Wągrowca, a wydaje mi się, że lepiej by było w razie czego wywieźć je do Wągrowca w przypadku likwidacji, a nie jestem w stanie skombinowac transportu Quote
jnk Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Anka, a ile psów chciałabyś przetransportować? Bo może warto się zastanowić nad zbiórką na transport? Pytanie tylko, czy Wągrowiec przyjmie tabun psów :roll: Quote
Szczurosława Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 w tej chwili jest 19 psów..., wogóle nie mam pomyślu jak w razie czego je przetransportować:( Quote
jnk Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Aniu, a czy rozmawiałaś z kimś z Wągrowca na temat przyjęcia przez nich 19 psów? Quote
Szczurosława Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 nie:oops: , na razie nic pewnego Quote
Recommended Posts