Jump to content
Dogomania

Powstaje Przytulisko "U Wandy" +Hotelik!!

Recommended Posts

Posted

Mamy 2 HEKTARY ziemi ze starym gospodarstwem pod Wągrowcem!!!trwa przeprowadzkan i wielka budowa bud i kojców!mamy sponsora 160 bud!innie pomagają w budowie kojców i adaptacji budynków i stodoły!ma tam powstac mały szpitalik gdzie P.Wanda bedzie ratowała psinki,do tego mały hotelik no i mnóstwo terenu dla psiaków. Chcemy zrobic ogrodzony wybieg dla psiaków-na wzór zachodnich schronisk-gdzie psiny będą sobie biegały w grupach tak na zmianę wszystkie.Marzy nam sie teren na ognisko, ławeczki itp gdzie dogomaniacy i inne osoby beda mogły sobie piknikowac patrząc na szczęśliwe psiaki! To marzenia,ktore można zrealizowac tylko potrzebna pomoc i ręce do pracy!P.Wanda przyjmie każdego psa bo wszystkie psy kocha:smile: ale oczywiwscie trzeba bedzie szukac dla nich domkow bo po kilku latach zabraknie terenu dla nich wszystkich!Dlatego proszę wszystkich o pomoc bo to może byc nasz DOGOMANSKIE MIEJSCE NA ŚWIECIE!!Potrzebne jest wszystko-materiały budowlane,plakaty z psiakami(do wystrojenia pomieszczeń)a moze ktos ze zdolnościami plastycznymi,karma i srodki pielęgnacyjne itp. Zachęcam wszystkich do pomocy-kto moze pomoc na miejscu to bedzie ws
paniale bo robota szybciej pojdzie do przodu.Poniewaz przytuliko isteniej jedynie dzięki darom to hotelik bedzie płatny ale niewiele bo 7-10 zl za dobę!
Zaraz dołacze fotki z budowy, dla zainteresowanych pomocą na miejscu podaje numer P.Wandy ktore siedzi tam nn stop 510383867 .
W kolejnym poscie napisze o planach i naszych pomysłach, oczywiscie wszystkie wasze pomysły na przytulisko będą bardzo pomocne.
P.S Psiaki w trudnych syt.juz mozna przywieźć
[http://img148.imageshack.us/img148/5331/pict0009kj2.jpg
http://img90.imageshack.us/img90/8893/terenhv2.jpg
teren az do stawu
http://img90.imageshack.us/img90/4159/pict0001vu2.jpg

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to moze być świetna zabawa i wielka pomoc! możemy tam organizowac spotkania dogomaniaków i pomagac przy organizowaniu tego miejsca i to wszystko bezinteresownie!!tylko z mysla o zwierzakach!im wiecej nas bedzie tym lepiej!

Posted

jest to od samego rana najlepsza wiadomosc,ze wreszcie pieski sycynskie beda pod wspaniala opieka spokojnie spac,i czekac na wspaniale adopcje.
Bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu: :loveu:

Posted

jestem zachwycona,ze wreszcie zwierzatka beda spokojnie spac,i czekac na wspaniale adopcje!Duze bravo dla osob ,ktore przyczynily sie do powstania tej oazy:multi: W ramach mojej mozliwosci postaram sie rowniez pomoc!Wiem ,ze pod taka doborowa opieka,i taka szefowa pieski maja i beda mialy zapewnione wspaniale warunki ,do czasu szybkiego znalezienia wlasciwych domkow.Bravo:loveu: :loveu:

Posted

Bardzo mi się to podoba, jeśli można to mogę w przyszłym miesiącu wesprzeć finansowo, wpłacając skromną sumkę na AFN z dopiskiem, który ustalicie!!!!Albo bezpośrednio na konto tego przytuliska, jeśli je podacie w wątku!!!

Posted

[quote name='*luthien*']nareszcie:multi: Szkoda ze to tak daleko:-(

tzn gdzie? Magdine napisz w tytule Wagrowiec, woj.?
a ja zaraz znajde na www.map24.interia.pl

juz wiem z warszawy to az 323 km...daleko
ale juz z Bydgoszczy czy Poznania, Pily, Gniezna
znacznie blizej
Wagrowiec lezy miedzy Poznaniem a Bydgoszcza

czy psy z Wasoszkow k/Pily schroniska, ktore bedzie likwidowane w grudniu, wg Anka69, moga liczyc na przyjecie...zaraz Anie powiadomie o tym przedsiwzieciu, moze jakies bidy, bedzie mogla "przeprowadzic"..chocby piechota...
moze czesc do Pani Wandy a czesc do Pana Harlacza...sen mi z powiek spedza ta historia

to bardzo dobra wiadomosc - budowa tego przyjaznego schroniska przytuliska, Psiego Raju

przeprowadzka trwa... czy to znaczy, ze sa tam juz jakies pomieszczenia biurowe i dostep do netu, czy tez pani Wanda na razie tylko w zasiegu komorki?

sadze, ze w pracach plastycznych np jest bardzo duzo uzdolnionych dogo, ktorzy chetnie pomoga w wystroju
podam link do wlasciwego dzialu, by tutaj zajrzeli
i pisz Magdine, o wszystkim czego potrzeba

Posted

JUZ określiłam gdzie to sie mieści-60 km od Poznania!!! DOKŁADNIE RUSIEC PRZY WĄGROWCU- zaraz dołącze-jesli mi sie uda bo nie wiem jak to zrobic:) - pierwsze fotki z prac remontowo-budowlanych!

Posted

Szkoda,że to nie gdzieś bliżej mnie,bo na pewno bym pomogła,ale najważniejsze,że zwierzątka będą tam miały jak w raju:loveu: :loveu: :loveu: ,ale możecie podać konto, na które można wpłacać pieniążki na najpilniejsze potrzeby.W ten sposób każdy z całej Polski może wam pomóc!;)

Posted

słuchajcie jak moge wkleic fotki bo nie wiem i mi nie wychodzi!!

Co do przeprowadzki psiaków to narazie mozna tylko pojedyncze sztuki najbardziej potrzebujace bo to wszystko jest w remoncie i trzeba sporo nakładow pracy i finans. zeby zrobic z tego cos super!ale jesli wszyscy pomoga to bedzie ekstra sprawa! może znajda sie jakies chłopy z okolicy do pomocy??!! no i trzeba bedzie wspolnymi siłami szukac potem adopcji bo inaczej "zapsimy" sie tam!!Ciagną juz tam prąd i kanalizacje ale wszystko w rozsypce jeszcze

Posted

[quote name='*luthien*']Woj Mazowieckie pod Wawą:roll:

nie wlasnie, ze nie
nie mazowieckie, tylko wielkopolskie miedzy poznaniem, pila, a bydgoszcza i gnieznem

Posted

[quote name='pixie']tzn gdzie? Magdine napisz w tytule Wagrowiec, woj.?
a ja zaraz znajde na www.map24.interia.pl

juz wiem z warszawy to az 323 km...daleko
ale juz z Bydgoszczy czy Poznania, Pily, Gniezna
znacznie blizej
Wagrowiec lezy miedzy Poznaniem a Bydgoszcza

czy psy z Wasoszkow k/Pily schroniska, ktore bedzie likwidowane w grudniu, wg Anka69, moga liczyc na przyjecie...zaraz Anie powiadomie o tym przedsiwzieciu, moze jakies bidy, bedzie mogla "przeprowadzic"..chocby piechota...
moze czesc do Pani Wandy a czesc do Pana Harlacza...sen mi z powiek spedza ta historia

to bardzo dobra wiadomosc - budowa tego przyjaznego schroniska przytuliska, Psiego Raju

przeprowadzka trwa... czy to znaczy, ze sa tam juz jakies pomieszczenia biurowe i dostep do netu, czy tez pani Wanda na razie tylko w zasiegu komorki?

sadze, ze w pracach plastycznych np jest bardzo duzo uzdolnionych dogo, ktorzy chetnie pomoga w wystroju
podam link do wlasciwego dzialu, by tutaj zajrzeli
i pisz Magdine, o wszystkim czego potrzeba

juz zawiadomilam o tym przedsiewzieciu artystow dogo, licze bardzo na to ze zajrza tutaj i wena tworcza na nich splynie

Przy tej okazji, sadze, ze dla Pani Wandy prezent z kalendarza Metamorfozy serc 2007 bylby bardzo odpowiedni - zaraz zaklepie go w watku Kalendarzowym

pomyslmy dla kogo jeszcze ten kalendarz nalezaloby z nowym rokiem wreczyc, bo ilosc egzemplarzy ograniczona, a przeslanie jego bardzo mocne
poruszam temat przy tej okazji, lecz tak wyszlo

podam zaraz link do kalendarza

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34610

Posted

Magdina napisał(a):
pojawiły się osoby ,które podarowały P.Wandzie 2 HEKTARY ziemi ze starym gospodarstwem pod Wągrowcem

Jak należy rozumieć fakt, że ziemia została podarowana? Czy p. Wanda stała się prawnym właścicielem tej ziemi? Czy podpisała umowę dzierżawną na ileś tam lat? Skąd pewność, że darczyńcy nie wycofają się za jakiś czas z tego "podarunku"?

I na jakie konto można wpłacać pieniądze dla sycyńskich psiaków i p. Wandy - dla mnie te psy już chyba na zawsze będą "sycyńskie" właśnie :)

Posted

Magdina napisał(a):
juz poprosiłam moderatora o zamkniecie!!

ale ktorego ? czy tego? bo jesli bedzie zamkniety a nie bedzie przekierowan to artysci z dogo, ktorym podalam ten watek nie trafia

czy bedzie przekierowanie?

Posted

Magdina napisał(a):
juz poprosiłam moderatora o zamkniecie!!

w innym pisalam ze moze udaloby sie polaczyc czy tez wlaczyc posty z innych juz rozpoczetych do jednego

Posted

Ufff! Dzierżawa dożywotnia to brzmi rozsądnie :) Magdina, ja wiem, że psy są p. Wandy, ale psy "sycyńskie" to dla mnie takie hasło i tak mi się wbiło do łba, że trudno będzie się tego pozbyć :evil_lol:

Posted

A jak wyglada sytuacja prawna, zeby sie znow nie okazalo ze to nielegalne przytulisko:shake: Trzeba by zglosic w gminie, aby naniesli w planach zagospodarowania, ze to jest teren pod schronisko.