Figanna Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 moze nie maja po prostu pieniedzy na kastracje? poinformuj ich jaka jest sytuacja z transportem i powiedz ze na kastracje pieniadze dostaną, wiec nie beda miec takiego wydatku. porozmawiac warto z nimi o tym, poki jest sznasa na ten transport:) Quote
Olga7 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 BUDRYSEK napisał(a):Panstwo chca Psiaka wykastrowanego, taka byla umowa i Ich warunek zapytam jutro czy moga gdzies podjechac Gdybysmy sami nie wprowadzili i nie nalegali oraz nie oddawali ludziom psy po sterylakch i kastracjach -malo kto by to potem zlecal swoim psom po adopcji .Glownie by oszczedzić na wydatkach . By miec pewnosc ,ze psy po adopcji nie będą rozmnażane potem -dostają psy wykastrowane ,dzięki zbieraniu na to pieniedzy . Nie moga więc żądac chyba wykastrowanego psa-bo wjest to tylko dobra nasza wola i tych ktorzy na te kastracje skladają się albo ze skarpety tego forum . Mogą prosic o kastrację ale nie żądac jej .Jest w umowie adopcyjnej warunek adopcji ,iź powinni poddać psa kastracji -sami na wlasny ksozt czy nie ma takiego punktu umowy ?? Quote
BUDRYSEK Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 olga7 napisał(a):Gdybysmy sami nie wprowadzili i nie nalegali oraz nie oddawali ludziom psy po sterylakch i kastracjach -malo kto by to potem zlecal swoim psom po adopcji .Glownie by oszczedzić na wydatkach . By miec pewnosc ,ze psy po adopcji nie będą rozmnażane potem -dostają psy wykastrowane ,dzięki zbieraniu na to pieniedzy . Nie moga więc żądac chyba wykastrowanego psa-bo wjest to tylko dobra nasza wola i tych ktorzy na te kastracje skladają się albo ze skarpety tego forum . Mogą prosic o kastrację ale nie żądac jej .Jest w umowie adopcyjnej warunek adopcji ,iź powinni poddać psa kastracji -sami na wlasny ksozt czy nie ma takiego punktu umowy ?? jest tyle psow wykastrowanych, ze moga sobie w nich przebierac juz na poczatku watku pisalam, ze jezeli to ma byc na przeszkodzie do szczescie Amisia to trzeba ja wykonac *********** TRAGEDIA!!!! http://www.dogomania.pl/threads/214232-Dorwał-mnie-wyżeł_mam-rozerwane-ciałko-(-POMÓŻ!?p=17591395#post17591395 Quote
Awit Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Dziś otrzymałam kolejną wpłatę dla Amiego, od Javena: 10zł. I mamy tyle: 30.08: 100.krooppka 31.08: 10.Pola53 01.09: 10.Figanna 01.09: 50. wtatara. 05.09: 15.Olga7 06.09: 250.Marpol 07.09: 10.Javena Razem: 445. Rozumiem, że kastracja to warunek, różne powody mogą mieć, może obawiają się zabiegu, powikłań, może mają suki w sąsiedztwie. A może kastrowali kiedyś psa i coś się po zabiegu zadziało. Kastrowałabym jak najszybciej i po 2 dniach do domku niech jedzie. Znajomy pies na 2 dzień po zabiegu zdjął sobie szwy zębami, dostał dodatkowo antybiotyk i wszystko dobrze się skończyło. Quote
Klaudus__ Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Ami już dawno byłby wyciągnięty jakby było gdzie Go przetrzymać chociaż kilka dni. Ja nie mam już gdzie zwierząt odizolowywać - wszędzie psy i koty - Budrysek to samo. Do tego praca/dom/schronisko/schronisko/schronisko/inne bezdomne psy i koty. Niestety w tym całym biegu nie zawsze mamy możliwość wchodzenia dwa razy dziennie na dogo. Co nie oznacza,że nie zależy Nam na tym,aby chłopak był już w nowym domu... Bardzo bym tego chciała... Quote
wtatara Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 wszystkim nam zależy na dobru psa. Pani chciała psa wykastrowanego- rozumiem. Jednak czy my wiemy -dlaczego? Może chodzi o pieniądze. Jeśli tak , dostanie je , tylko trzeba sprawdzić czy go wykastrowała. Olga prosi o telefon do Pani, chce z nią o tym porozmawiać.Chce jej wytłumaczyć wszystko, dlaczego chcemy tak . a nie inaczej. Dziewczyny oburzacie się ale dlaczego? Chcemy Wam pomóc, odciążyć Was choć trochę ale jest prośba o wchodzenie na wątki na których się coś dzieje. Proszę szanujcie też czas innych. Popatrzcie na Olgę, jak się zaangażowała, na pewno ma więcej czasu niż Wy , więc wykorzystuje go dla psów, ale nie znaczy że siedzi 24 godziny. Ma też dom , rodzinę , pracę . Jest od Was dużo starsza i takie niegrzeczne uwagi nie są na miejscu. Mam pytanie czy Olga dostała na PW telefon do Pani aby z nią porozmawiać. Co do kastracji, w wakacje kastrowałam pieska u mamy. Szwy rozpuszczalne, zabezpieczone tym złotkiem i pies po kilku godzinach biegał po ogrodzie. Nie jest już młody , ma ponad 10 lat. Quote
Olga7 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 wtatara napisał(a):wszystkim nam zależy na dobru psa. Pani chciała psa wykastrowanego- rozumiem. Jednak czy my wiemy -dlaczego? Może chodzi o pieniądze. Jeśli tak , dostanie je , tylko trzeba sprawdzić czy go wykastrowała. Olga prosi o telefon do Pani, chce z nią o tym porozmawiać.Chce jej wytłumaczyć wszystko, dlaczego chcemy tak . a nie inaczej. Dziewczyny oburzacie się ale dlaczego? Chcemy Wam pomóc, odciążyć Was choć trochę ale jest prośba o wchodzenie na wątki na których się coś dzieje. Proszę szanujcie też czas innych. Popatrzcie na Olgę, jak się zaangażowała, na pewno ma więcej czasu niż Wy , więc wykorzystuje go dla psów, ale nie znaczy że siedzi 24 godziny. Ma też dom , rodzinę , pracę . Jest od Was dużo starsza i takie niegrzeczne uwagi nie są na miejscu. Mam pytanie czy Olga dostała na PW telefon do Pani aby z nią porozmawiać. Co do kastracji, w wakacje kastrowałam pieska u mamy. Szwy rozpuszczalne, zabezpieczone tym złotkiem i pies po kilku godzinach biegał po ogrodzie. Nie jest już młody , ma ponad 10 lat. Dostałam dziś sms-a od Budrysek ,by dogrywać transport Amika a kastracja czeka go w nowym domu -koszt zabiegu to ok.120 zl . Slusznie pisze wtatara,że Amik po kastracji z takim zabezpieczeniem nie musi być izolowany i może nawet jechać zaraz po zabiegu -tym bardziej autem. Wczesniej nie moglam tu przekazać wiadom.od Budrysek ,komp nam nawala ,będzie popoludniu/wieczorem naprawiany-w razie czego ,kontakt tel.wtedy. Tel. do nowego domu Ami nie mam ,tylko Klaudus i Budrysek znają chyba. Quote
Figanna Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 skoro Pani sie zdecudowała że zrobi kastracje u sibie, to pytanie tylko do ludki czy jej oferta jest aktualna?:) Quote
Agnieszka Co. Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Tylko która opcja transportu bylaby najlepsza, bo przewinęło sie kilka? Quote
wtatara Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Agnieszka Co. napisał(a):Tylko która opcja transportu bylaby najlepsza, bo przewinęło sie kilka? na pewno bedzie wszystko OK, cieszę się Quote
BUDRYSEK Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 wszystko jest ustalone z Pania, trzeba dograc transport a Klaudia musi zalatwic, zeby mozna bylo odebrac Amiego w sob...a nie bedzie to latwe bo w sob nie pracuja Quote
Awit Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Nie zapomnijcie dać mi znać kiedy i komu mam wysłać pieniądze Amiego:-) Dziś nic nie przyszło. Quote
ludka Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Juz jestem, musialam zawiezc kocurka do Lodzi. ;) Budrysek, rozmawialas z DS, zapytalas, czy moga dojechac do Torunia? Psiak bylby szybciej w domu i dla mnie troche krotsza podroz. A jak z Figu? Jedzie w sobote i kiedy mniej wiecej jest w Wawie? Bylyby jakies problemy, gdyby skorzystac z Jej pomocy? Quote
Olga7 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 BUDRYSEK napisał(a):wszystko jest ustalone z Pania, trzeba dograc transport a Klaudia musi zalatwic, zeby mozna bylo odebrac Amiego w sob...a nie bedzie to latwe bo w sob nie pracuja Gdyby któraś z nas ,np.ja ,mieszkala niedaleko Pszczyny pewnie byśmy przetrzymali Amika u siebie ten dzien-dwa ,ale wszyscy mamy daleko do was. Quote
Agnieszka Co. Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 ludka napisał(a):Budrysek, rozmawialas z DS, zapytalas, czy moga dojechac do Torunia? Psiak bylby szybciej w domu i dla mnie troche krotsza podroz.? Budrysek była u mnie wieczorem dać zastrzyk terierkowi Dyziowi i mówiła mi, że Pan może podjechać do Torunia. Quote
BUDRYSEK Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 moga podjechac do Torunia figu jedzie w sob po 19...ktos musialby podrzucic Amisia do K-c Quote
ludka Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 A Figu w nocy lub rano dojedzie do Wawy? Bo chyba mieszka pod Wawą.. Quote
BUDRYSEK Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 ludka napisał(a):A Figu w nocy lub rano dojedzie do Wawy? Bo chyba mieszka pod Wawą.. w nocy, to zalezy tez od tego gdzie musi jeszcze porozwozic psiaki? Quote
ludka Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Jakos sie umowimy. Super, ze DS moze odebrac psiaka w Toruniu. To teraz co z dowozem do Katowic? To tylko 37 km od Pszczyny :) Moze ja podam swoj telefon: 696 267 125. W pracy sie nie loguje na forum. Aaa, mieszkam w centrum Wawy, ul. Ogrodowa - przy Jana Pawla II. Quote
ludka Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Jesli nie samochodem, to sa pociagi Regio dosc czesto, dacie rade ;) Quote
BUDRYSEK Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 ludka napisał(a):Jesli nie samochodem, to sa pociagi Regio dosc czesto, dacie rade ;) dalsze kroki musi podjac Klaudus__ Quote
ludka Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Ja do Lodzi ze zwierzakami (2 x 2 godziny) obracam czesto po pracy, dla zwierzakow, ktorych czasem nawet na focie nie widzialam ;) Z Pszczyny do Katowic 40 minut pociagiem Regio, ale Klaudus chyba to wie. Macie moj telefon. Co jeszcze moge zrobic? Quote
Olga7 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 No i teraz nie będzie komu dowieżc psa z Pszczyny do Katowic - te 37 km i 40 min. jazdy ?? Jesli Klaudus nie moze ani Budrysek -to może AgnieszkaCo ....? Tp nie jest przecież daleko a jakoś nie widac chętnych ,nikt nie znajdzie te parę godz. czasu /w sumie/ by Amika dowieżć do Katowic pociągiem ?? Quote
ludka Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Dobra, widze, ze to nie ma sensu, odbiore jutro psiaka w Pszczynie. Jak ma jechac od popoludnia do polnocy przekazywany z rak do rak, to ze mna bedzie w Wawie w ciagu 3,5 godziny. W soboty expressy do Wawy sa puste, bedzie wygodnie i szybko. Umawiam sie z Klaudus, tak? Mamy pewnosc, ze psiaka wydadzą? Umawiamy sie na dworcu czy w okolicach zamku? Quote
Recommended Posts