Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moze nie maja po prostu pieniedzy na kastracje? poinformuj ich jaka jest sytuacja z transportem i powiedz ze na kastracje pieniadze dostaną, wiec nie beda miec takiego wydatku. porozmawiac warto z nimi o tym, poki jest sznasa na ten transport:)

• Replies 715
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
Panstwo chca Psiaka wykastrowanego, taka byla umowa i Ich warunek

zapytam jutro czy moga gdzies podjechac

Gdybysmy sami nie wprowadzili i nie nalegali oraz nie oddawali ludziom psy po sterylakch i kastracjach -malo kto by to potem zlecal swoim psom po adopcji .Glownie by oszczedzić na wydatkach . By miec pewnosc ,ze psy po adopcji nie będą rozmnażane potem -dostają psy wykastrowane ,dzięki zbieraniu na to pieniedzy .
Nie moga więc żądac chyba wykastrowanego psa-bo wjest to tylko dobra nasza wola i tych ktorzy na te kastracje skladają się albo ze skarpety tego forum .
Mogą prosic o kastrację ale nie żądac jej .Jest w umowie adopcyjnej warunek adopcji ,iź powinni poddać psa kastracji -sami na wlasny ksozt czy nie ma takiego punktu umowy ??

Posted

olga7 napisał(a):
Gdybysmy sami nie wprowadzili i nie nalegali oraz nie oddawali ludziom psy po sterylakch i kastracjach -malo kto by to potem zlecal swoim psom po adopcji .Glownie by oszczedzić na wydatkach . By miec pewnosc ,ze psy po adopcji nie będą rozmnażane potem -dostają psy wykastrowane ,dzięki zbieraniu na to pieniedzy .
Nie moga więc żądac chyba wykastrowanego psa-bo wjest to tylko dobra nasza wola i tych ktorzy na te kastracje skladają się albo ze skarpety tego forum .
Mogą prosic o kastrację ale nie żądac jej .Jest w umowie adopcyjnej warunek adopcji ,iź powinni poddać psa kastracji -sami na wlasny ksozt czy nie ma takiego punktu umowy ??

jest tyle psow wykastrowanych, ze moga sobie w nich przebierac
juz na poczatku watku pisalam, ze jezeli to ma byc na przeszkodzie do szczescie Amisia to trzeba ja wykonac

TRAGEDIA!!!!

http://www.dogomania.pl/threads/214232-Dorwał-mnie-wyżeł_mam-rozerwane-ciałko-(-POMÓŻ!?p=17591395#post17591395

Posted

Dziś otrzymałam kolejną wpłatę dla Amiego, od Javena: 10zł.
I mamy tyle:
30.08: 100.krooppka
31.08: 10.Pola53
01.09: 10.Figanna
01.09: 50. wtatara.
05.09: 15.Olga7
06.09: 250.Marpol
07.09: 10.Javena
Razem: 445.

Rozumiem, że kastracja to warunek, różne powody mogą mieć, może obawiają się zabiegu, powikłań, może mają suki w sąsiedztwie. A może kastrowali kiedyś psa i coś się po zabiegu zadziało.
Kastrowałabym jak najszybciej i po 2 dniach do domku niech jedzie. Znajomy pies na 2 dzień po zabiegu zdjął sobie szwy zębami, dostał dodatkowo antybiotyk i wszystko dobrze się skończyło.

Posted

Ami już dawno byłby wyciągnięty jakby było gdzie Go przetrzymać chociaż kilka dni.
Ja nie mam już gdzie zwierząt odizolowywać - wszędzie psy i koty - Budrysek to samo.
Do tego praca/dom/schronisko/schronisko/schronisko/inne bezdomne psy i koty.
Niestety w tym całym biegu nie zawsze mamy możliwość wchodzenia dwa razy dziennie na dogo.
Co nie oznacza,że nie zależy Nam na tym,aby chłopak był już w nowym domu...
Bardzo bym tego chciała...

Posted

wszystkim nam zależy na dobru psa.
Pani chciała psa wykastrowanego- rozumiem.
Jednak czy my wiemy -dlaczego?
Może chodzi o pieniądze. Jeśli tak , dostanie je , tylko trzeba sprawdzić czy go wykastrowała.
Olga prosi o telefon do Pani, chce z nią o tym porozmawiać.Chce jej wytłumaczyć wszystko, dlaczego chcemy tak . a nie inaczej.

Dziewczyny oburzacie się ale dlaczego?
Chcemy Wam pomóc, odciążyć Was choć trochę ale jest prośba o wchodzenie na wątki na których się coś dzieje.
Proszę szanujcie też czas innych. Popatrzcie na Olgę, jak się zaangażowała, na pewno ma więcej czasu niż Wy , więc wykorzystuje go dla psów, ale nie znaczy że siedzi 24 godziny. Ma też dom , rodzinę , pracę . Jest od Was dużo starsza i takie niegrzeczne uwagi nie są na miejscu.
Mam pytanie czy Olga dostała na PW telefon do Pani aby z nią porozmawiać.
Co do kastracji, w wakacje kastrowałam pieska u mamy. Szwy rozpuszczalne, zabezpieczone tym złotkiem i pies po kilku godzinach biegał po ogrodzie. Nie jest już młody , ma ponad 10 lat.

Posted

wtatara napisał(a):
wszystkim nam zależy na dobru psa.
Pani chciała psa wykastrowanego- rozumiem.
Jednak czy my wiemy -dlaczego?
Może chodzi o pieniądze. Jeśli tak , dostanie je , tylko trzeba sprawdzić czy go wykastrowała.
Olga prosi o telefon do Pani, chce z nią o tym porozmawiać.Chce jej wytłumaczyć wszystko, dlaczego chcemy tak . a nie inaczej.

Dziewczyny oburzacie się ale dlaczego?
Chcemy Wam pomóc, odciążyć Was choć trochę ale jest prośba o wchodzenie na wątki na których się coś dzieje.
Proszę szanujcie też czas innych. Popatrzcie na Olgę, jak się zaangażowała, na pewno ma więcej czasu niż Wy , więc wykorzystuje go dla psów, ale nie znaczy że siedzi 24 godziny. Ma też dom , rodzinę , pracę . Jest od Was dużo starsza i takie niegrzeczne uwagi nie są na miejscu.
Mam pytanie czy Olga dostała na PW telefon do Pani aby z nią porozmawiać.
Co do kastracji, w wakacje kastrowałam pieska u mamy. Szwy rozpuszczalne, zabezpieczone tym złotkiem i pies po kilku godzinach biegał po ogrodzie. Nie jest już młody , ma ponad 10 lat.

Dostałam dziś sms-a od Budrysek ,by dogrywać transport Amika a kastracja czeka go w nowym domu -koszt zabiegu to ok.120 zl .
Slusznie pisze wtatara,że Amik po kastracji z takim zabezpieczeniem nie musi być izolowany i może nawet jechać zaraz po zabiegu -tym bardziej autem.
Wczesniej nie moglam tu przekazać wiadom.od Budrysek ,komp nam nawala ,będzie popoludniu/wieczorem naprawiany-w razie czego ,kontakt tel.wtedy. Tel. do nowego domu Ami nie mam ,tylko Klaudus i Budrysek znają chyba.

Posted

Juz jestem, musialam zawiezc kocurka do Lodzi. ;)

Budrysek, rozmawialas z DS, zapytalas, czy moga dojechac do Torunia? Psiak bylby szybciej w domu i dla mnie troche krotsza podroz.
A jak z Figu? Jedzie w sobote i kiedy mniej wiecej jest w Wawie? Bylyby jakies problemy, gdyby skorzystac z Jej pomocy?

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
wszystko jest ustalone z Pania, trzeba dograc transport
a Klaudia musi zalatwic, zeby mozna bylo odebrac Amiego w sob...a nie bedzie to latwe bo w sob nie pracuja

Gdyby któraś z nas ,np.ja ,mieszkala niedaleko Pszczyny pewnie byśmy przetrzymali Amika u siebie ten dzien-dwa ,ale wszyscy mamy daleko do was.

Posted

ludka napisał(a):
Budrysek, rozmawialas z DS, zapytalas, czy moga dojechac do Torunia? Psiak bylby szybciej w domu i dla mnie troche krotsza podroz.?

Budrysek była u mnie wieczorem dać zastrzyk terierkowi Dyziowi i mówiła mi, że Pan może podjechać do Torunia.

Posted

Jakos sie umowimy. Super, ze DS moze odebrac psiaka w Toruniu. To teraz co z dowozem do Katowic? To tylko 37 km od Pszczyny :)
Moze ja podam swoj telefon: 696 267 125. W pracy sie nie loguje na forum.

Aaa, mieszkam w centrum Wawy, ul. Ogrodowa - przy Jana Pawla II.

Posted

Ja do Lodzi ze zwierzakami (2 x 2 godziny) obracam czesto po pracy, dla zwierzakow, ktorych czasem nawet na focie nie widzialam ;) Z Pszczyny do Katowic 40 minut pociagiem Regio, ale Klaudus chyba to wie.
Macie moj telefon. Co jeszcze moge zrobic?

Posted

No i teraz nie będzie komu dowieżc psa z Pszczyny do Katowic - te 37 km i 40 min. jazdy ?? Jesli Klaudus nie moze ani Budrysek -to może AgnieszkaCo ....?
Tp nie jest przecież daleko a jakoś nie widac chętnych ,nikt nie znajdzie te parę godz. czasu /w sumie/ by Amika dowieżć do Katowic pociągiem ??

Posted

Dobra, widze, ze to nie ma sensu, odbiore jutro psiaka w Pszczynie. Jak ma jechac od popoludnia do polnocy przekazywany z rak do rak, to ze mna bedzie w Wawie w ciagu 3,5 godziny. W soboty expressy do Wawy sa puste, bedzie wygodnie i szybko. Umawiam sie z Klaudus, tak? Mamy pewnosc, ze psiaka wydadzą? Umawiamy sie na dworcu czy w okolicach zamku?