ludka Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Klaudus, ok, nie ciagnijmy... Jasne, ze odbiore, przenocuje i dowioze psiaka, chyba ze macie lepszy pomysl. Mam nadzieje, ze jest lagodny, to zawsze moje pierwsze pytanie. Znasz go troche? I potrzebuje nr telefonu do DS, zeby uzgodnic odbior. Quote
Olga7 Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 My doceniamy Waszą pomoc i zaangażowanie cioteczki i wiemy ,że macie na glowie wiele innych spraw-rodziny,pracę ,bezdomne zwierzęta ,a czasu nieraz na to wszystko brak Na tel. także i do tego nie są bezplatne,niestety-co kazdy sam odczuwa.Wy tam bezposrednio pomagacie a inni choć tak na ile potrafią i moga ,tak z daleka .Roznie-finansowo,ogloszeniami ,rozsylaniem pw i zbieraniem funduszy na tę pomoc konkretną ,czy chocby telefonami ,by dograc niektore wazne sprawy a psy mogly byc szykowane do nowych domow -po kastracjach i by bylo jak je dowiezc .Nawet taka pomoc jest potrzebna i liczy sie też. No i b.ważny sam transport-jak robi to Figu ,czy Ludka albo inni w to zaangażowani .. Bo malo kiedy nowy wlasciel może ,czy chce sam przyjechac po psa ,czy kota,jesli to dosc daleko. Quote
ludka Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Jesli Ami ma przyjechac, to musze uzgodnic z DS dalszy transport. Nadal nie dostalam numeru telefonu. Wczoraj prosilam Budrysek i uslyszalam, ze dostane pozniej. Czy ktos ma ochote zadzwonic i Jej przypomniec? Quote
elinka Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Ja też bardzo bym poprosiła o numer telefonu do DS ponieważ mam do tych Państwa prywatną, w ogóle nie związaną z tematem Amiego sprawę. No, ażeby narobić jeszcze większego zamieszania (Ludko, absolutnie bez jakiegokolwiek podtekstu w Twoja stronę ;)) przed chwilą na transportowym znalazłam takie info : furciaczek napisał(a):11 wrzesien jade na trasie Torun-Wawa-Teresin-Sochaczew-Torun , tel w podpisie jak cos. Quote
Awit Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Budrysek chciała na pw moje konto, wysłałam. Na razie nowych wpłat nie mam, nic nie przyszło więcej. Quote
ludka Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Ami mi uciekl zanim weszlam z nim do domu. Wysunal sie latwo z obrozki i zwiewal po okolicznych podworkach, uciekajac przede mna. Calą noc chodzilam po okolicy, czasem go widzac, ale nie mogac sie zblizyc. Rozmawialam z pania z DS, mowila, ze byla uprzedzana, zeby kupic szelki. Niestety przyjechal w obrozce. Tak czy siak moja wina,moja glupota, ze go przyjelam. Ide rozwieszac ogloszenia. Quote
PaskudnaZłośnica Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Fantastycznie. Mam nadzieję,że zawiadomiłaś już dziewczyny. Bo siedzeniem na dogo raczej Go nie znajdziesz. Ami już dość w życiu przeszedł - mam nadzieję,że szybko Go znajdziesz. Napisz jakie osiedle - zawiadomię znajomych - może pomogą. Bo jak do Ciebie bardziej się liczy siedzenie na dogo niż szukanie Go - to w ten sposób wiele nie zdziałasz. Swoja drogą - dziewczyny od wczoraj już też pewnie działają, i nie jednego do pomocy zwerbowały - o ile wiedzą... Quote
Klaudus__ Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 ludka napisał(a):Ami mi uciekl zanim weszlam z nim do domu. Wysunal sie latwo z obrozki i zwiewal po okolicznych podworkach, uciekajac przede mna. Calą noc chodzilam po okolicy, czasem go widzac, ale nie mogac sie zblizyc. Rozmawialam z pania z DS, mowila, ze byla uprzedzana, zeby kupic szelki. Niestety przyjechal w obrozce. Tak czy siak moja wina,moja glupota, ze go przyjelam. Ide rozwieszac ogloszenia. UCIEKŁ??????????? WCZORAJ???????? Jestem zbulwersowana i oburzona faktem,że jako osoba bezpośrednio za psa odpowiedzialna nie zostałam nawet głupim sms-em poinformowana,że mój psiak lata po Warszawie przerażony!!Ale to są niestety skutki uboczne takiego załatwiania spraw... Przecież to są jakieś jaja... A w roli sprostowania powinnaś dodać, że rozmawiałaś z Panią z DS - bo Ona do Ciebie zadzwoniła!! Chciała zapytać kiedy wymarzony przez Nią piesek - wyczekany przez miesiąc przyjedzie - bo miałaś się odezwać! A Ty zwyczajnie - bez emocji powiedziałaś,że uciekł! Jak można w ten sposób?? Poza tym nie sugeruj,że ktoś Cię do transportu zmusił - bo czegoś podobnego nie było. Sama zaproponowałaś!! Jak można być tak dwulicowym ? Tego to ja nie rozumię. Ponawiam pytanie - DLACZEGO NIE ZOSTAŁAM POINFORMOWANA?? Quote
Klaudus__ Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 Dodam jeszcze ,że teraz jak na dłoni wyszło jak szanujesz drugiego człowieka. Na pewno tak tego nie zostawię - fakt KAŻDEMU może pies uciec - ok. Ale po pierwsze Ami nie był dzikim psem - bo ja też z Nim spacerowałam i wiem jak się zachowuje. Po drugie przez wczorajszy dzień miał kontakt z samymi obcymi osobami i jakoś nawet uciekać nie próbował! A po trzecie BRAK POWIADOMIENIA MNIE JEST KARYGODNY. Quote
Klaudus__ Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/214418-WARSZAWA-ulica-Ogrodowa!-Uciek%C5%82-Ami-jest-przera%C5%BCony-b%C5%82agam-o-POMOC!?p=17609319#post17609319 Quote
Ellig Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Dlaczego ten pies nie przyjachal w szelkach???????????? Quote
Klaudus__ Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 Ellig napisał(a):Dlaczego ten pies nie przyjachal w szelkach???????????? Ja byłam w pracy - Amiego odebrała Budrysek. Poza tym nie był bez niczego wręczony - miał obrożę i smycz. O szelki mieli zadbać nowi właściciele - zazwyczaj staram się zakupić psu szelki jak gdzieś jedzie,ale tym razem nie miałam okazji - poza tym weźcie pod uwagę,że finansowo to też spory koszt kupować dla każdego podopiecznego szelki i smycz. Ami wczoraj przed wyjazdem spacerował na obroży po zupełnie obcym terenie z Oliwką którą pierwszy raz na oczy widział i w ogóle nie zamierzał się wyrywać - nie podjął ani jednej próby ucieczki. Nie próbujcie teraz odwrócić kota ogonem - nie ubliżając nikomu - nie mi uciekł... A spacerowałam z Nim jeszcze w schronie wielokrotnie - baaa spacerowałam z Nim bez obroży - na samej smyczy zaciśniętej... - co widać na pierwszych zdjęciach. Quote
Marpol Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 zajrzalam na watek Amiego po kilku dniach a tu takie rewelacje.....az wierzyc sie nie chce :((((( Quote
Olga7 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Udalo się mi raz polączyć z Ludką i wiem ,ze dojechala już Nutusia z suczką caly czas probują zlapać Amika ,ale kojarzy już chyba Ludkę i ucieka przed nią . Ami zostaL dowieziony do Ludki w nocy ok.godz.1 i zanim doszla z nim do bloku ,to Ami wysunąl glowę z obroży i i uciekł - nie dal się Ludce przez calą noc zlapać -krązy do tej pory w pobliżu . Nustusia przyjechala z suczka i może jej oraz jakims ludziom -sąsiadom mlodyn .np. dziewczynom czy sprytnym chlopakom zbliżyc do Amika i zlapac go. Trzeba koniecznie jakieś dziewczynki poprosic o pomoc ,bo Klaudia mi teraz mowiala ,że Amik b.lubil tam w Pszczynie chodzić na spacery z 10 let. dziewczynką .Może takim dziewczynkom by się udalo zlapac Amika ?? Jak tylko uda sie nam dodzwonic do Ludki -to doradzimy jej to . Ludka z Nastusią wezwaly na pomoc EKO-patrol ze sprzętem do lapania - pętlą-łapaczem itp. Quote
Ellig Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Jakie ciotki pojechaly? Bo na razie jest N utusia, ktora z Nowego Dworu z sunia Kreska przyjechala i ludka i nikogo po za tym nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Amik caly czas ucieka nie pozwala zblizyc sie nikomu nawet na pare krokow........... http://www.dogomania.pl/threads/214426-Pilnie-prosimy-o-pomoc-w-z%C5%82apaniu-psa-!-Hala-Mirowska!Warszawa Quote
Olga7 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Ellig napisał(a):Jakie ciotki pojechaly? Bo na razie jest N utusia, ktora z Nowego Dworu z sunia Kreska przyjechala i ludka i nikogo po za tym nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Amik caly czas ucieka nie pozwala zblizyc sie nikomu nawet na pare krokow........... http://www.dogomania.pl/threads/214426-Pilnie-prosimy-o-pomoc-w-z%C5%82apaniu-psa-!-Hala-Mirowska!Warszawa No wlasnie poprawilam tego posta ,bo dzwonilam drugi raz do Ludki i nie ma do tej pory nikogo -procz Nustusi z suczką . Może Klaudia miala na myśli wlasnie Nustusię -nie wiem ?? Czekają teraz na przyjazd Eko-patrolu z lapaczem ,bo inaczej nie poradzą sobie . Mowilam Ludce o tym podstawieniu jakiejsc dziewczynki ale nie mają teraz czasu szukac takiej dziewczynki a i tak jesli Ami nie ma obrozy to i dziecko moze nie poradzi sobie ,by go trzymac zanim one podejdą -pewnie wyrwie się i dziewczynce ze strachu. Ble tylko Ami nie uciekl dalej na ulice dalsze -zanim ten Eko-patrol dojedzie tam . [SIZE="4"]Sprawa bardzo pilna !!!! Prosimy o pomoc każdego ,kto potrafi pomóc !!!!! Pilnie prosimy o pomoc w złapaniu psa ! Hala Mirowska!Warszawa! POMÓŻCIE dogomaniacy z Warszawy. Ami miał jechać do DS - niestety uciekł osobie która miała Go dowieźć do Nowych Właścicieli. Krąży wokół Hali Mirowskiej w Warszawie! Ludka caly czas widzi psa, jest niemal na wyciagniecie reki ale nie daje do siebie podejsc, na widok kazdego czlowieka odsuwa sie na bezpieczna odleglosc,jedna osoba nie jest w stanie go zlapac.Potrzebna jest pilna pomoc w lapaniu psa . Obecnie jest w okolicy Hali Mirowskiej i krazy. Quote
Ellig Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Nutusie to zawiadomila Ludka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie ma nikogo do pomocy na miejscu jest tylko Nutusia i Ludka, nikt nie dzwonil i nikt nie przyjechal!!!!!!!!!!!!!!!nie sa wstanie zlapac psa on caly czas ucieka!!!!!!!!!!!!!!!!Zawiadomily SM, odmowili przyjecia zgloszenia bo pies nie ma wlasciciela ani ksiazeczki zdrowia, moga jedynie przyjechac i jak uda im sie go zlapac to zawioza psa na Paluch! Quote
Olga7 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Wiem ,że Ludka ściągnęła Nutusię ,ale Klaudia mowila mi ok. godz. temu ,ze prosila jakies ciotki o pomoc tam Ludce ,nie pytalam juz kogo ,bo chyba Klaudia jechala autem .Może Bożena - sleepinbayday by pomogla cos w tej sytuacji ? Nie mam jej tel. pod ręką teraz ..ale pewnie ten Eko-patrol już zaraz dojedzie i tak .. Quote
Ellig Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Nutusia i Ludka sa juz bardzo wyczerpane, pies krazy na tylach Hali Gwardii (skwer), w okolicach Elektoralnej 14 i podworkach co chwila znika i jest nie widoczny!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Ellig Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 olga7 napisał(a):Wiem ,że Ludka ściągnęła Nustusię /to rodzina/ ,ale Klaudia mowila mi ok. godz. temu ,ze prosila jakies ciotki o pomoc tam Ludce ,nie pytalam juz kogo ,bo chyba Klaudia jechala autem .Może Bożena - sleepinbayday by pomogla cos w tej sytuacji ? Nie mam jej tel. pod ręką teraz ..ale pewnie ten Eko-patrol już zaraz dojedzie i tak .. Jak mowila to niecjh powie kogo zawiadomila bo nikt nie dzwoni ani nie przyjezdza a Eko patrol odmawia pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
elinka Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Jejku, jak można zarzucać Ludce, że siedzi na Dogo zamiast szukać psa. A jak niby Ludka miała powiadomić o zaginięciu psa jeśli nie przez Dogo? Czy pisząc do każdej z osobna smsa? Przecież właśnie wtedy zamiast szukać psa straciłaby na to dużo więcej czasu. Ludka wyraźnie napisała, że całą noc szukała psa. I szuka go nadal. Niestety, jak na razie tylko z pomocą Nastusi oraz działań paru dziewczyn z wątku... Polecam więc może zamiast zapalczywej krytyki spożytkować energię na bardziej kreatywne działania. Okazujmy sobie nawzajem więcej szacunku. Quote
Lobaria Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Przed chwilą rozmawiałam tel z Ludką - propnowałam poprosić taksówkarzy nudzących się na najbliższym postoju, ale postój daleko. Propozycja zadzwonienia do jakiejś korporacji z prośbą o pomoc / w zamian moglibyśmy na dogo zareklamować korporację / też została odrzucona. Większa ilość ludzi z pewnością złapałaby psiaka. Quote
elinka Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 powiadomiłam mshume z Warszawy, ona zna kogoś kto specjalizuje się w łapaniu takich przestraszonych psiaków Quote
Ellig Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Eko-Patrol nie przyjedzie, zaraz bede dzwonila jeszcze raz, chca zeby im zlapac psa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teraz ami uciekl pomiedzy ul. Elektoralna a Zelaznej Bramy. Quote
Recommended Posts