Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Klaudus, ok, nie ciagnijmy...
Jasne, ze odbiore, przenocuje i dowioze psiaka, chyba ze macie lepszy pomysl. Mam nadzieje, ze jest lagodny, to zawsze moje pierwsze pytanie. Znasz go troche?
I potrzebuje nr telefonu do DS, zeby uzgodnic odbior.

• Replies 715
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

My doceniamy Waszą pomoc i zaangażowanie cioteczki i wiemy ,że macie na glowie wiele innych spraw-rodziny,pracę ,bezdomne zwierzęta ,a czasu nieraz na to wszystko brak Na tel. także i do tego nie są bezplatne,niestety-co kazdy sam odczuwa.Wy tam bezposrednio pomagacie a inni choć tak na ile potrafią i moga ,tak z daleka .Roznie-finansowo,ogloszeniami ,rozsylaniem pw i zbieraniem funduszy na tę pomoc konkretną ,czy chocby telefonami ,by dograc niektore wazne sprawy a psy mogly byc szykowane do nowych domow -po kastracjach i by bylo jak je dowiezc .Nawet taka pomoc jest potrzebna i liczy sie też. No i b.ważny sam transport-jak robi to Figu ,czy Ludka albo inni w to zaangażowani .. Bo malo kiedy nowy wlasciel może ,czy chce sam przyjechac po psa ,czy kota,jesli to dosc daleko.

Posted

Jesli Ami ma przyjechac, to musze uzgodnic z DS dalszy transport. Nadal nie dostalam numeru telefonu. Wczoraj prosilam Budrysek i uslyszalam, ze dostane pozniej.
Czy ktos ma ochote zadzwonic i Jej przypomniec?

Posted

Ja też bardzo bym poprosiła o numer telefonu do DS ponieważ mam do tych Państwa prywatną, w ogóle nie związaną z tematem Amiego sprawę.

No, ażeby narobić jeszcze większego zamieszania (Ludko, absolutnie bez jakiegokolwiek podtekstu w Twoja stronę ;)) przed chwilą na transportowym znalazłam takie info :

furciaczek napisał(a):
11 wrzesien jade na trasie Torun-Wawa-Teresin-Sochaczew-Torun , tel w podpisie jak cos.

Posted

Ami mi uciekl zanim weszlam z nim do domu. Wysunal sie latwo z obrozki i zwiewal po okolicznych podworkach, uciekajac przede mna. Calą noc chodzilam po okolicy, czasem go widzac, ale nie mogac sie zblizyc. Rozmawialam z pania z DS, mowila, ze byla uprzedzana, zeby kupic szelki. Niestety przyjechal w obrozce. Tak czy siak moja wina,moja glupota, ze go przyjelam. Ide rozwieszac ogloszenia.

Posted

Fantastycznie.
Mam nadzieję,że zawiadomiłaś już dziewczyny.
Bo siedzeniem na dogo raczej Go nie znajdziesz.
Ami już dość w życiu przeszedł - mam nadzieję,że szybko Go znajdziesz.
Napisz jakie osiedle - zawiadomię znajomych - może pomogą.
Bo jak do Ciebie bardziej się liczy siedzenie na dogo niż szukanie Go - to w ten sposób wiele nie zdziałasz.
Swoja drogą - dziewczyny od wczoraj już też pewnie działają, i nie jednego do pomocy zwerbowały - o ile wiedzą...

Posted

ludka napisał(a):
Ami mi uciekl zanim weszlam z nim do domu. Wysunal sie latwo z obrozki i zwiewal po okolicznych podworkach, uciekajac przede mna. Calą noc chodzilam po okolicy, czasem go widzac, ale nie mogac sie zblizyc. Rozmawialam z pania z DS, mowila, ze byla uprzedzana, zeby kupic szelki. Niestety przyjechal w obrozce. Tak czy siak moja wina,moja glupota, ze go przyjelam. Ide rozwieszac ogloszenia.

UCIEKŁ???????????
WCZORAJ????????
Jestem zbulwersowana i oburzona faktem,że jako osoba bezpośrednio za psa odpowiedzialna nie zostałam nawet głupim sms-em poinformowana,że mój psiak lata po Warszawie przerażony!!Ale to są niestety skutki uboczne takiego załatwiania spraw...
Przecież to są jakieś jaja...
A w roli sprostowania powinnaś dodać, że rozmawiałaś z Panią z DS - bo Ona do Ciebie zadzwoniła!!
Chciała zapytać kiedy wymarzony przez Nią piesek - wyczekany przez miesiąc przyjedzie - bo miałaś się odezwać!
A Ty zwyczajnie - bez emocji powiedziałaś,że uciekł!
Jak można w ten sposób??
Poza tym nie sugeruj,że ktoś Cię do transportu zmusił - bo czegoś podobnego nie było.
Sama zaproponowałaś!!
Jak można być tak dwulicowym ? Tego to ja nie rozumię.
Ponawiam pytanie - DLACZEGO NIE ZOSTAŁAM POINFORMOWANA??

Posted

Dodam jeszcze ,że teraz jak na dłoni wyszło jak szanujesz drugiego człowieka.
Na pewno tak tego nie zostawię - fakt KAŻDEMU może pies uciec - ok.
Ale po pierwsze Ami nie był dzikim psem - bo ja też z Nim spacerowałam i wiem jak się zachowuje.
Po drugie przez wczorajszy dzień miał kontakt z samymi obcymi osobami i jakoś nawet uciekać nie próbował!
A po trzecie BRAK POWIADOMIENIA MNIE JEST KARYGODNY.

Posted

Ellig napisał(a):
Dlaczego ten pies nie przyjachal w szelkach????????????

Ja byłam w pracy - Amiego odebrała Budrysek.
Poza tym nie był bez niczego wręczony - miał obrożę i smycz.
O szelki mieli zadbać nowi właściciele - zazwyczaj staram się zakupić psu szelki jak gdzieś jedzie,ale tym razem nie miałam okazji - poza tym weźcie pod uwagę,że finansowo to też spory koszt kupować dla każdego podopiecznego szelki i smycz.
Ami wczoraj przed wyjazdem spacerował na obroży po zupełnie obcym terenie z Oliwką którą pierwszy raz na oczy widział i w ogóle nie zamierzał się wyrywać - nie podjął ani jednej próby ucieczki.
Nie próbujcie teraz odwrócić kota ogonem - nie ubliżając nikomu - nie mi uciekł...
A spacerowałam z Nim jeszcze w schronie wielokrotnie - baaa spacerowałam z Nim bez obroży - na samej smyczy zaciśniętej... - co widać na pierwszych zdjęciach.

Posted

Udalo się mi raz polączyć z Ludką i wiem ,ze dojechala już Nutusia z suczką caly czas probują zlapać Amika ,ale kojarzy już chyba Ludkę i ucieka przed nią . Ami zostaL dowieziony do Ludki w nocy ok.godz.1 i zanim doszla z nim do bloku ,to Ami wysunąl glowę z obroży i i uciekł - nie dal się Ludce przez calą noc zlapać -krązy do tej pory w pobliżu . Nustusia przyjechala z suczka i może jej oraz jakims ludziom -sąsiadom mlodyn .np. dziewczynom czy sprytnym chlopakom zbliżyc do Amika i zlapac go. Trzeba koniecznie jakieś dziewczynki poprosic o pomoc ,bo Klaudia mi teraz mowiala ,że Amik b.lubil tam w Pszczynie chodzić na spacery z 10 let. dziewczynką .Może takim dziewczynkom by się udalo zlapac Amika ?? Jak tylko uda sie nam dodzwonic do Ludki -to doradzimy jej to .
Ludka z Nastusią wezwaly na pomoc EKO-patrol ze sprzętem do lapania - pętlą-łapaczem itp.

Posted

Ellig napisał(a):
Jakie ciotki pojechaly? Bo na razie jest N utusia, ktora z Nowego Dworu z sunia Kreska przyjechala i ludka i nikogo po za tym nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Amik caly czas ucieka nie pozwala zblizyc sie nikomu nawet na pare krokow...........

http://www.dogomania.pl/threads/214426-Pilnie-prosimy-o-pomoc-w-z%C5%82apaniu-psa-!-Hala-Mirowska!Warszawa

No wlasnie poprawilam tego posta ,bo dzwonilam drugi raz do Ludki i nie ma do tej pory nikogo -procz Nustusi z suczką . Może Klaudia miala na myśli wlasnie Nustusię -nie wiem ?? Czekają teraz na przyjazd Eko-patrolu z lapaczem ,bo inaczej nie poradzą sobie . Mowilam Ludce o tym podstawieniu jakiejsc dziewczynki ale nie mają teraz czasu szukac takiej dziewczynki a i tak jesli Ami nie ma obrozy to i dziecko moze nie poradzi sobie ,by go trzymac zanim one podejdą -pewnie wyrwie się i dziewczynce ze strachu. Ble tylko Ami nie uciekl dalej na ulice dalsze -zanim ten Eko-patrol dojedzie tam .

[SIZE="4"]Sprawa bardzo pilna !!!! Prosimy o pomoc każdego ,kto potrafi pomóc !!!!!

Pilnie prosimy o pomoc w złapaniu psa ! Hala Mirowska!Warszawa!

POMÓŻCIE dogomaniacy z Warszawy.
Ami miał jechać do DS - niestety uciekł osobie która miała Go dowieźć do Nowych Właścicieli.
Krąży wokół Hali Mirowskiej w Warszawie!
Ludka caly czas widzi psa, jest niemal na wyciagniecie reki ale nie daje do siebie podejsc, na widok kazdego czlowieka odsuwa sie na bezpieczna odleglosc,jedna osoba nie jest w stanie go zlapac.Potrzebna jest pilna pomoc w lapaniu psa . Obecnie jest w okolicy Hali Mirowskiej i krazy.

Posted

Nutusie to zawiadomila Ludka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie ma nikogo do pomocy na miejscu jest tylko Nutusia i Ludka, nikt nie dzwonil i nikt nie przyjechal!!!!!!!!!!!!!!!nie sa wstanie zlapac psa on caly czas ucieka!!!!!!!!!!!!!!!!Zawiadomily SM, odmowili przyjecia zgloszenia bo pies nie ma wlasciciela ani ksiazeczki zdrowia, moga jedynie przyjechac i jak uda im sie go zlapac to zawioza psa na Paluch!

Posted

Wiem ,że Ludka ściągnęła Nutusię ,ale Klaudia mowila mi ok. godz. temu ,ze prosila jakies ciotki o pomoc tam Ludce ,nie pytalam juz kogo ,bo chyba Klaudia jechala autem .Może Bożena - sleepinbayday by pomogla cos w tej sytuacji ? Nie mam jej tel. pod ręką teraz ..ale pewnie ten Eko-patrol już zaraz dojedzie i tak ..

Posted

Nutusia i Ludka sa juz bardzo wyczerpane, pies krazy na tylach Hali Gwardii (skwer), w okolicach Elektoralnej 14 i podworkach co chwila znika i jest nie widoczny!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

olga7 napisał(a):
Wiem ,że Ludka ściągnęła Nustusię /to rodzina/ ,ale Klaudia mowila mi ok. godz. temu ,ze prosila jakies ciotki o pomoc tam Ludce ,nie pytalam juz kogo ,bo chyba Klaudia jechala autem .Może Bożena - sleepinbayday by pomogla cos w tej sytuacji ? Nie mam jej tel. pod ręką teraz ..ale pewnie ten Eko-patrol już zaraz dojedzie i tak ..

Jak mowila to niecjh powie kogo zawiadomila bo nikt nie dzwoni ani nie przyjezdza a Eko patrol odmawia pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Jejku, jak można zarzucać Ludce, że siedzi na Dogo zamiast szukać psa. A jak niby Ludka miała powiadomić o zaginięciu psa jeśli nie przez Dogo? Czy pisząc do każdej z osobna smsa? Przecież właśnie wtedy zamiast szukać psa straciłaby na to dużo więcej czasu. Ludka wyraźnie napisała, że całą noc szukała psa. I szuka go nadal. Niestety, jak na razie tylko z pomocą Nastusi oraz działań paru dziewczyn z wątku... Polecam więc może zamiast zapalczywej krytyki spożytkować energię na bardziej kreatywne działania. Okazujmy sobie nawzajem więcej szacunku.

Posted

Przed chwilą rozmawiałam tel z Ludką - propnowałam poprosić taksówkarzy nudzących się na najbliższym postoju, ale postój daleko. Propozycja zadzwonienia do jakiejś korporacji z prośbą o pomoc / w zamian moglibyśmy na dogo zareklamować korporację / też została odrzucona. Większa ilość ludzi z pewnością złapałaby psiaka.

Posted

Eko-Patrol nie przyjedzie, zaraz bede dzwonila jeszcze raz, chca zeby im zlapac psa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Teraz ami uciekl pomiedzy ul. Elektoralna a Zelaznej Bramy.