Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój pies 10 letni kundelek dostał przedwczoraj za dużo kości przypadkowo, zawsze je jadł i nie miał problemów a ostatnio dostał od nas i od dziadka :( A od wczoraj nie może się wypróżnić, jak próbuje to wydaje dziwne odgłosy coś takiego jak osioł, wczoraj wymiotował ok. 3 razy, zrobiłam mu lewatywę ,czopka przeczyszczającego i podałam dzisiaj olej nic nie pomogło. Dzisiaj już nie wymiotuje ,ale zaparcie dalej ma , jest trochę osowiały i nie za bardzo chce wychodzić na spacery,koiło domu chodzi ,ale też nie za często. Mniej szczeka i mniej sika normalnie je i pije.Co to może być , i co mam zrobić proszę pomocy ;(

Posted

Patik napisał(a):
Mój pies 10 letni kundelek dostał przedwczoraj za dużo kości przypadkowo, zawsze je jadł i nie miał problemów a ostatnio dostał od nas i od dziadka :( A od wczoraj nie może się wypróżnić, jak próbuje to wydaje dziwne odgłosy coś takiego jak osioł, wczoraj wymiotował ok. 3 razy, zrobiłam mu lewatywę ,czopka przeczyszczającego i podałam dzisiaj olej nic nie pomogło. Dzisiaj już nie wymiotuje ,ale zaparcie dalej ma , jest trochę osowiały i nie za bardzo chce wychodzić na spacery,koiło domu chodzi ,ale też nie za często. Mniej szczeka i mniej sika normalnie je i pije.Co to może być , i co mam zrobić proszę pomocy ;(

Podawaj mu do picia (ale nie dopyszczkowo - na przykład zamiast wody, albo oprócz wody, bądź polewaj tym jedzenie) siemię lniane odtłuszczone, mielone, rozrabiane 1 łyżka = pół szklanki wody letniej. Jak nie będzie mógł się wypróżnić nadal po dzisiejszym dniu, zadzwoń do weta po poradę.

Posted

dokładnie.jeśli wymiotuje 10-letni pies może dość do zaburzeń gosp.mineralnej,wet konieczny.i nie dawaj więcej kości.lactulosum z apteki też ci się przyda.

Posted

Patik napisał(a):
na szczęście mu się poprawiło, nie wymiotuje trochę się wypróżnił je ,pije i wszystko jest ok prawie.

Ale przy takim wieku osłonowo możesz dodawać mu rozrobione siemię do jedzenia, nie zaszkodzi mu.