Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ze sky-terierem to ona nie ma nic wspólnego. Widzę w niej raczej mix szkota. Ale jest cudna i nieważne, co w niej zmiksowano.

Posted

[quote name='izatemka']Na razie zrobiłam wątek na terierkowie ( i jakby mi ktos powiedział, co zrobić, żeby ten link wstawić, bede wdzieczna :angryy: )
http://www.terierkowo**********/teriery-w-potrzebie,17/szkotkowo-cairnowa-sunia-zabrana-z-dworca,4666.html#420230
i na "labradorowie" :evil_lol:
http://labradory.info/viewtopic.php?p=942046#942046
Nie wstawisz na Dogo linka do terierkowa:shake:i nie pytaj dlaczego:roll:

Posted

[quote name='Anja2201']Ja bym nawet powiedziała , że nie mix a cairn terrier , zobaczcie :
http://www.dogbreedinfo.com/cairnterrier.htm

Byłby numer, gdyby to był rasowy pies, a państwo o tym nie wiedzieli - ze takie cudo mają i wyrzucają........:roll:
Do nas przyszedł facet do lecznicy po środki od pcheł, bo znalazł psa - pytam jaki to piesek, facet na to : wie pani, rasowy, bo kudłaty :diabloti:

Posted

Ale swoja droga ciekawe czy ona jest faktycznie rasowa..., wiele na to wskazuje, nawet jak nie to bardzo w typie.
Tak sobie myslę,że może ktoś ją gdzieś ukradł, a potem się pozbył....:roll:

Posted

O matko - od kiedy jestem na dogo poznałam co najmniej kilka ras, o których istnieniu nie miałam pojęcia i widząc takiego psa, powiedziałabym "jaki urodziwy kundelasek" :) Był to m.in. spaniel tybetański, który wylądował u nas pod płotem, a teraz ma super chałupkę na Śląsku, obecnie mam na tymczasie Lunę w typie australian cattle dog, teraz terier dotąd mi nieznany! Całe życie się człowiek ponoć uczy :) Ale te nasze, dogomaniackie, to najczęściej prawdziwe, urodziwe kundelaski - takie są najpiękniejsze - i zewnętrznie i wewnętrznie :)

Posted

malagos napisał(a):
Majki, to moze zmień tytuł na mix szkockiego tereiera?.......Oby to coś dalo, cholerka, to moze dopisz, ze cały ze złota i platyny....

jasne zmienię i dopiszę, tylko jak mi powiecie jak...:shake:bo ja nie umiam...:-(

Posted

[quote name='Majki1510']jasne zmienię i dopiszę, tylko jak mi powiecie jak...:shake:bo ja nie umiam...:-(

Wchodzisz w edycję pierwszego postu i klikasz edycja zaawansowana i masz możliwość zmiany tytułu .Ja myślę ,żeby jednak wpisać nie że w typie szkockiego a Cairn Terrier jest dużo bardziej podobna a i rasa mniej znana więc ludziska z ciekawości będą zaglądać , jak to to wygląda :)

Przy okazji zapraszam do szczennej suki mieszkającej w rowie
http://www.dogomania.pl/threads/211885-%C5%9Aliczna-terierrkowata-sunia-dzi%C5%9B-mo%C5%BCe-jutro-urodzi-na-ulicy-!!-PILNIE-DT-!!!!!!!?p=17333089#post17333089

Posted

sylwija napisał(a):
śliczna, nie wiem, jak mogli ją zostawić :(

do kiedy ma czas w DT? powinna szybko znaleźć domek - mała, śliczna, i taka kochana.. sądząc po zdjęciach :)

Ma jeszcze około tygodnia .

Posted

A wiecie co? :cool3:
Chyba jest DT dla malutkiej :evil_lol:
I chyba go sprawdzać nie trzeba :evil_lol:
I chyba ten DT ma już DS :evil_lol:
I nic więcej na razie nie powiem :eviltong:

Posted

izatemka napisał(a):
A wiecie co? :cool3:
Chyba jest DT dla malutkiej :evil_lol:
I chyba go sprawdzać nie trzeba :evil_lol:
I chyba ten DT ma już DS :evil_lol:
I nic więcej na razie nie powiem :eviltong:

Pisz ciocia o co chodzi bo spać nie mogę !!!!:)