osobek Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 ja uzywam mosera od roku i jestem b. zadowolona. jezeli masz wiecej pieniazkow kup Ostera, ale to koszt ok. 700 zl Quote
Elitesse Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 [quote name='Sharona']http://onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,299339,0.html Czyli chodzi co coś takiego??? Dziękuje bardzo :) tak, dokladnie ten :) Quote
Elitesse Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Sharona napisał(a):Chciałabym Was po raz kolejny prosić o podzielenie się swoimi dośwaidczeniami. Chciałabym kupić maszynkę, będzie obsługiwała u mnie w domu docelowo 2 miniatury :loveu: I znowu pojawia sie problem - co wybrać??? :roll: te najczesciej polecane to; > > - MOSER 1245 > - ANDIS AGC2 > - OSTER GOLDEN A5 Quote
monita Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 A na zadek używacie trymera, czy palcami wyrywacie podszerstek ?? Quote
Agnieszka K. Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 monita napisał(a):A na zadek używacie trymera, czy palcami wyrywacie podszerstek ?? A jak chcesz wyrwac sam podszerstek z zadka?? Po wyrwaniu okrywówki?? To zalezy, ja wyrywam gumowym trymerem to prawie to samo co palcami - ale przy rwaniu do łysa. Quote
monita Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Mój pies ma sporo podszerstka między okrywówką, więc z tym nie ma problemu. Tylko trymer nie chce tego łapać :shake: PS : Jaki masz ten trymer ;) Quote
Agnieszka K. Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 No to juz trochę wyjasnia ;) Ja mam kilka trymerów, którymi wyczesuję podszerstek. Jesli siersc jest długa, to najpierw hauptnerem z fioletowa raczka, jak juz nic nie wychodzi to Marsem 330, potem czerwonym Trixie, a na końcu Marsem z czarna plastikowa raczką 340 lub 341 (nie jestem pewna, mam go w domu, a na zdjęciu wygladaja tak samo). Ten ostatni jest super takze jesli sierśc dopiero odrasta. I jeszcze Mars 320 do głowy - wyciaga troche podszerstka ale trzeba bardzo uważac. Może byc tez tak, ze po prostu musisz poczekac, az siersc / podszerstek trochę podrosnie, bo szczególnie przy bardzo krótkiej siersci baaaaardzo trudno go wyjąc (ja tez wtedy po prostu czekam). Quote
monita Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 No właśnie podszerstek jest krótki :diabloti: Ja dupkę trymuję tym : A Ty masz pewnie też ten : Quote
Agnieszka K. Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Tak, szczególnie ten drugi (numer sprawdzę w domu) jest super, ale przy krótkiej sierści, przy dłuzszej tez uzywam, ale nie jest niezbedny :) Quote
monita Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Coś mi sie wydaje, że sprawię sobie kolejny trymerek :p Quote
Agnieszka K. Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Koniecznie, ;) sprawdziłam - mam 341, ale jak kupowałam to nawet nie wiedziałam, ze jest tez 340 - ale czym one sie róznia to nie wiem (moze jeden dla prawo- a drugi dla leworęcznych??) Ale podszerstek z dupki nie zawsze chce wyjśc ;) Quote
monita Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 W sumie, to może sobie tam być, tylko trochę tej sierści zostaje np na fotelach ;) Quote
Agnieszka K. Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Jesli nie chce wychodzic przy czesaniu trymerem to jak moze zostawac na fotelach ;) ;) ???? I skad wiesz, ze to akurat podszerstekj z doopki ;) ;) ?? Quote
monita Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Przy tymowaniu nie wychodzi, bo jest zbyt krótki - muszę skubać ( a mam lenia ) Quote
Agnieszka K. Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Jesli juz jakias siersc zostaje (zakładając ze pies jest trymowany) to chyba tylko te dluzsze z łap czy brzucha - przynajmniej u mnie tak czasem jest. Quote
Recommended Posts