Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sharona napisał(a):
Chciałabym Was po raz kolejny prosić o podzielenie się swoimi dośwaidczeniami. Chciałabym kupić maszynkę, będzie obsługiwała u mnie w domu docelowo 2 miniatury :loveu:
I znowu pojawia sie problem - co wybrać??? :roll:

te najczesciej polecane to;
>
> - MOSER 1245
> - ANDIS AGC2
> - OSTER GOLDEN A5

Posted

monita napisał(a):
A na zadek używacie trymera, czy palcami wyrywacie podszerstek ??

A jak chcesz wyrwac sam podszerstek z zadka?? Po wyrwaniu okrywówki?? To zalezy, ja wyrywam gumowym trymerem to prawie to samo co palcami - ale przy rwaniu do łysa.

Posted

Mój pies ma sporo podszerstka między okrywówką, więc z tym nie ma problemu. Tylko trymer nie chce tego łapać :shake:

PS : Jaki masz ten trymer ;)

Posted

No to juz trochę wyjasnia ;) Ja mam kilka trymerów, którymi wyczesuję podszerstek. Jesli siersc jest długa, to najpierw hauptnerem z fioletowa raczka, jak juz nic nie wychodzi to Marsem 330, potem czerwonym Trixie, a na końcu Marsem z czarna plastikowa raczką 340 lub 341 (nie jestem pewna, mam go w domu, a na zdjęciu wygladaja tak samo). Ten ostatni jest super takze jesli sierśc dopiero odrasta. I jeszcze Mars 320 do głowy - wyciaga troche podszerstka ale trzeba bardzo uważac.

Może byc tez tak, ze po prostu musisz poczekac, az siersc / podszerstek trochę podrosnie, bo szczególnie przy bardzo krótkiej siersci baaaaardzo trudno go wyjąc (ja tez wtedy po prostu czekam).

Posted

Koniecznie, ;) sprawdziłam - mam 341, ale jak kupowałam to nawet nie wiedziałam, ze jest tez 340 - ale czym one sie róznia to nie wiem (moze jeden dla prawo- a drugi dla leworęcznych??)

Ale podszerstek z dupki nie zawsze chce wyjśc ;)