Jump to content
Dogomania

Wyprawa z psami w Beskidy !!! A potem...

Recommended Posts

Posted

Jacek przyslij skanik przyslij przyslij :angel: - wyrysuje wszystko ladnie opisze i bede odmawial dodatkowych wyjasnień :roll: ......... chyba ze ktos baaaaaaardzo milutko poprosi :D :D :D

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted
zacząłem przerysowywać w paincie... to co? nie robić dalej?

nieeee no - jak zaczałeś to juz rób :D zwlaszcza ze moj podklad okazal sie tak blady ze guzik z tego bedzie :cry:

tylko co oznacza "przerysowywać" ??? .... rysujesz nową mapke reprodukcje ??? :cry: to sie chlopie zapracujesz na smierć :evilbat:

Posted
nie nie - spokojnie - zasadniczy jest dzien pierwszy! jesli zaczniemy w piatek ( jak widze powoli lamiecie sie z weekendem bo coz sila zlego na jednego) to osoby z daleka przyjada w piatek wieczorkiem - spia w chatce - rano lecimy na start rozwozimy towarzyustwo zostawiamy, wracamy startujemy - docieramy wieczorem do chatki - nastepnego dnia jest piekna trasa okrezna z chatki do chatki ale krociutka relaksowa dla niedoinwestowanych maniakow ( żywych nie zakwaszonych - w co watpie ) .... no i to tyle ... jej późno już moze ja tez nie kontaktuje

Pewnie ! Zasadniczy dzień pierwszy... jak już ruszymy, to z trasy nikt Ci nie ucieknie... :lol:

Więc tak:

1) Osoby nie tylko z daleka powinni przyjechać w piątek wieczorkiem (najpóźniej w nocy) - ruszyć musimy raniusieniutko...

2) Dalej nie rozumiem... :-? "rano lecimy na start rozwozimy towarzyustwo zostawiamy, wracamy startujemy" - ten kawałek jest dla mnie zagadką... :o Mógłbyś pełniejszymi zdaniami...?

3) "nastepnego dnia jest piekna trasa okrezna z chatki do chatki ale krociutka relaksowa" No i...? Ile nam zajmie powrót ? Chyba nie na tyle krótko, aby zaraz potem radośnie wskoczyć do samochodu i wyruszyć w drogę home, co by następnego dnia wstać do pracy...

JakoĹ› mi siÄ™ to tak nie widzi... BÄ…dĹş co bÄ…dĹş od chatki do chatki jest kupa kilometrĂłw...

Posted
mdleje.gif

droga siostrzyczko zodiakalna :D przedstawiony przez Ciebie obrazek wprawil mnie w konflikt poznawczy, ktory znakomicie pewnie zrozumiesz ... otóż wyswietlane powyżej słowo wg slownika oznacza:

ang. thud = łomot; łoskot

(inf.) (ĹĽarg.) znak (#)

Hasła pokrewne: # / sharp / crunch / hex / mesh / grid / crosshatch / octothorpe / flash / pig-pen / tictactoe / scratchmark / thump / splat

przyklad:

His head hit the wall with a dull thud.

Zobacz rĂłwnieĹĽ: din / blare

....... ale ..... ja odczytalem to w kontekscie ogolu wypowiedzi jako "ODPADAM"

czy zrobisz mi dobrze i - potwierdzisz lub nie - moja interpretacje??? :D

pleeease :D

bo wiesz dobrze ze nie zasne! :evil: ................. :D

Posted

Leszku, biorąc pod uwagę temat, jestem chyba w stanie zrobić Ci dobrze. :lol: Bo Twoją interpretację ...nie potwierdzę ! 8)

"Thud" - bo padłam (nie mylić z "odpadłam") z łoskotem porażona logicznością i precyzją Waszych wypowiedzi...

Ale "Her head hit the wall with a dull thud." ( :wallbash: ) też by tu pasowało... :wink:

Posted
mdleje.gif

a wydaje mi się, że jednak chodziło jej o

wallbash_2.gif

no to teraz zescie mnie oboje zalatwili na perlowo :D spędzę cała noc na analizie sprzężeń zwrotnych :evilbat:

no w gruncie rzeczy to :angel:

Posted
Leszku, biorąc pod uwagę temat, jestem chyba w stanie zrobić Ci dobrze. :lol: Bo Twoją interpretację ...nie potwierdzę ! 8)

"Thud" - bo padłam (nie mylić z "odpadłam") z łoskotem porażona logicznością i precyzją Waszych wypowiedzi...

Ale "Her head hit the wall with a dull thud." ( :wallbash: ) też by tu pasowało... :wink:

i znowu po raz kolejny w zyciu poraziła mnie trafność analiz zawartych w dziele A. Moir i kol. ......

:D

ODPADAM i ide grzecznie szukac mapki :D

Posted

hmmmm..moze wrocmy do tematu :) no i jak idzie planowanie trasy? mysle ze ja tez cos wymysle jesli jak juz tak wszyscy daja propozycje to nie bede gorszy :) (moja trasa bedzie dostepna w niedziele)

Leszek a czy my idziemy na na 2 dniowy rekonesans? ( nie ukrywam ze tak bym chcial - stesknilem sie za moimi gorami)

no i pamietajcie o kompletowaniu wyposazenia, gory to nie miasto, sklepow nie ma i trzeba o wszystkim pomyslec (maszynka do gotowania mi sie zepsula..ehh) , no i to jednak jest zima wiec prosze o powazne potraktowanie tego wypadu, jakis kurs pierwszej pomocy mialem chyba skonczony ale to bylo dawno i juz wszystko zapomnialem :/

Posted
hmmmm..moze wrocmy do tematu :)

hihi - temat w tym temacie dotyczy roznic w orientacji przestrzennej pomiedzy chlopczykiem i dziewczynka opisanych w literaturze :D

wiec sie miesci :D

Leszek a czy my idziemy na na 2 dniowy rekonesans? ( nie ukrywam ze tak bym chcial - stesknilem sie za moimi gorami)

nooooooo :D tez nie zamierzam po calym dniu przedzierania sie przez snieg spedzic reszty wieczorku w aucie ....

a tak w ogole to czuje ze niezle dostaniemy w dupsko :D

Posted
ELO!!!

hmmm... tak sie zastanawiam czy by sie nie wybrac z wami na ta wyprawe ale niemialbym jak przewiez san bo raczej ojciec by mnie nie zawiozl...

to dawaj dawaj :D a sań nie bierz ... na sanie weźmie Cie Jacek tzn ... bedziesz pomagal mu wpychac sanie pod gorę :bigcry:

:wink: :wink: :wink:

Posted
ELO!!!

to przyjade bez psow i z buta sie przejde :)

no i to jest ze wszech miar sluszna decyzja :D

DOBRA - postanowilem sie przejąć zgodnie z sugestiami Rafala i ponizej

kolejna porcja wyjasnień:

PiÄ…tek

godziny wieczorne - spotkanie w chatce - nocleg w nieludzkich warunkach (dla spragnionych komfortu nocleg w zbudowanym własnoręcznie IGLOO)

Sobota

bladym switem - pakujemy sie do aut i wszyscy razem jedziemy na miejsce startu zaznaczone na mapce http://scr.com.pl/madohora/mapkaok.html - po wyladowaniu szpeju i futer kierowcy wracaja spowrotem samochodami do chatki (ok 15 km)

zostawiaja tam samochody i dowiezieni zostaja spowrotem na start innym autem powozonym przez dobrego duszka (jest taki) - na starcie w miedzy czasie (ok 40 min potrzeba na podroz autami w obie strony) pozostali tam narciarze i pomocnicy przygotowuja co trzeba - potem wszyscy wsiadaja na sanie i narty i ruszaja na zatracenie ok 25 - 30 km - wieczorem totalnie zaj..... docieraja do chatki .....

czy wszystko jasne ??

(no bo w zasadzie to juz to jest na tej stroniczce od kilku dni :D )

.... to dobrze bo za chwile opowiem o niedzieli

Posted

Nooo....! teraz to mi to zaczyna normalnie wyglądać !!! :D

A przyznam się bez bicia, że nie zaglądałam na stronke po update'y... :oops:

Posted

ELO!!!

ELO!!!

Bez psĂłw nie moĹĽna, ideologicznie nie da rady..

jak nie chcesz bym przyjechal to powiedz odrazu...

Posted

ELO!!!

ELO!!!

Bez psĂłw nie moĹĽna, ideologicznie nie da rady..

no daruj mu :D jednego na butach mozemy wziac co ? :D

PoYooK .. sie zweryfikuj na http://scr.com.pl/madohora

po weekendzie dam odpowiedz czy bede mogl jechac a co do terminu to zalezy czy jest wolny weekend od zawodow ;)

Posted

Dobra !

teraz niedziela

rano czyli ok 10 banda polprzytomnych uczestnikow ME (madohora expedition) zostaje w miejscowosci zarnowka mala k/miedzybrodzia bialskiego

aresztowana za:

1 zaklocanie spokoju publicznego

2 znecanie sie nad zwierzetami

(wsciekle wycie 40 psow obudzilo komendanta policji)

3 spowodowanie katastrofy budowlanej

(chatka sie zawalila po ciezarem poprzekladanych ciał)

dzieki profesjonalnej mediacji oraz pomocy sÄ…siada (rowniez komendanta)

po 3 minutach pobytu w areszcie tymczasowym uczestnicy zostajÄ… wypuszczeni na FREEDOM

ok godz 11 po przekąsce na gościnnym komisariacie uczestnicy ruszaja na okrezna wycieczke 3 godz. (ok 12 km) po w miare latwym terenie ze startem i meta w chatce - ok godz 15 zjadaja co tam maja, wśród powszechnych szlochów dokonują ceremonii pożegnania i wsiadają w swe pojazdy po czym udaja sie w droge powrotna do miejsca zakwaterowania stałego obiecując sobie w duchu, że kolejny raz dadzą sie namowic na taką imprezke najwczesniej po 2 tygodniach rekonwalescencji :D

w chatce zostaje osoba obdarzona osobowoscia Matki Teresy i zabiera sie za sprzatanie (ciekaw jestem kto ???? :evilbat: )

http://scr.com.pl/madohora