leszek Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 :)A ja mam Tatry na codzień, bo jestem stąd :lol: I przyznam, w dwa wakacyjne miesiące główny ruch turystyczny skupia się na kilku szlakach, pozostałe są w miarę puste. A po wakacjach to jest już bosko! A tak swoją drogą, to ja nieraz w niższych partiach spotkałam się z ludźmi z psami, wcale nie małymi. Jednorazowo [jednego dnia] nawet z sześcioma. Niektórych nic nie obchodzą przepisy a kontrolerzy udają, że nie widzą. Gorzej, jak spotka się strażnika parku na trasie... :roll: Dlatego wolę nie ryzykować... noooo - szczerze mowiac to ja bezczelnie laze po tatrach zachodnich co prawda ale po slowackich to juz w ogole po calych z psem od zawsze i zawsze i juz zawsze bede bo jestem urodzony anarchistyczny osobnik ale tez innych nie namawiam bo jak ja sam spotkam takiego z blacha to patrze sie na niego cieplutkim wzrokiem pytajac "o co chodzi kolego ? " ale z wieksza grupa to jakos tak mi to nie wychodzi :roll: i straznicy TANAPu ganiali nas kiedys przez 3 godziny w okolicach kosciolka az sie balem ze wezwa helikopter i byla naprawde niezla zadyma - psy se lapy poranily na kamieniach i od tamtego czasu jak juz to laze sam i czesto spotykalem tez podobnych osobnikow wychodzacych z zalozenia ze skoro od niemowlectwa to byly nasze gory a nie mazowieckiej stonki to nie czas na stare lata zmieniac przyzwyczajenia howgh 8) Quote
leszek Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 Leszek sa szlaki gdzie masz szanse zobaczyc jednego czlowieka na godzine :D naprawde jesli bedzie sie omijac pewne odcinki i chodzilo o odpowiednich porach to Tatry nie sa straszne :D a dwa : zaniedlugo zacznie sie wrzesien wiec ci wszyscy 'gorscy dresiarze' powyjezdzaja i wtedy to juz naprawde 'zyc i nie umierac' :D tak jeszcze "na marginesie " :D to w weekend bylismy z Maja prawie pod Rycerzowa znowu na drobnych rekonesansikach booooooo ... booo tak mysle sobie ze genialna bylaby powtorka w zimie MT 2004 wlasnie tamze - ten widoczek na Tatry wspominam slodko a i nocleg bylby spoko w schronisku ktore na pewno nie splajtuje jak ostatnio :evilbat: i bylaby to ostateczna próba przed dalszymi ekspedycjami bo wiemy juz co zmienic w ekwipunku i technice etc etc i trzeba by to sprawdzić co :D ??? coo??? :D Quote
kania Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 noooo - szczerze mowiac to ja bezczelnie laze po tatrach zachodnich co prawda ale po slowackich to juz w ogole po calych z psem od zawsze i zawsze i juz zawsze bede bo jestem urodzony anarchistyczny osobnik ale tez innych nie namawiam Też z chęcią bym pochodziła z psami po górach... Ale ostatnio ku mojemu zaskoczeniu [może po prostu wcześniej nie zwracałam na to uwagi], po lasach państwowych też nie można chodzić z psami... Jeśli chodzi o parki narodowe, to przestrzegam prawa, z lasami jest różnie :roll: Quote
kania Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 a co do wprowadzanie psow do lasow panstwowoych...to nie bardzo rozumiem przepis... na szlaku na Rycerzowa byly wyraznie znaki ze psy powinny byc prowadzone na smyczy... (nie tylko ja je widzialam, wiec efekt fatamorgany mozna wykluczyc ;))... a dedukujac... jezeli jest nakaz prowadzenia psow na smyczy to znaczy, ze mozna je wprowadzac... tyle ze na smyczy ;) Może akurat tam... Czy ja wiem... Tam gdzie ja chodzę jest totalny zakaz wprowadzania psów, bez żadnej mowy o smyczy... Choc moze to właśnie sa wyjątki... Quote
leszek Posted August 12, 2004 Posted August 12, 2004 ooo - czy ja widze to co ja widze ????? DGM zmartwychwstalo ??? Quote
Agnieszka_ Posted August 12, 2004 Posted August 12, 2004 Heh Dogomania znów działa bo i ja wlaśnie wróciłam :D Przeczytałam artykuł w DZ, zdjęcia świetne :lol: Tajraga gratuluje, dzięki Tobie dgm stała się sławna :wink: 8) Co do kolejnej wyprawy, to ja także jestem za weekendem w Beskidy z psiakami. Quote
agacia Posted August 13, 2004 Posted August 13, 2004 A to sa fotki z imprezy na jaka sie wybieram we wrzesniu 8) Quote
agacia Posted August 14, 2004 Posted August 14, 2004 Akurat tym razem nie trafilas :wink: To Bieszczady 8) Quote
leszek Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 ooo - czy ja widze to co ja widze ????? DGM zmartwychwstalo ??? Ciekawe na jak długo... A co względem tego co Ty wiesz, a ja się domyślam? a no zniknąlem na chwilke bo w weekend korzystając z sobotniego tajfunu oraz oberwania chmury :angel: (suszylismy sie cala niedziele :roll: ) namierzylismy kolejne dwie wioski typu 12 chalup/6 chalup polozone wysoko w gorach z mieszkancami srednia wieku 70 dostepne droga typu ratrak/wóz drabiniasty :o i bedac pod wrazeniem tych wspanialosci nie smiałem w chatce włączać netu ;-) - poczekaj ze dwa dni :D az posprawdzam co tam mialem :D oki ? Quote
leszek Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 Sluchajcie jak to wlasciwie jest ? - moze ktos mnie uswiadomi :D ... czy obecnie są jakieś zawody organizowane w zimie w ktorych wystepuje zjawisko cani cross w wersji oryginalnej - nie narty nie cośtam tylko pies+czlowiek na nóżkach ??? ... są jakieś umotywowania organizacyjno-federacyjne ??? ze nie jest dobrym pomyslem bieganie z pieskiem po sniegu?? ... takie refleksje coraz czesciej mi sie pojawiaja bo zima sie zbliza i wspominam nasza straszliwą :D wyprawe MT i ostatnio z Ravem w trakcie 2 osobowego zlociku :wink: na Muchowcu tez rozwazalismy czy aby nie jestesmy prekursorami nowego zjawiska pn. "Mistrzostwa Świata w Przecieraniu Szlaków" :D Quote
Agnieszka_ Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 W zeszłym sezonie była taka klasa na zawodach w Sopocie :D A tu fotka z tych zawodow Quote
leszek Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 Acha :D - wiec jednak :o ... no a nie wiesz ilu zawodnikow etc etc ...? Quote
Agnieszka_ Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 Startowało 6 mezczyzn i 7 kobiet :D A wyniki mozesz sobie zobaczyć na http://www.husky.com.pl/2003_04/sopot/sopot_w.html Quote
leszek Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 Acha - cala ta tabelka to owa konkurencja ? bo widze tam nawet Twoja kumpele - to macie pelnie danych :D ... widzisz sens takiego biegania ? Quote
Agnieszka_ Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 Ci co biegli na nogach po śniegu w tej tabelce są oznaczeni "SK D" i "SK M" Czy widze sens takiego biegania ? Według mnie jak nie ma śniegu to powinno się biegać na nogach, ale jak już jest śnieg to wtedy na nartach. Duzo osób mówi, że nie startuje w skijoringu bo nie umie biegać na nartach, ale przecież wszystkiego się można nauczyć. Na pewno początki są trudne, ale jak się nie wywrócisz to się nie nauczysz :P :wink: Dla mnie to tak samo jakby ktoś chciał startować na wózku po śniegu bo nie umie na saniach, ale przecież najpierw trzeba się nauczyć jeżdzić na saniach/nartach i dopiero wtedy można startować. Takie jest moje zdanie i uważam, że bez sensu jest takie bieganie na nogach oraz rozdzielanie klas w zimie na skandynawke i skijoring. Quote
leszek Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 Czy widze sens takiego biegania ? Według mnie jak nie ma śniegu to powinno się biegać na nogach, ale jak już jest śnieg to wtedy na nartach. Duzo osób mówi, że nie startuje w skijoringu bo nie umie biegać na nartach, ale przecież wszystkiego się można nauczyć. Na pewno początki są trudne, ale jak się nie wywrócisz to się nie nauczysz :P :wink: Dla mnie to tak samo jakby ktoś chciał startować na wózku po śniegu bo nie umie na saniach, ale przecież najpierw trzeba się nauczyć jeżdzić na saniach/nartach i dopiero wtedy można startować. Takie jest moje zdanie i uważam, że bez sensu jest takie bieganie na nogach oraz rozdzielanie klas w zimie na skandynawke i skijoring. no w zasadzie sie z Toba zgadzam ze mnozenie bytow bywa najczesciej bez sensu ale z drugiej strony pomyśl: dla wiekszosci ludzi wszystkie zawody imprezy etc to po prostu super zabawa - prawdziwy sezon na psie imprezki to zima - zeby nauczyc sie jezdzic na nartach tak zeby moc wystartowac w zawodach ( nie mowie juz o saniach z 14 psami :roll: ) to 2-3 lata - no i w ten sposob pomysl upada bo niektore psy juz nawet nie doczekaja az im sie pan/pani nauczy tych nart :( ... w ten sposob 70% takich zupelnych amatorow startujacych dla zabawy w zimie odpada ... i zimowe zawody sie mocno profesjonalizuja - z jednej strony OK ale ... kilkaset osob odpada prawda ?? ... ciekaw jestem jak to jest teraz zagranica ? ... obserwowalem pare lat temu zawody w Szwecji i Niemczech - jakis tam byl wyrazny rozdzial na imprezy typowo sportowe i typowo towarzysko - luzacko - sportowe :D Quote
Rav Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 a ja z innej beczki to kiedy w gorki? :D poczatek wrzesnia? :) jesli chodzi o przecieranie szlakow jak juz to omiwilsmy z Leszkiem na mega zlocie :D to jest to nasza nowa dyscyplina :) jestem ciekaw kiedy wladze dadza nam puszki farby i poprosza o odswierzanie szlakow :) a btw ja biegam caly rok: zima tez w adidasach i jest oki, nie powiem dosc ciekawie sie biega :) szczegolnie na nie ubitych sciezkach lesnych Quote
leszek Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 Jakie wladze ? :o :evilbat: jakie puszki :o :evilbat: ? jakie "DADZĄ" :o :evilbat: ... Rafał co Ty ?? ... czyzbyś już nie mieszkał na Śląsku ????? :P my jesteśmy władza! jak SE zrobimy to BĘDZIE !! Quote
leszek Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 a ja z innej beczki to kiedy w gorki? :D poczatek wrzesnia? :) no jakos tak 4-5 wrzesnia bylismy namowieni prawda ? o ile pamietam na 100 % (oprocz naszej 4-ki :D) zdeklarowali sie Tajraga? ... Runa i Husky co ?? :D a reeeeszta ??? Quote
leszek Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 jesli chodzi o przecieranie szlakow jak juz to omiwilsmy z Leszkiem na mega zlocie :D to jest to nasza nowa dyscyplina :) a btw ja biegam caly rok: zima tez w adidasach i jest oki, nie powiem dosc ciekawie sie biega :) szczegolnie na nie ubitych sciezkach lesnych no wlasnie wlasnie - zarty sie skonczyly - czas rozpoczac przygotowania do Igrzysk AD 2010 :D ... na poczatek wezmiemy ze 3 puszki farby i wytyczymy fajny szlak nr 1. :D ... potem zawiadomimy o tym POST fakcie :D DGLP (Dyrekcja Generalna Lasow Panstwowych) ... potem zorganizujemy I Mistrzostwa Świata :D - dzień przed mistrzostwami zawiadomimy Wojewodę i Naczelników oraz innych Wójtów :D ... serwis prasowo - TV zapewni nam RED. Tajraga :D ... zawodnicy znani wiec nie bede wymieniał po nazwisku :D ... imprezie patronować bedzie Straż Graniczna z wdzięczności za poważny stosunek do PASA DROGI GRANICZNEJ :D .... piękne prawda ? :D i tak bedzie ! :angel: Quote
Agnieszka_ Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 a reeeeszta ??? No pewnie jak szykuje się znów jakaś wyprawa, to jak zawsze stawie się w odpowiednim miejscu gotowa do marszu :D 8) piękne prawda ? :D A po tym wszystkim zamkną nas do więzienia prawda ? :roll: Quote
leszek Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 od ok 50 lat wiem ze jod zdecydowanie pozytywnie wplywa na bystrosc umyslu :D ... i to sie Agnieszko potwierdza prawda :D Quote
leszek Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 oj Rav pewnie, że normalni ale chodzilo o to, że z końcem wakacji nie kończy się sezon na Tatry. Zmieniają się tylko ludzie :wink: ... za oknem plucha, kubek parzy dłonie...... ;) a jego zawartość przełyk ... prawda ? :roll: Quote
Runa Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 cos się nam temacik zapuścił :-? my raczej podtrzymujemy chęć wyprawy (chyba, że jakieś przeszkody po drodze się natrafią, oczywiście przeszkody na trasie beskidzkich szlaków mile widziane :wink: ) a i może uda nam się namówić jeszcze jednego towarzysza - bezpsiego niestety Quote
Manu Posted August 23, 2004 Author Posted August 23, 2004 Taa... a do Dziergowic kto sie wybiera ? :evilbat: Wiem na pewno, ze Rav. My też. :D Kto jeszcze ? 8) Quote
Recommended Posts