Jump to content
Dogomania

Wyprawa z psami w Beskidy !!! A potem...

Recommended Posts

Posted

ojejejejej :roll: znamy ten ból :evil: ... to po ile w zabnicy kuraki chodza ??? .. my w porabce nabywamy po 15 sliczne mlode nioski i okolica chatki juz dziwnie jednorodna sie zrobila jesli chodzi o maść drobiu :D

Oficjalnie zapłaciłem za 2 kury i koguta 50 zł, ale w rzeczywistości populacja spadła troszkę bardziej...

Co do wyjazdu na rowerki to nam z kolei nie bvardzo pasuje za 2 tyg., a pewnie w tygodniu tez mase osob nie da rady. Trza jakis sensowny termin zlapac i wtedy szczegoliki dogadamy.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Aga,tylko sie nie utop trenujac to splywanie na materacu :lol:

Bo ja cie nie uratuje,bo woda za zimna :P

A moze by jeszcze ktos z dogomaniakow przybyl na pare dni nad morze? to bylo by juz nas tam ponad dwie osoby :lol:

Posted

ojejejejej :roll: znamy ten ból :evil: ... to po ile w zabnicy kuraki chodza ??? .. my w porabce nabywamy po 15 sliczne mlode nioski i okolica chatki juz dziwnie jednorodna sie zrobila jesli chodzi o maść drobiu :D

Oficjalnie zapłaciłem za 2 kury i koguta 50 zł, ale w rzeczywistości populacja spadła troszkę bardziej...

no costy !!!!!!!! to rozbój!!!! :P dobrze ze wkrotce uchwala ustawe antylichwiarska taka jak przed wojna - bedziesz mogl ich zaskarzyc!!! :lol:

Posted

no costy !!!!!!!! to rozbój!!!! :P dobrze ze wkrotce uchwala ustawe antylichwiarska taka jak przed wojna - bedziesz mogl ich zaskarzyc!!! :lol:

Nie no chyba az tak zle nie jest. Zawsze lepiej i bezpieczniej wydać 50 zł na kurki i zostawić zwłoki poległych gospodarzowi niż latać z górlaskim toporkiem w plecach.

Posted
Dobra za tydzień będe trenować spływ na materacu ale nad morzem :lol:

Agnieszko - boj sie Boga!!! nad morzeeeee!!!!! :o ?????????

.... mam chociaz nadzieje ze do Jastrzebiej GÓRY ??? :D

Ty kapok zakladaj na tym materacu bo to wiesz - jednostka pływajaca to jednostka pływajaca :D ... a Paco w kagancu w kagańcu bo to i straz miejska sie odczepi i materaca glupol nie przegryzie 8)

Posted
... i tym prostym sposobem kolejna osoba na tym świecie wie znacznie więcej niż wiedziała jeszcze parę godzin temu. :)

pozory moj drogi pozory :D swiat jest zupelnie inny niz nam sie wydaje 8)

Posted
Dobra za tydzień będe trenować spływ na materacu ale nad morzem :lol:

Ty kapok zakladaj na tym materacu bo to wiesz - jednostka pływajaca to jednostka pływajaca :D ... a Paco w kagancu w kagańcu bo to i straz miejska sie odczepi i materaca glupol nie przegryzie 8)

I koniecznie "lovelaskowi" pazurki spiłuj to materacyka łapką nie przebije.

No i nad morze to koniecznie ...tonik ogórkowy !!!

Posted

Nie no chyba az tak zle nie jest. Zawsze lepiej i bezpieczniej wydać 50 zł na kurki i zostawić zwłoki poległych gospodarzowi niż latać z górlaskim toporkiem w plecach.

no dyć prowde godocie panocku ... co mocne plecy to heeeej!! plecy!!! :D

Posted

No mowie ze chyba mam :D .... jutro udaje sie do miasta na polnocnym wschodzie to pogrzebie po piwnicach i moze znajde ... jak nie - bedziemy przymilać sie Jackowi i Honorce coby nas wzieli .... Maja zdecydowanie twierdzi ze zadne pontony zadne katarakty :evil: ... no i co z niej za wodnik :P

Posted

Taaak morze, ale chociaż Bałtyckie, to w miare zimne :D

No niestety tam gdzie jade to w nazwie nie ma żadnej góry :P :D Ale chyba jakieś wydmy będą to moze z Pacusiem troche pochodzimy po "górkach" :wink:

I koniecznie "lovelaskowi" pazurki spiłuj to materacyka łapką nie przebije.

No i nad morze to koniecznie ...tonik ogórkowy !!!

Lovelaska nie bede brac na materacyk, bo chyba by mu sie to nie spodobało... Co prawda w zeszłym roku polubił morze, ale strasznie się zdziwił jak uderzały w niego fale, a woda okazała się słona i nie do picia :wink:

Tonik ogórkowy oczywiście już jest przygotowany :lol:

Posted

no wiec sa 2 opcje tzn albo wchodzimy na Rysy albo na Swinice ponizej opisuje trasy oraz czasy , czasy sa orientacyjne takie jakie sa umieszczone nasz szlakach:

1 Rysy:

start - polana pod Woloszem-Wodogrzmoty Mickiewicza-polana Wlosienica-Morskie oko-Czarny Staw-Rysy czas dotarcia na szczyt okolo 5,5 godziny, powrot okolo 4.5 godziny czyli w sumie 10 godzin marszu ale mowie sa to czasy naprawde tempa staruszka :D ja robilem to w czasie niecalych 7 godzin

2 Swinica

start- Kuznice-Myslenickie turnie-Kasprowy Wierch-Sucha Przelecz-Przelecz Liliowe-Swinicka Przelecz-Swinica

powrot inna trasa

Swinica-Przelecz Zawrat-Zmarzly Staw-Czarny Staw Gasienicowy-Shcronisko Murowaniec-Przelecz miedzy kopami-Kuznice

czas na Swinice - okolo 4.5 godziny , powrot 3.5 godziny

nie ukrywam ze 2 trasa jest ciekawsza z kilku powodow , po pierwsze start mamy z zakopca nie trzeba sie rozbijac busami na polane pod Woloszem zeby isc na Rysy, mniej turystow wchodzacych na Kasprowy niz na Morskie oko ( w ogole trasa na morskie oko to porazka , mogli tam autostrade zbudowac :) ) no i powrot jest innym szlakiem niz wejscie na Swinice

czy jest ktos chetny? :D

Posted

Oj druga trasa super!!!

Kilka lat temu miałam okazje przejść no i o niebo ciekawsza niż Morskie Oko, gdzie dobija własnie ten tłum ludzików na kilku kilometrowej asfaltowej trasie

Posted

no to zapraszam. aha w poniedzialek wraca moj kumpel z zakopca ma namiar na noclegi za 15 zl (bez wyzywienia , lazienka na korytazu) poda mi adres i czy aby to jest w samym zakopcu czy tez 10 wioch dalej , bo te loski czasem tam gadaja ze noclegi w zakopanem a kiedy przyjezdzasz to musisz sie rozbijac po jakis wiochach 5 kilosow od centrum :D

Posted

No własnie ta druga... chlip...

A kiedyś, jak zobaczyłam trase do Morskiego Oka, to byłam w szoku ! :o

Szlismy z Doliny Pieciu Stawów przez Przełęcz ... yyy... jakąś tam (zapomniałam nazwę :oops: ) do Morskiego Oka, a potem mielismy wrócić tą popularna trasą z powrotem do schroniska. Gały wywalilismy na tych wszystkich... i na "szlak"... i poszlismy na skróty zakazanym szlakiem (zamknięty jeszcze był), po czym się po drodze lekko zgubilismy, leźlismy do tego schroniska kawał nie po szlaku w ogóle i doszlismy do niego jakoś dziwnie - bosko było ! :angel: 8) :lol:

Posted

Hej hej to my :D

Rav a moze by tak maksymalistycznie :D podejsc do sprawy ... ????

noooo żeby tak byl taki sklad co najmiej jak last time i zeby z pieskami ... to w Tatry Polskie no tak nie za bardzo ..... ale czyz na Slowacji tez jest taki glupi zakaz bo pamietam ze tam ludziska z psami na smyczach lazili ...????? ... a odleglosc nawet mniejsza niz do Zakopca i koszt taki sam iiiiiii .... no i moglibysmy wyruszyc od nas coby Środkowopolskim ;-)) bylo wygodne :D

Posted

mozę jednak jakaś decyzja bo ja najchęyniej na rowerek ale widze opcja upadła :( natomiast jeśli kazdy będzie pezpychał pięć wersji to nidzie niikt nie pojedzie :(