husky-regan Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 ojejejejej :roll: znamy ten ból :evil: ... to po ile w zabnicy kuraki chodza ??? .. my w porabce nabywamy po 15 sliczne mlode nioski i okolica chatki juz dziwnie jednorodna sie zrobila jesli chodzi o maść drobiu :D Oficjalnie zapłaciłem za 2 kury i koguta 50 zł, ale w rzeczywistości populacja spadła troszkę bardziej... Co do wyjazdu na rowerki to nam z kolei nie bvardzo pasuje za 2 tyg., a pewnie w tygodniu tez mase osob nie da rady. Trza jakis sensowny termin zlapac i wtedy szczegoliki dogadamy. Quote
Ula Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 Aga,tylko sie nie utop trenujac to splywanie na materacu :lol: Bo ja cie nie uratuje,bo woda za zimna :P A moze by jeszcze ktos z dogomaniakow przybyl na pare dni nad morze? to bylo by juz nas tam ponad dwie osoby :lol: Quote
leszek Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 ojejejejej :roll: znamy ten ból :evil: ... to po ile w zabnicy kuraki chodza ??? .. my w porabce nabywamy po 15 sliczne mlode nioski i okolica chatki juz dziwnie jednorodna sie zrobila jesli chodzi o maść drobiu :D Oficjalnie zapłaciłem za 2 kury i koguta 50 zł, ale w rzeczywistości populacja spadła troszkę bardziej... no costy !!!!!!!! to rozbój!!!! :P dobrze ze wkrotce uchwala ustawe antylichwiarska taka jak przed wojna - bedziesz mogl ich zaskarzyc!!! :lol: Quote
husky-regan Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 ... i tym prostym sposobem kolejna osoba na tym świecie wie znacznie więcej niż wiedziała jeszcze parę godzin temu. :) Quote
husky-regan Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 no costy !!!!!!!! to rozbój!!!! :P dobrze ze wkrotce uchwala ustawe antylichwiarska taka jak przed wojna - bedziesz mogl ich zaskarzyc!!! :lol: Nie no chyba az tak zle nie jest. Zawsze lepiej i bezpieczniej wydać 50 zł na kurki i zostawić zwłoki poległych gospodarzowi niż latać z górlaskim toporkiem w plecach. Quote
leszek Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 Dobra za tydzień będe trenować spływ na materacu ale nad morzem :lol: Agnieszko - boj sie Boga!!! nad morzeeeee!!!!! :o ????????? .... mam chociaz nadzieje ze do Jastrzebiej GÓRY ??? :D Ty kapok zakladaj na tym materacu bo to wiesz - jednostka pływajaca to jednostka pływajaca :D ... a Paco w kagancu w kagańcu bo to i straz miejska sie odczepi i materaca glupol nie przegryzie 8) Quote
leszek Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 ... i tym prostym sposobem kolejna osoba na tym świecie wie znacznie więcej niż wiedziała jeszcze parę godzin temu. :) pozory moj drogi pozory :D swiat jest zupelnie inny niz nam sie wydaje 8) Quote
husky-regan Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 Dobra za tydzień będe trenować spływ na materacu ale nad morzem :lol: Agnieszko - boj sie Boga!!! nad morzeeeee!!!!! :o ????????? .... mam chociaz nadzieje ze do Jastrzebiej GÓRY ??? :D Ty kapok zakladaj na tym materacu bo to wiesz - jednostka pływajaca to jednostka pływajaca :D ... a Paco w kagancu w kagańcu bo to i straz miejska sie odczepi i materaca glupol nie przegryzie 8) I koniecznie "lovelaskowi" pazurki spiłuj to materacyka łapką nie przebije. No i nad morze to koniecznie ...tonik ogórkowy !!! Quote
leszek Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 no costy !!!!!!!! to rozbój!!!! :P dobrze ze wkrotce uchwala ustawe antylichwiarska taka jak przed wojna - bedziesz mogl ich zaskarzyc!!! :lol: Nie no chyba az tak zle nie jest. Zawsze lepiej i bezpieczniej wydać 50 zł na kurki i zostawić zwłoki poległych gospodarzowi niż latać z górlaskim toporkiem w plecach. no dyć prowde godocie panocku ... co mocne plecy to heeeej!! plecy!!! :D Quote
Rav Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 buuu no to ma ktos ten ponton? bo ja to bym sobie poplywal troche :D Quote
leszek Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 No mowie ze chyba mam :D .... jutro udaje sie do miasta na polnocnym wschodzie to pogrzebie po piwnicach i moze znajde ... jak nie - bedziemy przymilać sie Jackowi i Honorce coby nas wzieli .... Maja zdecydowanie twierdzi ze zadne pontony zadne katarakty :evil: ... no i co z niej za wodnik :P Quote
leszek Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 Jacusiu Kochaniutki Złociutki z najpiękniejszego miasta w PL - czy dotarło do Twej Wielkiej i Mądrej Głowy ze my z Ravem PŁYNIEMY!!!!!!!! :D Quote
Agnieszka_ Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 Agnieszko - boj sie Boga!!! nad morzeeeee!!!!! :o ????????? .... mam chociaz nadzieje ze do Jastrzebiej GÓRY ??? :D Taaak morze, ale chociaż Bałtyckie, to w miare zimne :D No niestety tam gdzie jade to w nazwie nie ma żadnej góry :P :D Ale chyba jakieś wydmy będą to moze z Pacusiem troche pochodzimy po "górkach" :wink: I koniecznie "lovelaskowi" pazurki spiłuj to materacyka łapką nie przebije. No i nad morze to koniecznie ...tonik ogórkowy !!! Lovelaska nie bede brac na materacyk, bo chyba by mu sie to nie spodobało... Co prawda w zeszłym roku polubił morze, ale strasznie się zdziwił jak uderzały w niego fale, a woda okazała się słona i nie do picia :wink: Tonik ogórkowy oczywiście już jest przygotowany :lol: Quote
Rav Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 ja mam takie male pytanko :D wybiera sie moze ktos w Tatry? poniewaz mam zamiar i moze bylby ktos chetny :D Quote
Rav Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 no wiec sa 2 opcje tzn albo wchodzimy na Rysy albo na Swinice ponizej opisuje trasy oraz czasy , czasy sa orientacyjne takie jakie sa umieszczone nasz szlakach: 1 Rysy: start - polana pod Woloszem-Wodogrzmoty Mickiewicza-polana Wlosienica-Morskie oko-Czarny Staw-Rysy czas dotarcia na szczyt okolo 5,5 godziny, powrot okolo 4.5 godziny czyli w sumie 10 godzin marszu ale mowie sa to czasy naprawde tempa staruszka :D ja robilem to w czasie niecalych 7 godzin 2 Swinica start- Kuznice-Myslenickie turnie-Kasprowy Wierch-Sucha Przelecz-Przelecz Liliowe-Swinicka Przelecz-Swinica powrot inna trasa Swinica-Przelecz Zawrat-Zmarzly Staw-Czarny Staw Gasienicowy-Shcronisko Murowaniec-Przelecz miedzy kopami-Kuznice czas na Swinice - okolo 4.5 godziny , powrot 3.5 godziny nie ukrywam ze 2 trasa jest ciekawsza z kilku powodow , po pierwsze start mamy z zakopca nie trzeba sie rozbijac busami na polane pod Woloszem zeby isc na Rysy, mniej turystow wchodzacych na Kasprowy niz na Morskie oko ( w ogole trasa na morskie oko to porazka , mogli tam autostrade zbudowac :) ) no i powrot jest innym szlakiem niz wejscie na Swinice czy jest ktos chetny? :D Quote
Agnieszka_ Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 Hmm no brzmi zachęcająco i druga trasa bardziej mi się podoba :D Zależy jaki to byłby termin no i czy Rav wziąłby mnie ze sobą to moge chyba jechać 8) Quote
Runa Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 Oj druga trasa super!!! Kilka lat temu miałam okazje przejść no i o niebo ciekawsza niż Morskie Oko, gdzie dobija własnie ten tłum ludzików na kilku kilometrowej asfaltowej trasie Quote
Rav Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 no to zapraszam. aha w poniedzialek wraca moj kumpel z zakopca ma namiar na noclegi za 15 zl (bez wyzywienia , lazienka na korytazu) poda mi adres i czy aby to jest w samym zakopcu czy tez 10 wioch dalej , bo te loski czasem tam gadaja ze noclegi w zakopanem a kiedy przyjezdzasz to musisz sie rozbijac po jakis wiochach 5 kilosow od centrum :D Quote
Manu Posted July 27, 2004 Author Posted July 27, 2004 No własnie ta druga... chlip... *** A kiedyś, jak zobaczyłam trase do Morskiego Oka, to byłam w szoku ! :o Szlismy z Doliny Pieciu Stawów przez Przełęcz ... yyy... jakąś tam (zapomniałam nazwę :oops: ) do Morskiego Oka, a potem mielismy wrócić tą popularna trasą z powrotem do schroniska. Gały wywalilismy na tych wszystkich... i na "szlak"... i poszlismy na skróty zakazanym szlakiem (zamknięty jeszcze był), po czym się po drodze lekko zgubilismy, leźlismy do tego schroniska kawał nie po szlaku w ogóle i doszlismy do niego jakoś dziwnie - bosko było ! :angel: 8) :lol: Quote
leszek Posted July 28, 2004 Posted July 28, 2004 Hej hej to my :D Rav a moze by tak maksymalistycznie :D podejsc do sprawy ... ???? noooo żeby tak byl taki sklad co najmiej jak last time i zeby z pieskami ... to w Tatry Polskie no tak nie za bardzo ..... ale czyz na Slowacji tez jest taki glupi zakaz bo pamietam ze tam ludziska z psami na smyczach lazili ...????? ... a odleglosc nawet mniejsza niz do Zakopca i koszt taki sam iiiiiii .... no i moglibysmy wyruszyc od nas coby Środkowopolskim ;-)) bylo wygodne :D Quote
popek Posted July 28, 2004 Posted July 28, 2004 mozę jednak jakaś decyzja bo ja najchęyniej na rowerek ale widze opcja upadła :( natomiast jeśli kazdy będzie pezpychał pięć wersji to nidzie niikt nie pojedzie :( Quote
Recommended Posts