leszek Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 aaaaaaaaaaaaaaaaaa i Honoratę prosze zawiadomic!! jak sie dowiem ze nie zawiadomiles to dopiero zobaczysz co to sprawstwo kierownicze (nawet gdy gang jednoosobowy ;-) :P Problem raczej w tym, że w sobotę musze uruchomić nowy aparat w labie i już nie da się tego odkręcić, natomiast w niedzielę Honorka robi rajd szlakami młynów działoszyńskich, czy widawskich, czy cóś, wiec też raczej nie teges... ale jak powiedział mądry człowiek, jutro to dziś, tyle że jutro... (a rozumcie to sobie jak chcecie) Pozdrawiam cierpie :( Quote
leszek Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 Ale historyjka obrazkowa Tajragi zmieniła mi nastrój o 180 :D Quote
leszek Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 Własńie robiłem sobie generalkę i .... oooo matko.Spakowałem 2 spiworki i namiocik, a tu plecaczek pełny i chyba go bede mial problem nosic. Musze cos jeszcze pokombinowac... Boze! To ja lece kupic namiot i zobacze jak to sie razem miesci :o ... moze wozek? ... drabiniasty ? 8) Quote
Runa Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 no to widze że wozek drabiniasty przyda się wszystkim ale przecież ma kto ciągnąć 8) :wink: ja też nie wiem jak mam się spakować :-? i te hektolitry wody :shock: ale tak bardzo się ciesze, że wreszcie połaże z wami po górkach, że chyba mi wyrosną skrzydła i nie będzie problemu z tym ciężarem :P Quote
Manu Posted July 16, 2004 Author Posted July 16, 2004 A wiecie, jak ja się juz doczekac nie mogę ?? :angel: :D :angel: Tak sie za górkami stęskniłam i za spotkaniem z Wami, a Wy mi tu zadawaliście poprzednio prawdziwe tortury opowiadając o wycieczkach. :evil: My bierzemy jeden spiwór, a namiot będzie przyczepiony chyba z boku dużego (Waldkowego :wink: ) plecaka. Tylko jeszcze dwie karimaty zajmują mnóstwo miejsca... :( Quote
leszek Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 Rafal! :D Hmm - jakby Ci to powiedziec - trzeba by moze listę wart nocnych ustalić co ? I moze ktos zabierze jakowes fajerwerki? :D ... bo o ile znam sie na pozazmyslowej komunikacji pomiedzy istotami zywymi to ONE - te misie z calej okolicy oraz rozliczne stada wilkow rozproszone od Bieszczadow po Sudety teraz wszystkie odbieraja intensywne (co widac na DGM :angel: ) przekazy z naszych kompow oraz szarych komorek bezposrednio ktore mowia im: *** noc z soboty na niedziele - okolice Rycerzowej - PRZYBYWAJCIE !! - bedzie wyżera!!! .. zamiast strzelac beda robic zdiecia i sie zachwycać :o *** PS czy ktos ma lap/palmtopa? ... bo ja nie mam wymiennych kart w aparaciku i jak sfotografuje i sfilmuje tego misia co wpieprza nasze zarcie to po 1,5 min skonczy mi sie nedzne 16 MB i co dalej ?? i co?? :wink: Quote
husky-regan Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 Boze! To ja lece kupic namiot i zobacze jak to sie razem miesci :o ... moze wozek? ... drabiniasty ? 8) Tu nie ma nic do smiechu. Powaznie dostalem polecenie wziecia namiociku, bo z kuli mnie to ja pod golym niebkiem, pod gwiazdami, z komarami w zebach... Ale jest postep w kwestii pakowania, moze bedzie dobrze. Takiego pomysla mam, zeby kazdy napisal co bierze z takich rzeczy wieloosobowego uzytku (typu jakas kuchenka, wiekszy namiocik itd itp.) cobysmy sie zbyt duzo nie powtarzali. Co Wy na to ? Quote
Manu Posted July 16, 2004 Author Posted July 16, 2004 czy ktos ma lap/palmtopa? ... bo ja nie mam wymiennych kart w aparaciku i jak sfotografuje i sfilmuje tego misia co wpieprza nasze zarcie to po 1,5 min skonczy mi sie nedzne 16 MB i co dalej ?? i co?? :wink: To ja mam jeszcze drugie nędzne 16 MB karty ale i dodatkowo 256 MB 8) :D Quote
Manu Posted July 16, 2004 Author Posted July 16, 2004 Monika wreszcie pozna Tajre :)..hihi.. nareszcie... :D zawsze narzekala, ze jej nie biore albo ze sie minely w Morsku :) No właśnie ! :evil: Quote
leszek Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 hello :D co do sprzetu o ktory pytal Husky to my uznalismy ze idziemy na sucho - zupki i befsztyki beda po powrocie :wink: wiec nic do wspolnego oprzyrzadowania niestety nie wnosimy :oops: ... co nie oznacza ze nie damy sie prosic jak ktos nam zaproponuje herbatke z samowara :D tym razem nie wezme tez tradycyjnych 4 polarow i 3 skafandrow oraz 18 par majtek i skarpetek ktore zawsze zabieram dla wsparcia nieroztropnych :wink: przy tak rozwinietych przygotowaniach nieroztropnych chyba zabraknie tym razem :D ... hmmm jakie to piękne!!!! - juz jutro znowu spotkam naszego przyjaciela brunatasa :D Quote
Manu Posted July 16, 2004 Author Posted July 16, 2004 Ja paszportu nie biorę, bo nie mam już. :roll: Kolejny paszport mi się wykończył - czy tylko ja mam takie problemy ? :evil: (to już trzeci....) Na razie nie chce mi się wyrabiać nowego. (czyt.: szkoda mi kasy) Quote
leszek Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 Tajraga nie wyglupiaj sie - nie bierz mydla! :P Ty wiesz jak bedziemy sie czuli niosąc na grzbietach te tony sprzetu jak Ty na biwaku sobie wyciagniesz miske i bezcenną wodą polewać będziesz np. dlonie! straszne :roll: ... weź za to paszport i latarke - tak tak :D bo nie ma mocnych - na pewno zabłądzimy 8) Quote
leszek Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 Co do paszportow to czy ktos wie czy nasze i slowackioe wladze uzupelnily juz ta nieszesna umowe o MRG i mozna na dowod przelazic na turystycznych przejsciach ????? Quote
leszek Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 Ja mam jakis 100 MB E-dysk to moge tak jak Monika udostepnic natomiast co do stroniczki to czemu nie zalozysz sobie jakies 5 nowych kont gdziestam i dawaj linki czyz nie ? PS Zdiecia wyprawowe generalnie jakos ja tez zbieram do kupy na naszym serwerze i staram sie na biezaco udostepniac ale w tym tempie to tam juz tez zostaly jakies nedzne resztki miejsca :roll: ale jak chcesz to cos tam sie zmiesci ..... Quote
Rav Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 no hej:) widze ze male problemiki ze spakowaniem macie ..hehehehe.. zamiast mydla wezcie ze soba husteczki kosmetyczne (nasaczone sa jakims cholerstwem) zmiennych ubran nie ma co brac tylko kutrke i polar ja biore jeszcze bluze bo spie w koncu na dworze :D, wezme palnik wiec troche wrzatku bedzie, wezcie tyko kubki jakies i herbatke mam nadzieje ze wystaczy mi gazu..co od schroniska mozemy do niego zawitac ale rownie dobrze nie..poltora litra wody na jedna osobe to troche malo przy zalozeniu ze ma byc cieplo i 2 dni chodzenia, majac jeszcze na plecach troche bagazu czlowiek traci troche tych plynow, latarki wezcie o ktorych byla wzmianka..to chyba wszystko najwazniejsze zebyscie Wy byli :) Quote
leszek Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 Sluchaj Agnieszka - ja Cie bardzo prosze Ty juz przestań 8) Ty wiesz ile wazy ta skora od tego niedzwiedzia co to ją nakladam do fotografii ... :roll: jak wypadki byly 1 -dniowe to jakos mi sie wszystko miescilo do plecaka ale teraz !! :evilbat: namiot, spiwory, ciuchy, zarcie karimaty i ta cholerna skora!! ... czy nie mozemy sie gdzies w krzakach na Muchowcu umowic albo w ZOO w Chorzowie ? :D Quote
leszek Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 Rafał tym razem dalismy d... 8) ... a takie ładne rekonesansiki zawsze były :D przeciez powinnismy wziać last week wielki baniak z wodą i wniesć toto na granice nie ? :roll: Quote
husky-regan Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 ...godzina 0 nadchodzi wielkimi krokami... a co do wody: czy naprawde w oklicznych laskach i wioskach nie plynie zaden njaczysciejszy pod sloncem strumyczek, potoczek czy cus ? Quote
Manu Posted July 16, 2004 Author Posted July 16, 2004 Ja mam jakis 100 MB E-dysk to moge tak jak Monika udostepnic No ja już własnie nie mogę... :roll: Mam kilka kont na Onecie (Republice), z czego tylko jedno jeszcze wolne w jakimś zakresie. Jedno spore na WebSamba (jeszcze chyba z 15 MB) - stamtąd mogę tylko linki dawać, nie zdjecia bezpośrednio. No i mam własne 50 MB na Dolsacie, ale jeśli tam udostepnię, to tylko czasowo... :roll: Quote
Manu Posted July 16, 2004 Author Posted July 16, 2004 ..co od schroniska mozemy do niego zawitac ale rownie dobrze nie..poltora litra wody na jedna osobe to troche malo przy zalozeniu ze ma byc cieplo i 2 dni chodzenia, majac jeszcze na plecach troche bagazu czlowiek traci troche tych plynow ja mysle ze chocby z powodyu wody dla psow bedziemy wstepowac do schroniska/ schronisk.. po co wszyskto nosic jak mozna uzupelniac wode na bierzaco z kranu :lol: Zgadzam się z Tajraga w 100% ! :D Będziemy zaglądac do okolicznych schronisk, to oczywiste. 8) Quote
Manu Posted July 16, 2004 Author Posted July 16, 2004 no wlasnie... hmm... powiem tak - a ma ktos wogole mape tej okolicy??? :)w sumie ..hmm... ;)..jakby nie bylo na mapie potoczki i rzeczki (ogolenie rzecz biorac cieki) sa zaznaczone... Ja dziś idę szukać w moim mieście jakiejś mapy tego regionu. Tak dla siebie chocby chciałabym mieć. :D Bo przypuszcam, że ktoś z Was mapę tych terenów ma...? :o :roll: Quote
Agnieszka_ Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 No nareszcie moge coś napisać, bo nie miałam cały dzień netu, a tu widzę, że trwają wielkie przygotowania :D Jakby co to ja mam mape Beskidu Żywieckiego to wezme ze sobą. Kuchenki nie biore, a co do wody to myśle, że bedziemy uzupelniac w schroniskach, a przecież na pewno będą jakieś strumyki, to psiaki się napiją :wink: Ja jeszcze nie jestem spakowana, ale biore jak najmniej rzeczy czyli : śpiwór, karimate, cienką kurtke, polar, krotkie spodnie, jedzenie dla mnie i psa, taką śrubę do wkręcania do ziemi dla psa, wode, latarke, no i jeszcze jakieś drobne rzeczy. hi..a co do latarki to biore... bo wkoncu siusiac w nocy moze sie zachciec i co wtedy??? Wiesz Aga tylko w nocy siusiu to chyba będzie trzeba chodzić z obstawą, bo jeszcze jakiś misio nas zaatakuje w lesie :wink: Quote
leszek Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 O jakich schroniskach mówicie ?? .. zapytam ciekawie :o jedyne z tego co widze jest na Rycerzowej - tam bedziemy po poludniu a potem ... PKP Rycerka :P Quote
husky-regan Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 (...) Ja jeszcze nie jestem spakowana, ale biore jak najmniej rzeczy czyli : śpiwór, karimate, cienką kurtke, polar, krotkie spodnie, jedzenie dla mnie i psa, taką śrubę do wkręcania do ziemi dla psa, wode, latarke, no i jeszcze jakieś drobne rzeczy. ...lusterko, szminkę, jakies puderki do twarzy, tonik ogórkowy i takie tam ? :D Quote
Recommended Posts