Jump to content
Dogomania

Wyprawa z psami w Beskidy !!! A potem...

Recommended Posts

Posted

Hello :D

No propozycja Rav & LD jest taka: PKP do stacji Rycerka, dla osob dojedzajacych pociagiem z Katowic lub Bielska uklad idealny bezprzesiadkowy, dla nieslazaków, (niezaglebiakow, niepodbeskidzian 8) ) przesiadka w Katowicach ale tez no problem. Jezeli wystartujemy z tej Rycerki i pojdziemy czerwonym szlakiem do gory to wleziemy na Wielka Rycerzowa (1226) i stamtad pojdziemy sobie szlakiem granicznym az znajdziemy wieczorkiem cos nie na samej granicy bo SG nas "pouczy" w srodku nocy ze to nie najlepszy pomysl :P co sie bedzie nadawalo na nocleg. Potem rano w niedziele wszelkie decyzje sa mozliwe mozemy isc dalej grzbietem tak daleko jak tylko damy rade - w kazdej chwili mozna stamtad zlezc spowrotem w strone Ujsoł, Rajczy i wrocic do PKP lub zostawionego tamze auta i w niedziele wieczorkiem doczolgac sie do domku ;-)

W ukladzie z noclegiem mozemy spokojnie umowic sie na godz np 12,00 a i tak zdazymy gdzies w sensowne miejsce dojsc :roll:

... i to tyle :D

PS

akurat tym razem prosze nie traktowac mnie jako przewodnika wycieczki bo po pierwsze jestem polzywy z powodow zawodowych :evilbat: a po drugie w ogole tamtych rejonow nie znam :o ale sa w porzadku - jakies ekstremalne wedrowki uprawiala tamze Tajraga wiec niech mnie poprze ze jest cudownie! :D

PS 2 - Szczyrk jest niestety bez sensu bo bedzie tam dziki tlum ludzi, spac na dziko w okolicy nie bardzo lapie gdzie bysmy mieli no a prawde mowiac i egoistycznie to odcinek grzbietu miedzy Wlk. Racza a Pilskiem to jedyny rejon w Beskidach i Karpatach ktorego nie znam wiec sie ciesze ze poznam :D

PS 3 - co do braku wody to ja bym sie nie przejmowal - bedzie lalo i grzmialo na bank :D

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

No to ja idę szukać map, co by bardziej zrozumieć, o czym Ty piszesz... 8)

A co do wody, to rozuymiem, ze sobie deszczówkę będziemy łapać. 8) :lol: Nie no, spoko... Jak nie będzie ukropu, to i woda będzie mniej potrzebna. :D

Posted

Już widzę, że tam jest Park Krajobrazowy... Wolno w takowy z psami wchodzić ?

A tu jest mapa kawałka omawianego regionu: http://www.rajcza.com.pl/images/mapa.gif

Czyli najsensowniej by było wyruszyć ze stacji Rycerka tym czerwonym szlakiem, co mówiłeś, do Rycerzowej Małej i Wielkiej, a potem.. a potem to nie widzę na razie :lol: , ale chyba z granicznego szlaku zeszlibyśmy do Rajczy, bo to dwa kroki do PKP. :D

W Rajczy bylibysmy już późno w niedzielę, więc przynajmniej w naszym wypadku tylko powrót do domu wchodziłby w grę, a nie nocleg jeszcze u Ciebie... :roll: :wink:

Posted

No i jak widze w ten oto sposob szybko i sprawnie poszlo nam wszystko wiec moge spokojnie isc cos zjesc po raz pierwszy today :D

prosze o wybaczenie gdybym w trakcie wyprawy zdradzal objawy jakiejs dziwnej choroby ( raczej nie mam na mysli AIDS bardziej poczatki Furii :evilbat: ) ...zartowalem (prawie) :P

Posted

Jak dla mnie wszystko okiej. Już mi się podoba. Jest tylko jeden mały problem z mojej strony (a właściwie ze strony moich panienek). Jak myslicie ? czy to dobry pomysł brać je z sobą w okresie cieczkowania? Mam tu na myśli zarówno ich samopoczucie jak i samopoczucie ich ewentualnych amantów - waszych psiaków. ???

Posted

no właśnie też o tym pomyślałem...

załatwimy jakąś lawetkę, my z suczkami przodem, psy do lawetki i parę osób na serio może mieć bardzo bezstresowy spacer... no chyba ze fest wyboje bedą :D

A tak na poważnie ?

Posted

Ja nie powiem za... :nono: 8)

Wprawdzie jednego to mam kastrata, ale drugi, Manu, to straszny amant jest i będzie jojczał, strasznie ciągnął i ..w ogóle :roll: Znaczy najbardziej to będzie upierdliwe to, że będzie zdenerwowany i będzie wyrczał na wszystkie inne psy...

Posted

... hmm i tak istnieje duze prawdopodobienstwo - pewnosc wlasciwie ze bedziemy sie poruszac peletonem rozciagnietym na 2 km :roll:

gdyby HUSKY musial zabrac panienki to po prostu w pelni poswiecenia i dla dobra sprawy oraz Moniki psychiki pojdzie bidok spac 300 metrow od nas po zawietrznej i juz 8) :D

Posted

No to conieco szczególików znam, trasa mi sie podoba (bo jej jeszcze nie znam :P ). Godzina wyruszenia też mi sie podoba bo zdążymy spokojnie dojechać bez wstawania w środku nocy :D

A co do pogody to pani pogodynka mówiła, że od soboty ma byc ciepło a nawet bardzo ciepło o ile ta pani prawdomówna jest :roll:

już się nie moge doczekać :)

Posted

No to conieco szczególików znam, trasa mi sie podoba (bo jej jeszcze nie znam :P ). Godzina wyruszenia też mi sie podoba bo zdążymy spokojnie dojechać bez wstawania w środku nocy :D

A co do pogody to pani pogodynka mówiła, że od soboty ma byc ciepło a nawet bardzo ciepło o ile ta pani prawdomówna jest :roll:

już się nie moge doczekać :)

Posted
... hmm i tak istnieje duze prawdopodobienstwo - pewnosc wlasciwie ze bedziemy sie poruszac peletonem rozciagnietym na 2 km :roll:

Tu masz chyba rację... Przy tylu psach to i tak...

gdyby HUSKY musial zabrac panienki to po prostu w pelni poswiecenia i dla dobra sprawy oraz Moniki psychiki pojdzie bidok spac 300 metrow od nas po zawietrznej i juz 8) :D
Moja psychika to pal sześć :lol: ja będę szła z Chinookiem, Waldek z Manu. 8)

Ja bym się o Waszą martwiła. :lol: Kiedys na spotkaniu Watahowym Cheena miąła cieczkę - przez CAŁY czas w tle było słychać jęki i jojczenie Manu.... Czasami bardzo głośne. Znacie Yokiego wiosny ? Manu bywa głośniejszy... 8)

Więc ja to jestem dość przyzwyczajona, ale jeśli Wy to zniesiecie...? 8) :lol: Może nawet mnie to jeszcze uda się zasnąć w nocy... 8) :lol: :lol:

Posted

Hello :D Pociag z Katowic do Zwardonia a wiec i po drodze do Rycerki jest z Katowic o 8,09 - w Rycerce jest ok 11 .... Jezeli udzialowcy dojezdzajacy autkami wyraza zgode to godz zbiorki mozemy przelozyc na 11 - 11,15 ???

Posted

Leszek, jak dla nas godzina zbiórki taka moze być. :D

Ale my mamy inny interesik... 8) Możemy przyjechać do Ciebie w piątek wieczór i się przespać w tym ślicznym zakątku świata ?... (przypodobałam się należycie ? 8) :roll: )

Posted
no dobra a ile może nam zająć dojechanie autkiem z Bielska Białej do Rycerki

Runa z Bielska do Rycerki jedzie się ok. 1 godz.

A ja mam jeszcze takie pytanie : bierzecie namioty czy będziecie spać pod gołym niebem ? :wink: