Jump to content
Dogomania

Wyprawa z psami w Beskidy !!! A potem...

Recommended Posts

Posted

no wiesz ... ta sesja to w ramach zwiekszenia ogladalności ... ups :roll: FREKWENCJI naszych wypraw :wink: ... bo jak piszemy jak bylo naprawde: snieg, huragan, mróz i ciemności to nikt z nami nie chce gadać :x ... to postanowiłem troszke pograć też troszke na uczuciach tych co to preferuja niedzielne wycieczki w markowych ciuchach i w promieniach letniego sloneczka 8)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

no to ja dla rownowagi.....jakby ktos wszedl na bg w adidasach i dresiku to pewnie by zamarzl no i nogi tez polamane tak na 90 % :D

Posted

... nie zamarzlby bo z przepastnych głębin mojego plecaka wydobyłbym 3 - cia pare rekawic, czwarty polar i buciki :P ... i jeszcze czapeczke i ceratke :D

Posted

to ja juz nie wiem czy dla równowagi czy tez nie ale produkuję dalej :lol:

Przedswit

przedswit.jpg

Tatry o świcie

tatry.jpg

Wreszcie jasniej :-?

swit.jpg

c.d.n. :D

choc nie wiem czy nie przesadzamy z ta autoreklama :roll:

Posted

i to by było na tyle :D

... może tak śniadanko ?

szczyt2.jpg

Czas do domciu

szczyt4.jpg

Wracamy!

maja3.jpg

szczyt3.jpg

maja1.jpg

maja2.jpg

Troszke niedospani ? :P

spiochy.jpg

Ale nie na tyle, żeby nie wrócić do równowagi :D

przepasc.jpg

Bo tam czekają na nas znajome rozkosze ...

dayafter.jpg

W relaksujacym otoczeniu

widoczek.jpg

I czekaja wierne zwierzatka ...

kesir.jpg

kesirpoluje.jpg

kilerczeka.jpg

... którym obiecujemy, że to tylko ten jeden raz nie wzieliśmy ich ze sobą :oops:

kiler.jpg

Posted

W wyniku najnowszych konsultacji negocjacji etc ustalono cosik takiego:

- najblizszy czwartek lub niedziela

- start w Porąbce potem na Zar potem na przel. kocierska (dokonczyc co zaczelismy ;-) a stamtad zielonym szlaczkiem spowrotem do Porabki

bardzo dluga ale bezludna w wiekszosci trasa w sam raz dla pieskow - bez ostrych zjazdow ;-)

wieczorkiem moze byc ognisko jak komus sie bedzie chcialo jeszcze wlazic do chatki ;-)

potwierdzenia mam na razie od skladu jak zwykle :D

to tyle bo ide na kolacje :D

Posted

oki - dostalem :D

( dlaczego po 4 kopie :o ??? )

sluchajcie - mam to wkleic na dogomanie ?

bo na stroniczce to za chwile :( - bo ja wciaz nie wiem jak sie nazywam :evilbat: usilując przetworzyć prawodawstwo unijne na rzeczywistosc np sklepu rybnego w PL :P rozciagnalem ostatnio dobe do 48 godzin ale wciaz nie pomaga i jak na kolejnej wyprawie bede wam truł o dyrektywie 93/43/ECC to mnie zrzucicie ze skały... :evil:

to jak ?

Posted

ja bym sie chetnie wybrala ale :

1.czy Malenstwo to wytrzyma ?

2.czy ktorys z psiego bractwa mi go nie zje ? 8)

3.czy on kogos z psiego bractwa nie zje ? :lol:

BTW.a jak rozumiem tych co nie nadazaja zostawiacie na pastwe losu :wink: :evilbat:

Posted

AD 1.

Skoro Bonus popkowy przy swej masie ciała wytrzymał stozek to chyba tak ;-)

- do przejscia jest ok 15 km raczej niewiele po kamieniach ...

AD 2. i 3. .....

a piesek to czy suczka zapytam ciekawie ??? :D

... na ostatnie stwierdzenie odpowiem przecząco :P

.. osoby pozostajace nadmiernie w tyle zakopujemy w lesie ( ale nie martw sie ostatnio ja glownie zostaję w tyle wiec jest szansa ze przez wzglad na powage wieku i zaslugi - okrutny ten zwyczaj zostanie zmieniony )

Posted
AD 1.

Skoro Bonus popkowy przy swej masie ciała wytrzymał stozek to chyba tak ;-)

- do przejscia jest ok 15 km raczej niewiele po kamieniach ...

ta to moze jakos to przezyje chociaz ma sporo wieksza mase od Bonusa,no ale tez jest wyzszy :roll: Najwyzej na raczki sie go wezmie :wink:

AD 2. i 3. .....

a piesek to czy suczka zapytam ciekawie ??? :D

13m-czny bobasek plci meskiej 8)

.. osoby pozostajace nadmiernie w tyle zakopujemy w lesie ( ale nie martw sie ostatnio ja glownie zostaję w tyle wiec jest szansa ze przez wzglad na powage wieku i zaslugi - okrutny ten zwyczaj zostanie zmieniony )

no coz jesli cos to przynajmniej zostane zakopana w towarzystwie,a to zmienia postac rzeczy diamentralnie 8)

BTW.a jakas dokladniejsza data i dane apropo tej trasy ?

Posted

... sie nosze zrobi z galązek i tyle :D

... chcesz być zakopana razem ze mna ??? :roll: przemyśl to jeszcze :P

poczatek tej gehenny proponowany jest o godz 10 na rynku w Porabce - no a termin to chyba niedziela bo jutro ma lać chyba - zreszta jak wolicie jutro to ja poprosze smsika i sie stawie tamze wraz z saperka oczywiscie :D

Posted

Poniżej zdjęcia POPKOWE :D - troche inne niz z cyfrówki co ? :D

( na komentarze pod i nad nie miałem juz sil bo nie wiem czy nie wymyslicie ze mamy jednak iść jutro :roll: ( może być :D )

więc muszę się oszczedzać, żeby nie byc zakopanym :evilbat:

3.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

Posted

jak nie bedzie wyjscia,to co robic 8)

BTW.jesli idziecie jutro to ja niestety odpadam :roll:

Posted

Carragan jutro na pewno nie idziemy , jak cos to w niedziele ...Leszek Ty sie nie daj zmylic tym ze, psiak do Carragan to bobasek 13 miesieczny ..ja go widzialem wiec wiem co to za malenstwo :].. ja dam znac czy bede mogl jechac w niedziele - w piatek..mam nadzieje ze nie bedzie za pozno, pozdrawiam

Posted

No wiec tak prosze wycieczki:

Niedziela, 13 czerwca 2004, godz. 10.00 Porąbka (najbliższe miasto Kety, najbliższa metropolia Bielsko), rynek - parking przy pompie z wodą ...

... będa psy, góry, my bedziemy oraz pot, kamienie, korzenie i walki psów 8)

Posted

idziecie w niedziele wiec WELCOME :D

PS - nie zapomnij zabrac czarnego worka foliowego 8)

Posted

idziecie w niedziele wiec WELCOME :D

PS - nie zapomnij zabrac czarnego worka foliowego 8)

to postaram sie stawic,jednak co poniektorzy wiedza jak to u mnie z tym jest :evilbat:

BTW.Ostatni czarny wykorzystalam dzisiaj na zwloki sasiada....Mam nadzieje ze niebieski moze byc ? 8)

Posted

a ja jak zwykle nie poszlam :-?

Moja stara "konska" kontuzja sie odezwala w czwartek wieczorem...I niestety w tym wypadku wystarcza mi te standardowe 3.5h spacerow z Malenstwem :-?

Posted

Ehh nareszcie moge coś napisać, bo od czwartku jak mi piorun trzasnął nie miałam neta :evilbat:

W piątek pytałam się Rava to powiedział, że nie idziemy w górki, a więc dzisiejsza wyprawa niestety nie doszła do skutku :cry: W sumie to myśle, że nawet dobrze, że nie poszliśmy, bo pogoda ostatnio była niezbyt udana i w lesie teraz jest wszędzie pełno wody i błota.

Ale mam nadzieje, że nadrobimy to, może w przyszły weekend ? Co wy na to ?

Posted

Jezusiczku ale z was gapy :o - przecie napisane bylo jak na szkolnej tablicy:

niedziela godz 10 Porabka City ... przybylismy tamże ...

... poczekalismy grzecznie 15 min. i poooooooooooooszlismy...

i musze powiedziec, że była to po prostu wycieczka tym razem bajkowa! :angel: sielsko-anielska - laze po gorach od urodzenia i takiego nagromadzenia cudownych klimacików jak wczoraj nie przypominam sobie! :D - w zyciu bym nie pomyslal ze w Beskidach i to tak blisko naszej chatki sa takie perelki: jakies wioski wysoko w gorach bez dojazdu, kapliczki, święte źródełka, chatki w kwiatki zawieszone nad kwitnacymi łączkami do których doleźć można tylko bezdrożami, scieżki i szlaki na których przez cały dzień nie spotkaliśmy NIKOGO! - no po prostu bajkowo było - do tego stopnia, że przeszliśmy przez cały dzień dokładnie 29,5 km i dopiero na 29 zacząłem się zastanawiać co ja mam w miejscu gdzie normalnie są nogi :P

poniżej troche fotek ... bo jeszcze nie uwierzycie :wink:

PS

Nic nie padało, sloneczko sobie swiecilo zza chmurek, las wyposażony w aircondition nastepował zaraz po rozgrzanych slońcem łączkach więc ...

wiec bosko było naprawdę i nadziwić się nie mogliśmy dlaczego w całych górkach jestesmy tylko my i nasze futro :o

Porąbka powitała nas strażacką orkiestrą jako, że to jej święto ...

1.jpg

Po wejściu na szlak dostalismy komunikat, że wody w górach nie brakuje :roll:

1a.jpg

Nałogowa juz skłonność do przecierania szlaków spowodowała,

że na Kiczerę wchodziliśmy tak bardziej direct

( zaleta = brak spotkania z dzikim tłumem na górze Żar

wywiezionym tamże kolejką ukradzioną z Gubałówki :evilbat:)

2.jpg

3.jpg

A i tak po drodze dostałem w łeb puszką po tyskim opróznioną

przez kolegę z góry :evil:

4.jpg

No ale potem było juz tak...

5.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Może ktoś ma ochote poprowadzić górskie schronisko :D

10.jpg

I znowu łączki i cieniste ścieżki na zmianę ...

11.jpg

12.jpg

Był sobie kiedys domek w górach :( ...

13.jpg

A tu dla odmiany cały i zdrowy i aż by się chciało :D

14.jpg

I coś dla ducha :D

15.jpg

16.jpg

A to jest ten 29 kilometr :roll:

17.jpg

Ale na szczęscie "widac" już chatkę :D

20.jpg

... potem były lody, schłodzone winko :D i ... maść na nóżki oraz ixodides hunting :evilbat:

Posted
Ehh nareszcie moge coś napisać, bo od czwartku jak mi piorun trzasnął nie miałam neta :evilbat:

... a co to za jakaś diabelska zmowa pioruno-komputerowa ???

nam w czwartek wieczorem tez piorun walnal prosto w kompa i mamy jednego mniej - tzn w chatce plaza i pure-natura ... a moze to i dobrze :-?

Posted
Czyzby ogladanie facetow latajacych po boisku odebralo Wam chęć do latania po górkach ??? :o

coz za paskudne insynuacje 8)

BTW.coz to za przyjemnosc ogladac facetow z krzywymi nogami,latajacymi za pilka ? :o :stupid: