Agnieszka_ Posted March 4, 2004 Posted March 4, 2004 Jeśli chodzi o Norwegie to ja raczej na pewno nie pojade, własnie ze wzgledu na koszty... :( Quote
leszek Posted March 4, 2004 Posted March 4, 2004 No ładnie :evil: ... nie to zebym sie wtracał i mieszał :D ale jakbyscie sie razem z np Rafałem wzieli za robote to w 2 miesiace zarobicie i na wyjazd i na ubranka i inne fanaberie :angel: ... mam załatwić ?? :D Quote
leszek Posted March 4, 2004 Posted March 4, 2004 wiecie co nie ma sie co smiac ale trzeba by jakis sprzet juz zaczac kompletowac :D zeby do tej norwegii jechac :) a mam pytanie a czy ktos nie wybiera sie moze w wakacje do szwecji??? no wlasnie :D Quote
leszek Posted March 4, 2004 Posted March 4, 2004 patrz moj post na str 32 :D ... no a koszty - licze licze :evilbat: dooobra .... bedzie dobrze :D Quote
Rav Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 hej :) ja dziekuje Zh za jakies eksperymenty na mnie :) wole jednak swoja prace :) hmmmm..co do wolnego terminu to nie zapominajcie ze jest cos takiego jak urlop :) zamiast brac go w lecie i wygrzewac sie na sloncu z brzuchem do gory mozna go przeciez wziasc zima i wylegiwac sie w spiworze z brzuchem do gory :D prawie to samo no ale fakt ze imprezka na pewno do tanich nie nalezy..no ale mamy caly rok ktos z nas pewnie wygra w totka i zasponsoruje wypad :) Quote
leszek Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 Ale tak na serio to ja naprawde nie rozumiem czemu oprocz Rafala taki totalny pesymizm w tym narodzie panuje ???????? Quote
leszek Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 ... cos ja mam dzisiaj problemy pamieciowo - decyzyjne ... :oops: Horyzont&Rafal (czyje te prawa autorskie w zasadzie sa - ja sie ciekawie pytam ????? ;-) ) - czy macie cos przeciw wlaczeniu tych fotek z MT do mojego serwisu MT ???? Quote
Rav Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 a dawaj zdjecia gdzie chcesz ja tylko guziczki naciskalem :D hmmm....Zh a na ta Alfa Centauri to kiedy masz zamiar sie wybrac? :DDD Quote
leszek Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 no prosze - nie ma chetnych do praw autorskich ( bo autorstwo to insza inszosc ;-) ) ... anioły nie ludzie :angel: ... no to wiem co wiedziec chcialem :D ... natomiast w ekspedycje do N "za 5 dwunasta" to ja nie wierze Panie :D Jacku ... samo kompletowanie ubranek, autek z wyposazeniem i innych sprzetow to beda miesiace a juz o kasie nie wspominam ... wiec ja np. jade tamze zaraz po Wielkiejnocy coby wszystko obgadac tylko czatuję ( nie CHAT ;-) ) na jakowes promocje airplanowe bo normalne ceny budza we mnie niesmak :evil: wiec jednak trzeba sie bedzie przeprosic z planowaniem przyszlosci :D Quote
Rav Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 to ja lece w poniedzialek po jakis slownik polsko-norweski :) Quote
Rav Posted March 6, 2004 Posted March 6, 2004 czyli jesli dobrze rozumiem Zh mowisz zebym sobie jakas Norweszke znalazl :) hmmmmm...bede sie musial chyba pokrecic troche w okolicach uniwersytetu i jakas poderwac :D oczywiscie po to zeby mnie norweskiego pouczyla troche Quote
leszek Posted March 6, 2004 Posted March 6, 2004 No dobrze łapiesz Rafal :D ... angielski zna ?? pewnie zna :D wystarczy :D ... a norweski jest latwy - nie posiada prawie w ogole gramatyki tyle ze ma dwie podstawowe wersje i 1500 dialektow - oni sami sie nie rozumieja wiec nie przejmuj sie :D natomiast jechanie do obcego kraju bez posiadania tam tabunu znajomych ( nie musza byc kobitki :wink: ) to rozrywka dla bogatych wujkow :wink: ... wiec siadaj do kompa wlącz ICQ i do roboty :D po 4 miesiacach całą mape norwegii bedziesz mogl podziurawic szpileczkami i chorągiewkami :D z napisami bioern, eva, hans, helga, ingrid, kasia ..... i potem juz tylko bedziesz musial ich przekonac ze nie marza o niczym innym tylko o czekaniu na wizyte twoja i tlumu twoich kumpli hihi :D Quote
leszek Posted March 6, 2004 Posted March 6, 2004 PS ... tylko szukaj raczej na polnocy bo na poludniu to jakies takie dziwne te ludzie są :roll: Quote
Rav Posted March 6, 2004 Posted March 6, 2004 no ja mam dwoch znajomych co jechali koleja transsyberyjska i byli pozniej 2 tygodnie w mongolii :)) mowia ze cala imprezka wyszla ich troche ponad 1000 zl Quote
leszek Posted March 6, 2004 Posted March 6, 2004 ... a norweski jest latwy - nie posiada prawie w ogole gramatyki tyle ze ma dwie podstawowe wersje i 1500 dialektow - oni sami sie nie rozumieja wiec nie przejmuj sie :D Na pewno piszesz o norweskim? Bo coś mi to dokładnie do chińskiego pasuje - też brak gramatyki, dwa podstawowe i 1500 mniejszych dialektów... ale za to jaka kuchnia!!!! :) o popatrz :D jaki ten swiat maly :D ... w srodkowej i polnocnej norwegii sa wioski w gorach w ktorych ludzie gadaja jakims tajemniczym narzeczem - w kazdej w innym ;-) jak raz na 30 lat ktorys wylazi ze swojej dolinki i spotyka w sasiedniej innego goscia ktorego ni cholery nie rozumie ;-) i oni tak na okraglo - jak spotyka sie dwoch norwegow to ciagle uzgadniaja o co im chodzi tak naprawde :o .... no ale oni niewiele mowia wiec to nie jest problem :D [Według relacji ludzi którzy już jechali transsyberyjską, jest to przeżycie którego nie da się ani opisać, ani zapomnieć - i raczej nie były to negatywne odczucia... o rany! wchodzimy w to - to marzenie Majeczki :angel: Quote
leszek Posted March 6, 2004 Posted March 6, 2004 no ja mam dwoch znajomych co jechali koleja transsyberyjska i byli pozniej 2 tygodnie w mongolii :)) mowia ze cala imprezka wyszla ich troche ponad 1000 zl i o to chodzi :angel: no to jak oszczedzac - uzgodnilismy - teraz powinien pojawic sie cd tematu jak zarobić :D Quote
agacia Posted March 6, 2004 Posted March 6, 2004 A ja mam rodzinke w Norwegii :angel: Moze nie na dalekiej polnocy,bo w Lillehammer,ale jednak Norwegia. Ale kiedys zawialo nas dosc daleko,bo az na Lofoty :wink: Quote
agacia Posted March 6, 2004 Posted March 6, 2004 A co do airplanowych promocji to wiem,ze jakas sie konczy 17 marca,bo ciotka przylatuje w poniedzialek,bo chciala sie zalapac przed 17 jeszcze na wizyte do dentysty 8) Quote
leszek Posted March 8, 2004 Posted March 8, 2004 A ja mam rodzinke w Norwegii :angel: Moze nie na dalekiej polnocy,bo w Lillehammer,ale jednak Norwegia. Ale kiedys zawialo nas dosc daleko,bo az na Lofoty :wink: no Lofoty są the best :-) jak to mowia gdyby istnial raj na ziemi to na pewno tam pomimo ze pozornie okropnie zimno i mokro ;-) podobno rewelacyjne sa rowerki na lofotach ...... no nic - bedziemy tamtedy wracac :-) Quote
leszek Posted March 8, 2004 Posted March 8, 2004 A co do airplanowych promocji to wiem,ze jakas sie konczy 17 marca,bo ciotka przylatuje w poniedzialek,bo chciala sie zalapac przed 17 jeszcze na wizyte do dentysty 8) ta to pewnie taka 30 % .... a ja poluje na imprezki typu Berlin-Alta i spowrotem za 50EU ;-) ... a do tego trzeba miec refleks bramkarza :D Quote
Rav Posted March 10, 2004 Posted March 10, 2004 hej :) mam takie pytanko , poniewaz moja firma jest dosc specyficzna wiec juz teraz musze sie okreslic kiedy biore urlop, wypadlo mi na pierwsze tygodnie wrzesnia czyli od 1 do 12 daltego sie pytam czy moze zoorganizujemy jakis wiekszy wypad gdzies? :) akurat jest juz tak po sezonie wiec i nie bedzie takiego tloku :) pozdrawiam Quote
Agnieszka_ Posted March 10, 2004 Posted March 10, 2004 mam takie pytanko , poniewaz moja firma jest dosc specyficzna wiec juz teraz musze sie okreslic kiedy biore urlop, wypadlo mi na pierwsze tygodnie wrzesnia czyli od 1 do 12 daltego sie pytam czy moze zoorganizujemy jakis wiekszy wypad gdzies? akurat jest juz tak po sezonie wiec i nie bedzie takiego tloku Rav mam nadzieje, że pamiętasz o zlocie w Morsku, który jest w ostatnie dni sierpnia... :lol: Quote
leszek Posted March 10, 2004 Posted March 10, 2004 hej :)mam takie pytanko , poniewaz moja firma jest dosc specyficzna.... daltego sie pytam czy moze zoorganizujemy jakis wiekszy wypad gdzies? :) pozdrawiam ja to tam jade wszedzie gdzie chcecie :D ....ale te twoją firme to trzeba zreformować :evil: Quote
Rav Posted March 11, 2004 Posted March 11, 2004 pamietam pamietam o zlocie Agnieszka 'postaram sie' byc :D no zgadzam sie Leszek z Toba ze trzeba ja zreformowac :) no ale niestety ja zajmuje sie planowaniem w firmie, tak wiec i urlop musze planowac na kilka miesiecy przed :) Quote
Recommended Posts