Jump to content
Dogomania

Wyprawa z psami w Beskidy !!! A potem...

Recommended Posts

Posted

hej:)

no wiec muj kaszlak padl :( nie da rady nim jechac, ja jade bez psa mysle ze w piatek powinnismy sie spotkac wszyscy wieczorkiem nie wiem jak Zh u Ciebie z czasem czy dasz rade byc w piatek

i nie rozumiem czemu sie pytasz Zh o co chodzi? :)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

hmmm w domku cieplo jest, jak bylismy to przez pol nocy spalismy przy otwartym oknie :) wez wez instrumenty jakies :) najlepiejj korkociag bo w jedno miejsce musimy na pewno isc :] bo naprawde warto

Posted
Jak wygląda zabezpieczenie kulturalno-rozrywkowe? Jako nałogowy kierowca nie pytam o gorzałę, tylko o instrumentarium... brać coś, czy nie? (Didgridoo nie wemę, bo jeszcze cieniutko duje )

Jacek a może co masz i na czym umiesz grać ? :lol: Szkoda, że Waldka nie bedzie bo on super gra na gitarze i śpiewa...

Posted

Hello :-) Prognozy pogody mowia o tym ze caly tydzien ma troche padac snieg i ma byc lekki mroz wiec rokowania idealne ....... :D

Co do tego co nalezy zabrać to mnie ze wzgledow historyczno-marketingowych interesuje aparat lub kamerka :D coby to straszne wydarzenie uwiecznić .... no ale to mniejsza ...

glownie interesuje mnie zagadnienie bezpieczenstwa ! ... Jacek co miales na mysli piszac, ze twoje dzieci nie mialy do czynienia z gorami ????? .... bo ja juz jestem blady a chwilami zielony z paniki ( u mnie to stan przejsciowy i latwo usuwalny ;-) niemniej jednak !!!) .... mamy kilkanascie kilometrow trasy z ktorej nie bardzo jest sie gdzies wycofac - no mozna w dol w sniegu po pas ;-) w niewiadomym kierunku ... z tego co napisales dla mnie wstepnie wynika ze oni pojada w bucikach spacerowych i dzinsach :o a po 5 km poloza sie na sniegu i odmowia dalszej wspolpracy - prosze Cie - napisz ze oboje są znanymi ekstremalnymi sportowcami :D to sie troche uspokoję ........

Posted

Wiesz co - stake out jak tak dalej pojdzie bedzie naturalny - wystarczy ze kazdy pies wykopie sobie taką półtorametrową studnię w tym sniegu i juz ;-) ... ja tam w kazdym razie chcialbym zobaczyc jak wbijacie te sondy lawinowe w snieg ..no bo nic krotszego nie wchodzi w grę w tych warunkach ;-)

PS

no a my dokonaliśmy ciekawych zakupów - ja kupilem sobie fajne dzieciece nartki h=40 cm (z zapinaniem mam tylko drobne probliema ;-)

a Maja takie jabluszko pod pupe do zjezdzania po sniegu - nic nie trzeba zapinać tylko slome musze zabrac do owinięcia drzew po drodze :D

PS

Agnieszka - w Bielsku snieg wali tak jak tu ??????? ..........instynkt survivalowy rozwija sie we mnie w tempie niesamowitym a matka natura wyraźnie to wspiera :D - powstaje nowa dyscyplina - mistrzostwa polski w odsniezaniu beskidu małego:terazpol:

Posted

aaaaaaaaa - jeszcze cos - RAFAŁ!!! JACEK !!! Jakbyście zobaczyli jaki pojazd stoi pod schroniskiem na Leskowcu !!! Wielki calutki CZERWONY RUSKI SPYCHACZ z napisami cyrylicą - no coś pięknego :angel: wiec chlopaki nie zapomnijcie o słupie i patencie niejakiego mołotowa - jest robota! :terazpol:

Posted
Agnieszka - w Bielsku snieg wali tak jak tu ??????? ..........instynkt survivalowy rozwija sie we mnie w tempie niesamowitym a matka natura wyraźnie to wspiera - powstaje nowa dyscyplina - mistrzostwa polski w odsniezaniu beskidu małego:terazpol:

W Bielsku od południa nasypało jakies 20 cm, wszędzie jest biało nawet glówne ulice nie są odśniezone, a cały czas mocno sypie :D

a Maja takie jabluszko pod pupe do zjezdzania po sniegu - nic nie trzeba zapinać tylko slome musze zabrac do owinięcia drzew po drodze

Też mam w domu 2 takie jabłuszka, mam zabrać ? :lol:

Posted

Hello :-)

Jeszcze koncowe uwagi odnosnie sanek/auta - musisz Jacku zapiąć psy wzdłuż jednej liny jeden za drugim wiec kwestia dlugosci tejze .... 2/3 trasy poruszac sie bedziemy wydeptaną sciezynka o szerokosci 2-3 butów ;-) ... to raz ... a dwa - czy oprocz Ciebie ktos jeszcze ma prawo jazdy - istnieje duze prawdopodobienstwo ze polowa uczestnikow w ramach zdrowego instynktu samozachowawczego dotrze do przel kocierskiej i .... no i ... i jesli ktos z nich ma PJ to po prostu grzecznie pojada do domku a kierowca odbierze tych co dotrwaja do konca z gory Zar i gdyby tak bylo to byloby optymalnie - popatrz na mape :-) ... no to answer pleeeease :D

PS ... łańcuchy!!!!!!!! na koła bo dojedziesz do Porabki i tyle ;-)

Posted
hmmm..na szerokosc 3 butow ? czyzby ktos mial isc na jednej nodze? :D

a kto ostatnio tak slicznie skakal z jednej dziury w sniegu do drugiej ;-) przeciez nie byłem to ja ;-) ... wtedy bylo na 1 but ;-) teraz na 3 wydeptalismy z Grzeskiem i Mają :D no to luzik :angel:

Posted
Dobrej zabawy wam życze i wróćcie cało wasze psy i wy! Zapaleńcy hehe!Dobrze że sa jeszcze tacy!

wlasnie - psy .... najbardziej w dupsko dostana psy ;-( moj kilerek po robieniu za plug sniezny/ratrak tylko przez 15 km spal 2 dni ;-) .. a to bedzie ponad 20 ... no ale beda sie chlopaki zmieniac ;-)

Posted
W związku z tym nie jadą z nami sanie, z

Nie pamiętam, a nie chce mi się szukać... ile ludzi w chatce się zmieści? bo nie wiem czy zdąże igloo postawić, czy brać namiot... czy jak?

I jak sprawy przewozowo transportowe wyglądają? Łańcuchy

eeeee .... a juz widzialem oczyma duszy jak w pocie czola te sanie przenosimy nad urwiskami i zwalonymi pniami drzew :cry: .........

ludzi w chatce sie zmiesci tyle ile akurat jedzie aczkolwiek uprzedzalem ze slowo ZMIESCI - zamienne jest ze slowem UPAKUJE :wink: natomiast namiot bedzie ze wszech miar ciekawym pomyslem - bo sprawi nam uciech moc :angel: ................. co do lancuchow - jesli masz nowe zimowe oponki to mozesz zaryzykowac - najwyzej bedziecie te 2300 kg wnosic na plecach pod gore - to tylko 200 m :wink: .................. wezcie tez karimaty i spiwory bo w chatce jest tylko 5 kompletow i koniecznie duzo wody bo tam nie ma wody hihi - tzn jest ale w zrodelku zasypanym sniegiem :angel: ............. no i to tyle chyba .... planik jutro postaram sie wykonac i wyslac ci :D

Posted

Hello :-) Brak sań - smutny :( ... Mapka - jesli ten bazgroł można tak nazwac ;-) jest juz na stroniczce ;-) ... co do wspolrzednych to przestań ;-) bo mialem juz dwa ataki smiechu - prosze mi zadnych wspolrzednych nie podawac bo mi caly urok szlag trafi :o :wink: .... psy w chatce mieszkac nie moga - wymiar 3/4 metry i 9 homo sapiens z bagazami :wink: ... psy mieszkaja na polu - ew moj kiler na tarasiku bo inaczej bedzie wył całą noc z poczucia naglej i niespodziewanej degradacji ;-)) ... zreszta i tak będzie jazgot :angel: ..... dzialka nie jest w pelni ogrodzona :D ... grube łańcuchy zdecydowanie potrzebne zreszta ja to juz wszystko opisywalem 13 razy ! :wink:

... musicie z Bielska pojechać na Kraków i skrecić w prawo na Zywiec w miejscowości Kobiernice - tam zaczyna się "mapka" ;-) ... tylko niech Wam nie wpadnie do główki jechać z Bielska prosto na Zywiec ( tak robi 75 % kierowców nie wiem czemu ;-)) ... jak sie zgubicie dzwoncie do mnie albo Rafała :D ... Rav i Aga będą w tym czasie w pobliżu :D

buziaczki :D

PS tylko nie mowcie ze nie wiecie jaki jest moj telefon i adres mapki pleeeeeeeeeeeeease :D