Jump to content
Dogomania

Wyprawa z psami w Beskidy !!! A potem...

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ja to tam tradycyjnie nitrogliceryne nosze w plecaku :evilbat: to jest takie exciting ... dupnie ? nie dupnie ? :angel:

no a na powaznie to widze ze zapotrzebowanie spoleczne jest na wyprawe w duzym stopniu zorganizowaną, obmierzoną, skatalogowaną etc :D

ja powiem tak: sprobuję :D nigdy w zyciu tak nie robiłem ale dam z siebie wszystko!!! :ghost_2: - chyba nawet z Rafałem czerwone wstążeczki na drzewach poprzywiązujemy :D

Posted

Nie to nie tak ze zorganizowania brak ale wiesz ja nigdy na wyprawy nie chodzilem - chodzenie mnie nie kreci. A jak gory to tylko 2500+ oraz deseczka i snieg pod stopami. A ostatnio jak bylem u siebie na treningu zimowym to jak wieczorem mnie -17 zlapalo to mialem mrowienie w palcach przez 4 dni. Poza tym jesli sie okaze w piatek w chatce ze zapomnialem czegos zabrac to ja bede mial jakies 600km do siebie...

No o zarciu juz wczesniej wspominalem. Nie wiem jak wy ale jak by tak wziasc ze soba i zrobic gar np. fasolki po bretonsku doprawionej na ostro co by rozgrzewala to tez nie byloby najgorzej :)

Zupki chinskie to zupki ale cos tresciwego tez powinno byc :)

Posted

Widze ze tu juz jakies klutnie o miejsca sa :)

Chcialem na wszelki przypomniec ze od poczatku jestem zdeklarowany jako dwie osoby :)

PS. No to jednak trzeba sie pogodzic z pogoda bo zaczelo nawet na polnocy mocno sypac :(

Posted

no a tu to akurat halny zarąbisty wieje bez czego i tak wpieniony jestem

bo mi zwieje resztki sniegu akurat na grzbieciku ktorym mialem podazac na kubalonke by ski :evilbat:

Posted
Dla zachęty podam, że nie będziemy szukac punktów kontrolnych, przynajmniej nie w tradycyjnej postaci, a raczej PZP (Punktów Zawierających Piwo)..

No? lepiej?

Pozdrawiam

Jacek ..??? ale jestes pewien ze PZP to nie Poradnia Zdrowia Psychicznego ?? bo jak tak to ja nie jade!!! ... co za duzo to nie zdrowo :wink: :wink: :wink:

Posted

Stupid me - jak moglem sie nie domyslec ze to dalsze inwestowanie w (jak to moja znajoma nazwala miesien piwny swojego faceta... ) shar pei (czy jak to sie ta rasa zwie ;)

Posted

Hello :D

Dane aktualne w tabelce MT rzucaja na kolana .... toz to bedzie cos w rodzaju YQ !

Po wynikach na Kubalonce :angel: zastanawiam sie czy w ekspresowym tempie nie wybudowac drugiego domku - przeciez to nie do pomyslenia zeby mistrzowie gnietli sie jak sliwki w kompocie :oops:

:D

co do wyposazenia to dam znac po wypadzie sprzetowym na Slowacje bo sam nie wiem co sam bede mial .. a nie ma co mnozyc bytow ....

Jacek - kierunek trasy i w ogole ostateczne warianty beda wiadome przed sama imprezka po prostu dlatego, ze jak bedzie wielki snieg to bedzie inaczej, jak lod - inaczej, jak bez sniegu ...no wiadomo .....

problem lezy takze w dojezdzie bo gdyby to tylko autka ale autka z przyczepami to ..... no droga do mojej dzialki jest raczej pionowa ;-) i reszta drog wokol tez ;-) .. wiec cierpliwosci :D

Posted

No a ja wlasnie (dziewne chyba jestem chory) zdalem sprawe gdzie tak naprawde bede jechal !!!! :o

No i jesli uda mi sie sprzet zorganizowac to juz mam pytanie czy daloby sie gdzies w okolicach W-wy albo Lodzi przenocowac z samochodem i psami w samochodach na podworku z czwartku na piatek ? (bo jesli bedziemy jechac to pewnie tak na dwa razy :) )

Posted

OK to tylko takie wstepne bylo bo niestety sytuacja przez ostatni tydzien potrafila mi sie zmienic z dnia na dzien prawie 5 razy i teraz jest ta niekorzystna wersja wiec tylko taka sonda byla puszczona :)

Ale i tak wielkie dzieki za odzew :)

Mam nadzieje ze sie wszysto spowrotem pozytywnie ulozy :)

Posted

Ty Rafal ..TY to masz pamiec :D :D .... bo ja to juz zapomnialem o tym slupie i ratraku ;-) wiesz ..altzheimer, skleroza ..te rzeczy :evil: ;-) ;-) ... no ale z Toba nie zgubie sie w górach na pewno :D

Posted

No to rodzinka nam sie powieksza :D - ja juz zdecydowanie ruszam z ta budowa nowych chatek :o .. a Jacek dla Ciebie w nastepny weekend razem z Ravem przygotujemy to miejsce pod igloo :wink: ... no bo tam malo plaskiego na tej dzialce ;-) ... BTW - Rafał - nastepny weekend rekonesans ??? ... i narty Slowacja ?? ... paszporcik juz masz ?????