leszek Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 nie wyleja nas, bo nasze stanowiska sa dozywotnie ty przestań bo ja się od dzisiaj zrobiłem przesądny i to dozywotnio to nie musi byc wcale dlugo :evilbat: :D ... a wiesz co ..... my tu z Majka rozpatrujemy wlasnie zjawisko tzw. "klątwy innuitów" i zastanawiamy sie co tu zrobic zeby im nie podpadać :o dobra! :D jutro jedziemy do bytomia a w pon pl wolnosci kosciuszki i te podlesice zaliczymy ... ale i tak na rekonensans 24 lecimy chyba na bucikach :D Quote
Rav Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 no ja tez mam sie zamiar skoczyc do Bytomia wlasnie a w poniedzialek albo wtorek na wolnosci :) Quote
leszek Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Leszek, musze Ci to napisać: Jak miniesz Wieluń, to kawałek za Wieltonem, po lewej stronie (w kierunku Wa-wy) w miejscowości Wodzierady jest suuuupeeer knajpa Gibbys. Na prawdę warto tam wejść. Tylko nie obraź ich i nie pytaj o frytki :) ... :roll: jednak uznales ze wybierzemy wariant gastronomiczno telewizyjny :wink: nic z tych rzeczy - w gory!!!! ... ale wiesz jak dobrze nam wyjdzie ta ekspedycja to licze ze zaprosisz nas coooo??? :D Quote
leszek Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 ZaHoryzontem asked... -------------------------------------------------------------------------------- No może pora na logistyczne sprawy... 1. Na ile wcześniej można przyjechać.? - mysle ze 24 h :wink: 2. Czy na miejscu można zorganizować belke słomy (w M i w Z)? - mozna :D 3. Czy na miejscu noclegu mozna palić ogień, mozna :D czy możesz zabezpieczyć drewno? drewno lezy w lesie :D 4. Czy jest miejsce na igloo lub namiot? jest :D 5. Kto ma radiotelefony i na jakie pasmo? nie wiem :o Oczywiście za drewno, słomę itp nie ma problemu zapłacić. jesli znajdziesz gajowego ... mozesz tez od razy do sądu grodzkiego za kradzież drewna why not :wink: :D Pozdrawiam Quote
Grześ Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 leszek dorwalem linka do osrdoka sportowa dolina w bytomiu http://www.dsd.pl/sprzet.php czy bedziesz moze jutro jechal do warszawy przez bytom :) Hmmm, o ile mi wiadomo, to przez Bytom, ze Śląska jedzie się na Poznań, a nie na Warszawę. :evilbat: Quote
Rav Posted January 4, 2004 Posted January 4, 2004 wiem Grzes , wiem :) ale Leszek w wyniku pewnego zdarzenia musi jechac do Warszawy i nigdzie indziej Quote
leszek Posted January 4, 2004 Posted January 4, 2004 hello :D ... z frontu nart: ... narty jednak zdecydowanie znajdują sie na Słowacji i w Czechach! - znalazlem nawet narty wojskowe z zapinanym tylem hurraa!! jak bedziemy na kubalonka races to sprawdzimy namiary Agnieszki w ustroniu i potem jedziemy na poludnie do naszych braci co lubia biegi narciarskie !! ...Rav - paszport!!! ;-) acha! zrobiłem taką tymczasowa stroniczke beskidzko-norweską dajcie znać co tam zmienic wśród uczestników bo zmiany pewnie będą co 15 min. :D http://www.scr.com.pl/madohora Quote
Rav Posted January 4, 2004 Posted January 4, 2004 czyli rozumiem ze SD nie bylo nic...no a gdzie dorwales te wojskowe narty? wiesz co..wiem gdzie jest komis narciarski..pojade tam w sobote..tak tylko ze na paszport trzeba czekac a dwa to sa dodatkowe koszty .. Quote
leszek Posted January 4, 2004 Posted January 4, 2004 czyli rozumiem ze SD nie bylo nic...no a gdzie dorwales te wojskowe narty? wiesz co..wiem gdzie jest komis narciarski..pojade tam w sobote..tak tylko ze na paszport trzeba czekac a dwa to sa dodatkowe koszty .. u nas w sklepach sa po 3 pary i kompletnie bezkompletowo ;-) - to po prostu nie ma sensu ... co do slovenska to po prostu wpisz sobie w google "bežecké lyže" i swiat stanie sie piekny od razu :D .... no zobaczymy na miejscu ale ja pare lat temu kompletowalem narty dla syna na slowacji i to byla bajka wobec naszych realiow (z uwzglednieniem ceny bo to nie sztuka kupic tour-ski model 2004 za 8000 ;-) ) ... patrzac po cenach wlasnie narty tzw turystyczne w wersji jeszcze rodem z CSSR ;-) kupimy w ramach przydzialowych 300 zl ;-) jak sie nie zalapiesz z powodu paszportu to po prostu kupimy ci w ciemno - buty najwyzej beda troche wieksze ;-) ... a jak nie to zawsze jeszcze istnieje rozwiazanie typu narty zjazdowe ... na tej trasie co proponuje nie jest to rozwiazanie calkiem glupie ... powaznie sie obawiam np co stanie sie z klasycznymi nartami biegowymi na ktorych wystapi np Agnieszka ... tzn nie obawiam sie ..wiem dobrze co sie stanie :evilbat: Quote
leszek Posted January 4, 2004 Posted January 4, 2004 A żeby już tak do konca powaznie o tym STRASZNYM co nas czeka to: http://www.klub-karpacki.org/sprzetn.html Quote
Agnieszka_ Posted January 4, 2004 Posted January 4, 2004 Jak chcecie narty w Czechach to polecam jechać do Cieszyna czeskiego. Koło rynku sa 3 sklepy gdzie jest naprawde baaardzo duży wybór nart biegowych. My tam własnie kupujemy sprzęt czasami. W tym tygodniu mamy zamiar tam jechać. powaznie sie obawiam np co stanie sie z klasycznymi nartami biegowymi na ktorych wystapi np Agnieszka ... tzn nie obawiam sie ..wiem dobrze co sie stanie Hmm a co się stanie ? A co do stronki to jak już pojade to z 1 psem. Quote
Grześ Posted January 4, 2004 Posted January 4, 2004 Hmmm, o ile mi wiadomo, to przez Bytom, ze Śląska jedzie się na Poznań, a nie na Warszawę. :evilbat: To zależy co znaczy Śląsk i jakie ma się upodobania :) ale przyjmijmy, że różne źródła różnie podają :) Pozdrawiam No tak, np. z Gliwic na Warszawę można jechać przez Bytom :wink: tyle, że obaj zainteresowani są z Katowic (tak przynajmniej myślę). Quote
Rav Posted January 4, 2004 Posted January 4, 2004 Grzes z tym wyjazdem do warszawy przez bytom to CI wyjasnie na kubalonce :) a co do nart to nie ma sprawy Leszek jak cos Cie ladnie poprosze i mi kupisz nartki..no a buty jak beda za duze to wloze sobie do nich wate :D Quote
leszek Posted January 4, 2004 Posted January 4, 2004 Monika - jeszcze w półśnie :wink: dodałem troche fotek :D http://scr.com.pl/madohora/norwegia.html Quote
leszek Posted January 4, 2004 Posted January 4, 2004 Jak chcecie narty w Czechach to polecam jechać do Cieszyna czeskiego. ..tygodniu mamy zamiar tam jechać. no ! tez mielismy jechac ale moje autko przypomina ten czołg co to go miałem spalic i raczej 3 tyg ... powaznie sie obawiam np co stanie sie z klasycznymi nartami biegowymi na ktorych wystapi np Agnieszka ... tzn nie obawiam sie ..wiem dobrze co sie stanie Hmm a co się stanie ? A co do stronki to jak już pojade to z 1 psem. stronka poprawiona :D a z nartami stanie sie to ze bedzie sie lepiej ogisko palilo a twa mama urwie mnie :cry: .... aaa no nie - jackowi urwie bo to on cie ma adoptowac ;-) Quote
leszek Posted January 4, 2004 Posted January 4, 2004 ..no a buty jak beda za duze to wloze sobie do nich wate :D gazety chopie! gazety sie wklada w szczewiki :D Quote
leszek Posted January 4, 2004 Posted January 4, 2004 A żeby już tak do konca powaznie o tym STRASZNYM co nas czeka to:http://www.klub-karpacki.org/sprzetn.html Nie, no poczytałem tą stronkę... skąd ty ich wytrzasnąłeś??? Toż na naszą Madohora Exp. trzeba w/g tego zabrać jakies pół tony sprzętu... lekko licząc... i jeszcze musisz tydzień wcześniej zrobić punkty uzupełnienia prowiantu na trasie.. no wiesz.. dołek, prowiant, kamieniami przykryć, żeby borsuki nie zeżarły.. Pozdrawiam hihi :angel: borsuki !! chcę borsuki :D ... ale wiesz co - ty ich nie lekceważ - ci kolesie slyna z tego że za 300 zł potrafią przejsc na butach pół rumunii i zwsze tylu wraca ilu wychodzi :D Quote
Manu Posted January 4, 2004 Author Posted January 4, 2004 Leszek, te zdjęcia są wyrąbiste ! Już to Ci zresztą pisałam... :D Przy nas możesz poprawić to, że dwa SH na bank, bez pytajnika (oba psy, samce, jak to ładnie nazywasz... :wink: ). No i faktycznie bez weekendów, bo niestety luty to u Waldka sezon egzaminów tydzień w tydzień... :( Quote
Tatsu Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 Manu to moze podaj kiedy waldek ma pierwszy wolny weekend na ktory moglby pojechac? Bo latwiej znalesc wolny weekend niz brac urlop na 3 dni z pracy w srodku tygodnia :( Quote
leszek Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 krajową nr 948, dalej NE przez Kościelec (nie ten w Tatrach), Jaworzynę, przeł Cisową, Maleckie do przeł. Przysłop... dalej E... ale napisze więcej, jak powiesz czy moge (w Korolówka herbatka może być)... ..oj moge? co? prawda? moge? HURRRAA!!! MOOOGEEE!!! Pozdrawiam ... Jezusiczku - instynkt samozachowawczy podpowiada mi ze gdybym ci odmowil to bylaby to być może ostatnia odmowa w mym dlugim zyciu :evilbat: :wink: wiec jasne stary ze mozesz, oczywiscie tak! tak ! tak - mozesz !! :angel: to fantastyczny pomysl !!! - jestem z calego serca za!! naprawde sie ciesze sluchaj - pierwszy raz w zyciu bede podążął gdzieś zaplanowaną trasą :o :o :o to może być przełomowy moment mej egzystencji !!! ... :D sluchaj a tak poza tym to dalo by rade te mapke zeskanowac i powiesić na mojej stronce - albo ty gdzies to umiesc a ja dam linka z mojej mapki co ?? ale czad - kolumb to byl palant przy nas :D :angel: Quote
Tatsu Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 HEJ !!! Dawac mi tu skana mapy bo ja juz nie moge sie doczekac !!! :D Quote
leszek Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 Hej - no wszystko dobrze jest tylko kierunek odwrotny :D ( z tym ze wybor kierunku to tez na ostatni moment bo ja jadac na rowerku nie zwracalem uwahi na proporcje nachylenia terenu a teraz bedziemy to dokladnie liczyli bo warto jednak krotko ale nie za ostro UP i dluuuugo lagodnie DOWN) - trasa ktora jest dla mnie pewniakiem ktory znam idzie jak pisalem na mapce czerwonym szlakiem z Madohory na Żar ... dalej w dol lesna droga do tamy w porabce - przez tame i znowu do gory na cos co sie nazywa zarnowka mala i tamze padamy na pysk i ten zurek spozywamy :D niewiadomy jest poczatek bo jest kilkanascie wariantow albo od zawoi albo od m-c Las albo z suchej beskidzkiej - my to z Ravem przeleziemy i bedziemy madre chlopaki wtedy - schronisko o ktorym pisales to chyba hotel z banda turystow ktory ominac musimy szerokim lukiem :wink: natomiast zaraz za madohora jest fajna studencka chatka ale czy czynna w zimie Bóg to wie ??? ... czekam na ten skan from U to bedzie inna jakość rozważań :D Quote
leszek Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 OKIDOKI tylko czekam na ten twoj skanik ..... :D Quote
Recommended Posts