00000 Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 O tych niedźwiedziach, do których rav dał linka to napisali tak: "Niedźwiedzie są coraz częściej spotykaną zwierzyną leśną. Ostatnio w lasach Beskidu Niskiego turyści kilkakrotnie napotykali ślady niedźwiedzia w paśmie góry Łysej i Grzywackiej nad Żmigrodem. Niektórzy z nich informowali służby leśne o napotkaniu śladów "wariata" biegającego boso po lesie. Początkiem tego tygodnia dwójka turystów z Warszawy widziała w leśnym gąszczu niedźwiedzia na czerwonym szlaku turystycznym pomiędzy Kątami a Chyrową. Leśnicy od początku sierpnia obserwują tu niedźwiedzicę z młodym a także chodzącego osobno 2-latka (tzw. "piastuna"), który już prawdopodobnie został przez niedźwiedzicę odrzucony i zmuszony do samodzielnego bytu. Przechodzące osobniki niedźwiedzia spotykano tu w ostatnich latach, tym razem jednak wygląda, że misie chcą się zadomowić w okolicach Żmigrodu na dłużej. Może szukają miejsca na zimową gawrę? Według ostatnich danych na Podkarpaciu żyje obecnie około 90 niedźwiedzi z tego 6 w Beskidzie Niskim na terenie nadleśnictw: Dukla, Komańcza, Rymanów. Autor: Podkarpacki Portal Turystyczny Źródło: www.epodkarpacie.com" I już wiemy, kto powiadomił odpowiednie służby o "bosym wariacie" hihihi :lol: Rav, ty tylko powiadomiłeś, czy może sam biegałeś??? 8) Quote
tunio Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 Rav moze nie byl tym bosym wariatem,ale na pewno lecial za niedzwiedziem i wolal " Poczekaj,poczekaj ! Musze Cie sfotografowac bo mi na dogo nie uwierza !" :lol: Quote
00000 Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 no bo to bylo tak: ... pomyslalem ze taki pasikonik ma niesamowity zmysl rownowagi i ze byc moze gen za to odpowiedzialny na przyklad odziedziczylem po tymze pasikoniku :o :lol: :lol: :lol: ... skoro tak ... to zawdzieczam mu zycie nieprawdaz? bo gdyby nie ten gen to zlecialbym juz pare razy w zyciu ostatecznie na morde ... to cos mu sie odemnie nalezy temu pasikonikowi nie ? Oczywiście, to bardzo logiczny wywód. 8) :D no to wstalem o tej 5 rano ( a co mi tam) i pojechalem go odtruwac po eksperymentach Rava ... ale dupa! on zdechł :evilbat: :cry: Niewątpliwą winę za śmierć pasikonika, któremu Leszek zawdzięcza swoje zdrowie i życie (padanie mordę bywa bolesne, a w szczególnych okolicznościach nawet niebezpieczne :evilbat: ) ponosi RAV. Proponuję ustanowić go więc fundatorem pomnika ku czci. Pasikonika, oczywiście. Postaram się przyjechać osobiście (kiedy ten zimowy zlot, kiedy, kiedy???) żeby ów obelisk w pięknych okolicznościach przyrody odsłonić. :lol: PS ... tu cytuje pewnego slawnego faceta 8) " powaga - to osobliwa maska, którą przywdziewają niektórzy z nas celem ukrycia niedostatków duszy" ... :angel: Ja przepraszam, ale moja skromna edukacja chyba nie pozwoliła mi się zapoznać z taką słynnością 8) Mam szansę nadrobić?? :evilbat: Quote
00000 Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 Rav moze nie byl tym bosym wariatem,ale na pewno lecial za niedzwiedziem i wolal " Poczekaj,poczekaj ! Musze Cie sfotografowac bo mi na dogo nie uwierza !" :lol: Nieeee, to nie w jego stylu... On z aparatem w dłoni??? Goniący za niedźwiedziem jak paparazzi - niemożliwe :evilbat: Już prędzej uwierzę w wersję bosą.... :evilbat: Quote
Runa Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 No to ja obiecane zdjęcia wstawiam, nie są za opiękne i chyba nic nowego bo jakoś dziwnie w większości przypominają te pokazane przez Leszka. Czyżby Artur z Leszkiem sie umówili :-? no to podchodzimy, w oddali po lewej dom z dachem trawiastym 8) http://img.photobucket.com/albums/v385/Runa/HROBACZA/skanuj0022.jpg Maja nam przyrządza pyszności http://img.photobucket.com/albums/v385/Runa/HROBACZA/skanuj0024.jpg a my grzecznie czekamy http://img.photobucket.com/albums/v385/Runa/HROBACZA/skanuj0023.jpg i dwa w jednym pyszności z grilla i swojskie ognisko :) http://img.photobucket.com/albums/v385/Runa/HROBACZA/skanuj0025.jpg Quote
Runa Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 ło matko kto takie wielkie zdjęcia powstawiał :-? :roll: :P Quote
Manu Posted September 10, 2004 Author Posted September 10, 2004 Runa, jak pousuwasz 'i to będa linki. 8) :D Quote
Manu Posted September 10, 2004 Author Posted September 10, 2004 Coś mi się przypomniało :evilbat: - w związku z tym zdjęciem... Kto mi robił zdjęcie, jak miałam tę kiełbachę w "paszczy" ? :lol: Gdzie ono ? :roll: Quote
leszek Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 Hello Runa :angel: No :D nareszcie :D ... wcale nie sa takie same 8) a swoja droga ... czujecie ze konczy sie lato ? ... ostatniej nocy byly 3 stopnie ... wkrotce snieg! :angel: PS i dziewczyny przestana maltretować/moles... :wink: Rava bo osy i pasikoniki lulu ... :P Quote
husky-regan Posted September 19, 2004 Posted September 19, 2004 Po dzisiejszej naradzie organizacyjno - strategicznej chciałem ogłosić.... ... nie nie....ta przyjemność należy do Leszka ! Ja powiem tylko tyle: (i nie zrobię tego na razie w osobnym topiku) OSOBY Z SOSNOWCA PILNIE POSZUKIWANE !!! Quote
Runa Posted September 19, 2004 Posted September 19, 2004 No Leszek napisz, żę się wybieramy na Mistrzostwa Świata Będzie można już zacząć pomarzyć 8) Quote
leszek Posted September 20, 2004 Posted September 20, 2004 Po dzisiejszej naradzie organizacyjno - strategicznej chciałem ogłosić....... nie nie....ta przyjemność należy do Leszka ! Ja powiem tylko tyle: (i nie zrobię tego na razie w osobnym topiku) OSOBY Z SOSNOWCA PILNIE POSZUKIWANE !!! o Jezusiczku ! :roll: toż to teraz nas zaocznie od razu zapiszą do RAŚ na członkow horowych co najmniej :D i jeszcze z tego wyniknie 4 Powstanie albo co 8) ... a ja to bede za kapitana Klossa vel Agenta 007 czy jak ? :D Quote
leszek Posted September 20, 2004 Posted September 20, 2004 No Leszek napisz, żę się wybieramy na Mistrzostwa ŚwiataBędzie można już zacząć pomarzyć 8) gorzej :P my je organizujemy!!! :roll: Quote
leszek Posted September 20, 2004 Posted September 20, 2004 No ja myśle, że nie ma co na razie zakladac nowego topiku - ten jest taki pięknościowy historyczny - niech na razie będzie to tutaj ... :D no to powiem juz powiem: w te zime odbeda sie w Beskidach "I Mistrzostwa Świata w Przecieraniu Szlaku" :angel: - idea, regulamin, trasa etc w opracowaniu 8) ... jest za to juz początek listy startowej :D : (in alphabetical order) Agnieszka Husky-Regan Leszek Maja Manu Rav Runa Waldek i Ktoś z Sosnowca :D Quote
Runa Posted September 20, 2004 Posted September 20, 2004 No Leszku pamiętasz naszą ostatnią wyprawe w górki?????????????? My z Arturem zapamiętamy ją na długo... dziś odwiedził nas bardzo miły pan, który przyniósł nam zdjęcie naszego autka (i mnie na miejscu pasażera) zrobione w Tychach no i kazął sobie za nie zapłacić bagatela 200zł :o :evil: . No tyle za zdjęcie jeszcze nie placiłam :( :roll: Quote
husky-regan Posted September 20, 2004 Posted September 20, 2004 Ooooo ! Widzę że ceny za foto usługi u nas ostatnio bardzo w górę poszły Coś te wypady drogo nas kosztują. Ja samochód, Wy fotograf, coś w tym jest :) Quote
Runa Posted September 20, 2004 Posted September 20, 2004 Aż strach pomyśleć co to będzie na Mistrzostwach Świata :) Quote
husky-regan Posted September 20, 2004 Posted September 20, 2004 Trza po prostu dobrego sponsora znaleźć na takie ewentualności Quote
Runa Posted September 20, 2004 Posted September 20, 2004 a już chciałam temu panu wmówić, żę to auto taty (jest współwłaścicielem) ale podobno od razu się wyparł (bo najpierw ten pan trafił do rodzicow :P ) Quote
leszek Posted September 20, 2004 Posted September 20, 2004 No Leszku pamiętasz naszą ostatnią wyprawe w górki??????????????My z Arturem zapamiętamy ją na długo... dziś odwiedził nas bardzo miły pan, który przyniósł nam zdjęcie naszego autka (i mnie na miejscu pasażera) zrobione w Tychach no i kazął sobie za nie zapłacić bagatela 200zł :o :evil: . No tyle za zdjęcie jeszcze nie placiłam :( :roll: Matko Boska Piekutowska :o jak to odwiedził ???? gdzie ???? w Bełchatowie ??? ...listonosz?? komornik ??? policjant ??? po 2 tygodniach ??????????????????????????????????? to ja kurde od stycznia nosze mandat za czyn prawnie zabroniony ( Rav świadkiem :evilbat: ) i .... no do konca roku zamierzam uiscić ale żeby po 2 tygodniach :evilbat: .. a widzisz - a tak prosiłem żebyście się wszyscy przeprowadzili na południe i byłby święty spokój :D pokazałbym co, gdzie, którędy etc ... a tak to jeszcze nabierzesz awersji do fotografii i co ? wszystkie plany PR wezmą w łeb :roll: Quote
Runa Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 leszku ja już nabrałam awersji do foto bo ona jakaś taka niewyraźna tylko autko dobrze widać a ja????? a i ja nie zamierzam za wcześnie płacić ale niestety mam troszke mniej czasu żeby nosić to przy sobie. Quote
Rav Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 dzien dobry :) dawno mine tu nie bylo a ja caly czas mysle o jakims wypadzie w gorki. tylko najpierw chcialbym wiedziec kiedy moge gdzies jechac a to jest uzaleznione od kalendarza zawodow :D jesli chodzi o zimowy wypad to oczywiscie sie pisze na niego :D aha po co wam ten ktos z sosnowca? wystraczy ze jedne z warszawy :D Quote
husky-regan Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 aha po co wam ten ktos z sosnowca? wystraczy ze jedne z warszawy :D Bo to mają być mistrzostwa takie w których kogos z zagranicy potrzebujemy , zeby bylo mozna o miedzynarodowym gronie mowic... ...chyba wiesz o co chodzi Quote
Rav Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 no to nie moze byc ktos kto ma dalekie pochodzenie niemieckie? :D po co nam ktos z sosnowca przciez wiecie jacy oni sa :D Quote
Recommended Posts