Jump to content
Dogomania

Wyprawa z psami w Beskidy !!! A potem...

Recommended Posts

Posted

O tych niedźwiedziach, do których rav dał linka to napisali tak:

"Niedźwiedzie są coraz częściej spotykaną zwierzyną leśną. Ostatnio w lasach Beskidu Niskiego turyści kilkakrotnie napotykali ślady niedźwiedzia w paśmie góry Łysej i Grzywackiej nad Żmigrodem.

Niektórzy z nich informowali służby leśne o napotkaniu śladów "wariata" biegającego boso po lesie. Początkiem tego tygodnia dwójka turystów z Warszawy widziała w leśnym gąszczu niedźwiedzia na czerwonym szlaku turystycznym pomiędzy Kątami a Chyrową. Leśnicy od początku sierpnia obserwują tu niedźwiedzicę z młodym a także chodzącego osobno 2-latka (tzw. "piastuna"), który już prawdopodobnie został przez niedźwiedzicę odrzucony i zmuszony do samodzielnego bytu. Przechodzące osobniki niedźwiedzia spotykano tu w ostatnich latach, tym razem jednak wygląda, że misie chcą się zadomowić w okolicach Żmigrodu na dłużej. Może szukają miejsca na zimową gawrę?

Według ostatnich danych na Podkarpaciu żyje obecnie około 90 niedźwiedzi z tego 6 w Beskidzie Niskim na terenie nadleśnictw: Dukla, Komańcza, Rymanów.

Autor: Podkarpacki Portal Turystyczny

Źródło: www.epodkarpacie.com"

I już wiemy, kto powiadomił odpowiednie służby o "bosym wariacie" hihihi :lol:

Rav, ty tylko powiadomiłeś, czy może sam biegałeś??? 8)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Rav moze nie byl tym bosym wariatem,ale na pewno lecial za niedzwiedziem i wolal " Poczekaj,poczekaj ! Musze Cie sfotografowac bo mi na dogo nie uwierza !"

:lol:

Posted
no bo to bylo tak: ... pomyslalem ze taki pasikonik ma niesamowity zmysl rownowagi i ze byc moze gen za to odpowiedzialny na przyklad odziedziczylem po tymze pasikoniku

:o :lol: :lol: :lol:

... skoro tak ... to zawdzieczam mu zycie nieprawdaz? bo gdyby nie ten gen to zlecialbym juz pare razy w zyciu ostatecznie na morde ... to cos mu sie odemnie nalezy temu pasikonikowi nie ?

Oczywiście, to bardzo logiczny wywód. 8)

:D no to wstalem o tej 5 rano ( a co mi tam) i pojechalem go odtruwac po eksperymentach Rava ...

ale dupa! on zdechł :evilbat:

:cry:

Niewątpliwą winę za śmierć pasikonika, któremu Leszek zawdzięcza swoje zdrowie i życie (padanie mordę bywa bolesne, a w szczególnych okolicznościach nawet niebezpieczne :evilbat: ) ponosi RAV.

Proponuję ustanowić go więc fundatorem pomnika ku czci.

Pasikonika, oczywiście.

Postaram się przyjechać osobiście (kiedy ten zimowy zlot, kiedy, kiedy???) żeby ów obelisk w pięknych okolicznościach przyrody odsłonić. :lol:

PS ... tu cytuje pewnego slawnego faceta 8)

" powaga - to osobliwa maska, którą przywdziewają niektórzy z nas celem ukrycia niedostatków duszy" ... :angel:

Ja przepraszam, ale moja skromna edukacja chyba nie pozwoliła mi się zapoznać z taką słynnością 8) Mam szansę nadrobić?? :evilbat:

Posted
Rav moze nie byl tym bosym wariatem,ale na pewno lecial za niedzwiedziem i wolal " Poczekaj,poczekaj ! Musze Cie sfotografowac bo mi na dogo nie uwierza !"

:lol:

Nieeee, to nie w jego stylu... On z aparatem w dłoni??? Goniący za niedźwiedziem jak paparazzi - niemożliwe :evilbat:

Już prędzej uwierzę w wersję bosą.... :evilbat:

Posted

No to ja obiecane zdjęcia wstawiam, nie są za opiękne i chyba nic nowego bo jakoś dziwnie w większości przypominają te pokazane przez Leszka. Czyżby Artur z Leszkiem sie umówili :-?

no to podchodzimy, w oddali po lewej dom z dachem trawiastym 8)

http://img.photobucket.com/albums/v385/Runa/HROBACZA/skanuj0022.jpg

Maja nam przyrządza pyszności

http://img.photobucket.com/albums/v385/Runa/HROBACZA/skanuj0024.jpg

a my grzecznie czekamy

http://img.photobucket.com/albums/v385/Runa/HROBACZA/skanuj0023.jpg

i dwa w jednym pyszności z grilla i swojskie ognisko :)

http://img.photobucket.com/albums/v385/Runa/HROBACZA/skanuj0025.jpg

Posted

Hello Runa :angel:

No :D nareszcie :D ... wcale nie sa takie same 8)

a swoja droga ... czujecie ze konczy sie lato ? ... ostatniej nocy byly 3 stopnie ... wkrotce snieg! :angel:

PS

i dziewczyny przestana maltretować/moles... :wink: Rava bo osy i pasikoniki lulu ... :P

• 2 weeks later...
Posted

Po dzisiejszej naradzie organizacyjno - strategicznej chciałem ogłosić....

... nie nie....ta przyjemność należy do Leszka !

Ja powiem tylko tyle: (i nie zrobię tego na razie w osobnym topiku)

OSOBY Z SOSNOWCA PILNIE POSZUKIWANE !!!

Posted
Po dzisiejszej naradzie organizacyjno - strategicznej chciałem ogłosić....

... nie nie....ta przyjemność należy do Leszka !

Ja powiem tylko tyle: (i nie zrobię tego na razie w osobnym topiku)

OSOBY Z SOSNOWCA PILNIE POSZUKIWANE !!!

o Jezusiczku ! :roll: toż to teraz nas zaocznie od razu zapiszą do RAŚ na członkow horowych co najmniej :D i jeszcze z tego wyniknie 4 Powstanie albo co 8) ... a ja to bede za kapitana Klossa vel Agenta 007 czy jak ? :D

Posted

No ja myśle, że nie ma co na razie zakladac nowego topiku - ten jest taki pięknościowy historyczny - niech na razie będzie to tutaj ... :D

no to powiem juz powiem:

w te zime odbeda sie w Beskidach "I Mistrzostwa Świata w Przecieraniu Szlaku" :angel: - idea, regulamin, trasa etc w opracowaniu 8)

... jest za to juz początek listy startowej :D :

(in alphabetical order)

Agnieszka

Husky-Regan

Leszek

Maja

Manu

Rav

Runa

Waldek

i Ktoś z Sosnowca :D

Posted

No Leszku pamiętasz naszą ostatnią wyprawe w górki??????????????

My z Arturem zapamiętamy ją na długo... dziś odwiedził nas bardzo miły pan, który przyniósł nam zdjęcie naszego autka (i mnie na miejscu pasażera) zrobione w Tychach no i kazął sobie za nie zapłacić bagatela 200zł :o :evil: . No tyle za zdjęcie jeszcze nie placiłam :( :roll:

Posted

a już chciałam temu panu wmówić, żę to auto taty (jest współwłaścicielem) ale podobno od razu się wyparł (bo najpierw ten pan trafił do rodzicow :P )

Posted
No Leszku pamiętasz naszą ostatnią wyprawe w górki??????????????

My z Arturem zapamiętamy ją na długo... dziś odwiedził nas bardzo miły pan, który przyniósł nam zdjęcie naszego autka (i mnie na miejscu pasażera) zrobione w Tychach no i kazął sobie za nie zapłacić bagatela 200zł :o :evil: . No tyle za zdjęcie jeszcze nie placiłam :( :roll:

Matko Boska Piekutowska :o

jak to odwiedził ???? gdzie ???? w Bełchatowie ??? ...listonosz?? komornik ??? policjant ??? po 2 tygodniach ??????????????????????????????????? to ja kurde od stycznia nosze mandat za czyn prawnie zabroniony ( Rav świadkiem :evilbat: ) i .... no do konca roku zamierzam uiscić ale żeby po 2 tygodniach :evilbat: .. a widzisz - a tak prosiłem żebyście się wszyscy przeprowadzili na południe i byłby święty spokój :D pokazałbym co, gdzie, którędy etc ... a tak to jeszcze nabierzesz awersji do fotografii i co ? wszystkie plany PR wezmą w łeb :roll:

Posted

leszku ja już nabrałam awersji do foto bo ona jakaś taka niewyraźna tylko autko dobrze widać a ja?????

a i ja nie zamierzam za wcześnie płacić ale niestety mam troszke mniej czasu żeby nosić to przy sobie.

Posted

dzien dobry :)

dawno mine tu nie bylo a ja caly czas mysle o jakims wypadzie w gorki. tylko najpierw chcialbym wiedziec kiedy moge gdzies jechac a to jest uzaleznione od kalendarza zawodow :D jesli chodzi o zimowy wypad to oczywiscie sie pisze na niego :D

aha po co wam ten ktos z sosnowca? wystraczy ze jedne z warszawy :D

Posted

aha po co wam ten ktos z sosnowca? wystraczy ze jedne z warszawy :D

Bo to mają być mistrzostwa takie w których kogos z zagranicy potrzebujemy , zeby bylo mozna o miedzynarodowym gronie mowic...

...chyba wiesz o co chodzi