Jump to content
Dogomania

Wyprawa z psami w Beskidy !!! A potem...

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Nice2seeUagain :D ... no wyprawka jest jak rozumiem pierwszy weekend wrzesnia, ( z tego co widze A+R+R&?+L&M+T? ... i tyle ??? :roll:

... a do tych nooo .... na "D" tez pojedziemy popatrzec jak latacie w kólko po lesie :P

Posted

Przepraszam ze tu tak goscinnie zagladne i zapytam - a coz to za wypad w ten pierwszy weekend wrzesnia ? Bo ja juz mam dosc pracy i moze jesli uda mi sie opchnac samochod do tego czasu to moze tez bym sie pojawil.

Moze jakis link do odpowiedniego postu (mam malo czasu zeby przeszukiwac forum :()

Posted

Tatsu w pierwszy weekend września wybieramy się z psami w Beskidy. Taka sympatyczna wyprawa z noclegiem w namiocie. :) Będzie super (jak zawsze :P )

Posted
Nice2seeUagain :D ... no wyprawka jest jak rozumiem pierwszy weekend wrzesnia, ( z tego co widze A+R+R&?+L&M+T? ... i tyle ??? :roll:

... a do tych nooo .... na "D" tez pojedziemy popatrzec jak latacie w kólko po lesie :P

Leszku do Twojego alfabetycznego łamańca możesz jeszcze nas doliczyć, bo pewnie nie odmówimy sobie tej przyjemności (troszkę pracowałem nad formą :) )

Posted

No Husky-regan mysle, że Leszek na ciebie czekał

coś się nie odzywałeś (pewnie dlatego, że nad ta kondychą pracowałeś :) )

super czyli spędzimy kolejny weekend na super wyprawie 8)

Posted

A jakies konkretniejsze info - np. miejsce wyruszenia + godzina i co bedziemy robic ? (tzn 50km z buta to moze dla psiakow przyjemnosc ale dla mnie bol :) )

Tajraga: E tam nie przesadzaj naie ty jedyna ;)

PS. Oczywiscie ja pewnie do samej daty wyjazdu nie bede wiedzial czy sie w pracy wyrobie :) zreszta jak i ostatnio :D

PS2. A moze jednak byscie pomysleli troszku o innych i zrobili cos blizej centralnej polski :D

Posted

Właśnie, południowcy weźcie te Beskidy ze sobą i spotkajmy się w centralnej :P

a co do godziny i konkretnego miejsca to jeszcze chyba za wczesnie. Aczkolwiek trase Leszek z Mają juz poniekąd znają. Zgadza się? :-?

Posted
Właśnie, południowcy weźcie te Beskidy ze sobą i spotkajmy się w centralnej :P

tylko zeby z tego jakiej wojny secesyjnej znowu nie bylo bo wiesz - polnoc sie wpieni i co??? :P

Posted

Leszku do Twojego alfabetycznego łamańca możesz jeszcze nas doliczyć, bo pewnie nie odmówimy sobie tej przyjemności (troszkę pracowałem nad formą :) )

OKI :D super! ... moze nawet straszna forma nie bedzie tym razem potrzebna .. zreszta o tym dalej :D

Posted

a co do godziny i konkretnego miejsca to jeszcze chyba za wczesnie. Aczkolwiek trase Leszek z Mają juz poniekąd znają. Zgadza się? :-?

eeeeeee :D nieeeeee ... bo tras jest kilka mozliwych i co jedna to bardziej odlotowa :angel: i faktycznie za wczesnie - odpowiadając zbiorowo

natomiast najbardziej nasze serce pobudza do pracy wyprawa pod haslem - "szukamy zagubionej wioski" - dowiedzialem sie od pewnego zbieracza staroci ze kilka kilometrow od wsi Mlada Hora ( tej gdzie Runa ma fotke pod przystankiem tramwajowym :D ) jest wysoko w gorach wioska do ktorej prowadzi waska sciezka - jest szesc chalup, jedna studnia i mieszka tam juz tylko jakas staruszka [... po prostu trudno uwierzyc a jednak - ostatnio cosik podobnego odkrylismy o pol godziny drogi od naszej chatki!!! ...]

no i to bylby taki plan zeby dojechac do Ujsoł stamtad dojś do tejze wioski a potem nocowac jesli bedzie super to w wiosce a jesli nie to przetuptac do schroniska Wielka Rycerzowa (tam jedlismy placki :D ) i tam na tym mini polu biwakowym sie rozbic a rano mozemy np zostawic graty w schronisku i odwiedzic nasza slodka polanke z widokiem na Tatry a wrocic do schroniska tym szlakiem popod grzbietem i tyle :D

wszystko to rownie dobrze mozna odbyc w kolejnosci odwrotnej 8)

no i jeszcze jest 12 innych wariantow ale zeby zachowac maks elastycznosc to mozemy sie umowic np o 11 w sobote u nas w chatce (bo to i tak po drodze - tych co nie byli zgarniemy z dolu - wystarczy sms :D ) tam dokonamy ostatecznego przegrupowania - policzymy ludzi i psy spakujemy do odpowiedniej liczby pojazdow i wyruszymy!

wariant ten ma te zalete ze w razie dupiastej pogody pozostawia 43 mozliwosci wyprawek w blizsze okolice

co do terminu jednak twardo bym obstawal przy tym co jest bo jak zmienimy to i tak bedzie zadyma bo druga polowa z nami na czele odpadnie a termin ten jest znany od dni ok 30 :P

no to tyle ...

:D

Posted

Coz... Leszek jak zwykle ! Konkrety. I to mi pasuje. Plan bomba. Uszczelke mem wymieniona wiec jestesmy mobilni i zwartym szykiem jestesmy w stanie pojawic sie w odpowiednio wczesniej umowionym miejscu.

Posted

A jak chodzicie z psami - wszystkie na linkach i w szelkach czy raczej cala sfora ladnie gania w kolo ?

PS. A tak konkretniej co do traski to to raczej liczyc w dziesiatkach kilometrow dziennie ? :)

Posted

Tatsu widze, że bardzo obawiasz się tych kilometrow. Spoko, damy rade. Wierz mi, żę przerwy są na życzenie a i tempo odpowiednie no i kilometry dobrane odpowiednio, więc nie panikuj tylko planuj weekend. A warto :lol:

A psy to raczej nie biegaja luzem :o bo to ani im wolno (choć tym się raczej nie przejmujemy) ani wygodne (bo ktoś nas musi wciągać pod te górki :D ), no i raczej byśmy ich długo szukali gdyby tak wszystkie w las wyruszyły na jakies polowanko.

Posted

To widze ze moje kody literowe sie troche zmienily :D z pewniakow mamy: (alfab.;-) ) : H&+L&+R& ... (przynajmniej nikt nie oskarzy mnie o meski szowinizm bo Agnieszka jest jako alfa :D ) ... i kilku prawie pewniakow :D ... czyli juz na poziomie bardzo konkretnym:

sob/3 wrzes/11,00/chatka :angel:

PS

w czwart po pol bedziemy prowadzili agitacje w Morsku :D

Posted

No to zostaje jeszcze tylko jedno ustalić, mianowicie kiedy wypada pierwszy weekend września. Leszku w centralnej Polsce sobota to 5 wrzesień a nie 3 :wink:

Posted

Agnieszko :D hmmm ... nooooo .... mysle ze musimy odwołać sie do kogoś mniej zakręconego najlepiej np. z Poznania :D

bo.....

bo wydaje mi sie już teraz ze pierwsza sobota wrzesnia to 4 września :P

Posted

ale gafa :oops:

racja właśnie mnie uświadomiono, żę mam o jeden dzień więcej wakacji a sobota to rzeczywiście 4 września prawda poznaniacy :-? :wink:

ale co za różnica kiedy by ta sobota nie była to wyprawa i tak się odbędzie :D

a ty Leszek przeprowadź nabór w Morsku, bo mnie niestety tam nie będzie :cry: