leszek Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 Dzienniki zachodnie kupilismy na wszelki wypadek 2 :D wiec jednym mozemy sie podzielic ... skany natomiast jak ich jeszcze nie macie to w poniedzialek moge wyslac dowolna ilosc :D Quote
blaira Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 no to czekamy cierpliwe do poniedzialku ,a moze komus sie uda wrzucic wczesniej tu :D Quote
Manu Posted August 6, 2004 Author Posted August 6, 2004 ja i Rav mamy dwa dodatkowe dzienniki - dla Manu i dla Runy! :)wiec sie nie bojcie :) DZIĘKI ! :D Quote
basia Posted August 8, 2004 Posted August 8, 2004 Gratuluję Wam wyprawy, zgrania i pomysłowości :) Zdjęcia obejrzałam z ogromną zazdrością. Nie gniewajcie się. Kiedyś też łaziłam po górach. Teraz obowiązki są niestety wazniejsze i góry muszą poczekać :-? Jeszcze raz gratuluję!!!! Quote
leszek Posted August 8, 2004 Posted August 8, 2004 EeE a reszta artykulu gdzie?? i chyba musisz poczekac az Leszek to jakos zeskanuje... bo ja mam skaner A4 i formatu A3 nie dam rady zeskanowac :-? zeskanuje zeskanuje :D mam jakis taki beben jak wyrzymaczka format A-0 ale co to da skoro i tak ogladac bedziecie na monitorze :wink: .... no nie wiem :P moze ktos ma kino domowe z ekranem na pół sciany ale ja to na wszelki wypadek podziele na formatki A-4 tez to se poskladacie :D a jak tam plany slowackie ????? - bo my z Maja dzisiaj robilismy wstepne rozpoznania i jestesmy w rozterce - bo albo dalej nasze Beskidy z pieskami gdzie wymyslilismy/przetestowalismy fajna trase okrężna niedaleko nas albo ta ukochana Slowacja z ekstremalnymi nocnymi wrazeniami ale niestety bez pieskow bo TANAP etc ...... niby juz wiemy jak to zrobic zeby zrobic z psami pomimo przepisow ale nie wiemy czy duch anarchii zwycięży 8) a tak naprawde to boimy sie ze jak bedziemy mieli pecha to nam futra skonfiskuja i skierują na kwarantanne alboco ...a tego byśmy nie przezyli .... to piszcie co myslicie .... Quote
Rav Posted August 9, 2004 Posted August 9, 2004 to piszcie co myslicie .... mysle ze najwyzszy czas juz na zime :D a tak na powazniej, to nie radze w Slowacji robic anarchii poniewaz na ich szlakach dosc czesto chodza tacy panowie co lubia kasowac ludzi z pieniedzy za lamanie przepisow :D , szczegolnie na szlakach gdzie mozna sie poruszac tylko w obecnosci wynajetego przewodnika.....wiec tatry plus psy odpadaja Quote
leszek Posted August 9, 2004 Posted August 9, 2004 to piszcie co myslicie .... mysle ze najwyzszy czas juz na zime :D a tak na powazniej, to nie radze w Slowacji robic anarchii poniewaz na ich szlakach dosc czesto chodza tacy panowie co lubia kasowac ludzi z pieniedzy za lamanie przepisow :D , szczegolnie na szlakach gdzie mozna sie poruszac tylko w obecnosci wynajetego przewodnika.....wiec tatry plus psy odpadaja :D posiadam legitymacje Klubu Wysokogorskiego AD 1972 :D ) ... nie moglbys mnie moze wynająć? 8) A w ogole to moze po prostu zrobmy demokratyczne referendum :P KTO ZA SLOWACJA Z NOCLEGIEM WYSOKO W GORACH BEZ PSOW? KTO ZA TRADYCYJNYMI BESKIDAMI Z PSAMI Z NOCLEGIEM JAK SIE NAM PRZYDARZY ? obie ekspedycje w pierwszy weekend wrzesnia .... Quote
leszek Posted August 9, 2004 Posted August 9, 2004 to piszcie co myslicie .... mysle ze najwyzszy czas juz na zime :D Popieram. P.S. Po Honorce ślad zaginął - spróbuje dziś przesłuchać jej rodzine... ja chyba wiem gdzie ona jest :D - to proste jak drut :D przyjechala do Katowic - patrzy a tu szyb od (jaskini? :wink: ) ... jak raz wlazla dziewczyna w Katowicach a wylazla 20 km dalej w Bieruniu to ja tak wciagnelo ze predko to ona sie nie pokaze - gdziezby na swiecie byly takie sliczne zjaebiste jaskinie ????? :o a co do zimy to przyznaje ze ..ja tez :D Quote
leszek Posted August 9, 2004 Posted August 9, 2004 Acha! Zapomnialem ze zrobilem te skany artykuliku w Dzienniku Zachodnim :roll: adresik: http://www.scr.neostrada.pl/DZ/ Quote
agacia Posted August 9, 2004 Posted August 9, 2004 Fajne zdjecie,ale troche zburzylo uklad strony :wink: i sie wydluzyla troszke Quote
leszek Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 Leszek :lol:a ja z innej beczki - polecam wyjazd w Tatry... ja w weekend bawilam sie tak ten maly ludzik to ja :) ... a zdj. jest zrobione Canonem G3... ktory ma opcje robienia panoramicznych zdjec :) niezle, co? niezle bajery :D ale co wy tak z tymi tatrami - kurde przeciez tam jest strasznie ! ... wiem ze marudze z pozycji osobnika co to lazil po gorach w towarzystwie niedzwiedzi i nielicznych ludzikow 100 lat temu ale to naprawde czyni ubytki w korze mozgowej stac w kolejce na gorskiej sciezce wsrod bandy snobow ...... Quote
leszek Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 Leszek... tos Ty chyba w Tatrach nie byl!w Zakopcu sa dwie tamy na takich osobnikow... pierwsza - KRUPOWKI a druga - to wysokosc okolo 1700 m... powyzej Czarnego Stawu Gasienicowego jest pusto... a po godz. 17.00 to nawet na Stawem juz nie ma ludziow... :) mnie sie podobalo... jak widac na zdj. na Malym Koscielcu bylo juz bezludnie - jeden ludzik na okolo 1 godzine... a schodzac do Zakopca okolo 19.00 na szlaku nie bylo juz praktycznie nikogo radujesz me serce zranione głęboko :D Quote
leszek Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 Leszek... tos Ty chyba w Tatrach nie byl!w Zakopcu sa dwie tamy na takich osobnikow... pierwsza - KRUPOWKI a druga - to wysokosc okolo 1700 m... powyzej Czarnego Stawu Gasienicowego jest pusto... a po godz. 17.00 to nawet na Stawem juz nie ma ludziow... :) mnie sie podobalo... jak widac na zdj. na Malym Koscielcu bylo juz bezludnie - jeden ludzik na okolo 1 godzine... a schodzac do Zakopca okolo 19.00 na szlaku nie bylo juz praktycznie nikogo tu wlasnie o godz. 19.00 jestem prawie sama na szlaku no jeszcze chyba Ci uwierze :D ... faktycznie nie bylem w polskich Wysokich Tatrach od lat 10 gdy wraz ze swoimi synkami stalem w gigantycznej kolejce do Cz. Stawu Gąs. ( zaczynala sie zaraz za Murowańcem ) obrazilem sie wtedy smiertelnie na caly swiat :evilbat: bo w Tatrach praktycznie sie wychowywalem od 5 YO :lol: ... pewne refleksje pozytywne mialem juz ostatnio nawet w Beskidach bo stwierdzilem ze skoro w srodeczku sezonu jestesmy prawie sami na szlaku to znaczy ze skretyniala banda zafascynowana 195 kanalami TV nie rusza sie poza wyasfaltowane sciezki i juz wkrotce zamieszka w 99 % w klimatyzowanych superurbiach a normalni ludzie bedą spokojnie gadać z motylkami na łączce :D ... znaczy myślisz Agnieszko ze to już ? :D ... to by była fantastyczna wiadomość w to sierpniowe popołudnie :D Quote
leszek Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 ja Cie Leszek w zupelnosci rozumiem...krzykliwi turysci sa okropni....ale sa miejsca gdzie ich nie ma w Tatrach... no i ja osobiscie, mimo ze w weekend bylam to w kolejkach nie stalam ;) choc przyznam ze najpiekniej bylo w Dol. Stawoow Polskich gdzie nie bylo wieczorem juz nikogo! i moze fakt..w Beskidach jest mniej ludzi... ale w porownaniu z Tatrami..Beskidy to nie gory... :wink: No niby masz racje 8) ale wiesz ze po ponad 30 latach dziwnych przygod w gorach mniej i bardziej egzotycznych najbardziej w dupe dostalem o ile pamięć mnie nie myli ( co mozliwe ;-) ) w naszych poczciwych Beskidach w czasie znanej niektorym DGM-aniakom :D MT 2004 :D Quote
agacia Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 A ja nigdy w Tatrach i wogole w tych waszych gorach nie bylam. Mi blizej w Sudety gdzie tez jest fajniutko 8) Quote
Rav Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 Leszek sa szlaki gdzie masz szanse zobaczyc jednego czlowieka na godzine :D naprawde jesli bedzie sie omijac pewne odcinki i chodzilo o odpowiednich porach to Tatry nie sa straszne :D a dwa : zaniedlugo zacznie sie wrzesien wiec ci wszyscy 'gorscy dresiarze' powyjezdzaja i wtedy to juz naprawde 'zyc i nie umierac' :D Quote
Runa Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 Oj Rav chyba nie tak szybko powyjeżdżają bo wrzesien to też górski sezon tyle, że więcej dla studentów chyba a co do Leszka propozycji na pierwszy wrześniowy weekend to ja jestem za Beskidami z psiakami. Oczywiście Słowacja kusi ale my niestety tylko możemy z psiakami wyruszyć . Zatem jesli o nas chodzi to juz wiecie a chętni jesteśmy bardzo 8) Quote
Runa Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 oj Rav pewnie, że normalni ale chodzilo o to, że z końcem wakacji nie kończy się sezon na Tatry. Zmieniają się tylko ludzie :wink: Quote
agacia Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 A moze i ja bym sie kiedys z wami wybrala :wink: Tylko nie wiem jak z czasem bedzie,ale to sie okaze 8) Quote
leszek Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 Oj Rav chyba nie tak szybko powyjeżdżają bo wrzesien to też górski sezon tyle, że więcej dla studentów chybaa co do Leszka propozycji na pierwszy wrześniowy weekend to ja jestem za Beskidami z psiakami. Oczywiście Słowacja kusi ale my niestety tylko możemy z psiakami wyruszyć . Zatem jesli o nas chodzi to juz wiecie a chętni jesteśmy bardzo 8) no to OKI :D ... to sa 3 glosy za Beskidami bo Maja tez woli beskidy z psami niz Tatry bez ... a wlasciwie to 4 bo ja chyba tez :D Quote
kania Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 :) A ja mam Tatry na codzień, bo jestem stąd :lol: I przyznam, w dwa wakacyjne miesiące główny ruch turystyczny skupia się na kilku szlakach, pozostałe są w miarę puste. A po wakacjach to jest już bosko! A tak swoją drogą, to ja nieraz w niższych partiach spotkałam się z ludźmi z psami, wcale nie małymi. Jednorazowo [jednego dnia] nawet z sześcioma. Niektórych nic nie obchodzą przepisy a kontrolerzy udają, że nie widzą. Gorzej, jak spotka się strażnika parku na trasie... :roll: Dlatego wolę nie ryzykować... Quote
leszek Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 Leszek sa szlaki gdzie masz szanse zobaczyc jednego czlowieka na godzine :D naprawde jesli bedzie sie omijac pewne odcinki i chodzilo o odpowiednich porach to Tatry nie sa straszne :D a dwa : zaniedlugo zacznie sie wrzesien wiec ci wszyscy 'gorscy dresiarze' powyjezdzaja i wtedy to juz naprawde 'zyc i nie umierac' :D dobra :D juz prawie wam uwierzylem :D a z powodu tego "prawie" to ja poczekam do pazdziernika ok ? :angel: Quote
Recommended Posts