Jump to content
Dogomania

Wyprawa z psami w Beskidy !!! A potem...

Recommended Posts

Posted

Dzienniki zachodnie kupilismy na wszelki wypadek 2 :D wiec jednym mozemy sie podzielic ... skany natomiast jak ich jeszcze nie macie to w poniedzialek moge wyslac dowolna ilosc :D

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Gratuluję Wam wyprawy, zgrania i pomysłowości :) Zdjęcia obejrzałam z ogromną zazdrością. Nie gniewajcie się. Kiedyś też łaziłam po górach. Teraz obowiązki są niestety wazniejsze i góry muszą poczekać :-?

Jeszcze raz gratuluję!!!!

Posted
EeE a reszta artykulu gdzie??

i chyba musisz poczekac az Leszek to jakos zeskanuje... bo ja mam skaner A4 i formatu A3 nie dam rady zeskanowac :-?

zeskanuje zeskanuje :D mam jakis taki beben jak wyrzymaczka format A-0 ale co to da skoro i tak ogladac bedziecie na monitorze :wink:

.... no nie wiem :P moze ktos ma kino domowe z ekranem na pół sciany ale ja to na wszelki wypadek podziele na formatki A-4 tez to se poskladacie :D

a jak tam plany slowackie ????? - bo my z Maja dzisiaj robilismy wstepne rozpoznania i jestesmy w rozterce - bo albo dalej nasze Beskidy z pieskami gdzie wymyslilismy/przetestowalismy fajna trase okrężna niedaleko nas albo ta ukochana Slowacja z ekstremalnymi nocnymi wrazeniami ale niestety bez pieskow bo TANAP etc ...... niby juz wiemy jak to zrobic zeby zrobic z psami pomimo przepisow ale nie wiemy czy duch anarchii zwycięży 8) a tak naprawde to boimy sie ze jak bedziemy mieli pecha to nam futra skonfiskuja i skierują na kwarantanne alboco ...a tego byśmy nie przezyli

....

to piszcie co myslicie ....

Posted

mysle ze najwyzszy czas juz na zime :D

a tak na powazniej, to nie radze w Slowacji robic anarchii poniewaz na ich szlakach dosc czesto chodza tacy panowie co lubia kasowac ludzi z pieniedzy za lamanie przepisow :D , szczegolnie na szlakach gdzie mozna sie poruszac tylko w obecnosci wynajetego przewodnika.....wiec tatry plus psy odpadaja

Posted

a tak na powazniej, to nie radze w Slowacji robic anarchii poniewaz na ich szlakach dosc czesto chodza tacy panowie co lubia kasowac ludzi z pieniedzy za lamanie przepisow :D , szczegolnie na szlakach gdzie mozna sie poruszac tylko w obecnosci wynajetego przewodnika.....wiec tatry plus psy odpadaja

:D posiadam legitymacje Klubu Wysokogorskiego AD 1972 :D ) ... nie moglbys mnie moze wynająć? 8)

A w ogole to moze po prostu zrobmy demokratyczne referendum :P

KTO ZA SLOWACJA Z NOCLEGIEM WYSOKO W GORACH BEZ PSOW?

KTO ZA TRADYCYJNYMI BESKIDAMI Z PSAMI Z NOCLEGIEM JAK SIE NAM PRZYDARZY ?

obie ekspedycje w pierwszy weekend wrzesnia ....

Posted

Popieram.

P.S.

Po Honorce ślad zaginął - spróbuje dziś przesłuchać jej rodzine...

ja chyba wiem gdzie ona jest :D - to proste jak drut :D przyjechala do Katowic - patrzy a tu szyb od (jaskini? :wink: ) ... jak raz wlazla dziewczyna w Katowicach a wylazla 20 km dalej w Bieruniu to ja tak wciagnelo ze predko to ona sie nie pokaze - gdziezby na swiecie byly takie sliczne zjaebiste jaskinie ????? :o

a co do zimy to przyznaje ze ..ja tez :D

Posted
Leszek :lol:

a ja z innej beczki - polecam wyjazd w Tatry... ja w weekend bawilam sie tak

logo.jpg

ten maly ludzik to ja :) ... a zdj. jest zrobione Canonem G3... ktory ma opcje robienia panoramicznych zdjec :)

niezle, co?

niezle bajery :D ale co wy tak z tymi tatrami - kurde przeciez tam jest strasznie ! ... wiem ze marudze z pozycji osobnika co to lazil po gorach w towarzystwie niedzwiedzi i nielicznych ludzikow 100 lat temu ale to naprawde czyni ubytki w korze mozgowej stac w kolejce na gorskiej sciezce wsrod bandy snobow ......

Posted
Leszek... tos Ty chyba w Tatrach nie byl!

w Zakopcu sa dwie tamy na takich osobnikow... pierwsza - KRUPOWKI

a druga - to wysokosc okolo 1700 m... powyzej Czarnego Stawu Gasienicowego jest pusto... a po godz. 17.00 to nawet na Stawem juz nie ma ludziow... :)

mnie sie podobalo... jak widac na zdj. na Malym Koscielcu bylo juz bezludnie - jeden ludzik na okolo 1 godzine... a schodzac do Zakopca okolo 19.00 na szlaku nie bylo juz praktycznie nikogo

th_IMG_0154.jpg

radujesz me serce zranione głęboko :D

Posted
Leszek... tos Ty chyba w Tatrach nie byl!

w Zakopcu sa dwie tamy na takich osobnikow... pierwsza - KRUPOWKI

a druga - to wysokosc okolo 1700 m... powyzej Czarnego Stawu Gasienicowego jest pusto... a po godz. 17.00 to nawet na Stawem juz nie ma ludziow... :)

mnie sie podobalo... jak widac na zdj. na Malym Koscielcu bylo juz bezludnie - jeden ludzik na okolo 1 godzine... a schodzac do Zakopca okolo 19.00 na szlaku nie bylo juz praktycznie nikogo

tu wlasnie o godz. 19.00 jestem prawie sama na szlaku

no jeszcze chyba Ci uwierze :D ... faktycznie nie bylem w polskich Wysokich Tatrach od lat 10 gdy wraz ze swoimi synkami stalem w gigantycznej kolejce do Cz. Stawu Gąs. ( zaczynala sie zaraz za Murowańcem ) obrazilem sie wtedy smiertelnie na caly swiat :evilbat: bo w Tatrach praktycznie sie wychowywalem od 5 YO :lol: ... pewne refleksje pozytywne mialem juz ostatnio nawet w Beskidach bo stwierdzilem ze skoro w srodeczku sezonu jestesmy prawie sami na szlaku to znaczy ze skretyniala banda zafascynowana 195 kanalami TV nie rusza sie poza wyasfaltowane sciezki i juz wkrotce zamieszka w 99 % w klimatyzowanych superurbiach a normalni ludzie bedą spokojnie gadać z motylkami na łączce :D ... znaczy myślisz Agnieszko ze to już ? :D

... to by była fantastyczna wiadomość w to sierpniowe popołudnie :D

Posted
ja Cie Leszek w zupelnosci rozumiem...

krzykliwi turysci sa okropni....ale sa miejsca gdzie ich nie ma w Tatrach...

no i ja osobiscie, mimo ze w weekend bylam to w kolejkach nie stalam ;)

choc przyznam ze najpiekniej bylo w Dol. Stawoow Polskich gdzie nie bylo wieczorem juz nikogo!

i moze fakt..w Beskidach jest mniej ludzi... ale w porownaniu z Tatrami..Beskidy to nie gory... :wink:

No niby masz racje 8) ale wiesz ze po ponad 30 latach dziwnych przygod w gorach mniej i bardziej egzotycznych najbardziej w dupe dostalem o ile pamięć mnie nie myli ( co mozliwe ;-) ) w naszych poczciwych Beskidach w czasie znanej niektorym DGM-aniakom :D MT 2004 :D

Posted

Leszek sa szlaki gdzie masz szanse zobaczyc jednego czlowieka na godzine :D naprawde jesli bedzie sie omijac pewne odcinki i chodzilo o odpowiednich porach to Tatry nie sa straszne :D

a dwa : zaniedlugo zacznie sie wrzesien wiec ci wszyscy 'gorscy dresiarze' powyjezdzaja i wtedy to juz naprawde 'zyc i nie umierac' :D

Posted

Oj Rav chyba nie tak szybko powyjeżdżają bo wrzesien to też górski sezon tyle, że więcej dla studentów chyba

a co do Leszka propozycji na pierwszy wrześniowy weekend to ja jestem za Beskidami z psiakami. Oczywiście Słowacja kusi ale my niestety tylko możemy z psiakami wyruszyć . Zatem jesli o nas chodzi to juz wiecie a chętni jesteśmy bardzo 8)

Posted
Oj Rav chyba nie tak szybko powyjeżdżają bo wrzesien to też górski sezon tyle, że więcej dla studentów chyba

a co do Leszka propozycji na pierwszy wrześniowy weekend to ja jestem za Beskidami z psiakami. Oczywiście Słowacja kusi ale my niestety tylko możemy z psiakami wyruszyć . Zatem jesli o nas chodzi to juz wiecie a chętni jesteśmy bardzo 8)

no to OKI :D ... to sa 3 glosy za Beskidami bo Maja tez woli beskidy z psami niz Tatry bez ... a wlasciwie to 4 bo ja chyba tez :D

Posted

:)

A ja mam Tatry na codzień, bo jestem stąd :lol:

I przyznam, w dwa wakacyjne miesiące główny ruch turystyczny skupia się na kilku szlakach, pozostałe są w miarę puste. A po wakacjach to jest już bosko!

A tak swoją drogą, to ja nieraz w niższych partiach spotkałam się z ludźmi z psami, wcale nie małymi. Jednorazowo [jednego dnia] nawet z sześcioma. Niektórych nic nie obchodzą przepisy a kontrolerzy udają, że nie widzą. Gorzej, jak spotka się strażnika parku na trasie... :roll: Dlatego wolę nie ryzykować...

Posted
Leszek sa szlaki gdzie masz szanse zobaczyc jednego czlowieka na godzine :D naprawde jesli bedzie sie omijac pewne odcinki i chodzilo o odpowiednich porach to Tatry nie sa straszne :D

a dwa : zaniedlugo zacznie sie wrzesien wiec ci wszyscy 'gorscy dresiarze' powyjezdzaja i wtedy to juz naprawde 'zyc i nie umierac' :D

dobra :D juz prawie wam uwierzylem :D a z powodu tego "prawie" to ja poczekam do pazdziernika ok ? :angel: