Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Absolutnie nie podawaj psu gotowanych kości. Tylko i wyłącznie surowe. Gotowane się rozszczepiają, jak napisała deer_1987 i mogą wbić się przełyk czy jelito...

Czekamy na fotki :)

• Replies 591
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Talucha napisał(a):
Absolutnie nie podawaj psu gotowanych kości. Tylko i wyłącznie surowe. Gotowane się rozszczepiają, jak napisała deer_1987 i mogą wbić się przełyk czy jelito...

Nie nie chodzi mi o takie kości. Kość nie jest ugotowana, tylko jakby to powiedzieć, podgrzana, żeby nie była surowa.
Ta kość jest taka jak z reklamy danonka. Prawdziwa :)
Moi rodzice właśnie boją się, że jak będzie surowa to może się rozszczepić.
Zamówiłam kosteczkę w sklepie mięsnym i spróbuje dać mu surową , bo nie wiem czy będzie chciał taką jeść.

Posted

Weekend minął nam bardzo luzacko. Wprawdzie nie byliśmy na spacerkach rano i wieczorem, ale i tak zmęczyliśmy się :cool3:

Wybiegaliśmy się za wszystkie czasy! W sobotę graliśmy w piłkę nożną i ganialiśmy mrówki po trawniku :diabloti:

Trochę dla futerka było za gorąco, ale staraliśmy się unikać słoneczka. Bruno wreszcie dał zrobić sobie zdjęć troszeczkę.

Trochę pospaliśmy w mokrej trawce.

A i prawie zapomniałabym, złapaliśmy węża. Bruno był dumny, że mógł zgnieść taką zdobycz :megagrin:

Posted

Szmateczka - zabaweczka :

Miałam wytrzeć mu głowę, bo się w błocie upaćkał. Sam sobie wytarł.

przeciąganie szmatką

Dolnośląski RYCERZYK :

Niedzielę dodam troszkę później. Na razie pooglądajcie te zdjęcia. Myślę , że trochę ich jest i to nie wszystko z soboty, ale dodam z niedzieli z 5 :)

Posted

Macie kaganiec dla swojego psa, bo ja nie mam i zastanawiam się czy mam kupować?
Niby mówią, że nie trzeba bo to nie groźny pies, ale może się ktoś czepiać no nie ?

zdj z niedzieli jutro dzisiaj mi się coś komputer obciążył i nie chcą się ściągnąć z karty :(

Posted

A ja mam 4 kagańce :P
Skórzany, 'tubę' i 2 fizjologi (1 za duży, na sprzedaż). Używamy fizjologa oczywiście, tuba tylko do weta.
Jeśli nie ma u Cb w mieście nakazu chodzenia z psem w kagańcu to myślę, że nie ma potrzeby kupowania go ;)

Posted

Berneska napisał(a):
Lepiej kupić sobie za wczasu, gdybyście musieli gdzieś autobusem/pociągiem jechać;)

Nie będziemy jeździć pociągami czy autobusami :) mamy swój samochodzik ( a nawet 2 samochodziki). Takze stwierdziłam że na razie nie potrzebny

Posted

understandme napisał(a):
Nie potrzebny bo u nas tylko psy uznawane za " agresywne" muszą nościć kaganiec ;)

A nie jest tak ze kazda? pamietam na klatcve schodowej napis psy wyprowadzamy na smyczy i w kagancu

Posted

deer_1987 napisał(a):
A nie jest tak ze kazda? pamietam na klatcve schodowej napis psy wyprowadzamy na smyczy i w kagancu

Zależy w jakim mieście, w każdym mogą być inne zasady. U nas akurat jest tak że tylko na smyczy niedawno miasto wydało infromację :)

Posted

understandme napisał(a):
Zależy w jakim mieście, w każdym mogą być inne zasady. U nas akurat jest tak że tylko na smyczy niedawno miasto wydało infromację :)

To nie bylo z Wawy tylko na klatce schodowej tak wiec to pewnie spoldzielnia tak chce :)

Posted

deer_1987 napisał(a):
To nie bylo z Wawy tylko na klatce schodowej tak wiec to pewnie spoldzielnia tak chce :)

Dziwne trochę bo wydawało mi się że to miasto wydaje oświadczenie ;) Chyba że chodziło o to że na terenie spółdzielni mają psy być w kagańcach :)

Posted

understandme napisał(a):
Dziwne trochę bo wydawało mi się że to miasto wydaje oświadczenie ;) Chyba że chodziło o to że na terenie spółdzielni mają psy być w kagańcach :)

Mozliwe :) Nie bylo napisane gdzie maja byc na smyczy i w kagancach tylko sama taka tabliczka ze tak maja byc :)