Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja dzisiaj już wyszłam totalnie z siebie. Chyba się wyprowadzę z domu. Zostałam zwyzywana za to, że chcę zadbać o bezpieczeństwo Bruna i Bobika.
Tak więc zakup adresówek muszę na razie odłożyć; dla Bobika kupię chyba tylko tą fiolkę za 6 zł , żeby była tymczasowa.
Wiem, może to nie odpowiednie miejsce, ale ja już jestem tym wszystkim zmęczona. Nie mam siły. Ciągle się staram, żeby wszystko było zapięte na ostatni guzik, a jedna osoba potrafi mi to zniszczyć w ciągu sekund.

• Replies 591
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, że po cholerę chcę wydawać 6 zł za jedną adresówkę i za przesyłkę 9 zł, skoro w sklepie zoologicznym można kupić szajsowatą za 11 zł. No wyjść z siebie i więcej nie wrócić. A jak powiedziałam, że chcę Brunowi kupić, bo skoro ucieka czasem to warto byłoby go jakoś podpisać oprócz czipa. To usłyszałam taki tekst: " Jak już zwieje i ktoś go znajdzie, to przecież nie będzie ci robił łaski i oddawał tylko sobie zostawi, a jak go samochód przejedzie to kierowca raczej nie będzie czytał adresówki, bo co odnieść ma ci rozjechanego psa."
Szkoda słów. Ja już mam dość, ja poproszę o urlop od życia. Zabiorę na ten urlop Bobika i Bruna.
No ja nie wiem, może to ja mam jakieś za dobre serce czy coś.

Teraz ciągle leje i nie wiem jak mam zająć się Bobikiem. Ciotka karmi go swoją specjalistyczną karmą (biedronkowa zmieszana z Butcher's dla juniorów i do tego jakaś kaszka gryczana, i może dla lepszego smaku zalane mleczkiem) i dziwi się, że Bobik nie chce jeść.
neiorsnviucdnhuzxneicuixvwanljkdnjvbdsuidaenwxjklzsndjivofrun wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :angryy: Jestem bardziej niż wściekła!

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Zdjęć na razie nie mam, bo walczymy z guzem.
Jakiś tydzień temu zauważyłam u Bruna na prawej łopatce, dość dużego , guza.
Wczoraj dopiero dobiłam się do weterynarza i w sumie nic mi to nie dało. No oprócz tego, że Bruno dostał antybiotyk.
Wet. twierdzi, że :
1) Albo Bruno dostał kamieniem (ten pomysł ja podsunęłam, bo znalazłam pod płotem, gdzie Bruno często siedzi, kawałek betonu)
2) Albo w najgorszym wypadku ( modlę się żeby jednak nie było to) jest to nowotwór.

Do piątku ma brać antybiotyk, a jak zrobi się chłodniej to znowu mamy pojechać do weta i wtedy pobierze płyn z tego guza i sprawdzi co to jest. Jeżeli oczywiście do piątku nie zejdzie, a musi przecież zejść :)

Zmęczyłam się normalnie. Takie przeżycia to tylko dla mocnych psychicznie, a ja do takich nie należę.

• 2 weeks later...
Posted

No to już 3 dzień po operacji. Rana się goi. Guz był wrośnięty w mięsień więc operacja trwała prawie 3 godziny.
Wet wysłał do badania histopatologicznego gdzieś do Niemiec wyciętego guza.
Ja nie wiem jak wytrzymam zacznę chyba sama chodzić na spacery. Bruno ma zabronione szaleństwa i ma chodzić : mało i powoli.
Spacery są zabronione, tylko na chwilę na dwór i z powrotem do domku. Najgorsze, że Brunon szaleje i wg nie przejmuje się tym, że ma prawie krater na plecach.
Za tydzień ściąganie szwów. Oby Brunon wytrzymał bez drapania do przyszłego poniedziałku ;d

• 2 weeks later...
Posted

LIKE A BOSS

tylko z tego mogę mieć pocieszenie, jest ciężko, bo nie chce goić mu się rana, zbyt duży ubytek po guzie. Dzisiaj na 14 jedziemy do p. onkolog z Wrocławia.
Bruno już osłabł całkiem, ciężko z kondycją. Na dworze tylko załatwi najważniejsze potrzeby na pierwszym krzaczku i zaraz kładzie się na trawie i śpi.
Jak mu już wyjmie sączek to muszę zacząć chodzić z nim na krótkie spacery. Zmęczyłam się tym wszystkim.

Posted

Wczoraj 31.08.2013 o 16:40 odszedł na tęczową drogę, pozostawiając mnie samą w nadziei, że tam już nie cierpi.

Żegnaj mój najwspanialszy przyjacielu. Będę cię kochać do końca świata i nigdy o tobie nie zapomnę. Pozostawiłeś przerażającą pustkę w domu i w moim życiu. Śpij dobrze mój ukochany Brunonie