mondralala Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Może dać znać do oddziału związku kynologicznego. Ludzie tam często pytają o możliwość zakupu psa takiej czy innej rasy. Może tam znajdzie się miłosnik gotowy ją wziąć. I można zaraz naskarżyć na "hodowcę". Quote
himba Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Piękna!!!! dlaczego tak??? ja nie mam doświadczenia z tą rasą, ale nie mogłabym jej wziąć bo mam kilka zwierzaków, trzymam kciuki!! udostępnię na fb :) Quote
Dorothy Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 nie wiem, u nas oddzial zwiazku jest jakis zachowawczy, ze tak powiem, dwie starsze panie i pan prowadzacy szkole dla psow , gdzie ponoc kroluje metoda "jak nie kijem go to palka" i "pies MUSI WYKONAC" jakos slabo sie tam czuje :-( Quote
mondralala Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 To może bez skarżenia i do sąsiedniego oddziału? Quote
Sula Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Ile sunia ma jeszcze czasu? jestem z Warszawy, mam zwiazek kynologiczny pod domem ale dopiero w srode dam rade tam podejsc i zapytam moze pomoga w jakis sposob? Quote
Dorothy Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 na pierwszej stronie sa linki do miejsc gdzie jest, innych ogłoszen nie ma. Quote
beta ata Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Tu na dogomanii, w dziale "Przygarne psa" ktos szuka dużej suki. Może jeszcze aktualne... Myślę, że potrzebne jest ogłaszanie na stronach psów rasowych. Przyszło mi jeszcze do głowy, żeby skontaktować sie z innymi hodowcami tej rasy, może któryś ja weżmie... Sama spróbuję sie dowiedzieć czegoś. Dam znać. Quote
beta ata Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Dzwoniłam przed chwilą do dwóch hodowców. Nic. Mam jeszcze taki pomysł, żeby ogłosić ją w Niemczech. Wiem, że to może potrwać, a ona potrzebuje dt natychmiast, ale może da sie coś zrobić i jakoś to rozwiazać. Wiem o jednej dogomaniaczce działającej w Niemczech, napiszę do niej pw. Ona zdaje się nie ma już miejsca w skrzynce, napisałam jej post w pewnym jej wątku, czekam na odpowiedź. Podzwonie jeszcze do innych hodowców. Quote
Secia Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 sprawą adopcji w Niemczech zajmuje się Ilona z wątku psów ze Starogardu Gdańskiego http://www.dogomania.pl/threads/185403-Starogardzkie-zwierzaki-prosimy-o-ka%C5%BCd%C4%85-pomoc-i-og%C5%82oszenia-Schronisko-Starogard-Gd Quote
Olga7 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 beta ata napisał(a):Tu na dogomanii, w dziale "Przygarne psa" ktos szuka dużej suki. Może jeszcze aktualne... Myślę, że potrzebne jest ogłaszanie na stronach psów rasowych. Przyszło mi jeszcze do głowy, żeby skontaktować sie z innymi hodowcami tej rasy, może któryś ja weżmie... Sama spróbuję sie dowiedzieć czegoś. Dam znać. Mam nadzieję,że pamiętacie o tym,że szukających dużych suk ludzi trzeba b.dobrze wpierw sprawdzać ,by nie wepchać takich suniek w łapy róznych złych ludzi,np.skrzywionych ,czy podobnych..Rożnie nieraz może taka sunia trafić a jest wyjątkowo piękna i duża .Tak tylko przypominam ,może niepotrzebnie..Z tymi ogloszeniami w Niemczech też b.uważac trzeba,jak i na zachód ogólnie.Nie zawsze trafiają psy do dobrych ludzi i domów,niestety chyba.Chyba ,że solidna,uczciwa fundacja prowadzi sprawy i nadzoruje potem po adopcji. Quote
Crys Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Hej Dziewczyny ;) Co się dzieje z tą sunią?? Jeśli bym była zainteresowana adopcją jaki byłby kontakt z Wami?? Jaka jest pod względem charakteru sunia?? Interesuje mnie to ponieważ mam już 2 psy, jednego w wieku 15lat samca i sunie która ma nie cały rok. Nie chciałabym, żeby między nimi występowały jakieś konflikty. Mieszkam w mieszkaniu więc kontakt psów ze sobą był by ścisły, czy sunia umie współżyć w grupie psów. Z góry dzięki za informacje :) Quote
LILUtosi Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Ja mam zgoła inne pytanie. Ile kosztuje taka karma co ona ją jeść może? Quote
Dorothy Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 Tosia w grupie raczej nie jest dobrym pomysłem. To duzy pies, nawet bardzo duzy, powiedziałabym, nie wiem jak tam u niej z instynktem terytorialnym, ale w mieszkaniu jeszcze nie mieszkała, tylko w domach z ogrodem. Natomiast wiem napewno ze duze psy toleruje, natomiast male, a bron Boze szczekliwe, goni i potrafi ugryzc. Niestety rasa Tosa Inu to nie jest rasa psow towarzyszacych, lecz sa to psy strozujące, i trzeba miec tego swiadomosc. Choc Tosia jest jak na swoja rase niezwykle mila, ugodowa i towarzyska, trzeba pamietac o podlozu genetycznym jej psychiki. Ostrzegano mnie w kazdym razie ze male psy i koty moga byc z niebezpieczenstwie, a ja z pelna odpowiedzialnoscia to przekazuje. Quote
Kajusza Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Crys napisał(a):Hej Dziewczyny ;) Co się dzieje z tą sunią?? Jeśli bym była zainteresowana adopcją jaki byłby kontakt z Wami?? Jaka jest pod względem charakteru sunia?? Interesuje mnie to ponieważ mam już 2 psy, jednego w wieku 15lat samca i sunie która ma nie cały rok. Nie chciałabym, żeby między nimi występowały jakieś konflikty. Mieszkam w mieszkaniu więc kontakt psów ze sobą był by ścisły, czy sunia umie współżyć w grupie psów. Z góry dzięki za informacje :) w 1szym poście jest napisane, że małe zwierzęta ściga.... Quote
Crys Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Okej rozumiem :) Chciałam pomóc :) A moje psiaki nie są takie małe xD Quote
beta ata Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Nie wiem dokładnie, ile kosztuje karma, ale ogólnie wiem, jakie sa ceny karm specjalistycznych. Np. Eukanuba kosztuje ok. 200-250 zł za 10 kg, z tym, że takie karmy sa dość wydajne, że tak powiem, tzn. na tyle skoncentrowane i sycące dla psa, że pies potrzebuje jej zjeść mniej niż przeciętnej karmy. Quote
Dorothy Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 jesli nie sa małe, to raczej byłyby bezpieczne :-) z moimi duzymi Tosia sie nie spina. Koszt karmy to ponoc ok 250 zl na miesiac. Quote
LILUtosi Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 A wiadomo jaka ta karma? Rozważam wzięcie jej na hotel za dwa worki karmy miesięcznie a właściwie za jeden worek tej karmy bo drugi to dla Tosi. Quote
Kajusza Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 LILUtosi napisał(a):A wiadomo jaka ta karma? Rozważam wzięcie jej na hotel za dwa worki karmy miesięcznie a właściwie za jeden worek tej karmy bo drugi to dla Tosi. to ja mogę 10zł zadeklarować miesięcznie na początek... niewiele, wiem... :-( Quote
Kellerr Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Z rodowodem, i nikt nie chce? Szkoda, że mieszkam za daleko i do tego w bloku... Quote
Atomowka Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Piękna sunia, ja kocham takie wielkopsy a molosy mają szczególne miejsce w moim sercu Finansowo jestem goła więc nawet 10 zł nie wspomogę Quote
Recommended Posts