Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może dać znać do oddziału związku kynologicznego. Ludzie tam często pytają o możliwość zakupu psa takiej czy innej rasy. Może tam znajdzie się miłosnik gotowy ją wziąć. I można zaraz naskarżyć na "hodowcę".

• Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękna!!!! dlaczego tak??? ja nie mam doświadczenia z tą rasą, ale nie mogłabym jej wziąć bo mam kilka zwierzaków, trzymam kciuki!! udostępnię na fb :)

Posted

nie wiem, u nas oddzial zwiazku jest jakis zachowawczy, ze tak powiem, dwie starsze panie i pan prowadzacy szkole dla psow , gdzie ponoc kroluje metoda "jak nie kijem go to palka" i "pies MUSI WYKONAC"
jakos slabo sie tam czuje :-(

Posted

Ile sunia ma jeszcze czasu? jestem z Warszawy, mam zwiazek kynologiczny pod domem ale dopiero w srode dam rade tam podejsc i zapytam moze pomoga w jakis sposob?

Posted

Tu na dogomanii, w dziale "Przygarne psa" ktos szuka dużej suki. Może jeszcze aktualne...

Myślę, że potrzebne jest ogłaszanie na stronach psów rasowych.

Przyszło mi jeszcze do głowy, żeby skontaktować sie z innymi hodowcami tej rasy, może któryś ja weżmie... Sama spróbuję sie dowiedzieć czegoś. Dam znać.

Posted

Dzwoniłam przed chwilą do dwóch hodowców. Nic.

Mam jeszcze taki pomysł, żeby ogłosić ją w Niemczech. Wiem, że to może potrwać, a ona potrzebuje dt natychmiast, ale może da sie coś zrobić i jakoś to rozwiazać.
Wiem o jednej dogomaniaczce działającej w Niemczech, napiszę do niej pw.

Ona zdaje się nie ma już miejsca w skrzynce, napisałam jej post w pewnym jej wątku, czekam na odpowiedź.

Podzwonie jeszcze do innych hodowców.

Posted

beta ata napisał(a):
Tu na dogomanii, w dziale "Przygarne psa" ktos szuka dużej suki. Może jeszcze aktualne...

Myślę, że potrzebne jest ogłaszanie na stronach psów rasowych.

Przyszło mi jeszcze do głowy, żeby skontaktować sie z innymi hodowcami tej rasy, może któryś ja weżmie... Sama spróbuję sie dowiedzieć czegoś. Dam znać.

Mam nadzieję,że pamiętacie o tym,że szukających dużych suk ludzi trzeba b.dobrze wpierw sprawdzać ,by nie wepchać takich suniek w łapy róznych złych ludzi,np.skrzywionych ,czy podobnych..Rożnie nieraz może taka sunia trafić a jest wyjątkowo piękna i duża .Tak tylko przypominam ,może niepotrzebnie..Z tymi ogloszeniami w Niemczech też b.uważac trzeba,jak i na zachód ogólnie.Nie zawsze trafiają psy do dobrych ludzi i domów,niestety chyba.Chyba ,że solidna,uczciwa fundacja prowadzi sprawy i nadzoruje potem po adopcji.

Posted

Hej Dziewczyny ;)

Co się dzieje z tą sunią??
Jeśli bym była zainteresowana adopcją jaki byłby kontakt z Wami??
Jaka jest pod względem charakteru sunia?? Interesuje mnie to ponieważ mam już 2 psy, jednego w wieku 15lat samca i sunie która ma nie cały rok. Nie chciałabym, żeby między nimi występowały jakieś konflikty. Mieszkam w mieszkaniu więc kontakt psów ze sobą był by ścisły, czy sunia umie współżyć w grupie psów.

Z góry dzięki za informacje :)

Posted

Tosia w grupie raczej nie jest dobrym pomysłem. To duzy pies, nawet bardzo duzy, powiedziałabym, nie wiem jak tam u niej z instynktem terytorialnym, ale w mieszkaniu jeszcze nie mieszkała, tylko w domach z ogrodem.
Natomiast wiem napewno ze duze psy toleruje, natomiast male, a bron Boze szczekliwe, goni i potrafi ugryzc. Niestety rasa Tosa Inu to nie jest rasa psow towarzyszacych, lecz sa to psy strozujące, i trzeba miec tego swiadomosc.
Choc Tosia jest jak na swoja rase niezwykle mila, ugodowa i towarzyska, trzeba pamietac o podlozu genetycznym jej psychiki.
Ostrzegano mnie w kazdym razie ze male psy i koty moga byc z niebezpieczenstwie, a ja z pelna odpowiedzialnoscia to przekazuje.

Posted

Crys napisał(a):
Hej Dziewczyny ;)

Co się dzieje z tą sunią??
Jeśli bym była zainteresowana adopcją jaki byłby kontakt z Wami??
Jaka jest pod względem charakteru sunia?? Interesuje mnie to ponieważ mam już 2 psy, jednego w wieku 15lat samca i sunie która ma nie cały rok. Nie chciałabym, żeby między nimi występowały jakieś konflikty. Mieszkam w mieszkaniu więc kontakt psów ze sobą był by ścisły, czy sunia umie współżyć w grupie psów.

Z góry dzięki za informacje :)

w 1szym poście jest napisane, że małe zwierzęta ściga....

Posted

Nie wiem dokładnie, ile kosztuje karma, ale ogólnie wiem, jakie sa ceny karm specjalistycznych. Np. Eukanuba kosztuje ok. 200-250 zł za 10 kg, z tym, że takie karmy sa dość wydajne, że tak powiem, tzn. na tyle skoncentrowane i sycące dla psa, że pies potrzebuje jej zjeść mniej niż przeciętnej karmy.

Posted

LILUtosi napisał(a):
A wiadomo jaka ta karma?
Rozważam wzięcie jej na hotel za dwa worki karmy miesięcznie a właściwie za jeden worek tej karmy bo drugi to dla Tosi.

to ja mogę 10zł zadeklarować miesięcznie na początek... niewiele, wiem... :-(