tkacka Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 ...Kasiu malenstwo juz nie cierpi...bardzo mi Was szkoda i wiem jak boil smierc ale powinnas wiedziec, ze sa tez czesto powiklania po nosowce-nic milego-mimo leczenia i tak trzeba pieska wyslac za TM...bardzo trudno podejmuje sie takie decyzje...bardzo trudno...:placz: Quote
agusiazet Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Straszne, moja mała schroniskowa Edna, czy ona to przeżyje? Chyba nie potrzebnie ten wątek przeczytałam! Quote
mariolka1 Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 To dlaczego nie zapytaliście właściciela pieska czy był szczepiony na nosówkę? Takiego maluszka trzeba jak najwcześniej zaszczepić [quote name='ulvhedinn']Poczytaj wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=26786 jak walczyli o swojego pieska!!! No nie bedę cie oszukiwać nosóka to wstrętna choroba i często śmiertelna, ale... czasem się udaje. Porozum się z Krzyskiem, jake dawali antybiotyki, wiem że jakieś strasznie silne... ew. jest cos takiego jak interferon ale upiornie drogie... Quote
Artur Dobrzynski Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Na rynku dostępne są proste speed testy gdzie wynik uzyskujemy po 15 - 20 minutach. Koszt badania nie powinien byc wiekszy niz 50 zł. Do badania pobiera się wymaz z worka spojówkowego lub z nosa. W ZHW natomiast mozna zrobić immunofuorescencję i tu do badania na szkiełko podstawowe pobiera się odciski z gałki ocznej, lusterka nosowego, pochwy lub napletka. Wiarygodność tych badań diagnostycznych jest największa na poczatku choroby. Quote
Recommended Posts