Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

według mnie....
fajne;) Nie widze, żeby bylo w tym jakieś naciągnięcie. Strzygą, trymują, przygotowują do wystaw
Nie przeczytalam wszystkiego ale wyglada mi to na normalny salon

Posted

[quote name='*luthien*']
Nie przeczytalam wszystkiego ale wyglada mi to na normalny salon

chodzi mi o fakt chodzenia z czworonogiem do tego typu salonu ..niektórzy uważają że salon piękności dla psów to zbytek łaski i parskają śmiechem na samą taką nazwę.. ;)

P.S
zauważyłyście że nas polecają w linkach? :cool3:

Posted

Moim zdaniem, to ciekawe urozmaicenie, bo nie ma tam głupot typu: malowanie paznokci, farbowanie futra itp... Jest to akurat i równie dobrze mogłoby sie to nazywać salon pielęgnacyjny dla zwierząt:)

Moon light moim zdaniem masaż dla psa nie jest do końca przyjemny, np. mój pies nie lubi jak sie go tak 'ugniata' czy właśnie masuje zbyt długo w jednym miejscu, poza tym nie lubi jak dotyka się ja w niektórych miejscach...:)

Posted

Malta-GD napisał(a):

Moon light moim zdaniem masaż dla psa nie jest do końca przyjemny, np. mój pies nie lubi jak sie go tak 'ugniata' czy właśnie masuje zbyt długo w jednym miejscu, poza tym nie lubi jak dotyka się ja w niektórych miejscach...:)

Ale ja mówiłam o moim psie :) On bardzo lubi jak sie go wydrapie, wymasuje,wyglaszcze:cool3: Rece masarzysty sa bardziej obeznane, i wiedza jak wymasowac zeby bylo fajnie i zdrowo. Dlatego chetnie zabrala bym psa na taki zabieg.

Posted

moon_light napisał(a):
:cool3: Rece masarzysty sa bardziej obeznane, i wiedza jak wymasowac zeby bylo fajnie i zdrowo. Dlatego chetnie zabrala bym psa na taki zabieg.

widziałam jakiś program w tv, Japończycy robią masaże pieskom :cool3:
mój też uwielbia drapanki ;) ale do Japoni daleko :lol:

Posted

faktycznie - to zwykły salon fryzjerski a już myślałam że faktycznie SPA (czyli masaże i basen dla psów - akurat te dwie rzeczy są polecane dla psów-sportowców) :(

Posted

Teraz to każdy zakład fryzjerski czy to dla psa, czy dla ludzia, musi mieć w nazwie "salon" albo "studio". A SPA to już najnowszy hicior. Nie wszyscy wiedzą o co chodzi, ale brzmi ładnie. Tak po zagranicznemu.
Jeszcze jak kawę zaproponują w takim zakładzie, to całkowita Francja - elegancja.
:cool3:

• 5 months later...
Posted

Poza tym z miloscia do zwierzat to sie tam raczej nie spotkacie.Predzej z pocietymi uszami,wyciem,krzykiem i szarpaniem.
Poza tym ze spa to nic wpspolnego nie ma.
Do wystaw tez bym tam raczej psa nie robila....

Posted

OlaAB napisał(a):
faktycznie - to zwykły salon fryzjerski a już myślałam że faktycznie SPA (czyli masaże i basen dla psów - akurat te dwie rzeczy są polecane dla psów-sportowców) :(

A właśnie ja wodne stosuję tak się składa

Posted

Co do bicia to bardzo dziwne ,ze ludzie wracają na kolejne wizyty czyżby właściciele lubili jak im się psy "bije". Nie nazwałabym klapsa w pupę złapanaia za skórę na karkupsa który sie rzuca i chce gryżć nawet właścicieli biciem, co do skaleczeń nie wierzę że w innych salonach nie zdarza się CZASEM skalczyć lekko w ucho psa który: ma takie kołtuny przy skórze,że ucha nie widać i kołtyn po włosku się odcina czy t akiego który jest do wszystkich agresywny,każdego psa można uspokoić spokjnym głosem, ja nie krzyczę jeśli już to na moje psy za hałasowanie, to nie mnie było słychać jak się wydzieram na cały blok i nie ja kopałam psa klientów.
Również od osób które szykowały psa na wystawę nie mam reklamacji, wychodzą zadowoleni a Ci z flatem i tak by z Wami przegrali bo jesteście najlepsito Twoje słowa Ewo, a ile można było "komplementów " konkurencji usłyszeć, nieładnie tak dokopywać tym którzy nic Wam nie zrobili dzięki takim zagrywkom osób które stać na wiele(mówie o utrzymaniu siebie i psów) inni mogą nie mieć a wile pieniędzy na życie ale niestety ludzie są różni, co do dyplomów o ile wiem to ty Doroto też takowego nie posiadasz ja chociaż miałam zajęcia z pielęgnacji ( m.in u pani Bakuniak)na studiach skończyłam kierunek z tym związany i praktyki u osoby strzygącej kilka lat i mającej doświadczenie. Zresztą dziwnie brzmią oskarżenia osób, które właściwie nie widziały nigdy jak przebiega tam strzyżenie nie raz pomstowały na klientów jak to ludzie o psy nie dbają taaakie kołtuny i do tego same nie są do końca uczciwe i fair do innych

Posted

uważasz Kinga,że nie l;ubię i nie szanuję zwierząt ???? to ostre posądzenie
szkoda ,że nie miałaś odwagi powiedzieć mi tego w oczy maz rację w necie różne zeczy można sobie pisać

Posted

A to ciekawe.
W galerii jest jedno zdjęcie, na którym widać stół trymerski w salonie (zdjęcie nr 1, na 4 stronie).
Na zdjęciu jest też pani fryzjerka - ciekawe dlaczego jej twarz jest "spikselowana"?