Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U mnie Harley raz się posiusiał na posłanko, ale tylko raz , czegoś się wystraszył i poszło i strasznie się zdziwiłże mokro . Bidulek taki był , bo ogólnie w domu nie siusiał .

• Replies 746
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nasza poprzednia kicia Nocka sikała do... kosza z brudną bielizną gdy uznała, że już tam za dużo brudnych... męskich skarpetek, które bądź co bądź fiołkami nie pachną... ;)

Posted

Nutusia napisał(a):
Nasza poprzednia kicia Nocka sikała do... kosza z brudną bielizną gdy uznała, że już tam za dużo brudnych... męskich skarpetek, które bądź co bądź fiołkami nie pachną... ;)

:roflt::roflt:

Posted

Jeżeli fretki też idą za Tęczowy Most, to spotka tam swoje zwierzaki: Dinusia, Maryśkę i Gucię :)
Miała niedoczynność nerek, ostatnio już nic nie piła, nie chciała chodzić, cały czas spała... Nadszedł czas, żeby się pożegnać :(

Posted

hecia13 napisał(a):
Jeżeli fretki też idą za Tęczowy Most, to spotka tam swoje zwierzaki: Dinusia, Maryśkę i Gucię :)
Miała niedoczynność nerek, ostatnio już nic nie piła, nie chciała chodzić, cały czas spała... Nadszedł czas, żeby się pożegnać :(

smutne , że one też tak chorują :(

Posted

hecia13 napisał(a):

ależ oczywiście że idą,i pewnie też spotka kilka moich psiaków i 3 morskie świnki,tam na pewno zwierzaki się trzymają razem,i są w pełni szczęśliwe:)

Posted

Nasza rosnąca Mańka:

Mańka ma cały czas mleczaki, chyba jest młodsza niż myśleliśmy :D Sharunia ma pogryzione uszy, fafluny, brwi, ale i tak małą zaczepia do zabawy. Ale najlepsze są zabawy z kotem Stefanem :eviltong:

Posted

No właśnie nie wiadomo... Aż się boję, bo jeśli ona teraz ma 3 miesiące, a nie 4, to może i Bulisia dogoni wzrostem. Może też być tak, że jej te mleczaki będą później wypadać. W każdym razie za tydzień mamy szczepienie przeciwko wściekliźnie i chipowanie, potem czekamy na cieczkę i robimy sterylkę. Niektórzy z moich spacerowych znajomych są oczywiście oburzeni, jak to tak, po co, a niech ma chociaż raz małe, przecież zwariuje, albo że taka ładna, jakie ładne by były szczeniaczki, znacie te teksty... Już mi się gadać nie chce, i tak mnie uważają za wariatkę, bo mam 3 psy :eviltong:

Posted

Jaki ma gustowny różowy komplecik :lol:

A jak wyglądają spacerki z taką trójeczką- da się ich ogarnąć razem czy trzeba spacerować oddzielnie?

Niech się oburzają i myślą co chcą, ja co raz bardziej przestaje się tym przejmować ;). Mnie pewien facet kilka razy namawiał aby Oli krył jego sukę, bo taki ładny a ona musi mieć raz szczeniaki i nie mógł zrozumieć dlaczego się nie zgadzam :angryy:

Posted

Kaaasia napisał(a):
Jaki ma gustowny różowy komplecik :lol:

A jak wyglądają spacerki z taką trójeczką- da się ich ogarnąć razem czy trzeba spacerować oddzielnie?

Niech się oburzają i myślą co chcą, ja co raz bardziej przestaje się tym przejmować ;). Mnie pewien facet kilka razy namawiał aby Oli krył jego sukę, bo taki ładny a ona musi mieć raz szczeniaki i nie mógł zrozumieć dlaczego się nie zgadzam :angryy:

Różowy - bo mała dziewczynka jest :)
Spacerki raczej oddzielnie. Tzn. Shara i Bullet chodzą oddzielnie albo z dwiema osobami naraz, bo się okropnie nawzajem nakręcają na inne psy. Mańka oddzielnie, bo z Bulletem albo Sharą szaleje i zapomina, że ma cokolwiek zrobić... Może jak będzie starsza, będzie ją można z którymś ze starszych zabierać.
A co do szczeniaków, jedna pani strasznie ubolewała, że Bulisia wykastrowałam "bo takie ładne szczeniaczki by były". Znam to, a jakże...

Posted

hecia13 napisał(a):
No właśnie nie wiadomo... Aż się boję, bo jeśli ona teraz ma 3 miesiące, a nie 4, to może i Bulisia dogoni wzrostem. Może też być tak, że jej te mleczaki będą później wypadać. W każdym razie za tydzień mamy szczepienie przeciwko wściekliźnie i chipowanie, potem czekamy na cieczkę i robimy sterylkę. Niektórzy z moich spacerowych znajomych są oczywiście oburzeni, jak to tak, po co, a niech ma chociaż raz małe, przecież zwariuje, albo że taka ładna, jakie ładne by były szczeniaczki, znacie te teksty... Już mi się gadać nie chce, i tak mnie uważają za wariatkę, bo mam 3 psy :eviltong:

a nie myśleliście o sterylce przed cieczką ??

Ozzy był wykastrowany stosunkowo późno , bo w sumie hodowczyni namawiała nas na powrót na ringi , ale nie raz miałam propozycje krycia ...moja odpowiedź zawsze brzmiała nie ; osoby które rozmnażają psy zazwyczaj to są osoby które nigdy nie były w schronisku ..... a ja wiem , że żaden najlepszy nawet rodowód nie chroni przed bezdomnością , fakt rasowy łatwiej ze schronu wyjdzie , ale nie przeżyłabym chyba gdyby jakies Ozzulka dziecko siedziało w schronisku

Posted

Alicja napisał(a):
a nie myśleliście o sterylce przed cieczką ??

Jakoś mi to nie przyszło do głowy. Zawsze słyszałam, że lepiej po cieczce. Ale skonsultuje się z naszą wetką, zobaczymy co nam powie :)

Posted

Alicja napisał(a):
, ale nie przeżyłabym chyba gdyby jakies Ozzulka dziecko siedziało w schronisku

Dlatego ja nie nadawałabym się na hodowcę, bo chyba bym nigdy nie zasnęła zastanawiając się gdzie i jak żyją maluszki ;)

Posted

Moje obie dziewczynki miały sterylkę przed cieczką. Ale miały 8 miesięcy - za szybko też niedobrze... Choć podobno w Stanach sterylizują całkiem maleńkie szczeniaczki.
Maniusia przepiękna! A zabawy z kotem znam z autopsji - u nas w domu Helenka jest zdecydowanie najfajniejszą psią "zabawką" :)

Posted

Nutusia, a jakie efekty takie wczesnej sterylki? czy są jakieś negatywy? Bo w sumie tak by było lepiej, nie chce mi się znowu cieczkowatej suki w domu...