hecia13 Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 :kociak: Koty to małe tygrysy, nie można z nimi zaczynać :loveu: Quote
hecia13 Posted June 30, 2013 Author Posted June 30, 2013 Wiecie co, nie mogę się oprzeć napisaniu pewnej refleksji, która do mnie przyszła po przeczytaniu wątku o kolejnej oszustce grasującej tu na dogo... i na potęgę usypiającej powierzone jej psy. Po raz kolejny przekonuję się, że nie można wpłacać pieniędzy na psy prywatnym osobom. Przepraszam te osoby, które są uczciwe i naprawdę pomagają!!!!! Ale na jedną uczciwą osobę może się trafić 5 oszustek. Może jednak należałoby załatwiać takie sprawy przez fundacje i to takie naprawdę sprawdzone. Zobaczcie co się dzieje, ta osoba stworzyła kilka profili, pisała posty jako jedno wcielenie na wątkach drugiego, jedno ze swoich wcieleń uśmierciła, w głowie się nie mieści. Odradza się jak feniks z popiołów i dalej oszukuje i kłamie. Coś trzeba chyba zmienić, żeby ukrócić takie praktyki... Quote
Alicja Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Heciu , o tym samym pomyślałam . Wg mnie należy skupić się na pomocy w schroniskach i przytuliskach a już w sytuacjach bez wyjścia lokować psy w SPRAWDZONYCH uczciwych hotelikach , wtedy nie będzie szwindli i oszustw . Nie wiem czy czytałaś ....Kuleczka _Szpuleczka , biała boksia Dominiki nie żyje :placz: Quote
hecia13 Posted June 30, 2013 Author Posted June 30, 2013 Alicja napisał(a): Nie wiem czy czytałaś ....Kuleczka _Szpuleczka , biała boksia Dominiki nie żyje :placz: Nie wiedziałam... co się stało?! :-( Quote
Alicja Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 hecia13 napisał(a):Nie wiedziałam... co się stało?! :-( była nieuleczalnie chora .... to straszne widzieć każdego dnia jak psie dziecko odchodzi coraz dalej :( Quote
hecia13 Posted June 30, 2013 Author Posted June 30, 2013 Straszne :-( Taki bezmiar psiego nieszczęścia wokół... Każde wejście na FB to kolejna trauma. I bezsilność, i żal, że już nie ma miejsca na kolejną psią biedę :placz: Quote
Oscar Patric Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Ja raz w życiu się spażyłam,obecnie wolę pomagać samym zwierzętą,niż dawać pieniądze ludzią,bynajmiej jestem pewna że na prawdę budulką pomagam,ale wiem że są też uczciwi ludzie Quote
hecia13 Posted July 1, 2013 Author Posted July 1, 2013 Przeżyłam dzisiaj szok... Ponieważ Gośka jest unieruchomiona w domu (poślizgnęła się na błocie i zwichnęła łokieć, a do tego zerwała więzadła w kolanie i jest w gipsie :crazyeye:) z psami wychodzi ostatnio mój syn. Zabiera Sharę i Bulleta razem, i one chodzą bez smyczy, nie atakują żadnych psów, w ogóle nie zwracają na nie uwagi. Dzisiaj widziałam to na własne oczy! Słuchają go, są grzeczne, jakby odmienione. Czyżby to była kwestia tego, że on jest facetem? Mnie tak nie słuchają... Quote
Alicja Posted July 1, 2013 Posted July 1, 2013 hecia13 napisał(a):Przeżyłam dzisiaj szok... Ponieważ Gośka jest unieruchomiona w domu (poślizgnęła się na błocie i zwichnęła łokieć, a do tego zerwała więzadła w kolanie i jest w gipsie :crazyeye:) z psami wychodzi ostatnio mój syn. Zabiera Sharę i Bulleta razem, i one chodzą bez smyczy, nie atakują żadnych psów, w ogóle nie zwracają na nie uwagi. Dzisiaj widziałam to na własne oczy! Słuchają go, są grzeczne, jakby odmienione. Czyżby to była kwestia tego, że on jest facetem? Mnie tak nie słuchają... dokładnie ....FACET ma nad nimi władzę Sharunia w tamtym domu słuchała się pana , więc może dobrze jej taka zmiana teraz troszkęzrobi ;) Gosi serdecznie współczuję Quote
hecia13 Posted July 1, 2013 Author Posted July 1, 2013 No tak też sobie pomyślałam, w sumie to dobrze, bo chociaż raz dziennie trochę sobie pobiega :) Bullet nie powinien za dużo biegać, bo ma problem ze stawami biodrowymi - wystarczy popatrzeć jak chodzi: kręci dupskiem jak baletnica i ma bardzo krótki wykrok tylnych nóg (jak biega, to przodem kłusuje, a zadem galopuje) i żeby uniknąć kłopotów w przyszłości jest zalecenie weta, aby za bardzo go nie forsować. Mańka-wariatka na razie nie jest spuszczana za często, bo to klasyczny podbiegacz, poza tym na widok innego psa głuchnie natychmiast i nawet smakołyki nie pomagają, zatem pozostaje nam 8m flexi. Quote
hecia13 Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 Nutusia, chyba nie myślisz, że FACET może mieć większy autorytet niż my?! My miziamy, dajemy jeść i kochamy, a oni co? :angryy: :evil_lol: Quote
Alicja Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 hecia13 napisał(a):Eh... takie życie :) :lol:.. one ich słuchają bo po prostu czują się za facetów odpowiedzialne :lol: Quote
hecia13 Posted August 5, 2013 Author Posted August 5, 2013 Cioteczki kochane, założyłam oddzielny watek http://www.dogomania.pl/forum/threads/245997-Beagle-do-oddania, sprawa jest dość pilna, może znacie kogoś, kto przygarnąłby tego starszego pana? Ja naprawdę nie mogę, moje psy by go zamęczyły... Szkoda mi go, był całe życie przytulanką kanapową, nigdy nie mógł być prawdziwym beaglem, 3 spacery po góra pół godziny, raz w roku wakacje na Mazurach i tam wiązany, bo uciekał do suk... Moi rodzice nawet słyszeć nie chcieli o kastracji, a teraz pan doktor Cz. twierdzi, że jest za stary. W tej chwili wychodzi z wynajętą petsitterką, ale nie wiadomo ile to jeszcze potrwa. Quote
Oscar Patric Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 witamy się:) popytam się w śród znajomch Quote
Alicja Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 JUż zajrzałam . Kurcze ale ci się trafiło :( ... beagle w wieku 11 lat to jeszcze psiak co pożyje , więc może jest szansa na jakąś dobrą adopcję Quote
hecia13 Posted August 6, 2013 Author Posted August 6, 2013 Mam nadzieję, że trafi na kogoś rozsądnego. Trochę się boję pseudo, ale on chyba już się na reproduktora nie nadaje... Quote
Oscar Patric Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 [quote name='hecia13']Mam nadzieję, że trafi na kogoś rozsądnego. Trochę się boję pseudo, ale on chyba już się na reproduktora nie nadaje...[/QUOTE] trzeba być bardzo ostrożnym,ostatnio dla młodego Asta szukali domu,nie wiem kto zawalił,psiak niestety trafił do pseudohodowli:angryy: Quote
Recommended Posts