Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 746
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='hecia13']Kochani, trzymajcie kciuki, bardzo proszę, Sharunia miała wczoraj biopsję guzka, który jej na grzbiecie wyskoczył, za tydzień mają być wyniki :( Nasza wetka jest dobrej myśli, ale nigdy nic nie wiadomo. Teraz dziewczyna ma ogolony placek w okolicach dupska, jak wrócę do domu, postaram się fotki porobić.[/QUOTE]

trzymam kciukasy z całej siły za naszą dziewczynkę :kciuki:

Mańka jest extra:lol:

Posted

[quote name='hecia13']Dzięki wszystkim :)
Manka prawie wzrostem Bulleta dogoniła, ale jest dużo szczuplejsza i drobniejsza. Jak widać na fotce łapeczki ma drobniutkie i chudziutkie :D[/QUOTE]
bo Mania to typ wyścigowy

Posted

Po kolei: Stefan to już facet pełną gębą, ma ponad rok, ale nie wiem ile waży, bo ucieka z wagi łazienkowej, a do weta na szczęście nie mamy potrzeby :)
Wynik ma być po tygodniu, czyli jakoś tak czwartek - piątek.
Boksia cudna, szkoda tylko, że taka niedobra do innych piesków (oprócz swoich, oczywiście)...
Mańka zważona: 17 kilo, w porywach do 17,5 :-o

Posted

Mamy wyniki:

Rozpoznanie:w rozmazach stwierdzono duże ilości fragmentów tkanki łącznej włóknistej, pojedyncze komórki tłuszczowe, małe skupiska keratynocytów; dość
liczne leukocyty z segmentowanym jądrem, bezpostaciową substancję białkową wybarwiającą się zasadochłonnie i krwinki czerwone.
Komentarz:
obraz cytologiczny nie upoważnia do postawienia jednoznacznego rozpoznania, sugeruje się obecność nowotworu wywodzącego się z komórek
tłuszczowych lub obecność małego ropnia. Sugeruje się wykonanie badania histopatologicznego o usunięciu zmiany celem ostatecznego rozpoznania

Dużo mądrzejsza nie jestem :-o Wiem tyle, że wygląda na to że źle nie jest, ale trzeba całość wyciapać żeby wiedzieć na pewno...

Posted

[quote name='hecia13']Dzięki, Nutusia :) Na razie Sharunia leży obok i bąki takie puszcza, że zaraz padnę zatruta...[/QUOTE]

będzie dobrze , to tłuszczaki więc wywalić i zapomnieć :) ...a my kciuki zaciskać będziemy z całej siły żeby się ładnie goiło :kciuki:

bąkersy ....Harley miał ksywę BĄKERS nie dlatego ze bokser tylko własnie z powodu bąków :lol: ...ale zawsze był niewinny :lol: to nie ON ...to ONI :lol: i wychodził z pokoju bo śmierdziało :lol:

Posted

[quote name='Alicja']

bąkersy ....Harley miał ksywę BĄKERS nie dlatego ze bokser tylko własnie z powodu bąków :lol: ...ale zawsze był niewinny :lol: to nie ON ...to ONI :lol: i wychodził z pokoju bo śmierdziało :lol:[/QUOTE]
Jeszcze z obrażoną miną :lol:

Nie choróbsko idzie a kysz a Sharunia szybko wraca do zdrówka :smile:

• 3 weeks later...
Posted

Moje dziewczyny kaszlą... Stwierdzono kaszel kenelowy, dostały leki i już jest lepiej. Bullet jeszcze się trzyma, ale nie mam złudzeń, że się uchowa. Nasza wetka powiedziała, że sporo psiaków w okolicy choruje, dziewczyny prawdopodobnie zaraziły się na spacerze. Eh...

Posted

hecia13 napisał(a):
Moje dziewczyny kaszlą... Stwierdzono kaszel kenelowy, dostały leki i już jest lepiej. Bullet jeszcze się trzyma, ale nie mam złudzeń, że się uchowa. Nasza wetka powiedziała, że sporo psiaków w okolicy choruje, dziewczyny prawdopodobnie zaraziły się na spacerze. Eh...

o kurcze , współczuję , to paskudztwo dość długo trzyma i co najgorsze znajomej psiak systematycznie szczepuony na KK też chorował , w Poznaniu

Posted

Moje też były szczepione. Podobno to jest jak z grypą, szczepienie nie chroni, tylko łagodzi... Znajomej psiak chorował jako szczeniak i dostawał... syrop prawoślazowy i dość szybko się wykurował. KK jest wirusowy, więc antybiotyk działa tylko osłonowo, dzisiaj zaczniemy dawać jeszcze syropek - zobaczymy jak zadziała.