Nutusia Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Mówią, że może wystąpić nietrzymanie moczu na starość. Ale to i po "pocieczkowej" sterylce się zdarza. Nasza Tośka była sterylizowana w wieku 9 lat i też potem moczu nie trzymała. Ale Propalin podawaliśmy i jak ręką odjął... Moje są już 2 lata po sterylce i śmigają jak fiśnięte samochodziki ;) Teraz mam na DT 7-miesięczną sunię. I jeśli - co daj boże amen - do końca czerwca nie dostanie cieczki - też ją ciachniemy w lipcu (będzie wtedy miała 8 miesięcy). Quote
hecia13 Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 To ciekawie wygląda :) Muszę z wetką pogadać, co ona na to. Quote
Nutusia Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Nasi byli "za". Szczególnie u Kreśki, bo to OMC jamnik i wraz z cieczką jawiła nam się wizja ciąży urojonej... Quote
Alicja Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Jak tam w Warszawce ?? Też tropiki ?? bo u nas masakra , nie ma czym oddychać Quote
Kaaasia Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Witamy środowo :lol: Alicja napisał(a):Jak tam w Warszawce ?? Też tropiki ?? bo u nas masakra , nie ma czym oddychać Dzisiaj bardzo przyjemnie, 25 stopni i miły wietrzyk :lol: Quote
Alicja Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Kaaasia napisał(a):Witamy środowo :lol: Dzisiaj bardzo przyjemnie, 25 stopni i miły wietrzyk :lol: aż wam zazdroszczę ..u nas kolejny GORĄCY dzień , a u mnie w pracy jak w saunie .... po 6 godzinach wyszłam jak nieżywa Quote
Nutusia Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Nie narzekać na upały!!!! Za chwilę już będzie po lecie i znów zimno, szaro i do d... ;) Quote
hecia13 Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 Dzisiaj jest przyjemnie, szkoda tylko, że deszczowo... Quote
Oscar Patric Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 hecia13 napisał(a):Dzisiaj jest przyjemnie, szkoda tylko, że deszczowo... U Nas deszcz wisi,ale nie chce spaść:placz: jest tak sennie i spokojnie pozdrawiamy cieplutko:) Quote
sabinka40 Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Ależ Mańka jest śliczna:loveu: i pręgowana:eviltong: i jeszcze rośnie...:crazyeye: fajne będzie z niej duże suczysko:lol: A co do sterylki to zdania podzielone są nawet wśród wetów....po pierwszej cieczce dwa miesiące, bo jest wszystko dobrze rozwinięte i to najlepszy moment i może coś w tym jest:razz:, ja tak zrobiłam... Jedni zaś że przed cieczką, bo to w 100% zapobiega nowotworom sutka.....ale ja chyba nie bardzo sie zgadzam za sterylizacją szczeniąt, ale jeśli miałabym nie zbite dowody że tak jest dobrze to poprę;). A z tym nie trzymaniem moczu to już sama nie wiem....moja Dianka [*] nie trzymała, ale u niej to mogło być też przez tego guza na móżdżku, który potem ją zabił:shake: chyba też zależy jak wet to zrobi i czy czegoś nie spieprzy.... Wymiziaj i wykochaj wszystkie potworki kochane:loveu::loveu::loveu: Quote
hecia13 Posted July 7, 2012 Author Posted July 7, 2012 Wiesz, jakoś to tak się składa dziwnie, Twoja Sabinka wygląda ja Maryśka, a mój Dinuś też miał uszkodzony móżdżek, tylko nie przez guz (chociaż tego do końca nie wiemy) a raczej po wielokrotnych nieleczonych zapaleniach uszu. Do tego był niewidomy a uszkodzenie móżdżku powodowało chwiejny chód i brak orientacji.I też odszedł 2 lata temu... Biedne te nasze pieski i biedne my :( Quote
sabinka40 Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 [quote name='hecia13']Wiesz, jakoś to tak się składa dziwnie, Twoja Sabinka wygląda ja Maryśka, a mój Dinuś też miał uszkodzony móżdżek, tylko nie przez guz (chociaż tego do końca nie wiemy) a raczej po wielokrotnych nieleczonych zapaleniach uszu. Do tego był niewidomy a uszkodzenie móżdżku powodowało chwiejny chód i brak orientacji.I też odszedł 2 lata temu... Biedne te nasze pieski i biedne my :([/QUOTE] ........:-( Quote
hecia13 Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 Trochę lepiej słychać. Chłodniej jest, przyjemniej chodzić na spacerki :D Mańka rośnie, zaczyna już na szczęście zmieniać zęby, jeszcze kły zostały i gryzie tymi szpilkami niemożliwie, całą rękę mam pooraną :mad: Sharunia też ma pogryzione uszy, łapki, ogonek, ale ma do tego szczyla świętą cierpliwość :evil_lol: Trochę fotek nowych wrzucam: Takie jestem niewiniątko :roll: Z Sharunią... Trochę niewyraźne, bo się małpy kręciły :eviltong: ... :) Wszyscy razem :) Quote
hecia13 Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 Obiadek :) Na nowym dywanie można tylko spać... jeść nie dają, nie wiedzieć czemu :-o Sharunia śpi, trzeba ją trochę pozaczepiać... Gdzie ta Sharunia? Jest! Nie chce się bawić... Sharunia jako pies łóżkowo-kanapowy :diabloti: O, znalazła się butelka, którą Mańka ukradła :eviltong: Quote
hecia13 Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 I filmik: [video=youtube;DSXdBTPUKyM]http://www.youtube.com/watch?v=DSXdBTPUKyM&feature=youtu.be[/video] :D Quote
Alicja Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Jak Mańka urośnie to się nie zmieszczą :lol: https://lh4.googleusercontent.com/-2dLHg5X0mcc/UAJc44oKvYI/AAAAAAAADCQ/nBAaFZFibrY/s640/100_3345.JPG ale Sharunia pięknie wyglada Quote
Kaaasia Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 https://lh4.googleusercontent.com/-6KzQJERulNw/UAJc3mCvjqI/AAAAAAAADCI/wTIZw5lM8bE/s640/100_3343.JPG Jaka miłość :loveu: Quote
Recommended Posts