Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='hecia13']Dzisiaj Shara miała zdjęte szwy, ale okazało się, że mamy małą infekcję kawałka rany pooperacyjnej. Pod skórą zebrało się trochę ropy. Ranka została przepłukana, Sharunia dostała antybiotyk na najbliższe 3 dni. W czwartek kontrola, nadal chodzimy w ubranku.[/QUOTE]

pewnie jakiś paproch się dostał , albo ją szwy uczuliły ...a w ubranku cieplej ;)

• Replies 746
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='hecia13']Dzisiaj Shara miała zdjęte szwy, ale okazało się, że mamy małą infekcję kawałka rany pooperacyjnej. Pod skórą zebrało się trochę ropy. Ranka została przepłukana, Sharunia dostała antybiotyk na najbliższe 3 dni. W czwartek kontrola, nadal chodzimy w ubranku.[/QUOTE]

U mojej dziewczynki po sterylce tez przez jakis czas kawałeczek ranki się slimaczył, wetka powiedziała,że może tak byc dopóki szew wewnętrzyny sie nie rozpuści, trzeba było jej przemywać i wszystko skończyło się dobrze. Po dwóch tygodniach było oki, nie wiem czy to długo czy krótko, ale najwazniejsze że juz nikt nie pamieta o ciężkich dniach.
U suni Sharuni tez będzie oki, buziaki w fafluny :lol:

Posted

Uff, już po ostatniej (mam nadzieję) wizycie - sukienka zdjęta, szwy zagojone. Pannicy nie wolno za bardzo się wylizywać, ale ona nie jest specjalnie zainteresowana swoim brzucholem :D Teraz przymierzamy się do kastracji Stefana, nie wiem jak to będzie, bo oni z Sharą szaleją na okrągło, chyba będę musiała zamknąć go w transporterku na jakiś czas...

Posted

[quote name='hecia13']Uff, już po ostatniej (mam nadzieję) wizycie - sukienka zdjęta, szwy zagojone. Pannicy nie wolno za bardzo się wylizywać, ale ona nie jest specjalnie zainteresowana swoim brzucholem :D Teraz przymierzamy się do kastracji Stefana, nie wiem jak to będzie, bo oni z Sharą szaleją na okrągło, chyba będę musiała zamknąć go w transporterku na jakiś czas...[/QUOTE]

ufffff czyli już oki :)

Stefcio da radę ;) jeden, dwa dzinkiw kontenrku wytrzyma ;)

Posted

[quote name='unikatowydiament']cieszę się bardzo że już wszystko jest w pożądku[/QUOTE]
Ja też... Oby tylko jej agresja się nie powiększyła, trochę zaniedbałyśmy "prostowanie psa" przez ten zabieg :eviltong:

Posted

[quote name='hecia13']Ja też... Oby tylko jej agresja się nie powiększyła, trochę zaniedbałyśmy "prostowanie psa" przez ten zabieg :eviltong:[/QUOTE]

ja tam jestem dobrej myśli :)

Posted

Cieszę się, że dziewczynka już w super formie, teraz kocio wydobrzeje i cała super "banda" do zabawy :lol:
Buziaki w faflunu dla boksiołków, na kocia mam alergie, ale też buziaka wysyłam ;)

Posted

Dobre wieści, cieszę bardzo:lol: Z kociakami jest faktycznie łatwiej ze sterylkami i kastracjami:razz:. Jakoś lepiej to znoszą. Dzikie kotki po sterylce wypuszczam po jednej dobie i zachowują się jak by nic się nie stało:crazyeye:. Twardziele!!!! Moje też już wieczorem zaczynały wariować, a ja się bałam, że coś narobią:nerwy:, ale tak mają kociaki!!!!!!

Posted

Oj, różnie bywa - u mnie sunie jeszcze tego samego wieczoru są "na chodzie" - nawet te po aborcyjnych sterylkach, a moja własna kićka strasznie przeszła sterylkę. Najpierw się wcisnęła za kanapę tak, że jej szukaliśmy kilka godzin i już wpadliśmy w panikę, że na zewnątrz się wydostała i nie ma siły do domu wrócić!!!! W końcu nasza jamnisia ją za tą kanapą znalazła. Musieliśmy grzać termoforem... W sukieneczce całkiem nie umiała chodzić i udawała, że jest sparaliżowana! Potem "zapomniała", że żeby żyć trzeba jeść i przez tydzień musiałam z nią jeździć na kroplówki... O nie - w naszym domu wolę sterylizować sunie! ;)