Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szarik został odebrany interwencyjnie przez Fundacje Lubelska Straż Ochrony Zwierząt. Pies był głodzony i bardzo zaniedbany, zamiast ważyć 45kg waży 20kg! Właścicielka chciała odsprzedać go za 1000 zł! Wezwano policję i dzięki niej Szarik został zabrany, a właścicielka zostanie pociągnięta do odpowiedzialności karnej. Jego "opiekunka" nie widziała w wyglądzie psa nic złego oświadczyła,że w takim stanie "pobrzęcha jeszcze ze dwa lata"...
Całą drogę wymiotował wodą z chlebem:(
Pomimo całego cierpienia i bólu jakie sprawił mu człowiek pies jest nastawiony pozytywnie i nie wykazuje agresji. Podaje łapkę i cieszy się każdą chwilą przy człowieku.

Pomóżcie nam go uratować!
http://www.facebook.com/event.php?eid=195487200507578

FUNDACJA
Lubelska Straż Ochrony Zwierząt
24-204 Wojciechów, Romanówka 22
KRS 0000343426
BANK PEKAO SA: 81 1240 2382 1111 0010 3683 3419
Z dopiskiem "cele statutowe - Szarik"
www.lsoz.org
tel. 602228411

Karmę wysokoenergetyczną proszę wysyłać na adres:
20-015 Lublin, Wschodnia 2
Dziękujemy serdecznie za pomoc!
11.08.11 Kamila M. 20zł
10.08.11 Jolanta Sz. 100zł
08.08.11 Maria W. 200zł
03.08.11 Wawer 450zł
Magdalena Ż. 20zł
Monika K. 10zł
P.P.H Horizon S.C. 200zł
Natalia K. 100zł
Milena Z. 50zł
Marlena B. 25zł
Sylwia Z. 25zł
Magdalena Joanna D. 50zł
Zofia G.-K. 100zł
Patrycja N. 200zł
Karolina Izabela P. 50zł
Natalia Ś. 20zł
Katarzyna Ewa K. 25zł
Magdalena Anna B. 10zł
Elżbieta S. 40zł
Katarzyna L.-M. 20zł
Inga 10zł
Michał Ryszard K. 25z
Karolina J. 10zł
Katarzyna Krystyna S. 3zł
-----------------------------

Serdecznie dziekujemy.

• Replies 927
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Serce pęka i ręce opadają na to bezmózgowie....i właściciel pewnie ateistą nie jest. Chociaż jak widzę w kościele na ołtarzu do ludzi, baranka z poderżniętym gardłem to co się dziwić...:angryy:

Posted

andegawenka napisał(a):
Serce pęka i ręce opadają na to bezmózgowie....i właściciel pewnie ateistą nie jest. Chociaż jak widzę w kościele na ołtarzu do ludzi, baranka z poderżniętym gardłem to co się dziwić...:angryy:

Mam takie przeczucie,że mimo krzywdy jaka go spotkała to będzie wielki wspaniały pies.

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
A ta wiedzma ile jeszcze "pobrzęcha", mam nadzieję że wystarczjąco długo by los zdĄżył jej dać jej to co należy, bo nic w naturze nie ginie

I oby....mam nadzeję że jej dzieci też o chlebie i wodzie będą ją trzymać...

Posted

Ku..a jak przeczytałąm to,, pobrzecha ,,to mnie trafiło .....JAkbym z kimś z pod zamojskiej wsi rozmawiała ...U nas pytają ,,Pani un wyściknięty ?,,Co oznacza jak sie dowiedziałam -Czy potrafi szczekać .....
MaDi gdzie macie tego biedaka ?

Posted

Funia Szarik jest w domu tymczasowym u Inspektora lsoz'u
Potrzebna mu karma wysokoenergetyczna, mam nadzieje, ze mimo wyniszczonego organizmu piesek dojdzie do siebie :(

Posted

Wiecie jak nasze sądy traktują tego typu bestialstwo. Baba dostanie pół roku w zawieszeniu, albo 200zł grzywny.
Ja bym proponowała żeby ktoś naświetlił sprawę księdzu z jej parafii i poprosił o uświadomienie ludności.
Ksiądz nie musi podawać nazwiska.... i tak wszyscy będą wiedzieli o kogo chodzi.
A ksiądz, to dla wielu, najwyższy autorytet moralny.

Posted

[quote name='Żunia']Wiecie jak nasze sądy traktują tego typu bestialstwo. Baba dostanie pół roku w zawieszeniu, albo 200zł grzywny.
Ja bym proponowała żeby ktoś naświetlił sprawę księdzu z jej parafii i poprosił o uświadomienie ludności.
Ksiądz nie musi podawać nazwiska.... i tak wszyscy będą wiedzieli o kogo chodzi.
A ksiądz, to dla wielu, najwyższy autorytet moralny.

Niestety:(
A odnosnie ksiedza, to z tym roznie bywa, bylismy jakis czas temu na interwencji, gdzie ksiadz kazal zrzucic z dachu bocianie gniazdo...
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110525/LUBARTOW/586638743

Posted

andegawenka napisał(a):
I oby....mam nadzeję że jej dzieci też o chlebie i wodzie będą ją trzymać...

Jej dzieci i wnuki donosiły psy...los jednak zatacza koło jej córka jedzie w poniedziałek do szpitala.

Posted

andegawenka napisał(a):
Ksiądz nie pomoże bo straci fundatora, może gdzieś są wyjątki.....ja nie słyszałam o takich...

Tu masz rację ...niestety nie ma na takich zwyrodnialców kary ...chyba,ze los ich zły dopadnie i tego im życzę, bo to potwory nie ludzie

Posted

Na widok psa straciłam mowy w gębie :shake:
W jakim my żyjemy chorym kraju!?! Ludzie mają serce ze stali :angryy: Jak podacie adres zrobię z tą babeczką to samo co psu :angryy:

Biedny pies - żal serce ściska na jego widok :placz:

Posted

Cleo2008 napisał(a):
o bosz, dzieki ze pies zostal wypatrzony i odebrany...
najgorsze ze takie psy to jeszcze kochaja swoich wlascicieli :(

On jej nie kochał, chował się do budy:( dopiero w gabinecie pokazał jaki fajny z niego pies.

Posted

MaDi napisał(a):
Głupio się przyznać ale nie ma nic oprócz troskliwej opieki.

Jakie "głupio"??? Opieka to ważna sprawa, ale pewnie nie wszystko?
konkrety, MaDi!
Pieniądze trzeba zbierać?
Zaraz zamelduję się u Leosia. Może mają ze 100 zetów "luzem"?
Co do księży, to nie będę narażać się tej części forumowiczów, która jeszcze wierzy w kościół jako instytucję.
Co to znaczy: "Jej dzieci i wnuki donosiły psy"?
I jeszcze: jeśli w łeb nie włoży się, że córka jedzie do szpitala za karę, to i tak "pobrzęcha" nie zrozumie