Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hi, hi, o tym nie pomyslałam. A powinnam.
W końcu zawsze powtarzam, ze moją kotka - wredotka jak biega to wygląda jak wiewiórka: ogon na plecach i skoki na dwóch łapach. Więc skoro kotka utożsamia się z wiewiórką, to pies może z zającem.
I jednych i drugich dużo wokół, więc się napatrzyli (na pewno Jonatan:evil_lol: ) i tak se pomysleli, ze też tak powinni sie zachowywać. Swoją drogą, to Jonatan jak biega to często wygląda jak zając.
Hmmmm, coś w tym jest.

Posted

Karina, po prostu więcej obserwacji powinnaś czynić i już.
Jonatan po szumie skoków przebiegajacego zająca dokonał analizy i odtwarza to. Ty go po prostu nie doceniasz...

Posted

karina1002 napisał(a):
Ciekawe do kogo się upodobni Pytia??
Mam nadzieję, że nie do dzika:)

oj tam, zaraz do dzika :shake:

...do sarenki się upodobni, ot co :p

Posted

A tak w ogóle, to Jonatan ma się już chyba dobrze, krwiak zszedł prawie całkiem, tylko mu ta gula jeszcze została.
Więc wszystko idzie w dobrym kierunku. Zaczynam powoli myśleć o terminie przyjazdu :)

Posted

Karina - czyżby atak zimy zawiał was na tym dalekim wschodzie?
bo ciszaaa straszna na wątku :shake:

...mam wielką nadzieję, ze to nic związanego z Jonatanem :roll:

Posted

Tak zawiało, ze ho ho.
Byłam na wyjeździe 4-dniowym, dlatego sie nie odzywałam.
Ale przyszła zima - ulubiona pora roku Jonatana. Uwielbia snieg. W tym roku jakos za długo nie siedzi na podórku, bo ma łyse podwozie i chyba mu zimno :).

Posted

Zastanawiam się nad terminem i jakby nie patrzeć wychodzi mi, ze najlepszy termin to będzie ok.22-23 lutego, najpóźniej 26. Wtedy będe mogła wziąść urlop. A chcę być z nią kilka dni, zeby się zorientować jak się odnajduje w nowym środowisku. I nauczyć czystości trzeba będzie. I w ogóle zobaczyc co i jak.
Na dzień dzisiejszy razem z mężem wyjeżdżamy koło 7.30 i wraca któreś z nas ok. 17. Jonatan pęcherz ma stalowy i potrafi wytrzymać 12 godz. i nic. A Pytia wcale taka mocna nie musi byc. Więc chce sprawdzić co i jak, jak coś przeorganizować trochę mój czas pracy jezeli bedzie taka potrzeba przynajmniej przez jakis czas.

Posted

[quote name='karina1002']
Ale przyszła zima - ulubiona pora roku Jonatana. Uwielbia snieg. W tym roku jakos za długo nie siedzi na podórku, bo ma łyse podwozie i chyba mu zimno :).

...to zeby rozpocząć miłym akcentem kolejny tydzień oczekiwania Pytii na dom ( i domu na Pytię, mam nadzieję ;) ) - przedstawię w imieniu Kariny Jonatana :lol: - jak dla mnie to zdjecie na śniegu jest bomba :loveu: :

a kotką Irą:

w gustownym kubraczku pooperacyjnym:

Posted

bardzo, bardzo sie cieszymy, ze Pytia juz niedlugo...niedlugo:multi: Wystawialismy ja na Allegro, a chetnych nie bylo - nie wiedza co traca ci rozni ludzie, dobrze im tak !!!:eviltong: [quote name='kinga']...to zeby rozpocząć miłym akcentem kolejny tydzień oczekiwania Pytii na dom ( i domu na Pytię, mam nadzieję ;) ) - przedstawię w imieniu Kariny Jonatana :lol: - jak dla mnie to zdjecie na śniegu jest bomba :loveu: :

a kotką Irą:

w gustownym kubraczku pooperacyjnym:

Posted

Jak tam Pytia się ma? Mam nadzieję, że nie marznie za bardzo.
Nie wiem jak u was ale u mnie najpierw zawiało, potem zalało i teraz mam zmrożony lód na działce. Jonatan, jako że lubi gryźć, to gryzie lód!! Jakaś biała spasiona kotka do nas przychodzi i gania moje koty na podwórku. Te się boją wychodzić na dwór. Biała siedzi przy balkonie i patrzy na moje koty i zazdrości im, że mają tak fajnie i siedzą w srodku a ona na zewnątrz. Ale przecież nie mogę jej wpuścić, bo przecież ewidentnie wygląda na to, ze ma dom bo spasiona jest jak nic. A poza tym, ile można kotów przyjąć, nie?
I tyle u mnie słychac.
Kinga, odezwę się do ciebie po weekendzie w sprawie przyjazdu.

Posted

[quote name='kinga']...

a ja to w ogóle nie rozumiem, czemu nie było burzy oklasków dla Jonatana :shake:
przecież on na tym zdjęciu wygląda jak z kreskówek :evil_lol: - doleciał - zarył z piskiem opon - i zamarł jak na defiladzie

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

nie bylo, bo wszyscy, ale to wszyscy zamarli w zachwycie !!!!:evil_lol:

kinga napisał(a):
a ja to w ogóle nie rozumiem, czemu nie było burzy oklasków dla Jonatana :shake:
przecież on na tym zdjęciu wygląda jak z kreskówek :evil_lol: - doleciał - zarył z piskiem opon - i zamarł jak na defiladzie

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

A dlaczego się mamy zachwycać tym zdjęciem? Gdyby było prawdziwe, to rozumię. Ale to fotomontarz! Normalny pies tak nie wygląda i tak nie siedzi. Wszyscy o tym wiedzą :evil_lol:

Posted

[quote name='karina1002']Jak tam Pytia się ma? Mam nadzieję, że nie marznie za bardzo.
Nie wiem jak u was ale u mnie najpierw zawiało, potem zalało i teraz mam zmrożony lód na działce. Jonatan, jako że lubi gryźć, to gryzie lód!!
Kinga, odezwę się do ciebie po weekendzie w sprawie przyjazdu.

HMMMM...
czy mam Pytii powiedzieć, ze w nowym domu czeka ją główna akrakcja - gryzienie lodu? :-o
...wygląda na to, ze Karina sprowadza sobie takie ...ekologiczne lodogryzarki na działkę :diabloti:
- i jak sobie wyobrażę Pytię i Jonatana, którzy od rana zasuwają na tym lodzie, z określonym dziennym limitem do przerobienia... :p

Karina - mea culpa - w schronie nie byłam już od tygodnia :shake: - bo u nas leje non stop - ale za każdym pobytem lub za każdą rozmową telefoniczną pytam groźnie i apodyktycznie:

- PYTIA - ZYJE?
i zawsze dopowiadam, ze AZ Z BIAŁEGOSTOKU po nią przyjadą

:lol: - oni w schronie juz się przyzwyczaili do takich ekstarwagancji, ale myśle, ze i tak myślą, ze my wszyscy mamy nierówno pod kopułą - no bo po starszego psa, który już od 4 lat siedzi w schronisku - AZ Z BIAŁEGOSTOKU przyjeżdżać? :crazyeye:

Karina - na kontakt czekam zawsze - zapisz sobie, jeśli mozesz mój tel. - zeby kontakt był pewniejszy: 600-870-571 ;)

Posted

Kasie napisał(a):
A dlaczego się mamy zachwycać tym zdjęciem? Gdyby było prawdziwe, to rozumię. Ale to fotomontarz! Normalny pies tak nie wygląda i tak nie siedzi. Wszyscy o tym wiedzą :evil_lol:

myślisz, że Karina takie gipsowe sobie w ogródku ustawia? :crazyeye: :hmmmm: