Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kinga']Kasie kochana - najciemniej pod latarnią :p

Kinga, Ty mi takich sugestii nie rób. Wiesz jak to zinterpretowałam? "O kurde, KAUKAZ" Zapamietaj droga koleżanko, że ja mam dość znacznie ukierunkowany tok myślenia.

A co do zdjeć z dziećmi, to mam pomysł. Ty Kinga jestesć drobnej budowy. Może jakis makijaż tuszujący lekkie doświadczenie życiowe na twarzy, strój nastolatki (koniecznie brzuch i okolica nerek na zewnątrz) i pozój sama jako małolata przy Pytii. A nóż chwyci?

Karina, i jak Ci idą rozmowy? Napisz cos dobrego, proszę...

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmowy przeprowadzone.
Efekt jest taki:
Pytię możemy zabrac ale dopiero w lutym. Chcemy wykastrować naszego ogiera, a możemy dopiero gdzieś w styczniu, bo teraz dochodzi do siebie pod względem nerkowym po operacji oka. Za tydzień gdzieś przejdziemy na normalna karmę i jak wyniki będą ok, to będziemy robić zabieg wyciagania jajka (bo jest wnętrem) i od razu jajeczka ciachu ciachu. Więc, zeby był spokój i w miarę bez wrażen mógł dochodzić do siebie, to Pytię byśmy wzięli już po zabiegu Jonatana.

Posted

CZyli, od lutego Pytia ma szansę na dom z przystojnym i niegroźnym :evil_lol: kolegą? No, to dobra wiadomość. Choc luty jest za 3 m-ce. Ale że dom u dogomaniaczki (sprawdzony, prawda ;) ) więc i tak sie uśmiechnełam.
Karina, to juz pewne, ze od lutego moze byc u Was? Twój TZ nie zmienia zdania itd?

Posted

TZ zdania nie zmienia.
Od razu jak zobaczyłam Pytię, to zabrałam zdjęcie i rozmawialismy o tym, zeby ją zabrać, ale się zastanawialiśmy. Generalnie chcemy drugiego psa do domu, żeby Jonatan miał kolege/koleżankę. Więc tak czy siak, pies drugi będzie. Nawet mieliśmy już szczeniaka goldena zamówionego, ale umarł - miał wadę serca (swoją drogą, to ja nie wiem czemu ale mamy jeakies przyciaganie chorych psów czy co?). Więc Pytia będzie moja, bo Jonatan jest TZ :). Świata poza nim nie widzi.
Działkę mamy dużą - 3 ha łąk, pod lasem. Na razie nie ogrodzona, więc będzie w domu. Jak się zrobi ogrodzenie, to już sobie wybierze gdzie chce mieszkać :) Będzie miała wesoło, bo na wiosnę chcemy wybudować garaż, ogrodzenie, wykończyć dom, więc będzie baardzo ciekawie.

Tylko trzeba wymyslec co z transportem.
Mohę przyjechać ale nie wiem czy w jeden dzień to ja oblecę Białystok - Koszalin - Białystok.
Muszę obejrzec mapę.

Posted

:lol: :lol: :lol:

jakie fajne perspektywy...

już się miałam deklarować, że pomogę z transportem, trasa Szczecin-Poznań na przykład, ale spojrzałam na mapę i okazało się to totalnie bezsensowne.....

z mojego Gorzowa to tylko do Berlina blisko:angryy:

a nawet jakbym podrzuciła Pytię do Poznania, to zaoszczędza to Karinie tylko 60 km w jedną stronę:shake:

Posted

;) ... ale nie zapominajcie, ze Karina ma zdjęcie Pytii przyczepione na lodówce :cool3: - a Pytia tłuściutka...:razz: :diabloti:

...a tak serio już - ach, to byłaby dla Pytii jedyna byc może szansa na odmianę losu...:loveu: :loveu: :loveu:

- przepraszam bardzo, ze ja w takich sytuacjach powściągam emocje ;) - ale jeśli kroi się COS, włącza mi się od razu tryb logistyczny, jak to wszystko zorganizować

1. więc po pierwsze Pytia musiałaby przeżyć zimę we w miarę sensownych warunkach

2. po drugie - póki co - ma chyba zapalenie ucha ( ostatnio chciałam ją podrapać za uchem - zaskowyczała:-( ) - i na razie nie wiem, co z tym fantem zrobić :shake: ( w schronie połowa psów trzepie uszami :shake: - można z tego wyciągnąć wnioski, jakie sie chce)

3. po trzecie - Karina: do Ciebie należy decyzja, i zupełnie nie wywieram nacisku - czy ściągać ją z allegro tudzież plakacików, bannerków, itd?

4. po czwarte - Karina - Pytia jest śliczna :loveu: ( no widzisz, ile moze perswazja...), ale nie jest najmłodsza - więc jeśli masz w sobie jakiś magnes przyciągania chorych psów, jak pisałaś - to tu Ci - wcześniej czy później - nuda na pewno nie grozi...

5. a po piąte - ten Białystok rzeczywiście jest strasznie daleko :-o od Koszalina - ale jeśli chciałabyś poświęcić ze dwa dni na wyprawę - z największa przyjemnością Cię ugoszczę.i przenocuję...:lol: - miejsca mam wystarczająco... :p

6. mam tylko na koniec wielką prośbę - i proszę o wyrozumiałość, jeśli zabrzmi źle: Pytia juz czekała pare miesięcy na dom, i nic z tego nie wyszło - szkoda było tego czasu.
Jeśli z jakichkolwiek względów coś by sie zmienilo w Waszych planach - bardzo mocno proszę Cie o informację, ok?

...i już sie nie wymadrzam ;) - bo tak naprawdę prawie-się-bardzo-cieszę :loveu: ( a to: prawie - to żeby nie zapeszyć ;) )

Posted

Więc tak:
1. Dziś przyczepię drugie zdjęcie Pytii :)
2. Mozna leczyć te zapalenie ucha? potrzebne sa pieniązki? Mogę zasponsorować.
3. Myślę, że można z allegro itp. ściągać. Szkoda forsy. Można innym psiakom pomóc.
4. Wiem, ze nie najmłodsza, dlatego chcę ją wziąść. Szczeniaka nie chcę.
5. Białystok jest daleko i chyba byłoby najrozsądniejsze przenocowanie. Wprawdzie w jeden dzień można obskoczyć ale się zmęczymy. poza tym jakoś mam bardzo wielką ochotę obejrzeć Linkiego i Aszota :)
6. Skoro powiedziałam, ze bierzemy, to stanę na głowie a wezmę. Chyba, ze zejdę sama:). Ale jakby coś się działo tragicznego, to będę informować.

O i tyle. Pozdrawiam

Posted

[quote name='karina1002']Wprawdzie w jeden dzień można obskoczyć ale się zmęczymy. poza tym jakoś mam bardzo wielką ochotę obejrzeć Linkiego i Aszota :)

aaaaaa :placz: :placz: :placz:
ale Aszot i Linki są u Kasi w Krakowie :placz: :placz: :placz: ( choć Linki z Koszalina - stąd pewnie pomyłka :evil_lol: )

Kaaaasie!!!! przyjedź do mnie z Aszotem i Lincolnem w lutym, bo inaczej Karina sie rozmyśli :placz:

miejsca ciągle starczy :lol:
...czy może - Karina - mam Pytię przewieźć do Krakowa, do Kasi? :evil_lol:

a swoją drogą, to ja też mam do zaoferowania swoje zoo, moze nie tak rozsławione, jak Kasi groźne kaukazy, ale ...niczego sobie :cool1: , od średnich - do olbrzymich, od absolutnie flegmatycznych - do superznerwicowanych :p - nie będziesz sie nudziła...:loveu:

Posted

aaaaaaaaaaaaaaaa
A mi tak własnie cały czas chodzi po głowie Koszalin - Kraków i w pewnym momencie myslałam, ze mi się mapa Polski pokiełbasiła, bo Koszalin raczej na górze mi się kojarzył, Kraków na dole, i tak się zastanawiałam, jakim sposobem Wy się spotykacie:crazyeye: . Tu tez nie wiem dlaczego sobie założyłam, że się spotykacie !!
Po obejrzeniu mapy, okazało się że moja znajomość mapy jest ok i Koszalin jest na górze ;)

No nic to. To tylko zonacza, że musze pojechać jeszcze po jakiegoś psa do Krakowa :).
A w Koszalinie na pewno sobie wszystkie psy obejrzę :)

Posted

karina1002 napisał(a):
Więc tak:

2. Mozna leczyć te zapalenie ucha? potrzebne sa pieniązki? Mogę zasponsorować.

wiesz, tu nawet nie chodzi o pieniądze na leczenie - w razie czego ja jestem na miejscu - raczej o możliwosć tego leczenia... tak jakoś nie mam na razie pomysłów na to :shake:

ale pomyślę :lol:
i na pewno coś wymyślę - zarówno, zeby poprawić Pytii warunki bytowe na zimę, jak i żeby ją ktoś porządnie obejrzał :roll:

o matko - mojej Pytii kroi się dom... nie do wiary - czyżby ten Lincoln aż tak czuwał nad swoimi pobratymcami? :loveu:

(aż mnie w gardle ścisnęło...:oops: )

Posted

Kasie napisał(a):

A co do zdjeć z dziećmi, to mam pomysł. Ty Kinga jestesć drobnej budowy. Może jakis makijaż tuszujący lekkie doświadczenie życiowe na twarzy, strój nastolatki (koniecznie brzuch i okolica nerek na zewnątrz) i pozój sama jako małolata przy Pytii.

...

uffff...:p
wychodzi na to, ze już nie muszę się fotografować z Pytią :
- jako nastolatka
- z gołym brzuchem
- w grudniu...

Karina - dzięki za wybawienie ;)

Posted

Pytia jest naprawde pieknym psem:loveu: Na domowym wikcie bedzie lux nowa:lol:

Martwią mnie jedynie jej uszy - biedula, musi ją bardzo boleć..
Pewnie jest jakiś grzybol i ucho moze krwawic od środka..
Przerabiamy to ponownie z naszą sunką i niestety wiem jakie to nieprzyjemne dla psa:-(

Rozumiem, ze szansa na leczenie tego w schronisku jest nikła?
Pewnie nikomu nie bedzie sie chciało walczyć z psem kilka razy dziennie żeby mu ucho zakroplić..A tu kazdy dzień jest istotny... :shake:

Posted

kinga napisał(a):
uffff...:p
wychodzi na to, ze już nie muszę się fotografować z Pytią :
- jako nastolatka
- z gołym brzuchem
- w grudniu...

nie rozumiem zupełnie co ma grudzień (jeszcze taki ciepły) do gołego brzucha...:shake: Ja to widywałam panny w te straszne mrozy w lutym z gołymi lędźwiami - ech mięczaki z Was, mięczaki...:shake:

Posted

kiwi napisał(a):
Pytia jest piekna, co ty kinga wygadujesz :)
poogladaj sobie psy moje i agi ;)
czasem takie szkaradztwa domy znjaduja ze szkoda gadac ;)

jasne że piękna :loveu:

teraz, jak już-jest-prawie-oficjalnie-kariny - mnie nic do jej urody :p

Posted

[quote name='karina1002']Proszę cię bardzo :)
Zawsze mozesz zrobić zdjęcie z innym pieskiem :)

...zwłaszcza że na wybiegu z Lincolnem i Pytią były jeszcze inne :p

- a potem weźmiemy się za wybieg sąsiadujący z wybiegiem Lincolna i Pytii... itd

temat, podejrzewam, nie wyczerpie się nam nigdy :shake:

Posted

Ela_and_Krzys napisał(a):
Karina, znajdziemy Ci w Krakowie tez pieska :)
Ale super ze Pytia bedzie miala dom!!!! :)

znow my od Klaczka. na razie nie zdejmujemy Pytii z Allegro, zeby nie zapeszyc:eviltong: Mieszkamy w Gdyni i jesli wszystkie Kariny i Kingi uznaja, ze to po drodze, to mozemy sluzyc jako punkt przerzutowy Koszalin/Bialystok. Co do ucha, to zapewne jak pogada sie z wetem "prywatnie", to lekarstwo poda. Zglaszamy sie do zrzutki na weta i leki, a gdyby mu sie nie chcialo, to:mad: ...... Tak wiec oby do lutego i Kingo wystawiaj na dogomanii Fokuske:evil_lol: I

Posted

A tak po cichu myślę, że Pytia znalazła dom tak szybko
(obietnicę domu, w którą wierzę!!!) dlatego, że jest
w moim podpisie! :p :p :p
Bo mój podpis jest szczęśliwy, podobno!!!!!!!!!!!!!
Oczywiście, nie pomijam zasług dziewczyn, ale.... :p
Czary to czary!!!!!!!!
Tylko Luśka czeka, ale się doczeka!
I Tonio.

Posted

Już czekam na nową lokatorkę :)
Mam nadzieję, że się dogada z Jonatanem i dwoma kotami.
Dziś kotka Ira wdrapała się na blat w kuchni i zjadła moją jedna kanapkę do pracy. Bradziaga jedna :). No jej upilnowć to ja nie potrafię. Wiecznie głodna. Już powoli zaczyna być szersza jak dłuższa i non stop by coś jadła. Swoje zje, Jonatana też je mimo, że ją ciągle odciągamy (wiecie jak śmiesznie wygląda łeb biały i mały czarny w misce?) i jeszcze moje kanapki :)

Posted

[quote name='joaaa']A tak po cichu myślę, że Pytia znalazła dom tak szybko
(obietnicę domu, w którą wierzę!!!) dlatego, że jest
w moim podpisie! :p :p :p
Bo mój podpis jest szczęśliwy, podobno!!!!!!!!!!!!!

.

joaaa - czapki z głów :lol:

tylko i wyłącznie dlatego, że jest w Twoim podpisie :lol: :lol: :lol: - a któż by w to watpił?

...tak tylko teraz myślę, jak to zrobić, żeby się do Twojego podpisu wkręcić z kolejnym psem? :hmmmm: ( może jako bonusik za to, że Pytia długo nie blokowała tam miejsca?)

jutro będę w schronie, opowiem Pytii o rewelacjach, jakie ją czekają ;) - i pomyślę, jak jej standard życia podwyższyć na te zimowe miesiące