Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

monia3a napisał(a):
Szczota Nasti wyszła jak wielkie psisko :)

He, he, bo ja muszę zrobić zdjęcie jak one sobie obok siebie stoją. To nie wygląda wtedy Nasti na taką dużą :)

A że wszędzie chodzą razem - jak stare, dobre "psispiółki", to może kiedyś mi się uda takie cyknąć :)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

monia3a napisał(a):

zupełnie inny pies jak do ciebie przyjechała była taka przygaszona a teraz rozkwitła panna :)

a Ty wiesz, jak ona - Karina - się nade mną pastwi :shake:

co rusz dostaję sms-y tudzież maile pt:

-TWOJA Seta-Drachma to, TWOJA Drachma-Seta tamto, siedzę sobie właśnie na schodkach domu razem z TWOJĄ Setą... etc

ukradła mi MOJĄ Setę, małpa jedna :-(; a wmawiała b. właścicielowi, ze dobry dom w Koszalinie na nią czeka :mad:

Guest monia3a
Posted

[quote name='kinga']

ukradła mi MOJĄ Setę, małpa jedna :-(; a wmawiała b. właścicielowi, ze dobry dom w Koszalinie na nią czeka :mad:

Jakoś tak od początku czułam, że Seta zostanie u Kariny :) ale takiego oblicza Kariny takiej pastwiącej się nad innymi nie znałam :evil_lol:

kinga u nas jest jeszcze jeden benio do adopcji co prawda chłopak ale szepnij tylko słówko a .... :roll:

Posted

samoglow napisał(a):
A Jonatan?

A Jonatan też jest, tylko Jonatan już się zachowuje jak staruszek i do zdjęć nie pozuje. Najlepiej się czuje w domu i prawie stamtąd nie wychodzi.

Ale się poprawię i jego też obfocę :)

Posted

[quote name='kinga']

A uprzejmie donoszę , że TWOJA SETA - DRACHMA :) ma uczulenie alergiczne i się jej rana na szyi zrobiła i musiałam ją trochę ogolić. I nie wiem czy jej trochę w ogóle nie ogolę, bo jak ona podatna na alergie, to będzie się parzyć, szczególnie na szyi :)

I od wczoraj jest na lekach :)

Guest monia3a
Posted

Oj Seta nie wiesz nawet jaki los na loterii wygrałaś :)

Od czego ona ma tę alergię?? Może zmiana karmy??

Posted

[quote name='monia3a']

kinga u nas jest jeszcze jeden benio do adopcji co prawda chłopak ale szepnij tylko słówko a .... :roll:

kochana, ja mam w domu DWA chlopaki - i przynajmniej o jednego za dużo.
Oni też uważają, że na tym świecie nie ma miejsca dla nich dwóch :shake: - a to, ze jeszcze żyją OBAJ - wynika jedynie z najwyższego stopnia ostrożności i czujności, jaki rozwinęła moja rodzina, nie dopuszczajac do spotkania twarzą w twarz :mad:.

taaaa.... do tego wszystkiego trzeba mi jeszcze CHŁOPAKA bernardyna...:diabloti:

Posted

kinga napisał(a):
kochana, ja mam w domu DWA chlopaki - i przynajmniej o jednego za dużo.
Oni też uważają, że na tym świecie nie ma miejsca dla nich dwóch :shake: - a to, ze jeszcze żyją OBAJ - wynika jedynie z najwyższego stopnia ostrożności i czujności, jaki rozwinęła moja rodzina, nie dopuszczajac do spotkania twarzą w twarz :mad:.

taaaa.... do tego wszystkiego trzeba mi jeszcze CHŁOPAKA bernardyna...:diabloti:

Podobno chlopak - benio lagodzi obyczaje :)

Posted

monia3a napisał(a):
Oj Seta nie wiesz nawet jaki los na loterii wygrałaś :)

Od czego ona ma tę alergię?? Może zmiana karmy??

Eeee, myślę, że ma bo ma. Jonatan też ma. Czasami robią się zmiany skórne, walę Encorton i cisza. Latem jest gorzej, bo jest upał, dużo podszerstka, to się wszystko tam parzy. A dokładnie zrobiła jej się rana po kąpielach błotnych na łące :)

• 3 weeks later...
Posted

No i monia ostatnio mi podesłała takiego maila, z tytułem: wychudzona wersja sety:

[FONT=arial]Imię:Berni
Waga: tylko 34 kg.
Miejsce: okolice Gołdap, Dom Tymczasowy, możliwośc dowozu do nowego właściciela po uzgodnieniu
Sterylizacja: warunek w umowie.
Stosunek do dzieci: lubi dzieci.
Stosunek do innych psów: lubi inne psy obojętnie na płeć, od razu się z nimi chce bawić.
Stosunek do kotów: zaczepia i gania jw towarzystwie innych psów, jeżeli zaczną przed nią uciekać. Sama nie zaczepia
Dodatkowe informacje: znaleziona na wiejskim wysypisku śmieci, w stanie agonalnym, bardzo mocno wychudzona. SZUKA BARDZO ODPOWIEDZIALNYCH OPIEKUNÓW KTÓRZY STWORZĄ JEJ PRAWDZIWY DOM! BERNI JEST WYJĄTKOWA!!! Wymagany dom z ogrodem. Lubi jeździć samochodem.
Charakter: Ufna, stanowcza suka, łatwo nawiązuje kontakt z ludźmi, ale potrafi też pięknie pilnwać podwórka, super się słucha i jest karna

Podobna, nie???? :)
[/FONT]

Guest monia3a
Posted

Teraz kinga będzie miała o czym śnić ;)
ale to wcale nie specjalnie, Pani przysłała maila a ja od razu pomyślałam o Kindze :oops: upss chyba mi się oberwie :eviltong:

Posted

[quote name='karina1002']Ech, jakoś dziś nie mam natchnienia do pracy (jak co dzień ostatnio:diabloti:) i se przeczytałam wątek Pytii.
I dochodzę do wniosku, że to fajny wątek był/jest- wyszedł z tego taki pamiętnik. Wstyd się przyznać ale nie wszystko pamiętałam........

.

Ja właśnie też straciłam natchnienie do pracy - i nie wiem, jakim cudem odgrzebałam wątek Pytii. Stare posty.
Przeleciałam relacje z jej pobytu u Kariny.
Potem nasz zlot.
A potem te wspomnienia, kiedy Pytia odeszła.

...a jeszcze potem zauważyłam, ze wczoraj minęła rocznica - Karina zaczęła wklejac całą dokumentację fotograficzną w dniu śmierci Pytii, 28 czerwca.

Piękny, ciepły wątek.
Nie mamy już takich wątków, gdzie czułyśmy się jak na kawce w kawiarnii, nierzadko zadziwione, że te nasze pogaduchy czytuje jeszcze ktoś inny. Ba! ze czasem źle interpretuje nasze żarty - i potem trzeba tłumaczyć wszem i wobec, co autor mial na myśli :)
Trochę rozeszłyśmy się po swiecie, a niekiedy zniknęłyśmy z dogo.
Trochę wpadłyśmy w masakryczny wir roboty, zarówno zawodowej, jak i psiej - i brakuje sił i chęci na lekkie, łatwe i przyjemne pisywanie.
Trochę przerzuciłyśmy się na telefony.
"Nasze" psy wrosły w nasze stada, przestały absorbować całą zaprzyjaźnioną grupkę, zestarzały się, poodchodziły...
Wątki zbladły. Po nich przyszły nowe.

Ale to były niezapomniane wątki.
Pytii, Lincolna, Igora, swanowych schroniskowców. Foresta (pamiętacie "mojego" Foresta? :-) ) - dlugo można je jeszcze wymieniać.
Miło tak się nieoczekiwanie zanurzyć we wspomnieniach ;)

( i w tym momencie z całą brutalnością wróciłam na ziemię. Zadzwoniła Camara. KIEDYŚ dzwoniła bezinteresownie i przyjacielsko. Teraz spytałam ją zrezygnowana już na starcie, zamiast zwyczajowego "halo':
- Dobra, gdzie mam ci przeprowadzić tę wizytę przedadopcyjną?
...a ona nawet się nie speszyła, tylko od razu - zamiast zwyczajowego "halo" - odparła: - W Szczecinie.)

Kiedyś to były przyjaźnie...
Kiedyś to były wątki :diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='kinga']...a jeszcze potem zauważyłam, ze wczoraj minęła rocznica - Karina zaczęła wklejac całą dokumentację fotograficzną w dniu śmierci Pytii, 28 czerwca.

Dokładnie, Pytia odeszła rok temu. Czas leci strasznie szybko. Kwiatki ładnie kwitną na Pytii :p

[quote name='kinga']( i w tym momencie z całą brutalnością wróciłam na ziemię. Zadzwoniła Camara. KIEDYŚ dzwoniła bezinteresownie i przyjacielsko. Teraz spytałam ją zrezygnowana już na starcie, zamiast zwyczajowego "halo':
- Dobra, gdzie mam ci przeprowadzić tę wizytę przedadopcyjną?
...a ona nawet się nie speszyła, tylko od razu - zamiast zwyczajowego "halo" - odparła: - W Szczecinie.)

Kiedyś to były przyjaźnie...
Kiedyś to były wątki :diabloti::diabloti:

Och ta Camara. Interesy, same interesy :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj u nas rano było upalnie.

Było do 14.

Po 14 zaczęło walić piorunami.

I nie ominęło Zalesia.:p

Jedynym psem, który się boi burz jest .................. SETA.:p

I jak myślicie, kto został zatrzaśnięty w sypialni, jak się okno otworzyło i trzasnęły drzwi i zalało sypialnię a właściwie caaaaaałe łóżko?

Oczywiście SETA :diabloti:

Biedactwo, trochę się wystraszyła, sama w pokoi, gdzie przez okno wali woda.....

Wszystkie psy były zdenerwowane tym, że Seta została odcięta od świata, nawet MARLEY :eviltong:.

Poza tym Marley wczoraj zjadł........ szczura.:eek2:

Szczura złapała..... Ira, ale była na tyle głupia, że przyniosła go na działkę. Marley od razu to zobaczył (jedzenie widzi na kilometr :cool3:), podbiegł, powiedział Irze co on na ten temat myśli i ta oddała mu tego szczura.

Ja nie zdążyłam dobiec:shake:. Znaczy, zdążyłam zobaczyć dłuuuugi ogon między zębami. Dlatego zakładam, że to był szczur, nie mysz.:(

Jak myślicie, zaszkodzi mu ?:razz:

• 1 month later...
  • 1 month later...
Guest monia3a
Posted

Nie odzywa ale podczytuje :eviltong:
Jakie masz plany sterylkowe ?? Kiedy panna Seta będzie po ??

Posted

monia3a napisał(a):
Nie odzywa ale podczytuje :eviltong:
Jakie masz plany sterylkowe ?? Kiedy panna Seta będzie po ??

Karina - czuj się dyscyplinowana.
No właśnie - kiedy?????

Posted

karina1002 napisał(a):
Jak mi przyślesz kubraczek :eviltong:

No to wychodzi, że za ....rok .....:evil_lol:

Kubraczek będzie wolny za jakieś 2-3 dni ;).

Co prawda w planach jest jeszcze sterylka Caramby (5-mies. kocię), i dziecko zaproponowało, że moze w takim razie poczekamy, aż Caramba podrośnie do rozmiarow kubraczka, żeby wykorzystać go na maksa.
...i zaczęliśmy sobie wyobrażać Carambę - która jest kotem bardzo żywym i energicznym - w rozmiarach bernardynich...:diabloti:
- jak skacze po całym domu, jak wspina się po nogach, jak poluje na psy...
Ogromne, 50-kg Carambisko...:diabloti:

...wiec jednak, aby nie kusić złego, przyślę Ci ten kubraczek :p.

Posted

kinga napisał(a):
...wiec jednak, aby nie kusić złego, przyślę Ci ten kubraczek :p.

To ślij mi ten kubraczek,
bo jak Caramba podrośnie do rozmiarów bernardynich, to nie tyle co mi przyślesz ten kubraczek, ale coś czuję, że mi go przywieziesz wraz z Carambą i Georgią a ja będę musiała powiększyć dom :p

Guest monia3a
Posted

Ślij, ślij to może jeszcze w tym roku Setkę wyciacha Karina ;)