Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kasie napisał(a):
Nadzieja moja w tej willowej dzielnicy.

ale ja tam nie mieszkam :shake: - za wysokie progi :shake:

...kiedyś, dawno, bardzo dawno temu mieszkałam - w innej, ale też willowej :p
- ale od 1,5 roku mieszkam w samiutkim środku wsi - takiej, co to wszystkie psy chadzają luzem po całej okolicy ( wariant lepszy) albo siedzą całe życie na klasycznych łańcuchach ( wariant gorszy)

wiec jako kobieta ze wsi :eviltong: - muszę czekać, aż moja koleżanka z tej dzielnicy willowej wróci zza granicy :cool3: ...

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uuu, to u Was rzeczywiscie willowe te dzielnice skoro "kobietom ze wsi" :evil_lol: tam wejść się nie da...:loveu:
Kinga, a Twoich synów tam wysłać? Przykleja plakat, z takim pyszczkiem Pytii jak w banerku. Telefon w końcu będzie do Ciebie na wieś.

Posted

[quote name='kinga']to jest golden podhalan :loveu:
czyli odmiana nadmorska :p
A może Hovawart nadmorski;)
Podnoszę "malutką", prześliczna suńcia.

Posted

Kasie napisał(a):
Uuu, to u Was rzeczywiscie willowe te dzielnice skoro "kobietom ze wsi" :evil_lol: tam wejść się nie da...:loveu:
Kinga, a Twoich synów tam wysłać? Przykleja plakat, z takim pyszczkiem Pytii jak w banerku. Telefon w końcu będzie do Ciebie na wieś.

he he, moich synów jak moich synów :eviltong: , ale Dessi mieszka w tejże dzielnicy willowej... :loveu:

nooo, Dessi, kochana, jak z nieba mi spadasz :lol: - a Ty jeszcze chodzisz z psem na spacery tam, gdzie chadza towarzystwo z dzielnicy willowej :lol:

pochadzaj na te spacery w zbożnym celu... :evil_lol:

( i tu wiem, co nastąpi - :placz: - Dessi zniknie, bo ona rzadko bywa na dogo :placz: ... ale ja mam jej komórkę :evil_lol: :diabloti: )

Posted

Oj, żeby z tą komórką Dessi nie było tak jak z Camarową (miała ją w toalecie spóścić). No i ja dzis na stacjonarny dzwonię bo mówię że nie ma komórki (tak deklarowała na publicznym forum coby telefonów od sznownej koleżanki z Koszalina nie odbierać albo-li od tych z Krakowa w sprawie psów.
No wiec Camara na stwierdzenie że nie ma komórki, mówi, ze wcale nie w toalecie tylko w torebce i nie słyszy! :mad:
Czyli można do niej dzwonić :p

Posted

Kasie napisał(a):
Oj, żeby z tą komórką Dessi nie było tak jak z Camarową (miała ją w toalecie spóścić). No i ja dzis na stacjonarny dzwonię bo mówię że nie ma komórki (tak deklarowała na publicznym forum coby telefonów od sznownej koleżanki z Koszalina nie odbierać albo-li od tych z Krakowa w sprawie psów.
No wiec Camara na stwierdzenie że nie ma komórki, mówi, ze wcale nie w toalecie tylko w torebce i nie słyszy! :mad:
Czyli można do niej dzwonić :p

ja już do Camary dzwoniłam na tę komórke utopioną rzekomo w sedesie parę dni temu - z tym samym pytaniem, czemu odbiera, skoro ją utopiła :diabloti:

ale ona - odkąd weszła w te szczeniory - przestała interesować się moimi psami :shake: - bo ja to handluję głównie dużymi i starymi... :placz:

( Kasia - a nie chcesz jakiegoś dużego i starego? :lol: )

Posted

Obiecuję, że nie zniknę;), popytam... ale potrzebuję trochę czasu;)
Śliczna jest ta sunia :loveu:

Acha zaniosę ogłoszenie do weterynarza, i trochę porozklejam w okolicy :cool3: tylko jaki podać namiar??

Posted

kinga napisał(a):

...ale ona - odkąd weszła w te szczeniory - przestała interesować się moimi psami :shake: - bo ja to handluję głównie dużymi i starymi... :placz:

duże i stare są najlepsze :p nie biega toto bez potrzeby... przewidywalne jest... i przestrzega reszty... takich tam.... karibubowych przykazań :evil_lol:

i prosze mi tu pod nieobecność nie obrabiać pupy :mad::mad::mad:

Posted

[quote name='Dessi']Obiecuję, że nie zniknę;), popytam... ale potrzebuję trochę czasu;)
Śliczna jest ta sunia :loveu:

Acha zaniosę ogłoszenie do weterynarza, i trochę porozklejam w okolicy :cool3: tylko jaki podać namiar??

Hurra! Dessi nie zniknie! :multi:

Dessi - namiary zawsze na mnie: mail: drachma97@gazeta.pl,
kom. 600-870-571

tyle, że... ja to powtarzam zawsze i do znudzenia - :oops: :oops: :oops:
- Pytia nie jest śliczna :shake:
- Pytia jest starsza, dużą, płową suką, zapewne w schroniskowych warunkach wyglądającą jeszcze dużo starzej, niż gdyby była czyjaś... :placz:

wiem, żem świnia :oops: - ale marzy mi sie, ze ktoś się w niej zakocha bez względu na to, ze w realu wyglada dużo gorzej - i tak, jak w przypadku mojej znalezionej na moście biedy - będzie mu obojętne, jak w rzeczywistości wyglada...

Posted

Wiesz Kinga, że to nie prawda o Pytii? Moze ona nie jest w Twoim guscie, może dla Ciebie jest przecietna. Ale są ludzie dla których taki psiak jest właśnie idealny. Popatrz, ja z charakteru nie moge się przyzwyczaic do psów ruchliwych, szalejacych, skaczących po Tobie. Uwielbiam za to takie psie indywidualności, widać ze myślące itd. A są ludzie dla których psiak właśnie powinien być taki, że go wszędzie pełno, na wszystko musi zaszczekać, odwachac, wszystko sprawdzić.

I tak bedzie z pytią. Znajdzie swój dom, swojego człowieka. Oby tylko to było wcześniej.

Posted

ależ ona jest jak najbardziej w moim guście :loveu: - jest przecież PRAWIE tak piękna jak Lincoln, prawda? :lol:

tylko chciałabym, żeby mój gust pokrył się z czyimś gustem...:cool1:

ja po prostu chyba nie mam charakteru pt: moje jest the best :oops:
- bo wydaje mi się, że przereklamuję, i później będzie klops...

( mam dobitną nauczkę... z zupełnie innej beczki :lol: :

dawno temu poszłam do kina na film, zresztą klasyk światowy - moze dośc mocny, krwisty nieraz i brutalny - ale przepiękny, jeden z najpiękniejszych, jakie widziałam - wiec siedziałam cały czas w kinie na wstrzymanym oddechu. No to wracam do akademika i zaczynam się dzielić wrażeniami z tego filmu: tylko ach i och, a ja... potrafię kłapać jęzorem, jak mam natchnienie. Wszyscy oniemieli, cóż to za cud - i następnego dnia w te pędy ruszyli do kina.
Spotkałam wieczorem kolegę, który jakoś dziwnie na mnie spojrzał, i wybuchnął: " Czyś ty oszalała z tym filmem? Jaki piękny? Jaki o miłości i przyjaźni? Wytrzymałem pół godziny i wyszedłem..." )

noooo.... zawsze mi się ta sytuacja przypomina, jak mam zacząć te moje achy i ochy...:lol:

Posted

Kinga - jak ja dobrze rozumiem to wszystko, o czym piszesz... Ale faktem jest, że psy są w różny sposób piękne i każdy ma szansę znaleźć swojego amatora (a te najbrzydsze z kolei mają szansę trafić na ludzi o największym sercu).
Pytia ma swoją niewątpliwą urodę, choć najlepiej byłoby, gdyby ten ktoś, na kogo czekamy, zakochał się w jej mądrym spojrzeniu np...

Posted

[quote name='Dessi']Podnoszę Biszkoptową Królewnę:loveu:
Już rozpuściłam języki.
to znowu my, od Klaczka/Hipisa :loveu: Do tej pory obejrzalo Pytie na allegro okolo 650 osob. :-o Aukcja konczy sie jutro, ale wystawie ja ponownie. :multi: Zrobie tez plakaciki, jak tylko moj syn, politechniczny student wylezie z biezacego kolokwium:czytaj: , bo sama nie za dobra jestem w komputerach. :placz: Trzeba namowic jeszcze Kinge, aby pokazala na dogomanii Bemola i Fokuske i oczywiscie oba pieski sa najpiekniejsze, a nie takie sobie:mad:
One tez czekaja w kolejce na Allegro i do plakacikow. Wszystko przez te prace i studia....:eviltong:

Posted

Pytia znajdzie dom, na pewno, tylko, zeby to stało się szybciej!

A Wasze rozmówki jak zwykle mnie osłabiają! :p
A z telefonem utopionym w wc, to jest tak, że potem działa.
Wiem to z doświadczenia.:cool1:

Posted

[quote name='kinga']Hurra! tyle, że... ja to powtarzam zawsze i do znudzenia - :oops: :oops: :oops:
- Pytia nie jest śliczna :shake:
- Pytia jest starsza, dużą, płową suką, zapewne w schroniskowych warunkach wyglądającą jeszcze dużo starzej, niż gdyby była czyjaś... :placz:

wiem, żem świnia :oops: - ale marzy mi sie, ze ktoś się w niej zakocha bez względu na to, ze w realu wyglada dużo gorzej - i tak, jak w przypadku mojej znalezionej na moście biedy - będzie mu obojętne, jak w rzeczywistości wyglada...

Kinga, bo Cię szczelę :evil_lol: Pytia jest śliczna !!
Mi się baardzo podoba i tyle.
Dziś pogadam z TZ ostatecznie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Już wcześniej pytałam Jonatana, czy chce siostrzyczkę, on jednoznacznie odpowiedział donośnym głosem : YHY.
Więc jestesmy 2:1 :)

Posted

karina1002 napisał(a):
... Już wcześniej pytałam Jonatana, czy chce siostrzyczkę, on jednoznacznie odpowiedział donośnym głosem : YHY.
Więc jestesmy 2:1 :)

a ja chcę wiedzieć jak wygląda Jonatan!!!

Posted

Camara napisał(a):
a ja chcę wiedzieć jak wygląda Jonatan!!!

o ile sie orientuję, Jonatan - to jest 100% tego, czego mixem jest Pytia... :loveu:

Posted

kinga napisał(a):
o ile sie orientuję, Jonatan - to jest 100% tego, czego mixem jest Pytia... :loveu:

Kingo, znowu ćwiczysz nasz umysł. To łamigłówka. Czego mixem jest Pytia? Podhalan? Labrador? Golden? Mix-mixa? Jonatan może być więc wszystkim. Albo odwrotnością Pytii.

Katcherina, za kogo mam trzymać kciuki? I powiedz, ze te psy z Koszalina to sa jakies wyjątkowe. Bo są. Ja wiem co mówie. Mam dowody!

Posted

[quote name='Kasie']Kingo, znowu ćwiczysz nasz umysł. To łamigłówka. Czego mixem jest Pytia? Podhalan? Labrador? Golden? Mix-mixa? Jonatan może być więc wszystkim. Albo odwrotnością Pytii.

!

Kasie kochana - najciemniej pod latarnią :p

przeczytaj ze zrozumieniem tytuł wątku Pytii :evil_lol:

Posted

[quote name='Kasie'] Camara ma tutaj racje że jak są dobre zdjecia to jest większy odzew. Nie żebym Kinga sugerowała że te co zrobiłaś są kiepskie :roll: ale moze takie na spacerze? Z ludźmi? Może koło dziecka? Sama juz nie wiem.
.

ale ja nie mam pod ręką takich dzieci do zdjęć :shake:

starsze perfidnie urosło :placz: i jest już największe w rodzinie :placz:, więc dziecka nic a nic nie przypomina,mimo, ze ma tylko 13 lat

a młodsze jest astmatykiem i w schronisku zaczyna się dusić ( co za wstyd :oops: :oops: :oops: - dziecko takiej matki :oops: )

tylko Kasie blagam, nie proponuj mi, żebym zdjęcia psów schroniskowych robiła np. na kanapie, żeby je lepiej pokazać... bo już taką poradę miałam ostatnio :roll:

na razie wiec nie będzie nowych zdjęć:niewiem: