Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jaki to jest "duzy pies" i skad pewnosc, ze nasza postura nie wystarczy...taka np. Agata Wrobel.....:crazyeye:

Kasie napisał(a):
Dziewczyny, Wy tez chodzicie bezprawnie z psami. W myśl decyzji Sądu Rzeczpospolitej Polskiej duży pies powinien być zawsze na smyczy i w kagańcu. Bo swoją posturą nie jesteście w stanie zapanować nad psem. A jako zwierzę może być nieprzewidywalne.
Jeśli tego nie przestrzegacie to możecie zostać ukarane mandatem!:angryy:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nowe posłanie:

pierwsze sekundy posłania:

potem krótka walka o wpływy:

ale w sumie chodziło o kocyk :):

No i na stałe zamieszkała w nim Pytia :evil_lol:, czasami jeszcze to małe czarne :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Pytia nabyła nową umiejętność:

przegryzanie linki:mad:

Nauczyła się od Marleya :mad:

W sobotę poszliśmy (a właściwie mielismy zamiar pójść) z Jonatanem i Marleyem na długi spacer wywiadowczy, w celu sprawdzenia dlaczego tak dużo jeździ samochodów - wywrotek z piaskiem.

Niestety ledwo weszliśmy w las, a tu obok stoi ..... Pytia przeszczęśliwa i uradowana do granic możliwości, ze znalazła Pańciostwo :loveu:.

Na spacer więc nie poszliśmy, bo przecież Pytia nie może tak daleko chodzić :shake:.

Posted

no to karina, witaj w klubie właścieli psów, którzy większość swojej energii zużywają na wymyślanie, jak utrzymać psa blisko domu :evil_lol:

Posted

[quote name='karina1002']

Niestety ledwo weszliśmy w las, a tu obok stoi ..... Pytia przeszczęśliwa i uradowana do granic możliwości, ze znalazła Pańciostwo :loveu:.

[/quote]

no patrz.
czyli inteligentna. :loveu:
i wierna. :loveu:
i radosna. :loveu:
i szybka. :loveu:

...i to wszystko w jednym - ode mnie...:crazyeye::p

Posted

kto nie moze chodzic.....kazdy wykret od spaceru dobry...no nie, psiaki?:evil_lol:[quote name='karina1002']Pytia nabyła nową umiejętność:

przegryzanie linki:mad:

Nauczyła się od Marleya :mad:

W sobotę poszliśmy (a właściwie mielismy zamiar pójść) z Jonatanem i Marleyem na długi spacer wywiadowczy, w celu sprawdzenia dlaczego tak dużo jeździ samochodów - wywrotek z piaskiem.

Na spacer więc nie poszliśmy, bo przecież Pytia nie może tak daleko chodzić :shake:.

Posted

[quote name='samoglow']kto nie moze chodzic.....kazdy wykret od spaceru dobry...no nie, psiaki?:evil_lol:

Każdy argument jest dobry :eviltong:.

Od czwartku mam nowego lokatora na DT - 2-miesięczna kicię:

Jest to kopia Filemona :evil_lol:.

Pytia ..... no cóż, gdzieś po 3 godzinach zajarzyła, ze ten Filemon to jakiś mniejszy się zrobił i chyba to nie Filemon.

Ale była dzielna, podeszła, powąchała, zaakceptowała :evil_lol: i wróciła na posłanie :)

Więc moze na razie zostać.

Posted

[quote name='karina1002']No i możecie zajrzeć tu:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=87861

To jest kozioł Mietek, ale ja nie mam bladego pojęcia gdzie takiemu czemuś szukać domu. Macie jakieś pomysły ???

Biafra ma u siebie kozy - może więc ona będzie rozeznana w koziej topografii?
kozioł cudny :evil_lol: - będę Cię dzielnie wspierała ( na odległość... :p) w szukaniu mu domu

a kotecka - to identyczna jak moja Rakija... która na tymczasie zasiedziała się i jakoś bardzo zapuściła korzenie :razz: - no i mimochodem, cichcem... dołączyła do mojego stada

Posted

No nie....u nas też doszła kotka. Znaleźliśmy ją w rowie (ktoś ją "uczył pływac") i nawet miałam chętnych,ale jak zobaczyłam jakie podejście do swojego psa mają dzieciaki z potencjalnej rodziny to odmówiłam.Dziewucha (15lat) biegała za mną i prosiła:no-no-no:. No tak,ale Kariny kotka to spokojna. Nasza to tygrys i to wściekły:evil_lol:,jeszcze nie widziałam,aby spała ( i chyba dlatego jako jedyna wyszła z tej wody).Teraz siedzi u nas zamknięta w pokoju,bo atakuje wszystkie psy i koty,a nie znam rozmiaru ich cierpliwości.
Dodam,że ma ok.1,5miesiąca.
Karina..czy ta Wasza kotka nie ma więcej niż 2 miesiące?

Posted

Mi się wydawało, ze ona starsza, ale weterynarz powiedział, ze ma ok.2 m-cy. Może po prostu będzie dużą kotką.

Kotka jutro pojedzie do nowego domku. Taki przynajmniej jest plan i mam nadzieję, ze się nie zmieni. :p

Posted

Angelika8 napisał(a):
Oooo... Trzymam:thumbs:.....
Piszę,że starsza,aby nie przegapic sterylki,bo człowiek mówi ...malutka koteczka...,a tu jedno wyjście i za 60dni stadko się powiększy:crazyeye:

a kiedy mozna na spokojnie ciachnąć - skoro wątek nam się koci zrobił - koteczkę?
wet powiedział mi, ze jak bedzie miała pół roku - moge spokojnie czekać na te hipotetyczne pół roku? - nie będę miała w tzw. międzyczasie stadka? :eek2:

Posted

kinga napisał(a):
a kiedy mozna na spokojnie ciachnąć - skoro wątek nam się koci zrobił - koteczkę?
wet powiedział mi, ze jak bedzie miała pół roku - moge spokojnie czekać na te hipotetyczne pół roku? - nie będę miała w tzw. międzyczasie stadka? :eek2:

hihihi
chyba możesz czekać na te pół roku.
Kotki muszą sobie osiągnąć dojrzałość. Tylko pytanie się pojawia : kiedy u nich ta dojrzałość przychodzi??? W pół roku czy siedem miesięcy :eviltong:.

Na pewno jak się pojawia ruja, to znaczy, że już jest dorosła.

I wtedy trzeba uważac :evil_lol:

z Irą to było tak, że jak zaczęła się łasić, ogon do góry podnościć i tzw. "tyłek nadstawiać" to dostała tabletki i potem było ciachu ciachu :)

Mi się udało nie powiększyć stada, to i Tobie się uda :p

Posted

Idę se strzelić w łeb.

Właśnie się dowiedziałam, że Jonatan ma ...... nużycę w uszach :-o

Tak jakoś nasz weterynarz zajrzał w uszy i się nie spodobały te uszy i zrobiliśmy wymaz. I wyszło co wyszło.

Ponoć to bardzo rzadki przypadek.
A u mnie - proszę bardzo :diabloti:.

Posted

kinga napisał(a):

Hipotetycznie rzeczywiście podaje się pół roku, ale proponuję po 5 miesiącu pilnowac:lmaa:, psy spuścic:Dog_run:,kraty w okna,a kotkę:wolfie: na żadne nocne spacery nie wypuszczac. Dodam,że do mojej kotki kocur wszedł po murze (blok) na pierwsze piętro. W oknie zobaczyłam :kociak:. Myślałam,że padnę, była północ.
Ps. Jeden z synów Mili mieszka z nami już 8 lat.:p

Posted

[quote name='karina1002']Idę se strzelić w łeb.

Właśnie się dowiedziałam, że Jonatan ma ...... nużycę w uszach :-o

Tak jakoś nasz weterynarz zajrzał w uszy i się nie spodobały te uszy i zrobiliśmy wymaz. I wyszło co wyszło.

Ponoć to bardzo rzadki przypadek.
A u mnie - proszę bardzo :diabloti:.

Nużyca w uszach? Słyszałam,że jest nużyca uszna i oczna,ktoś mi mówił,że może atakowac oczy i uszy w tym samym czasie.

Posted

Nużyc oczna?? :o
To chyba nie... bo nużeniec w mieszkach włosowych mieszka - to chyba że oczy ktoś ma owłosione...

O nużycy mogę chętnie porozmawiać :p
Sem spacyalistka :p
Laluś mi dostarcza nużycowych atrakcji :angryy:
Polecam najnowszy wynalazek Bayera - Advocate. Podaje się w odstępach miesięczyn jako spot-on na kark. U nas póki co znaczna poprawa.

Posted

[quote name='PaulinaT']Nużyc oczna?? :o
To chyba nie... bo nużeniec w mieszkach włosowych mieszka - to chyba że oczy ktoś ma owłosione...

Nużycę powodują roztocza nużeńca,który wnika do porów prowadzących do m.in. mieszków włosowych,najczęściej atakuje skórę nasady małżowin usznych i wokół oczu ,w związku z tym idealne miejsce to rzęsy a psiaki mają także owłosione powieki .