samoglow Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 jaki to jest "duzy pies" i skad pewnosc, ze nasza postura nie wystarczy...taka np. Agata Wrobel.....:crazyeye:Kasie napisał(a):Dziewczyny, Wy tez chodzicie bezprawnie z psami. W myśl decyzji Sądu Rzeczpospolitej Polskiej duży pies powinien być zawsze na smyczy i w kagańcu. Bo swoją posturą nie jesteście w stanie zapanować nad psem. A jako zwierzę może być nieprzewidywalne. Jeśli tego nie przestrzegacie to możecie zostać ukarane mandatem!:angryy: Quote
karina1002 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Nowe posłanie: pierwsze sekundy posłania: potem krótka walka o wpływy: ale w sumie chodziło o kocyk :): No i na stałe zamieszkała w nim Pytia :evil_lol:, czasami jeszcze to małe czarne :evil_lol: Quote
swan Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 a czy mi się wydaje czy na początku Pytia goniła koty ? :cool3: Quote
karina1002 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 swan napisał(a):a czy mi się wydaje czy na początku Pytia goniła koty ? :cool3: Oczywiście, że goniła. :eviltong: Ale je teraz pokochała :lol: Quote
samoglow Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 koty gonia Pytie....po poslanku :evil_lol: Quote
karina1002 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Pytia nabyła nową umiejętność: przegryzanie linki:mad: Nauczyła się od Marleya :mad: W sobotę poszliśmy (a właściwie mielismy zamiar pójść) z Jonatanem i Marleyem na długi spacer wywiadowczy, w celu sprawdzenia dlaczego tak dużo jeździ samochodów - wywrotek z piaskiem. Niestety ledwo weszliśmy w las, a tu obok stoi ..... Pytia przeszczęśliwa i uradowana do granic możliwości, ze znalazła Pańciostwo :loveu:. Na spacer więc nie poszliśmy, bo przecież Pytia nie może tak daleko chodzić :shake:. Quote
swan Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 no to karina, witaj w klubie właścieli psów, którzy większość swojej energii zużywają na wymyślanie, jak utrzymać psa blisko domu :evil_lol: Quote
kinga Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 [quote name='karina1002'] Niestety ledwo weszliśmy w las, a tu obok stoi ..... Pytia przeszczęśliwa i uradowana do granic możliwości, ze znalazła Pańciostwo :loveu:. [/quote] no patrz. czyli inteligentna. :loveu: i wierna. :loveu: i radosna. :loveu: i szybka. :loveu: ...i to wszystko w jednym - ode mnie...:crazyeye::p Quote
samoglow Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 kto nie moze chodzic.....kazdy wykret od spaceru dobry...no nie, psiaki?:evil_lol:[quote name='karina1002']Pytia nabyła nową umiejętność: przegryzanie linki:mad: Nauczyła się od Marleya :mad: W sobotę poszliśmy (a właściwie mielismy zamiar pójść) z Jonatanem i Marleyem na długi spacer wywiadowczy, w celu sprawdzenia dlaczego tak dużo jeździ samochodów - wywrotek z piaskiem. Niestety ledwo weszliśmy w las, a tu obok stoi ..... Pytia przeszczęśliwa i uradowana do granic możliwości, ze znalazła Pańciostwo :loveu:. Na spacer więc nie poszliśmy, bo przecież Pytia nie może tak daleko chodzić :shake:. Quote
karina1002 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 [quote name='samoglow']kto nie moze chodzic.....kazdy wykret od spaceru dobry...no nie, psiaki?:evil_lol: Każdy argument jest dobry :eviltong:. Od czwartku mam nowego lokatora na DT - 2-miesięczna kicię: Jest to kopia Filemona :evil_lol:. Pytia ..... no cóż, gdzieś po 3 godzinach zajarzyła, ze ten Filemon to jakiś mniejszy się zrobił i chyba to nie Filemon. Ale była dzielna, podeszła, powąchała, zaakceptowała :evil_lol: i wróciła na posłanie :) Więc moze na razie zostać. Quote
karina1002 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 No i możecie zajrzeć tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=87861 To jest kozioł Mietek, ale ja nie mam bladego pojęcia gdzie takiemu czemuś szukać domu. Macie jakieś pomysły ??? Quote
samoglow Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 w Pacanowie ! :evil_lol: No, ale tak powaznie to chyba sa takie "safari" dla turystow, gdzie maja zwierzaki rozniaste. Rozejrze sie w okolicy, czy czegos takiego nie ma :shake:[quote name='karina1002']No i możecie zajrzeć tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=87861 To jest kozioł Mietek, ale ja nie mam bladego pojęcia gdzie takiemu czemuś szukać domu. Macie jakieś pomysły ??? Quote
kinga Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 [quote name='karina1002']No i możecie zajrzeć tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=87861 To jest kozioł Mietek, ale ja nie mam bladego pojęcia gdzie takiemu czemuś szukać domu. Macie jakieś pomysły ??? Biafra ma u siebie kozy - może więc ona będzie rozeznana w koziej topografii? kozioł cudny :evil_lol: - będę Cię dzielnie wspierała ( na odległość... :p) w szukaniu mu domu a kotecka - to identyczna jak moja Rakija... która na tymczasie zasiedziała się i jakoś bardzo zapuściła korzenie :razz: - no i mimochodem, cichcem... dołączyła do mojego stada Quote
karina1002 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Wyslę PW do Biafry, moze coś doradzi. A kotki to ja nie chcę na zasiedzenie, bo jeszcze mamy 5 psów i 5 kotów do adopcji z mini schroniska u Pani Ireny. Sąsiedzi na wsi wyczaili, ze ma dobre serducho i tak jej podrzucali wszystko, że się kobita zagubiła. mietek też jest u niej własnie. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=87446 Quote
Angelika8 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 No nie....u nas też doszła kotka. Znaleźliśmy ją w rowie (ktoś ją "uczył pływac") i nawet miałam chętnych,ale jak zobaczyłam jakie podejście do swojego psa mają dzieciaki z potencjalnej rodziny to odmówiłam.Dziewucha (15lat) biegała za mną i prosiła:no-no-no:. No tak,ale Kariny kotka to spokojna. Nasza to tygrys i to wściekły:evil_lol:,jeszcze nie widziałam,aby spała ( i chyba dlatego jako jedyna wyszła z tej wody).Teraz siedzi u nas zamknięta w pokoju,bo atakuje wszystkie psy i koty,a nie znam rozmiaru ich cierpliwości. Dodam,że ma ok.1,5miesiąca. Karina..czy ta Wasza kotka nie ma więcej niż 2 miesiące? Quote
karina1002 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Mi się wydawało, ze ona starsza, ale weterynarz powiedział, ze ma ok.2 m-cy. Może po prostu będzie dużą kotką. Kotka jutro pojedzie do nowego domku. Taki przynajmniej jest plan i mam nadzieję, ze się nie zmieni. :p Quote
Angelika8 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Oooo... Trzymam:thumbs:..... Piszę,że starsza,aby nie przegapic sterylki,bo człowiek mówi ...malutka koteczka...,a tu jedno wyjście i za 60dni stadko się powiększy:crazyeye: Quote
kinga Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 Angelika8 napisał(a):Oooo... Trzymam:thumbs:..... Piszę,że starsza,aby nie przegapic sterylki,bo człowiek mówi ...malutka koteczka...,a tu jedno wyjście i za 60dni stadko się powiększy:crazyeye: a kiedy mozna na spokojnie ciachnąć - skoro wątek nam się koci zrobił - koteczkę? wet powiedział mi, ze jak bedzie miała pół roku - moge spokojnie czekać na te hipotetyczne pół roku? - nie będę miała w tzw. międzyczasie stadka? :eek2: Quote
karina1002 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 kinga napisał(a):a kiedy mozna na spokojnie ciachnąć - skoro wątek nam się koci zrobił - koteczkę? wet powiedział mi, ze jak bedzie miała pół roku - moge spokojnie czekać na te hipotetyczne pół roku? - nie będę miała w tzw. międzyczasie stadka? :eek2: hihihi chyba możesz czekać na te pół roku. Kotki muszą sobie osiągnąć dojrzałość. Tylko pytanie się pojawia : kiedy u nich ta dojrzałość przychodzi??? W pół roku czy siedem miesięcy :eviltong:. Na pewno jak się pojawia ruja, to znaczy, że już jest dorosła. I wtedy trzeba uważac :evil_lol: z Irą to było tak, że jak zaczęła się łasić, ogon do góry podnościć i tzw. "tyłek nadstawiać" to dostała tabletki i potem było ciachu ciachu :) Mi się udało nie powiększyć stada, to i Tobie się uda :p Quote
karina1002 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Idę se strzelić w łeb. Właśnie się dowiedziałam, że Jonatan ma ...... nużycę w uszach :-o Tak jakoś nasz weterynarz zajrzał w uszy i się nie spodobały te uszy i zrobiliśmy wymaz. I wyszło co wyszło. Ponoć to bardzo rzadki przypadek. A u mnie - proszę bardzo :diabloti:. Quote
Angelika8 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 kinga napisał(a):a kiedy mozna na spokojnie ciachnąć - skoro wątek nam się koci zrobił - koteczkę? wet powiedział mi, ze jak bedzie miała pół roku - moge spokojnie czekać na te hipotetyczne pół roku? - nie będę miała w tzw. międzyczasie stadka? :eek2: Hipotetycznie rzeczywiście podaje się pół roku, ale proponuję po 5 miesiącu pilnowac:lmaa:, psy spuścic:Dog_run:,kraty w okna,a kotkę:wolfie: na żadne nocne spacery nie wypuszczac. Dodam,że do mojej kotki kocur wszedł po murze (blok) na pierwsze piętro. W oknie zobaczyłam :kociak:. Myślałam,że padnę, była północ. Ps. Jeden z synów Mili mieszka z nami już 8 lat.:p Quote
Angelika8 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 [quote name='karina1002']Idę se strzelić w łeb. Właśnie się dowiedziałam, że Jonatan ma ...... nużycę w uszach :-o Tak jakoś nasz weterynarz zajrzał w uszy i się nie spodobały te uszy i zrobiliśmy wymaz. I wyszło co wyszło. Ponoć to bardzo rzadki przypadek. A u mnie - proszę bardzo :diabloti:. Nużyca w uszach? Słyszałam,że jest nużyca uszna i oczna,ktoś mi mówił,że może atakowac oczy i uszy w tym samym czasie. Quote
PaulinaT Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Nużyc oczna?? :o To chyba nie... bo nużeniec w mieszkach włosowych mieszka - to chyba że oczy ktoś ma owłosione... O nużycy mogę chętnie porozmawiać :p Sem spacyalistka :p Laluś mi dostarcza nużycowych atrakcji :angryy: Polecam najnowszy wynalazek Bayera - Advocate. Podaje się w odstępach miesięczyn jako spot-on na kark. U nas póki co znaczna poprawa. Quote
Angelika8 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 [quote name='PaulinaT']Nużyc oczna?? :o To chyba nie... bo nużeniec w mieszkach włosowych mieszka - to chyba że oczy ktoś ma owłosione... Nużycę powodują roztocza nużeńca,który wnika do porów prowadzących do m.in. mieszków włosowych,najczęściej atakuje skórę nasady małżowin usznych i wokół oczu ,w związku z tym idealne miejsce to rzęsy a psiaki mają także owłosione powieki . Quote
Recommended Posts