Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A w ogóle wczoraj Pytia zasnęła na fotelu i ........

podczas snu część Pytii spadło pod oparciem z fotela. A dokładnie tylne nogi jej wypadły a głowa i przednie nogi zostały na fotelu. :evil_lol:

Się obudziła wystraszona i ani w jedną ani w drugą. Najzwyczajniej w świecie się zaklinowała.:evil_lol:

Chciałam zrobić zdjęcie ale mi się jej żal zrobiło i z Robertem ją wyciągnęliśmy powoli.

Jej chyba do śmiechu nie było, troszkę wyglądała na wystraszoną :p

Posted

ona jest coraz fajniejsza :lol: - chyba podmienię fotki w Metamorfozach na stronie schronu ;)

w sumie cały tercecik macie udany ;) - wszystko w tym samym klimacie, ze tylko pozazdrościć :lol:

Posted

TZ musiał się nauczyć:

a. jezyka migowego, aby się z głuchym zintegrować
b. tzw. calm signals - aby uspokoić tego ze świrem

:eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

No to TZ mial prawdziwa szkołę życia - przetrwania?? :hmmmm:

:evil_lol:

Super taki obóz - czy oprócz śladu zajmowaliście się czyms jeszcze? No i jak wam szło? Bardzo jestem ciekawa.
Swoją drogą - oglądając zdjęcia Jonatana w życiu bym nie pomyślała, ze on slepy...

Posted

Codziennie o 6 było tropienie, potem śniadanie, o 10 zajęcia szkoleniowe z psami, o 12 teoria. Potem obiad i po obiedzie różnie - albo zajęcia z psami (jak było upalnie to w dzień się nie dało pracować, jechaliśmy sobie zwiedzać, a pracowaliśmy z psami po kolacji) albo różne gry i zabawy :evil_lol:, jazda konna. W tym czasie też najcześciej tropiła Sunia Marii Kuncewicz (bo ona to taka zaawansowana raczej i ślad był układany godzinę przed tropieniem) lub Indiana (też golden).
Tak więc każdy mógł popracować ze swoim psem. Świetna socjalizacja psów i świetna zabawa.

Posted

a oglądałaś Paulina zdjęcia na fotoblogu, do którego zaprasza Karina??
tam to Jonatan tak wygląda, że jest to dowód na to, że dla psa wzrok jest zbędnym zmysłem:cool3:

rewelacyjnie

zastanawiałam się , jak widziałam zdjątka Jonatana pływającego i do tego z czymś w pysku, czy psy nie mają stracha?
przecież jak on nie widzi to nie ma pojęcia, czy gdzieś dopłynie.....

Posted

Wszystko bosko - tylko dlaczego to pierwsze tropienie było o 6... :eek2:
Dla mnie - śpiocha - straszna godzina... :shake:
Ech i tak zazdraszczam takiego obozu...

Zdjęcia przejżę dokładnie, na spokojnie w domku... :oops:

Posted

swan napisał(a):
zastanawiałam się , jak widziałam zdjątka Jonatana pływającego i do tego z czymś w pysku, czy psy nie mają stracha?
przecież jak on nie widzi to nie ma pojęcia, czy gdzieś dopłynie.....

Z tym pływaniem to nie ja sama nie wiem jak jest. Ja może bardziej jestem w strachu niż on, ale stoję zawsze obok i mam go na oku ;). Za dużo on nie pływa, robi małe kółeczka, a ja, psia mama od razu jego wołam jak oddala się moim zdaniem za daleko. Ale bardzo lubi pływać. I powinien jak najwięcej, ze względu na dysplazję. No ale lato się skończyło, to gdzie on ma pływać? U nas nie ma basenów rehabilitacyjnych dla psów :(

Posted

PaulinaT napisał(a):
Wszystko bosko - tylko dlaczego to pierwsze tropienie było o 6... :eek2:

Kochana, przyzwyczaisz się. Skoro Iwona się przestawiła, to i ty byś się przestawiła :eviltong:.

A 6 rano dlatego, że jak jest troszkę mokro, to lepiej psom się wącha. A skoro to byli nowicjusze, to to były najlepsze warunki. :evil_lol:

Posted

a ja sie cały czas zastanawiam, co bedzie z Jonatanem, jak bedzie Tropicielem?
Czyli CO będzie tropił? :-o
Bedziecie gdzieś używani, wykorzystywani - w jakichś akcjach? :crazyeye:

Posted

kinga napisał(a):
a ja sie cały czas zastanawiam, co bedzie z Jonatanem, jak bedzie Tropicielem?
Czyli CO będzie tropił? :-o
Bedziecie gdzieś używani, wykorzystywani - w jakichś akcjach? :crazyeye:

Nas będzie tropił, jak się zgubimy :evil_lol:.

A tak powaznie, to takie tropienie, to jak agility czy freesbe - zabawa z psami i tyle. psy się świetnie bawią, przy okazji się trochę męczą, pracują czyli sposób spędzenia czasu z psami. Są różne tropienia (ale ja się nie znam :oops:): użytkowe, czyli trzeba znaleźć człowieka i po drodze zbrać np. 2 z 5 śladów ułożonych, i sa jeszcze jakieś, że trzeba wszystkie ślady znaleźć i jeszcze pokazać sędziom że się je znalazło. Coś w tym stylu.

A ponoć do tych różnych akcji ratowniczych itp, to sa inne szkolenia. Ja też myślałam, ze to się tak zaczyna :evil_lol:

Posted

...a wiecie - tak się zadumałam nad życiem i sławą... :hmmmm:

bo ja siebie samej np. w googlach - nie mogę odnaleźć :shake: - choćbym nie wiem ja długo szukała :shake:

- a taka Pytia - to na pierwszej stronie jest :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

(he he - teraz Karina niech sobie poszuka, pod jakim hasłem :evil_lol:)

Posted

a ja też kiedyś szukałam
znalazłam się w podpisie jakiegoś opracowania naukowego z Anglii jeszcze z czasów studiów....

ale znalazłam jeszcze jedną osobę z moim imieniem i nazwiskiem ( a obydwa nieczęste) , co to pracuje na drugim końcu Polski w domu dziecka...

ale to naprawdę nie ja:oops:

Posted

kinga napisał(a):
...a wiecie - tak się zadumałam nad życiem i sławą... :hmmmm:

bo ja siebie samej np. w googlach - nie mogę odnaleźć :shake: - choćbym nie wiem ja długo szukała :shake:

(he he - teraz Karina niech sobie poszuka, pod jakim hasłem :evil_lol:)

No własnie. Pytii w googlach to ho ho:

pierwsze hasło:

Wyrocznia Delficka - sławna w starożytnej Grecji wyrocznia w Delfach, która ogłaszała swe przepowiednie przez kapłankę. Kapłanka ta musiała mieć co najmniej 50 lat i zwana była Pytią.

drugie:
Pytia osoba odpowiadająca, wypowiadająca się w sposób wieloznaczny, niejasny, zagmatwany ("pytyjska odpowiedź"); por. delficki.
I to się zgadza :evil_lol:. Cały czas cos gada a ja nic nie rozumiem :eviltong:

Posted

A Pytia wczoraj integrowała się z TZ-em. Najpierw oglądała mecz, potem się przytulała. Zdjęcia jutro, bo zapomniałam aparatu.

A dziś rano ...... bieg przez płotki.

Jakis tydzień temu Pytia znalazła na łąkach sąsiada martwego ptaka - cos w stylu myszołowa. Od tego czasu musi codziennie to obejrzeć. A ja, głupia, myślałam, że jej przeszło i spuściłam ją ze smyczy. To ona w długą i tyle ją widziałam :)

Więc ja za nią, bo przecież nie odwołam głuchej wołaniem :evil_lol:. Jak ja za nią, to Marley za mną :evil_lol:. I tak my se przebiegliśmy z 500 m przez łąki, psy pod drutami, ja nad drutami, psy pod pastuchami :crazyeye:, ja obok :eviltong:.

W końcu dobiegliśmy do miejsca, w którym leżał ptak.

Nic tam juz prawie nie ma, ale o tym czy tam coś jest czy nie ma, decyduje Pytia :mad:.

Przypięłam na smycz i nie mogąc złapać oddechu poczłapałam do drogi.

A Pytia...... nic, nie zmęczona, obrażona że ją zabrałam, od razu zrobiła koopę po tych biegach.

W międzyczasie Marley postanowił zwiedzic dalszą okolicę, więc gdzieś latał po krzakach, ale przybiegł po kilku minutach.

Teraz się zastanawiam czy mi jej ktos nie podmienił, bo przecież ona ledwo chodzi :mad:.

Posted

kinga napisał(a):

:evil_lol:)

no przecież ja nie mówię, ze w googlach Pytię delficką na pierwszej stronie znalazłam :cool3: - aż takimi głupotami to się nie chwalę :razz:

Twoją Pytię znalazłam - tę na 4 łapach :p

... i dlatego to była zagadka: pod jakim hasłem na I stronie w googlach wyskakuje Pytia Kariny :eviltong:

Posted

kinga napisał(a):
no przecież ja nie mówię, ze w googlach Pytię delficką na pierwszej stronie znalazłam :cool3: - aż takimi głupotami to się nie chwalę :razz:

Twoją Pytię znalazłam - tę na 4 łapach :p

... i dlatego to była zagadka: pod jakim hasłem na I stronie w googlach wyskakuje Pytia Kariny :eviltong:

O Ty widzisz, ja to blondi :)

Posted

No pierwszy wpis to jest dogomanii, potem schronisko w Koszalinie:diabloti:

No w mordę, nie schronisko w Koszalinie, tylko forum na pomoc goldenom ??!! (podwójna blondi, czytac nie umiem :()

Boże, ja nawet nie wiedziałam, ze tam jest moja Pytia :)