Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kształt głowy to ona ma goldena (labki mają jakby bardziej okrągłą czaszkę), do tego ma przedłużony włos, na podhalana to jest chyba za duża (przynajmniej na zdjęciach wygląda na dużą sukę), no i skąd podhalan w takim kolorze? ;)

Kinga - pisz w temacie, że do adopcji suka mix goldena - zobaczysz, jak Ci zaraz oglądalność skoczy! :p

Posted

[quote name='Marka']

Kinga - pisz w temacie, że do adopcji suka mix goldena - zobaczysz, jak Ci zaraz oglądalność skoczy! :p

myślicie, ze mogę taką ściemę zrobić? :oops:

...bo tak naprawdę to jest starsza, ociężała, grubawa suka :placz: - po prostu dosć fotogeniczna... tyle, że ona od tych czterech lat się nie rusza - to i skąd ma mieć sylwetkę? :-(

a propos rozmiaru: ona nie jest taka ogromna - labek - golden z niej moze będzie, ale większa - nie

Posted

Ela_and_Krzys napisał(a):
ale wlasnie podhalan jest chyba większy od goldena...

sprawdziłam - wg książki - faktycznie :oops:(kurcze, to ja jakieś wyjątkowe okazy ostatnio widziałam :razz: - mam po sąsiedzku goldena wielkości mojego bernardyna, a podhalanka, którą ostatnio oglądałam u psiego fryzjera, była niewiele większa od mojej kolaczki :roll:)

Kinga - ja tam jak spojrzałam w Twój banner to od razu pomyślałam "golden" - więc to żadne oszustwo - suka bardzo przypomina i kto wie, kim byli jej rodzice! A jeśli jest łagodna i miła - no to komu potrzebny lepszy "golden", niż to urocze suczysko..? :loveu:

Posted

Marka napisał(a):
- mam po sąsiedzku goldena wielkości mojego bernardyna,

:loveu:

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: - jak sobie wyobraziłam goldena wielkości mojej Drachmy...

- Drachma przy swoich gabarytach ma ten plus, ze jest mało ruchliwa - ale gabaryty Drachmy + entuzjazm goldena - :eek2:

Posted

Oo nie, tamten jest superowy - niezwykle mily i bardzo zrownowazony (jest wykastrowany i moze dzieki temu spokojniejszy, ale zapewniam, ze z psami chetnymi do draki doskonale sobie radzi sila swojego autorytetu - nie ma w nim nic z kanapowej ciapy - ja osobiscie jestem wielka fanka tego psa, to super zwierzak! On ponoc byl najwiekszy z miotu, jego mama to polowa synka :lol: )

Posted

Ja nie mam możliwości wystawienia ją na allegro. A może ktoś z Was może?
Sami widzicie ile tutaj psów w potrzebie, trzeba ją szerszemu gronu pokazać.
Kinga już ładny tekst napisała na pierwszej stronie.

Posted

kinga napisał(a):
..po 12 :eviltong: - ale że czytała w pracy, liczy się jako podwójny grzech :oops:

nikt do Pytii nie zaglada!:-(

To wlasnie my z synem mamy Klaczka-Hipisa:lol: , a teraz probujemy pomoc Pytii. Jestesmy nowicjuszami na dogomanii, ale wciaz czytamy rozne watki i przezywamy rozne sprwy, ktore wy juz przezyliscie i te nowe, ktore wlasnie przezywacie.
Teraz podnosmy wysoko Pytie!!!:oops:

Posted

samoglow napisał(a):

To wlasnie my z synem mamy Klaczka-Hipisa:lol: , a teraz probujemy pomoc Pytii. Jestesmy nowicjuszami na dogomanii, ale wciaz czytamy rozne watki i przezywamy rozne sprwy, ktore wy juz przezyliscie i te nowe, ktore wlasnie przezywacie.
Teraz podnosmy wysoko Pytie!!!:oops:

witamy nowych dogomaniaków :loveu:

Posted

kinga napisał(a):

samoglow pytała o nią pierwsza, ale jakieś małe, kudłate napatoczyło jej się w tzw. miedzyczasie... ;)

Przepraszam, a co to wyklucza albo zmienia? Dogomaniak mus mówić: mam psy a jak tu mówic jak sie jednego ma. Dwa to juz co innego. To minimalnie albo i optymalnie.

Pytia, Kinga już Cie dostrzegła. Szukaj teraz domu...

Posted

Kasie napisał(a):
Przepraszam, a co to wyklucza albo zmienia? Dogomaniak mus mówić: mam psy a jak tu mówic jak sie jednego ma. Dwa to juz co innego. To minimalnie albo i optymalnie.

Pytia, Kinga już Cie dostrzegła. Szukaj teraz domu...

jak to nowicjusze nie wiemy jeszcze wszystkiego o dogomanii.:oops: Jest takie forum na dogomanii dla osob szukajacych pieskow. Moze by tam Pytie komus podsunac. :evil_lol: Ktos obeznany z "technika komputerowa" moglby to zrobic. My jeszcze nie wiemy jak:shake:
Klaczek_hipis jest super. :loveu: My na razie drugiego psa wziac nie mozemy:-o , ale sluzymy jako punkt przerzutowy z polnocy na poludnie, lub odwrotni, albo ze wschodu na zachod. :lol: Mieszkamy w Gdyni. Na allegro obejrzalo Pytie okolo 250 osob.:-o
Pytia w gore!!!!!