Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poszukaj dawkowania na różnych stronach internetowych. Tańsze karmy są... tańsze, ale więcej się ich daje. Co oznacza, że masz więcej targania worów, psy więcej jedzą, ale koopy rzeczywiście są ogromniaste (widzisz, ile w tych karmach jest śmieci nie trawionych przez psy).

Ja do niedawna jechałam na tańszych karmach z hurtowni, 115-120 zł za 15 kg worek. Cibau albo Fitmin. Żadna rewelacja. Przy moich czterech psach od 45 do 25 kg taki worek 15 kg ledwo starczał na tydzień :cool1:

A ostatnio policzyłam Eukanubę dla dużych ras dorosłych psów. W sklepie internetowym kupiłam z dostawą gratis do domu za 189 zł za 15 kg (w hurtowni 220 zł) . Dawkowanie jest takie, że przez pierwsze dni psy się na mnie obraziły, bo dawałam im tyle ,że ledwo co dno w misce zakrywało :evil_lol: . Faktycznie daje się dwa razy mniej niż przy poprzednich karmach.

W efekcie taniej jest na droższej karmie o jakieś 2-2,5 zł/dzień na stado. I nie muszę targać worków:cool3: No i taki worek starczy mi na pewno na dwa tygodnie na 4 spore psy:p

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

eeeech, musze jeszcze poczytać.
Niedawno naczytałam się o róznych karmach i wychodzi, ze royal nie jest wcale taki dobry. Dobry ponoć jest Orijen ale ja tego u siebie nie widziałam.
Juz jadł kilka tych karm różnych i najmniejsze koopy były po ..... gotowanym :).

Posted

Zarówno Royal jak i Orijen oraz Hills, Eucanuba i jeszcze parę innych stanowią półkę premium delux, czyli wszystkie one są dobre. Kwestia tylko wyboru i doboru do konkretnego psa gdyż jednemu służy jedna bardziej a innemu druga.

Posted

No a wczoraj cudowne rozmnożenie.
Przyjechałam z pracy, więc idziemy na spacer. Wypuściłam psy, wychodzę, patrzę, a tu :

Ja nie wiem jak Jonatan z Pytią w tak krótkim czasie, na dokładkę same czarne.......

W kazdym razie przedstawiam starszego małego Miśka:

Ma rany po pogryzieniach, trzyma się trochę z daleka, ale jak się przywoła z radościa przybiega. Pilnuje drugiego młodego Miśka, jak tatuś. Strasznie chudy.

Posted

I młodego Miśka, latającego, biegającego, którego wszędzie jest pełno. Jest dużo odwazniejszy od mniejszego a może mniej rozważny a nie odważny, bo to on postanowił podejśc pierwszy.

Doskonale bawi sie z Jonatanem, zakleszczony kompletnie. Wyjęlismy wczoraj z 10 kleszczy i to chyba nie wszystkie, bo juz było ciemno i nic nie wiedzielśmy a ma dużo tych małych ludzkich. Też oczywiści chudy, bardzo przyjazny.
I chyba zakochał się w Pytii, cały czas jej pilnuje, nie pozwala podejść Jonatanowi :)
Całe szczęście, ze Pytia ma końcówkę cieczki i nie pozwala sobie na małe co nieco :).
Ten jest w ogóle bardzo chyba młody i na razie to mu tylko fikanie i sex w głowie :).

Posted

Tu jeszcze z bliska ten młody nicpoń. Strasznie ciężko mu zdjęcie zrobić, bo ciągle lata :).

A tu sianko, na którym przespali całą noc. Ten starszy rano był taaki zziębnięty, że strasznie mi się go szkoda zrobiło. No i nie wytrzymaliśmy i nakarmiliśmy je choć wcześniej mówiliśmy sobie, ze nie będziemy, bo jak nakarmimy to zostaną.

I teraz mi powiedzcie, co ja ma zrobic ??
Przeciez ich nie wywalę.

Aaa i jeszcze jedno, można gdzies kupić advantics w internecie? Bo fiprex można ale advantisca nie widziałam nigdzie. Czy fiprex jest gorszy od advanticsa?

Posted

...przynajmniej nie macie monotonii kolorystycznej... :p

no sama przyznaj, jak się ładnie komponują wszystkie cztery :loveu: - stajecie się młodą, rozwojowa rodziną :eviltong: ( bardzo rozwojową :evil_lol: )

(jedna z dziewczyn na dogo... zdaje się, Neris, ma chyba tych psów... kilkanaście? :diabloti: )

karina, kochana, podeślij mi kilka zdjeć Pytii - np. Pytii z Kariną ;) - na maila - bo chcę przed Świętami wstawić Pytię na metamorfozy - zeby ludziom świeciła przykładem :lol:

Posted

[quote=kinga;4411706

(jedna z dziewczyn na dogo... zdaje się, Neris, ma chyba tych psów... kilkanaście? :diabloti: )

Kinga, jak tak dalej pójdzie, to będziesz sama musiała przygarnąć jednego psa ze schroniska (nielegalnego zresztą) w Zalesiu :diabloti: ze mną włącznie, bo Robert nas wszystkich wyrzuci na zbity pysk :evil_lol:

Zdjęcia wysłałam.

Posted

zadaniem Kingi jest podrzucanie psow po Polsce. :razz: Sama ma jeszcze do adopcji Foresta i podhalany - ze przypomne niedokonczona budowe....:evil_lol:

karina1002 napisał(a):
Kinga, jak tak dalej pójdzie, to będziesz sama musiała przygarnąć jednego psa ze schroniska (nielegalnego zresztą) w Zalesiu :diabloti: ze mną włącznie, bo Robert nas wszystkich wyrzuci na zbity pysk :evil_lol:

Zdjęcia wysłałam.

Posted

Uff, już się odpsiło :)
Poszły sobie.
Wczoraj jeszcze jeden był, ale dziś rano niee.
Chyba to były okoliczne psy, które szukały panienki:) a że Pytia jest juz prawie (już 5 tydzień :mad: ) po, to nie zrobiły kariery i se poszły :).
A ja już wczoraj kupiłam fibrexa, tabletki na robaki, bo saneczkowały....

Posted

karina1002 napisał(a):

A ja już wczoraj kupiłam fibrexa, tabletki na robaki, bo saneczkowały....

Karina - czy ja DOBRZE rozumiem? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :loveu:

masz nadmiar psich akcesoriów, a brakuje ci psów? :lol:

Posted

kinga napisał(a):
Karina - czy ja DOBRZE rozumiem? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :loveu:

masz nadmiar psich akcesoriów, a brakuje ci psów? :lol:

kinga jak zawsze czujna :evil_lol:

Posted

I wróciły czarne bestie. One jednak chyba domu nie mają.
Starszego nakarmiłam, bo młody nie chciał jeść. Młody dobrze wygląda, starszy to skóra i kości.
Za to młody ma na sobie wylęgarnię kleszczy. Koszmar. Na 1 cm kw. ze dwa kleszcze i to takie te małe. Trochę wyciągnęłam ale było już ciemno i nic nie widziałam. Wpuściłam fiprexa. I sobie pobiegły dalej.
Cholera, gdybym miała kojec, to bym je zakmnęła i tyle. Tego młodego trzeba do lekarza, bo padnie od tych kleszczy. A stary jest zagłodzony.
Mam tylko nadzieję, ze będa pamiętały że u mnie dostają jedzenie i w razie czego przebiegną:).

Dla zainteresowanych: Pytia u mnie jest już ponad miesiąc :)

Posted

karina1002 napisał(a):

Dla zainteresowanych: Pytia u mnie jest już ponad miesiąc :)

zainteresowani są pod wielkim wrazeniem :loveu:

...a moja rodzina ( rodzice, teściowie, itd) po dziś dzień nie moze dojść - co nam do łba strzeliło zwiedzać odległy Malbork w lutym...:evil_lol:

Posted

Kasie napisał(a):
Grunt to wprowadzenie innych informacjami w błąd aby wyszło na nasze, Kingo, zaczynasz sie w tym specjalizować ;)

no - żebym za bardzo nie wzięła przykładu z mojej drogiej koleżanki od kaukazów... :shake:

- bo jak tak mój Maciek zobaczyłby na naszej działce psa nr 4 - i spytał, CZYJ TO PIES? - oraz usłyszał odpowiedź: nasz...:p

( który to dialog miał zdaje się miejsce u kasie :eviltong: )

- to bym z domu wyleciała z hukiem :mad: - albo, co gorsze, Maciek - gł. żywiciel rodziny - by z hukiem opuścił ten dom ...:oops:

Posted

Ależ to nie była błędna informacja: TO akurat była całkowicie prawdziwa informacja.
Tylko że juz kolejny raz nie mogę takiego numeru zrobić... Ale i tak z tą trójką nie daje sobie rady.

Posted

kinga napisał(a):
to bym z domu wyleciała z hukiem :mad: - albo, co gorsze, Maciek - gł. żywiciel rodziny - by z hukiem opuścił ten dom ...:oops:

i nie wiadomo co gorsze :razz:
tylko skąd ty to wiesz skoro nie próbowałaś....? :hmmmm:

Posted

[quote name='PaulinaT']i nie wiadomo co gorsze :razz:
tylko skąd ty to wiesz skoro nie próbowałaś....? :hmmmm:

Może lepiej niech nie próbuje ... :))

nowe zdjęcia:
Zabawy na łące:

Dobrze poleżeć przy żubrze: