Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lód, wiosną kawałek drewna do żucia, a co latem? jagódki i trawki. Na jesieni - rzecz jasna grzyby! Zdrowa, wegetarianska dieta!:evil_lol:

Kasie napisał(a):
A swoją drogą to biedny ten Jonatan. Mogłabys mu dac cos bardzie "psiego" do jedzenia.
No i jak Ci nie wstyd tak publicznie się "chwalić" ze przymuszasz psy do jedzenia drzewa...;) :evil_lol:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
karina, matko - czym żeż ty ją naszprycowałaś, ze ona taka żywiołowa? :crazyeye:

a ogon Pytii na szóstkę :loveu:
a Kariny znajomość techniki - że wstawiła filmik- też na szóstkę :loveu:

Posted

Kasie napisał(a):
E tam ciemnowłosy... Karina wyłączyła swiatło coby nie widać było że Pytia nie jest pięknie wyszczotkowana ;)

wyszczotkowana.... hmmm.... własnie z tym szczotkowaniem to mam problem, bo ona ma strasznie śmieszną sierść. Szczotki Jontana przelatują przez siersć nic nie zdejmując i nic nie wyczesując. Mam jakby grzebień - zero ściągania i taką szczotkę z wygiętymi drutami - też zero włosów zebranych. Więc albo nie trzeba jej szczotkować albo mam złe grzebienie :)

Posted

Kasie napisał(a):
Chcesz powiedzieć, ze Twoja Pytia sie nei leni? Że nie masz kłaków w domu? Ani w cukierniczce ani na talerzu?
Karina, wymienimy się?

Mam, Jonatana :diabloti:
Ale Pytii sierści walającej się jeszcze nie widziałam, to fakt.
Hmmmm, faktycznie to dziwne.
A są rasy, którym sierść nie wychodzi?

Posted

obawiam się, ze radość twoja Karina będzie krótka :p

sa rasy, które nie gubią kłaków, ale głowę dam, ze Pytia do takich nie należy :evil_lol: ( bo to takie, które się obcina, albo szorstkowłose, które się skubie ;) )

ale Pytia moze np. tylko 2 razy w roku gruntownie zmieniać swą szacowną szatę ;) - bo w koncu była JASNOWŁOSA na zdjęciach, prawda? :oops:

...no była... :mad:

Posted

kinga napisał(a):
ale Pytia moze np. tylko 2 razy w roku gruntownie zmieniać swą szacowną szatę ;) - bo w koncu była JASNOWŁOSA na zdjęciach, prawda? :oops:

...no była... :mad:

Ja tam nie wiem czy była .....:diabloti:
Może to był fotomontaż :)

Posted

To wam trochę poopowiadam o tej, co to niby ledwie żywa była.
No więc w niedzielę, jak widać na zdjęciach, przyjechała znajoma z dziećmi. Więc je oprowadzam po domu (bo to w sumie świeży dom) i mówię: psy na górę nie wchodzą. Po czym idziemy na górę, a za nami ....... Pytia :evil_lol: . Jak dobra Pani Domu oprowadziła wszystkich po pokojach na górze i zeszła.

A ja się dziwiłam, co te koty tak żrą tą sucha karmę .....:mad:

No i wczoraj załatwiła Robertowi nowiusieńkie buty ecco :-( . Nie był zadowolony.
A w sumie to nie była jej wina. Po prostu skoczyła z radości na Pana i pazurem przecięła w poprzek skórę. Beznadziejnie to wygląda. A że droogie pierońsko, to drugich raczej nie kupimy..
To jest jedyna szkoda na razie jaką zrobiła i to przez przypadek.

Dla tych, co jej nie wzięli ze schroniska: żałujcie, bo tak spokojnego psa to ja dawno nie widziałam. :lol:

Posted

I jeszcze pytanie do Kasie:
jak załadowałas Aszota i Lincolna do swojego super dużego wozu??
Wczoraj pojechalismy po piwo do sklepu (7 km) no i mówie do swoich: Aszot i Lincoln się zmieścił do wy tez się zmieścicie do Focusa. No i się zmieścili. Jonatan się rozwalił na całym siedzeniu a Pytia półdupkiem siedziała na końcu i chyba tylko sobie myślała: kiedy w końcu dojedziemy spowrotem do domu?:evil_lol:
Wygodnie raczej im nie byo, tzn. Pytii nie było bo Jonatan to miał lux :)

Posted

Ja otwieralam drzwi i mówiłam wsiadać. I wsiadały. Przeważnie Aszot kładł sie pierwszy na siedzeniu a na niego wchodził Lincoln który wciskał się od strony oparcia. I tak jechaliśmy, oba leżały. Tylko bardzo sapały. Chyba im gorąco było...

Posted

u nas moze nie było tak ekstremalnie - bo skoda kombi, ale jeździliśmy codziennie prawie w składzie:

2 x dorośli
2 x dzieci ( jedno dośc duże)
1 x bernardyn
2 x dosc duże psy ( ok. 30 kg)

ludzie opowiadali potem często, ze najlepiej było, jak zaczynalismy wysiadać:
wysiadaliśmy... :crazyeye:
i wysiadaliśmy... :crazyeye:
i ciągle wysiadaliśmy...:crazyeye:

a ta skoda z zewnątrz wcale nie wyglądała na taką z gumy... :shake: :evil_lol:

Posted

Nooo w mojej skodzie (favorit :razz:) jeżdżą regularnie moje czipsy, czasem Lala na przednim siedzeniu ale nie zawsze. Wtedy w trójkę się umieją zmieścić na tylnej kanapie.
Raz jechałyśmy z kumpelką w góry to jechały autkiem moim 2 suczki cane corso i szarpejka no i my dwie ;)

Ale rekord pobiłam gdy wywoziłam z domu do mojej mamy czinkusiem zastępczym (jak jeden niedobry pan wymusił na mnie pierwszeństwo z bardzo niemiłym dla aut skutkiem) : 4 psy i 3 koty :razz:
...bo u mnie był remont i lakierowali podłogę...

Posted

a kto z was wiosl 3 osoby i nie znajace sie 3 psy w fiacie panda?
z totalnie zajetym bagazem bagazniekiem? :D
albo
kto wizol 4 psy w tym dwa owczarki renault clio w 3 osoby na dodatek?
:D
wszytko bezdomne sie nawzajem zaczepialo, smierdzialo i jechalo do weta.
wiec jeszcze pawiki byly :D

Posted

[quote name='kiwi']a kto z was wiosl 3 osoby i nie znajace sie 3 psy w fiacie panda?
z totalnie zajetym bagazem bagazniekiem? :D
albo
kto wizol 4 psy w tym dwa owczarki renault clio w 3 osoby na dodatek?
:D
wszytko bezdomne sie nawzajem zaczepialo, smierdzialo i jechalo do weta.
wiec jeszcze pawiki byly :D

kiwi - :crazyeye: ty to światowa kobieta jesteś :crazyeye:
jak żyję nie napatoczyłam sie na owczarka renault clio :shake: - ale to chyba dlatego, ze na prowincji żyję...:oops:

Posted

paulina, jak nam raz straz miejsca zalozyla blokade za parkowanie na inwalidzie, to jak nas zobaczyli jak wyhcodzimy z lecznicy z psami pokrojonymi na prawo i lewo, slepym i nie chodzacym owczarkeim, we 3 i w 3 psy
to tylko zapytali "jak wy je tam wieziecie" :D
i pouczyli :D