Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kinga napisał(a):
Pytia rules :diabloti:

gdyby nie ona - pogrążylibyście sie w strasznym, niewyobrażalnym chaosie... :stupid:

Tez tak myślę.

Pytia staje na środku korytarza, wyszczeka się na wszystkich po kolei i idzie się położyć po dobrze spełnionym obowiązku :evil_lol: .

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:lol: :loveu: Kocham te babe!

karina1002 napisał(a):
Tez tak myślę.

Pytia staje na środku korytarza, wyszczeka się na wszystkich po kolei i idzie się położyć po dobrze spełnionym obowiązku :evil_lol: .

Posted

No i znowu zdjęcia.

od kiedy Pytia załapała, że zabawa z psem innym to też niezła sprawa, czyni to codziennie. Ba, nawet sama zaczepia :)

tak to teraz u mnie wygląda, mam trzy sępy:

Sprawdzę o co chodzi z tym drzewem, ze Marley cały czas się wydziera:

A tu se Pytia przypomniała stare, dobre czasy ze schroniska i se wykopała małe cóś i w tym się ułozyła :)

Posted

Taaaaaa, nikt Pytii nie odwiedza :mad:

A Pytia wdała się w bójkę z Marleyem i ma rany na uchu.
Merly też by miał, gdyby Pytia miała zęby :evil_lol: . A tak tylko go obślimaczyła. A poszło o kawałek kości....

Posted

o kurczę :shake:

jak ja patrzę czsaem na nasze psy, to tez doskonale rozumiem określenie: przysłowiowa kość niezgody

ale później dogadały się?
kto właściwie u Was rządzi w stadzie?
Pytia z racji wieku?

Posted

Wiesz co, sama nie wiem.

Z jednej strony Pytia u nas jest już długo, a z drugiej to 5 miesięcy to strasznie krótko. Cały czas widzę u niej inne zachowanie. Jak na początku była niejadkiem, tak teraz jest sępem pospolitym. Walka o żarcie, wydaje mi się, to pozostałość ze schroniska.

W sumie Pytia od razy ustawiła Marleya. Z Jonatanem się teraz bawi. Ale Marley bawi się też z Jonatanem, więc jak się zmęczy Jonatan zabawą z Marleyem, to już nie ma sił bawić się z Pytią. Z Pytią Marley nawet nie próbuje :) Nie wiem czy ktoś to zrozumie: kto z kim i dlaczego. Jak w "Modzie na sukces " :evil_lol: .

W tym momencie nie widziałam, czy kość trzymała Pytia i Marley próbował wyrwać, czy kość po prostu lezała na trawie i oboje zobaczyli i się rzucili :) Wiem na pewno, ze Pytia nie da sobie w kaszę dmuchac i kulapeta to ona może i jest, ale jak trzeba to pokaże co umie.

A Marley w sumie jest u nas od 3 tygodni i dopiero pokazuje co portafi. A potrafi dużo :mad: : chodzić po stole potrafi, ganiać za kotami potrafi, zdejmować pól kilo szynki potrafi.....
I niby on chojrak jest ale chyba to ona taki dominant nie jest jak wydawało się na początku :)

Posted

Naszej Pytii coś się pomieszało i zaczęła zmieniać sierść :evil_lol: .
Z zimowej na letnią.
Coś się jej zapóźniło :evil_lol: . Wyczesałam jej wczoraj z doopska pół reklamówki sierści.

No, ale lepiej późno niż wcale.

Posted

może w koncu będzie jasna :multi: - bo wciąż czuję wyrzuty sumienia, że Ci towar jakiś taki przebarwiony wcisnęłam...:oops:

a Drachma to ma pomieszane od urodzenia... najbardziej kudłata jest zawsze w lipcu - sierpniu, po czym zaczyna gubić... aż w grudniu ma 1/3 tego, co latem

Posted

kinga napisał(a):
może w koncu będzie jasna :multi: - bo wciąż czuję wyrzuty sumienia, że Ci towar jakiś taki przebarwiony wcisnęłam...:oops:

a Drachma to ma pomieszane od urodzenia... najbardziej kudłata jest zawsze w lipcu - sierpniu, po czym zaczyna gubić... aż w grudniu ma 1/3 tego, co latem

Kinga, no co Ty!!!
Przecież ona ma szatę prawdziwego huskiego :loveu: . Z przodu biała, na plecach brązowa, na ogonie pół na pół.
W zależności co chcesz uzyskać: białą pytię czy brązową, to po prostu tak układasz, zeby widzieć taki kolor jaki chcesz :)

Tylko czarnego nie ma :)

To Drachma zimą marznie :-(

Posted

karina1002 napisał(a):

To Drachma zimą marznie :-(

tak :placz:
muszę jej uszyć kubraczek :lol:
to dopiero będzie widok: bernardyn w kubraczku :loveu:

Posted

kubraczek, przeciez ona sie rozgrzewa zawartoscia barylki spod brody, nie?!:razz: ;)

kinga napisał(a):

Posted

kinga napisał(a):

To prawda, to byłby piękny widok :evil_lol:

Widok kubraczka na psie, na wsi, to widok generalnie niecodzienny.

Cały czas widzę dwóch sąsiadów, którzy oniemieli, jak zobczyli Pytię w kubraczku po zabiegu. Już nawet nie chcę myśleć, co oni o nas myślą :)

Posted

Okazuje się, że Pytia jest ogrodnikiem.

W sobotę łaziłysmy po łąkach i poszłyśmy do mojego pseudoogrodu.
Najpierw podeszła do pomidorów. Jako, ze wszystkie były zielone, więc się nie zainteresowała.

Za to poszła do malin i zeżarła cały krzak malin. Wprawdzie niewiele ich tam było, bo ze mnie kiepski ogrodnik, ale cały krzaczek dokładnie przeszukała :evil_lol: .

To w sumie dobrze, że sama potrafi się obsłużyc i nie czeka aż ktoś jej zerwie :evil_lol:

Posted

chetnych do tych malin: Alina, Balladyna i ....Pytia :evil_lol:
Szkoda, ze zjadla, bo moze sok by Ci pomogla zrobic.:loveu: Jak widac to bardzo utalentowana suka...:crazyeye:

Posted

Ale spryciula jedna.
A marchewki z grządki tez umie już wykopać sobie??
Mnie najbardziej zaskoczyła w tym roku mała Milka mojej mamy. A mianowicie - Milka odkryła świetne źródło białka dla psa: chrabąszcze majowe (czerwcowe? w czerwcu latały). Na każdym spacerze pożerała ich dziesiątki. Nic tylko cały spacer jadła te chrabąszcze... Mówiłam mamie, żeby już jej kolacji nie dawała... :roll:

Posted

PaulinaT napisał(a):
Ale spryciula jedna.
A marchewki z grządki tez umie już wykopać sobie??
Mnie najbardziej zaskoczyła w tym roku mała Milka mojej mamy. A mianowicie - Milka odkryła świetne źródło białka dla psa: chrabąszcze majowe (czerwcowe? w czerwcu latały). Na każdym spacerze pożerała ich dziesiątki. Nic tylko cały spacer jadła te chrabąszcze... Mówiłam mamie, żeby już jej kolacji nie dawała... :roll:

U mnie tylko są pomidory i maliny :)
Marchewek nie sprawdzałam.

Ale dawno, dawno temu byłam w Janowie na tak zwanych wiśniach (czyli zbierałam przez dwa tygodnie wiśnie) i był tam taki mały piesek surczybyk, który wyjadał kilogramami wiśnie, ale z łubianki a nie z drzewa :mad: . Co my nazbierałyśmy, to on biegał między drzewami i skubał to z jednej, to z drugiej. Jakoś z drzewa sam nie chciał zbierać :)

Posted

Marchewki wykopywał z grządki Miki, jak młody był (Miki to piesek, który odszedł w maju mając lat siedemnaście).
Ale te wiśnie z kobiałki to tez niezły myk :-D

Posted

czy pestki wypluwal? sa dobre na pestkowke!:evil_lol: :loveu:

karina1002 napisał(a):
U mnie tylko są pomidory i maliny :)
Marchewek nie sprawdzałam.

Ale dawno, dawno temu byłam w Janowie na tak zwanych wiśniach (czyli zbierałam przez dwa tygodnie wiśnie) i był tam taki mały piesek surczybyk, który wyjadał kilogramami wiśnie, ale z łubianki a nie z drzewa :mad: . Co my nazbierałyśmy, to on biegał między drzewami i skubał to z jednej, to z drugiej. Jakoś z drzewa sam nie chciał zbierać :)

Posted

A mój Porter (mój pierwszy pies, PON, już
[*] ) to najpierw obserwował co robi moja mama , a potem szedł sam na grządkę z rzodkiewką, delikatnie brał listki w zęby i wyciągał sobie rzodkiewkę, brał na legowisko, łapkami przytrzymywał listki, zjadał rzodkiewkę, i szedł sobie wyrwać następną :crazyeye:

za to moja obecna Wera ściga się ze mną kto więcej nazrywa truskawek z krzaczka. Tylko że ja zbieram do koszyczka, a ona prosto do pyska :evil_lol:

Przynajmniej jest na tyle kulturalna, że wyżera tylko z własnego ogrodu.

Jak spuściłam ze smyczy Agę i Korala, to wparowały do nieogrodzonego warzywnika sąsiadów i oboje obsiadły poletko truskawek i wyżerały po chamsku dopóki ich nie przegoniłam :mad: