kavala Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Jest taka konkurencja w której pies musi przeskoczyć przez przeszkodę i wrócić z powrotem znów przeskakując. Jak krok po kroku go tego nauczyć? Quote
kavala Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Nikt nie startował w obedience 0? Może ktoś podsunie jakiś pomysł... Quote
Amanecida Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 Ja bym naprowadzała psa smakołykiem/zabawką, skok w jedną stronę i powrót, nagroda. Potem bym dodała komendę, a potem kontynuowała bez naprowadzania. Myślę, że to nie powinno być trudne ;) Quote
drachena Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 Ponieważ wiele psów z agilitowymi bądź też nie nawykami skacze i wraca bokiem, ja uczyłam psa wysyłać się do miski po drugiej stronie przeszkody leżącej w pewnej odległości, żeby wbiło mu się to w nawyk i żeby nie skakał jak najciaśniej i żeby nie korciło go do powrótu bokiem czy ciasnego zakrętu :) Quote
Recommended Posts