Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Przed chwilą, angineuuka napisał:

w sumie, to ten snieg mi się znudził już ahah

Mi już bokiem wychodzi , ja chce wiosne , uj ze będe zasmarkana i bede narzekała na pyłki :P

Posted
2 minuty temu, łamAga napisał:

Mi już bokiem wychodzi , ja chce wiosne , uj ze będe zasmarkana i bede narzekała na pyłki :P

dwa tygodnie juz lezy, dawno tyle nie lezal xD

Posted
2 minuty temu, angineuuka napisał:

dzisiaj tak sypalo, ze serio nie bylo nic widac :D 

u Nas też , ale akurat siedziałam na poczekalni u lekarza i nie miałam jak nagrać bo obok okna odbywwała się akcja oddawania krwi z WOŚP i nie chciałam robić siary i latac z komórką do okna :P

Posted

wychodziłam :P 

opuchlizna z ryja juz zeszla nawet.. co z tego, ze teraz w czwartek bedzie kolejna, a za 3? to się posram chyba :P mam torbiela w którymś zębie.. 

wracając do papsa, to w sumie nie wiem czy kupować powoli wyprawke, bo zaczelam się zastanawiać nad adopciaczkiem jakims rocznym czy dwu letnim.. 

Posted
2 minuty temu, angineuuka napisał:

wychodziłam :P 

opuchlizna z ryja juz zeszla nawet.. co z tego, ze teraz w czwartek bedzie kolejna, a za 3? to się posram chyba :P mam torbiela w którymś zębie.. 

wracając do papsa, to w sumie nie wiem czy kupować powoli wyprawke, bo zaczelam się zastanawiać nad adopciaczkiem jakims rocznym czy dwu letnim.. 

Znam ten ból , miałam usuwanego torbiela :/

No nie wiem , Ty zawsze masz jakieś adopciaki , nie chciała byś mieć tego jednego , swojego papsa od maleńkości ?

Posted

Ja po ostatnich dwóch dniach mam dość śniegu. Wczoraj jak jechałam to przez całe Niemcy sypało straszliwie. Oni dodatkowo nie nauczeni poruszać sie po zasypanych drogach świrowali strasznie. A dzisiaj znów jak po małego jechałam to koło Tarnowa. To już takie półgórskie tereny, więc śniegu, że ciężko jechać. A po drodze też cały czas sypało.

Posted
4 minuty temu, łamAga napisał:

No nie wiem , Ty zawsze masz jakieś adopciaki , nie chciała byś mieć tego jednego , swojego papsa od maleńkości ?

Właśnie dlatego mam teraz papsiora, bo raz chciałam mieć psiaka całkowicie przeze mnie wychowanego. 

Posted
6 minut temu, łamAga napisał:

chyba tylko 4 adopciaki były :P

1 minutę temu, Patikujek napisał:

Właśnie dlatego mam teraz papsiora, bo raz chciałam mieć psiaka całkowicie przeze mnie wychowanego. 

No tak, zawsze moge adoptowac papsa ze schronu. :P 

Boje sie, ze papsa popsuje, ze bedzie się bał. Z dorosłym adopciakiem tez trzeba pracować. A ja nie mam zadnych wymagan co do sportu, ma sobie po prostu byc. Jedynie co, to moze wypady na dogtrekkingki ;) 

Posted
18 minut temu, Patikujek napisał:

Tylko tutaj jest tez jeden haczyk , ja coś się stanie ( tfu tfu ) wtedy człowiek cierpi bardziej po stracie psa którego wychował od maleńkości ;( są plusy i minusy .....

14 minut temu, angineuuka napisał:

chyba tylko 4 adopciaki były :P

tylko hahahahaha

Posted
Przed chwilą, łamAga napisał:

Tylko tutaj jest tez jeden haczyk , ja coś się stanie ( tfu tfu ) wtedy człowiek cierpi bardziej po stracie psa którego wychował od maleńkości ;( są plusy i minusy .....

tylko hahahahaha

nie zawsze. ;) Przechodziłam śmierci psów posiadanych od maleńkosci  jak i śmieć adopciaków. I do kazdej smierci inaczej podchodziłam. 

Posted

To dobra opcja jeśli jest ci obojętne jak psiak będzie wyglądał.  Sama początkowo o tym myślałam tylko, że ja chciałam mieć pewność,  jaki psiak duży będzie i dlatego rasowiec :)

Posted

nie chcę psa z takiej adopcji. Adopcja, tak - ale z miejsca. Mam trzy schroniska do wyboru, jedno wręcz pod nosem. Olx tez istnieje.
Tylko, ze ja chcę aby psiak miał max. 40 cm  a sam wygląd mi osobiscie jej totalnie obojętny  :) Na pewno nie większy. No i adopcja psa max do pół roku najlepiej, aby jeszcze go jakoś ukształć ( kogo ja oszukuje :P )  No i tutaj też wchodzi wiek obecnych psów, jak wezmę np 5 latka to zanim go ogarnę to zaraz weteranem będzie. Niby nie mam jakiś wymogów pod sport, ( bierzesz psa i nie masz wymogów pod sport? bierzesz psa i to nie bc? co z ciebie za psiarz.) Jedynie co na pewno chciałabym, to jeździć na dogtrekkingi, ale to prawie z każdym psem można :P Jak się trafi pies z predyspozycjami np do obi, fri czy agi to super! Na pewno to wykorzystam :D ale nie trafi się? trudno. Pewnie, ze fajnie byłoby mieć psa do pracy, jednak to nie jest mój pierwszy wymóg. Wracając do wieku, to nie mając nawet obecnych suk to i tak wolałabym młodzika. Po akcjach z Comą zraziłam do do adopcji dorosłych psów. Z biegiem czasu nie były to jakieś mega trudne sprawy, ale wtedy dla 16 latki która miała wizję wystaw,  a zamiast tego miała psa kąsającego(juz nie mówiąc o bojaźliwości która w grzywkach powinna być wadą dysk . ) ją po łapach jednak trudne było. ;) Przejście z tym psem przez pasy do lasu, ba.. zrobienie kółka na osiedlu przy jeżdżących autach bylo cięzkie, bo się ich bała. Zaparła się i kilka razy prawie by mi pod samochód wpadła. To taka jedna z rzeczy, bo ona nadal się boi różnych rzeczy.  W tamtym roku wzięłam ją na zawody do Warszawy, jako towarzysza.. i to był ogromny błąd. Nie chcę jej na siłę nigdzie targac, bo z tego co widzę to jej pasuje takie "wiejskie" życie :P Spacer do lasu, czasem wyjazdy do babci. A  w Wawce jedynie co robiła, to się stresowała. I jeszcze jeden fakt dlaczego chcę młodzika do adopcji, to fakt ze ja dość długo nie lubiłam Comy. Mam ją od 01.10.2013 r, a jakimś innym uczuciem niż nienawiść zaczęłam ją darzyć dopiero w listopadzie 2015. :) Nie wiem, czy nie przyczyniła się do tego choroba Coma. (ropo) Teraz to się śmieje z jej zjebostanu, bo co mi innego pozostało xD

Dlatego do trzeciego psa mam takie, a nie inne podejście. Nie wiem tez, czy sama siebie nie wykluczam tym tekstem, ale nie potrafię jakoś dobrze napisać o co mi chodzi. 

• Upvote 1