łamAga Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Nie ma mądrych i normalnych ludzi , są tylko Ci nie przebadani :eviltong: Quote
Kasi i Lena Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Pisz , pisz... też się chętnie dowiem co za mundre pytanie :diabloti:;) Quote
angineuuka Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 żartuję, pewnie, że napiszę. Chcę mieć pewność, że z pustymi łapami nie wrócę :evil_lol: Tata chcę wysłać pieniądze z Niemczech, przez Western Union. Matka nie może ich odebrać. Czy ja jako nieletnia osoba, posiadająca dowód osobisty mogłabym je odebrać? Na stronie WU piszę że: " Kto może odebrać przekaz? Przekaz moze odebrać osoba wskazana w przekazie z imienia i z nazwiska, " No ale jednak nie pisze nic o nieletnich.. Gdzieś czytałam, że można.. Gdzieś indziej, że może mi tej kasy nie dać, chociaż powinna.. I ja już ogłupialam totalnie :evil_lol: Jakieś pomysły? Quote
łamAga Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='Angi']żartuję, pewnie, że napiszę. Chcę mieć pewność, że z pustymi łapami nie wrócę :evil_lol: Tata chcę wysłać pieniądze z Niemczech, przez Western Union. Matka nie może ich odebrać. Czy ja jako nieletnia osoba, posiadająca dowód osobisty mogłabym je odebrać? Na stronie WU piszę że: " Kto może odebrać przekaz? Przekaz moze odebrać osoba wskazana w przekazie z imienia i z nazwiska, " No ale jednak nie pisze nic o nieletnich.. Gdzieś czytałam, że można.. Gdzieś indziej, że może mi tej kasy nie dać, chociaż powinna.. I ja już ogłupialam totalnie :evil_lol: Jakieś pomysły? Ja mogę odebrać tą kasę za Ciebie :diabloti: Quote
łamAga Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='Angi']serio się pytam :evil_lol:[/QUOTE] ja się nie znam ;) Quote
*Magda* Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Idź do tej placówki WU do której tata chce przesłać pieniądze i zapytaj ;) A czemu nie zrobi przelewu na konto? Quote
Kasi i Lena Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Wydaje mi się że tak, jak będziesz wpisana jako odbiorca przekazu. Ręki za to nie dam sobie uciąć ale nie powinno być problemu. Quote
Kasi i Lena Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Możesz na wszelki wypadek zadzwonić do nich, nie mają jakieś infolinii? Ale jak nie mają przepisów odnośnie niepełnoletnich to nie mają prawa Ci nie wydać. Quote
Luzia Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Powinnaś mieć możliwość odebrać z jakimś dowodem tożsamości ( na pewno nie legitymacja), ale lepiej zapytać. Mi stary z USA pocztą wysyłał i spokojnie na paszport odbierałam pamiętam. Potem miałam już dowód więc nie było problemu :) Quote
angineuuka Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 jutro chyba zadzwonię na infolinię co by mieć pewność ;) Quote
angineuuka Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 wzięło mnie na wspomnienia i ryczę jak głupia... Quote
Luzia Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Dzisiaj wszędzie wszystkich na wspominki wzięło :) Ja tak miałam kilka dni temu, ahhh ta nadchodząca wiosna Quote
angineuuka Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 gówno prawda z tym, że czas przyzwyczaja do bólu. tym bardziej czworonożnego przyjaciela, nie ma jej rok i dziewięć miesięcy a ja dalej cierpię... :( Quote
Luzia Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Czas nie przyzwyczaja, tylko pomaga się z tym pogodzić Quote
vege* Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Mojego królika Stefana nie ma ze mną już ponad 3 lata, a jak o nim wspominam i opowiadam to dalej ryczę jak głupia :-( A co do tego na jakie lekcje chodzę w poniedziałki to mam do szkoły na 10 i są tylko 3 godziny angielskiego, na którym prawie nic nie robię, odezwę się co któreś zadanie i tyle :evil_lol: Ale teraz zmienią plan po feriach i juz pewnie nie będzie tak fajnie :placz::placz::placz: Quote
Sonka95 Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Ja też często płaczę jak przypomnę sobie o , którymś zwierzaku :placz: Odszedł od nas kot Gapcio ['] , świnki morskie Foksik ['] i Tosia ['] :-( :-( Quote
łamAga Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Ja nie wspominam zeby ie płakać , w pracy opowiadałam kolezance o czym jest film" mój przyjaciel hachiko " i nie moglam jej dokonczyc bo mi łezki poleciały :placz: Quote
*Magda* Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='dOgLoV']Ja nie wspominam zeby ie płakać , w pracy opowiadałam kolezance o czym jest film" mój przyjaciel hachiko " i nie moglam jej dokonczyc bo mi łezki poleciały :placz:[/QUOTE] A obejrzałaś go?? Quote
łamAga Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='magdabroy']A obejrzałaś go??[/QUOTE] Tak po czesci widziałam , te najbardziej wzruszające sceny i jak widze tego hachiko jak siedzi i czeka na pana to mi sie od razu chce ryczec :placz: Quote
Luzia Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Ja filmu jeszcze nie oglądałam ale opowieść znam od baaaardzo dawna i jest bardzo wzruszająca :-( Quote
Kasi i Lena Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Ja obejrzałam urywki na youtube i już mam łzy w oczach. Przy całym filmie bym się zapłakała:-( Quote
Izabela124. Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 https://lh3.googleusercontent.com/-7rgM1PtdOAY/UQP1hsxNIpI/AAAAAAAAPs4/fLHg0IFsA0k/s640/IMG_8285.jpg nawet ładna ta Twoja westiczka :D Quote
Recommended Posts