Pani Profesor Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Angi, te które wrzuciłaś,to właśnie te gówniane :shake: to tylko formalność, poprawne i realnie chroniące kosztują tyle: http://biosante.pl/pasy-bezpieczestwa/14-bergan-pasy-bezpieczestwa-dla-psa-rozmiar-s.html a podobno jak ma pies mieć takie z trixie, to lepiej żadnych. Quote
Leokadia Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 [quote name='Pani Profesor']Angi, te które wrzuciłaś,to właśnie te gówniane :shake: to tylko formalność, poprawne i realnie chroniące kosztują tyle: http://biosante.pl/pasy-bezpieczestwa/14-bergan-pasy-bezpieczestwa-dla-psa-rozmiar-s.html a podobno jak ma pies mieć takie z trixie, to lepiej żadnych. a Czemu tamte są złe? Powiem szczerze, że cena trochę powala... Quote
angineuuka Posted June 8, 2014 Author Posted June 8, 2014 nie pojebao mnie :eviltong: nie jeżdżę z psem co chwila i po całym świecie. :lol: Quote
Leokadia Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Wypadek to ty moż mieć wyjeżdząjąc z ogródka:eviltong: A widziałam te wasze ciasne uliczki, wykręcić z tamtąd cieżko:diabloti: Quote
angineuuka Posted June 8, 2014 Author Posted June 8, 2014 wykręcić ciężko ma straż itp. TIR :diabloti: osobówka to luz :eviltong: Quote
Leokadia Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 No mi na google maps tez sie cieżko wykręcało, a drobna dziewoja ze mnie:diabloti: Quote
Pani Profesor Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 leónowa, złe, bo nie dość, że nie chronią psa poprawnie (zero atestów i prób wytrzymałościowych, to po prostu kawałek parcianego paska owinięty wokół zwierza i przypięty do pasów), to mogą wręcz utrudnić ewakuację, bo nie dość, że pies dupnie w pasażera albo kierowcę z przodu (poczytajcie jak przy wypadku zwiększa się masa, to są nieraz tony uderzenia przy dużym psie), to na dodatek takie pasy mogą go szarpnąć w złych miejscach, nie amortyzują, pies się może połamać jeszcze bardziej, niż bez pasów. gdzieś czytałam, że taka prowizora jest gorsza niż całkowity brak pasów, bo bez ochrony jest szansa, że pies np. spadnie pod siedzenie albo wyleci przez przednią szybę i ma szanse wyjść cało, a w takich pasach stwarza zagrożenie i kierowcy (dupnie w niego toną przy uderzeniu) i samemu sobie, bo bez amortyzacji go pogniecie jeszcze gorzej, niż jakby dupnął luźno. to tak, jakby ludzie zamiast pasami bezpieczeństwa przywiązywali się sznurkiem do fotela w aucie ;) inna bajka, że mnie też nie stać na takie pasy, ale nie zapinam Patryka już w prowizoryczne szelki tylko podróżuje luzem. ryzyko jest, ale mniejsze niż w przypadku dziadowskich szelek, poza tym my mamy składane tylne siedzenia i to trochę inaczej wygląda, podejrzewam, że pies poleciałby w bagażnik przy jakimś wypadku. tak czy siak, takie pasy są u mnie na liście zakupów,bo my jeździmy dość często na długie trasy. Quote
Leokadia Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Tzn. my i tak za często nie jeździmy, czasem zabieram go do rodziny, a raz do roku 500 km razy 2 to nie jest jakoś specjalnie dużo, ale warto wiedzieć i zainwestować w przyszłości w porządny sprzęt;) Quote
angineuuka Posted June 8, 2014 Author Posted June 8, 2014 Ja to wiem, tylko nie wiem czemu wszyscy zakładają ze bedziemy miec wypadek :diabloti::diabloti: mili jesteście:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Leokadia Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Jeszcze zalezy kto będzie prowadził, bo doszły mnie 'słuchy', że Anginełka ma zdawać na prawko, więc stwierdzam, że coraz więcej będzie wypadków na Ślunsku:diabloti: Quote
angineuuka Posted June 8, 2014 Author Posted June 8, 2014 leónowa napisał(a):Jeszcze zalezy kto będzie prowadził, bo doszły mnie 'słuchy', że Anginełka ma zdawać na prawko, więc stwierdzam, że coraz więcej będzie wypadków na Ślunsku:diabloti: mój tata . Quote
marta1624 Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 leónowa napisał(a):Jeszcze zalezy kto będzie prowadził, bo doszły mnie 'słuchy', że Anginełka ma zdawać na prawko, więc stwierdzam, że coraz więcej będzie wypadków na Ślunsku:diabloti: O nie przestane wyjeżdżać na ulicę :diabloti: Quote
Pani Profesor Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 nie 'zakładać że wypadek', tylko to prewencja :eviltong: przecież po coś się zapina pasy w aucie na co dzień ;) Quote
angineuuka Posted June 8, 2014 Author Posted June 8, 2014 [quote name='Pani Profesor']nie 'zakładać że wypadek', tylko to prewencja :eviltong: przecież po coś się zapina pasy w aucie na co dzień ;) kto zapina to zapina :eviltong::diabloti: Quote
Pani Profesor Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 ja zapinam zawsze i wszędzie, nie widzę powodu żeby nie zapinać ;) taki odruch i już. Quote
angineuuka Posted June 8, 2014 Author Posted June 8, 2014 ależ nic nie mówię:eviltong: tylko pasy nie zawsze uratują dupę :p w końcu nie wiem, co ewentualnie mam zrobić. no ale:cool1: Quote
marta1624 Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Ja pasy zapinam zawsze bo jak nie to mi autko puszczy całą drogę ;) Quote
Leokadia Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Nam kiedyś o pasach autko po niemiecku nawijało cały czas, to wolałam dać spokój i zapiąc niż słuchać tego cudownego języka:evil_lol: Quote
angineuuka Posted June 8, 2014 Author Posted June 8, 2014 leónowa napisał(a):Nam kiedyś o pasach autko po niemiecku nawijało cały czas, to wolałam dać spokój i zapiąc niż słuchać tego cudownego języka:evil_lol: przeje*ane :evil_lol: Quote
marta1624 Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Ja wiem czy nowoczesne... Fiat z tym "zadem" ;) Przyzwyczaiłam się w aucie taty, i w moim seicento też zapinam, mimo że nie pika ;) Ot, nawyk :D Quote
angineuuka Posted June 8, 2014 Author Posted June 8, 2014 [quote name='marta1624']Ja wiem czy nowoczesne... Fiat z tym "zadem" ;) Przyzwyczaiłam się w aucie taty, i w moim seicento też zapinam, mimo że nie pika ;) Ot, nawyk :D dużo mi to mówi :p dobrze, ze nie multipla Quote
marta1624 Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Angi napisał(a):dużo mi to mówi :p dobrze, ze nie multipla Linea, ale to chyba też nie powie dużo bo na ulicach ich niewiele ;) Quote
angineuuka Posted June 8, 2014 Author Posted June 8, 2014 agutka napisał(a):w końcu wpadłam się przywitać ;) a hej ;) marta1624 napisał(a):Linea, ale to chyba też nie powie dużo bo na ulicach ich niewiele ;) ale istnieją googlę 8) Quote
Recommended Posts